Dilluns 6 de Desembre de 2021

EL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT CONTINUA TREBALLANT PER A LES PERSONES JOVES

Tot i que s’ha deixat de fer les permanències als Punts Joves, Punts d’Informació Juvenil i a l’Oficina Jove Tarragonès de forma presencial, la feina continua i establim tots els mecanismes que estan al nostre abast per treballar de forma telemàtica, pel que en aquests moments es poden fer consultes i suggeriments on line.

Des del Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès treballem per adaptar-nos a aquesta nova realitat. El nostre objectiu és seguir oferint serveis i recursos per als i les professionals de Joventut municipals i per al jovent dels municipis de la comarca.

Els nostre equip de treball compta amb dues tècniques de Joventut compartides per a 8 municipis i dues tècniques referents d’ocupació juvenil, a part de la responsable que atén les competències que delega la Generalitat de Catalunya.

Tot i que s’ha deixat de fer les permanències als Punts Joves, Punts d’Informació Juvenil i a l’Oficina Jove Tarragonès de forma presencial, la feina continua i establim tots els mecanismes que estan al nostre abast per treballar de forma telemàtica, pel que en aquests moments es poden fer consultes i suggeriments on line.

Les tècniques compartides es troben en plena fase d’elaboració dels plans locals de Joventut pel que necessiten de la participació del jovent. Les reunions amb joves que s’estaven preparant per a les properes setmanes queden cancel·lades. Per això, per facilitar la participació es posa a disposició una bústia de suggeriments i també es faran enquestes a les persones joves dels municipis amb els que hi ha un conveni de col·laboració (se’n fa esment més endavant). De la mateixa manera continuen les atencions d’acompanyament laboral i informació juvenil per correu electrònic.

Per part de les tècniques referents d’ocupació s’han cancel·lat els tallers programats als centres de secundària de la comarca i dediquen la seva jornada a atendre via telemàtica amb la voluntat d’orientar i assessorar les persones joves en el seu projecte professional, en la recerca de feina, en la redacció de currículums, preparació d’entrevistes, inscripció a cursos de formació…

Es continua també amb el recull d’ofertes de feina relatives al món del lleure, àmbit educatiu i camp social, perquè les persones que hi són inscrites continuïn estant al dia de les possibilitats de feina que hi ha en aquests moments.

Per la resta estem obertes a propostes i a recollir idees que siguin viables en aquest període de temps.

Tot seguit us especifiquem les dades de contacte:

  • Per a consultes generals sobre normativa en matèria de polítiques de Joventut (instal·lacions juvenils, activitats d’estiu, contracte programa…) podeu contactar amb Esther Dalmau al correu edalmau@tarragones.cat
  • Si sou joves de Perafort, El Catllar, La Secuita i La Riera de Gaià, podeu contactar amb Cristina Cunillera a mancomunatjove@gmail.com
  • Si sou joves dels Pallaresos, Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet o Creixell, podeu contactar amb la Cristina Rovira al correu mancomunatjove@tarragones.cat
  • Si voleu fer consultes a les tècniques referents d’ocupació sobre orientació educativa i laboral o garantia juvenil heu d’adreçar-vos a sal@tarragones.cat . La tècnica de referència a Vila-seca i Salou és l’Anna Fernández, mentre que a Torredembarra, Altafulla i Roda de Berà ho és la Montse Gestí. Per la resta de municipis us derivarem als tècnics locals de referència i en cas que no estiguin disponibles o no n’hi hagi, us atendrem des del Servei Comarcal de Joventut o l’Oficina Jove Tarragonès.
  • Igualment, des de l’Oficina Jove Tarragonès es fan atencions on-line o via WhatsApp, especialment des del servei de salut contactant a través de l’Associació H2O al correu  salut.tarragones@oficinajove.cat o al telèfon  692930204. Recordem que en aquest servei s’atenen consultes sobre sexualitat i afectivitat, drogues, alimentació, salut emocional, VHI/SIDA i altres infeccions de transmissió sexual.

El fet que la majoria dels nostres serveis es realitzin normalment de forma presencial fa que sigui un repte transformar i reinventar la forma de treballar, per això fem un esforç amb la voluntat de seguir sent d’utilitat i oferir una atenció de qualitat. Esperem que en les properes setmanes es pugui reprendre el servei de forma presencial, de moment “nosaltres ens quedem a casa”.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D