Noticies

Noticies del lloc

CAMINADA PER L'ENTORN DEL CATLLAR

Pel proper divendres, 13 de novembre, el col·lectiu del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès realitzarà la Caminada de Tardor, una caminada per l'entorn del Catllar, organitzada pel departament de serveis socials del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

El grup es concentrarà davant la seu del Consell i partiran en autocar fins el Catllar, on es reuniran amb altres companys excursionistes, per recórrer i conèixer una mica més els camins, el paisatge i les diverses particularitats que presenta el Tarragonès.

 

Un cop al Catllar sortiran de la Torre d’en Guiu, i passaran pel costat de les antigues fàbriques de paper i tèxtil. Una d'elles és de l'any 1756 i l'altra del 1860. Després veuran l'Ermita de Sant Ramon que data de 1605; actualment s'està adequant per acollir el centre d'interpretació del riu Gaia.

Creueran el Bosc de la Farga que transcorre paral·lel per les antigues vies de la línia fèrria de Madrid a Barcelona, avui abandonades i passaran per la Bassa temporal de la Plana, bassa que s'omple només quan hi ha abundants pluges. Visitaran la Granja Escola Corral del Neri, i després, entre boscos i conreus arribaran a la falda del Castell del Catllar.

 

Les inscripcions es poden fer fins el dia 10 de novembre a través de cada associació del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès.

Per a més informació es pot trucar al CCT;  Tel. 977 244 506

 

Aquestes activitats, a part de ser molt saludables, permeten el coneixement de la comarca i faciliten l'establiment de relacions entre els diferents grups que s'integren en les diferents associacions de gent gran de la comarca.

 

(Formulari Inscripcions)

 • Compartir a

CAMINADA PER L'ENTORN DEL CATLLAR

El col·lectiu del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès va realitzar la Caminada de Tardor, una caminada per l'entorn del Catllar, organitzada pel departament de serveis socials del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

En aquesta edició hi participàren més de 200 persones dels municipis de Tarragona, Roda de Berà, Torredembarra, Vila-seca, la Canonja i el Catllar.

 

El grup es concentrà davant la seu del Consell i van sortir en autocar fins el Catllar, on es reuniren amb altres companys excursionistes, per recórrer i conèixer una mica més els camins, el paisatge i les diverses particularitats que presenta el Tarragonès.

 

Un cop al Catllar, partiren de la Torre d’en Guiu, i passant pel costat de les antigues fàbriques de paper i tèxtil, una d'elles de l'any 1756 i l'altra del 1860, van seguir fins l'Ermita de Sant Ramon que data de 1605; actualment s'està adequant per acollir el centre d'interpretació del riu Gaia.

Després, van passar pel Bosc de la Farga que transcorre paral·lel per les antigues vies de la línia fèrria de Madrid a Barcelona, avui abandonades i per la Bassa temporal de la Plana, bassa que s'omple només quan hi ha abundants pluges. Visitaren la Granja Escola Corral del Neri, i després, entre boscos i conreus arribaren a la falda del Castell del Catllar.

 

Aquestes activitats, a part de ser molt saludables, permeten el coneixement de la comarca i faciliten l'establiment de relacions entre els diferents grups que s'integren en les diferents associacions de gent gran de la comarca.

 

 

 (Veure fotografies)

 • Compartir a

CASALS, COLÒNIES... ACTIVITATS AMB INFANTS, QUINA NORMATIVA CAL COMPLIR?

CASALS, COLÒNIES... ACTIVITATS AMB INFANTS, QUINA NORMATIVA CAL COMPLIR?

Foto arxiu: Megaestiu 2014 a Vila-seca

Quan s’acosta el bon temps les famílies comencen a pensar en què fer amb els seus fills i filles durant els mesos d’estiu... Això fa que tot un seguit d’empreses, entitats, Administracions i escoles, organitzin tallers, casals i colònies per als més petits i per als no tant petits de la família.

 

Des del Consell Comarcal del Tarragonès, que té les competències delegades en matèria de Joventut, es vol que les famílies puguin triar la millor opció sent conscients de quina és la situació a Catalunya en aquesta matèria.

 

A la nostra Comunitat Autònoma les activitats amb infants i joves menors de 18 anys es regeixen pel Decret 137/2003, que ve a ser una garantia de seguretat i de bona planificació per als usuaris de les activitats com casals, colònies, rutes i acampades. El contingut d'aquest Decret és d'aplicació a les activitats organitzades o promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades, en les que prèviament s’hi inscriuen els menors.

 

L’objectiu del Decret és vetllar per la seguretat de les persones assistents i la qualitat pedagògica d’aquestes activitats amb l’obligatorietat per part de promotors i organitzadors de complir amb uns requisits molt bàsics com són:

 

-        el compliment de la ràtio d’un monitor per cada deu nens.

-        del total de monitors de l’activitat, el 40% han de tenir titulació en el lleure (carnet de monitor o director en el lleure o bé cicle formatiu d’animació socio-cultural).

-        un responsable de tota l’activitat que coordina l’equip de dirigents i garanteix el compliment de la normativa, que ha de ser titulat com a monitor/a o tenir el cicle formatiu en animació sòciocultural en el cas d’activitats amb menys de 25 menors, i a partir d’aquesta xifra la titulació exigida és de director/a en el lleure.

-        Tenir un projecte educatiu de l’activitat, amb objectius i horaris.

-        Tenir una assegurança de d’accidents personals que cobreixi a més de les despeses de curació un capital mínim de 3.005,06€ per defunció per accident, i 6.010,12€ per invalidesa per accident.

-        Tenir una assegurança de responsabilitat civil per cobrir els riscos derivats del desenvolupament de les activitats de temps lliure amb un capital mínim de 150.253,03€ per víctima, i 601,012,10€ per sinistre.

-        Notificar l’activitat a la Generalitat de Catalunya a través de la web www.gencat.cat/joventut i anar a notificació d’activitats 20 dies abans de l’inici de l’activitat.

-        Tenir tota la documentació que especifica el Decret disponible en el moment de rebre la visita de seguiment per part del Consell Comarcal o bé dela Direcció Generalde Joventut. 

 

Des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès s’ofereix assessorament durant l’organització de les activitats per tal de facilitar el compliment d’aquest decret i s’ofereixen models de documentació que es poden trobar també a la seva web www.tarragones.cat a l’apartat de Joventut, “T’interessa”. Qualsevol entitat o empresa que vulgui utilitzar aquest servei pot trucar al 977244500 o fer un correu a joventut@tarragones.org

 

 

 

 

 

 • Compartir a

CELEBRACIÓ DELS 25 ANYS DE SERVEIS SOCIALS AL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS.

Data: 4 d’octubre de 2016.

Lloc: Ajuntament de La Pobla de Mafumet.

 •  09.00 Inauguració dels actes de celebració dels 25 anys de Serveis socials al Tarragonès i presentació del Pòster dels valors dels Serveis Socials. a càrrec del Sr. Pere Virgili i Domínguez,  President del Consell Comarcal del Tarragonès i del Sr. Joan Maria Sardà i Padrell Alcalde de la Pobla de Mafumet. També hi assistirà el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona, Sr. Francesc Tarragona.

 

 • 9.20 Taula Rodona: Converses amb els Serveis Socials del Tarragonès. A càrrec de diferents representants institucionals i tècnics de la comarca representatius de diferents etapes del desenvolupament dels serveis socials al Tarragonès.

                          

 • 10.15 Pausa- Cafè. Obertura de l’exposició “Correcomarca” al vestíbul de l’Ajuntament. Exposició itinerant de petit format commemorativa dels 25 anys dels serveis socials a la comarca del Tarragonès.

 

 • 10.30 Conferència Oberta. “Ser mare pare avui”. Eva Bach i Corbacho. Pedagoga i escriptora

 

Durant la jornada es desenvoluparan també les següents activitats al Casal Cultural

 

 • 11.45  Projecció del vídeo dels 25 anys de serveis socials.

 

 • 12.00 Teatre a càrrec de Factoria Los Sánchez: Monòleg ”Educador Social en Alaska”.

 

Per a tancar els actes, a les 13.30,  a l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet, es realitzarà la fotografia commemorativa dels 25 anys de Serveis Socials al Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Compartir a

CiU trenca el pacte de govern amb el PP al Consell Comarcal del Tarragonès

El Grup Comarcal de Convergència i Unió ha decidit trencar el pacte de govern amb el Partit Popular, alConsell Comarcal del Tarragonès.

 

Aquesta decisió els ha estat comunicada aquest matí en una reunió mantinguda amb representants del Partit Popular, els quals han manifestat entendre i acceptar el motius que han fet decidir a CiU a prendre aquesta decisió de posar punt i final aquest pacte.

 

Els motius principals que han justificat la ruptura han estat la continuada i sistemàtica obstaculització de Partit Popular a la política del Govern de la Generalitat, en les diferents iniciatives que ha pres.

 

Actitud que s’ha vist agreujada en els últims mesos, amb les imputacions al president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d’ensenyament, a conseqüència del 9 N.

 

Els grups comarcals de CiU i PSC mantindran l’actual pacte existent, que per si mateix garanteixen la estabilitat i governabilitat d’aquesta administració pública, alhora que s’inicien converses amb els grups comarcals de les altres formacions orientades a la seva participació en la governabilitat, si aquesta és la seva voluntat. 

 • Compartir a

CLOENDA DEL PLA DE FOMENT DE L’OCUPACIÓ 2016, BASAT EN UN PROJECTE DE PREVENCIÓ D’INCENDIS EN ZONES PERIURBANES

El Consell Comarcal del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, durant el 2016 (de maig fins avui) ha dut a terme un nou projecte de Prevenció d’incendis en zones periurbanes que ha beneficiat a 5 municipis de la comarca: El Catllar, Salomó, La Riera de Gaià, la Nou de Gaià i Vespella de Gaià.

Aquest projecte s'ha centrat principalment en la neteja forestal i de vegetació, però puntualment també ha intervingut sobre alguns camins i torrents.

 

Aquesta setmana s'ha fet l'acte de cloenda en el que els responsables dels organismes que han participat en el projecte, la Diputació en col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, han conversat amb els participants, interessant-se per la seva percepció de l'experiència, que ha sigut molt positiva.

 

A part del temps que han treballat, els participants valoraven especialment els coneixements i experiència adquirida. Entenien que això els podia afavorir a l'hora de cercar feina, i alguns ja tenien pensat algun projecte o estratègia de futur.

 

Els objectius generals del Pla d'ocupació són:

-        Fomentar les polítiques actives d’ocupació i la creació de llocs de treball a la comarca del Tarragonès.

-        Eliminar o reduir les zones de la comarca amb major risc de patir un incendi.

-        Condicionar els accessos a les urbanitzacions per facilitar l’extinció.

-        Operativitzar les xarxes viàries i punts d’aigua per evitar o minimitzar la propagació.

 

Aquest projecte s'ha realitzat amb 5 persones, a les que el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, ha animat a seguir esforçant-se en el seu desenvolupament personal i els ha ofert tota la col·laboració de l’ens, dins les funcions que li són pròpies.

 

El projecte va iniciar-se amb un període de formació teòrica, seguit d'un altra de pràctiques, en el qual es desenvolupa una tasca de servei públic.  Després de supervisar els resultats, els participants fan un mòdul de "Recerca de feina" orientat a facilitar la inserció en el món laboral.

 

El Pla d'Ocupació 2016 és un projecte impulsat per la Diputació de Tarragona i desenvolupat pel Consell Comarcal del Tarragonès, amb una actuació general dirigida al conjunt del territori.

 

(Veure més imatges)

 

 

 • Compartir a

COMPARTIM LECTURES PER SANT JORDI

El Departament de Cultura dela Generalitatcada any per Sant Jordi promou l’activitat “La veu em frisa”, vers de la poetaMontserrat Abelló,que consisteix a anar a llocs on hi ha persones que tenen dificultats per poder celebrar Sant Jordi al carrer i així acostar-los la festa a través de lectures.

El Consell Comarcal del Tarragonès coordina aquestes lectures a algunes residències de Gent Gran de la comarca, en les que hi participa personalment el president.

L’activitat compta amb la col·laboració dels ajuntaments i de persones voluntàries. Aquí teniu unes imatges de les lectures a les residències La Ermita de Creixell i Mar i Sol de Creixell.

 

(Veure més imatges)

 • Compartir a

COMPARTIM LECTURES PER SANT JORDI

El Departament de Cultura dela Generalitatcada any per Sant Jordi promou l’activitat “La veu em frisa”, vers de la poetaMontserrat Abelló,que consisteix a anar a llocs on hi ha persones que tenen dificultats per poder celebrar Sant Jordi al carrer i així acostar-los la festa a través de lectures.

El Consell Comarcal del Tarragonès coordina aquestes lectures a algunes residències de Gent Gran de la comarca, amb la col·laboració dels ajuntaments i de persones voluntàries. S’han fet lectures a les residències La Ermita de Creixell i Mar i Sol de Creixell. Aquí teniu alguna imatge de les residències de laXarxa Santa TeclaaLlevant i a Ponent.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

CONCERT DE NADAL AMB LES CORALS DE GENT GRAN DEL TARRAGONÈS

Com cada any per aquestes dates, al "Teatre Auditori" de Salou, s'ha celebrat la “Trobada de Corals d’Associacions de Gent Gran del Tarragonès”.

Hi han participat la Coral Asociación de Jubilados de La Granja, l'Espai "La Caixa" de Salou, l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra, la Llar Municipal de la Canonja i l'Associació de Gent Gran Mare de Déu de la Mercè, amb una participació de més de 250 cantors de les diferents associacions i han ofert un concert de cançons de Nadal.

Els grups han estat dirigits pels directors David Molina, Joan C. Blanch, Juan Busquets i Alba Fortuny.

Al final, tots els participants i el públic que s’hi vulgui afegir, ha interpretat el "Fum, fum, fum" dirigits per Albert Molina.

L'alcalde de Salou, Sr. Pere Granados, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili s'han adreçat a tots el presents per agrair-los el concert i desitjar-los bones festes.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

CONCERT DE NADAL AMB LES CORALS DEL TARRAGONÈS

Com cada any per questes dates, aquesta setmana s’ha realitzat la “Trobada de Corals d’Associacions de Gent Gran del Tarragonès” al Casal Rierenc, de la Riera de Gaià.
Allí es van reunir més de 150 membres de les associacions i van oferir un concert de cançons de Nadal.
Hi van participar els “Cantaires de la Llar de Torredembarra”, la “Coral l’Esperança”, de la Canonja, la “Coral La Granja” i el “Cor Cantaire de la Pineda”. (veure fotografies)
Les diferents formacions van ser dirigides per Joan Busquests, Irene López, David Molina i Anna Maria Gil-Pérez, respectivament.
Al final, tots els participants i el públic que s’hi va voler afegir, van cantar “Santa Nit”, dirigits per David Molina.

 • Compartir a

CONCURS PER A DECORAR EL GOT QUE S’UTILITZARÀ AL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR, CURS 2016-17

L'Àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès prepara una edició de gots que es distribuiran entre els menjadors dels diferents centres escolars que gestiona.

Amb la finalitat de decorar aquests gots ha convocat un concurs de dibuix entre els alumnes usuaris d'aquest servei.

Les bases són les següents:

 

PER PARTICIPAR

Aquest concurs és obert a tots aquells alumnes que assisteixen regularment al menjador escolar i que vulguin participar-hi.

Temàtica del concurs: el dibuix que contingui el treball haurà de girar a l’entorn del menjador escolar.

Hi haurà una única categoria i cada participant podrà aportar un únic dibuix.

Els dibuixos originals hauran de ser:

•         A una sola tinta

•         En suport paper A4

•         Disposició horitzontal

 

 

VALORACIÓ I PRESENTACIÓ DELS TREBALLS    

El jurat valorà entre altres aspectes: simplicitat, originalitat,  facilitat de plasmar al got el treball realitzat,....

L’empresa que gestiona el servei de menjador juntament amb la direcció del centre, faran una primera tria de 3 treballs, d’entre tots els presentats, que faran arribar al Consell Comarcal del Tarragonès, com a molt tard el 20 de maig de 2016.

Cada dibuix anirà signat amb un pseudònim i, en un sobre a part hi haurà les dades del nen/a i del centre on està matriculat.                  

JURAT I PREMI

El Consell serà l’encarregat de triar entre tots els treballs presentats el guanyador, que es farà públic a través de la pàgina web de la institució.

 

El premi consistirà en un lot de material escolar per valor de:

•         100€ pel nen/a guanyador, a més del veure el seu nom escrit al got.

•         200€ pel centre on estigui matriculat el nen/a.

         

Els drets sobre el dibuix serà propietat del Consell Comarcal del Tarragonès.

La participació en aquest concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.

Qualsevol aspecte no contemplat en aquestes bases serà resolt pel Consell Comarcal del Tarragonès. 

 • Compartir a

Consell Comarcal del Tarragonès i Protecció Civil de Tarragona signen un conveni de col•laboració.

Cada any, el Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès realitza caminades, trobades i diferents activitats multitudinàries a diferents llocs de la comarca que mouen un volum important de persones. En els darrers anys, l’assistència a aquestes activitats ha estat de l’ordre d’uns 1.500 participants anuals (sense incloure les activitats lúdiques o formatives que es realitzen en espais concrets).

Per aquest motiu sovint s’ha sol·licitat la col·laboració de Protecció Civil, que en diverses ocasions ha actuat amb precisió i eficiència davant d’imprevistos sobrevinguts.

És per això que el Consell Comarcal del Tarragonès, a través del seu president, Sr. Frederic Adan, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona, representada pel seu president, Sr. Lluis Magrané.

El conveni té com objectiu “prevenir i actuar en les diferents sortides promogudes pel Consell Consultiu dela Gent Gran, per tal de donar respostes a situacions de crisi i protegir i socórrer a les persones, donant els primers auxilis i trasllats al centre desalut corresponent”.

El Sr. Frederic Adanha manifestat que “poder comptar amb els voluntaris de Protecció Civil ens dóna una gran tranquil·litat, a nosaltres i als participants, de que qualsevol incidència serà resolta de manera immediata i efectiva, com així ha estat en anteriors ocasions, i afavoreix la confiança de les persones grans a l’hora de participar”.

Per la seva banda, a més, elConsell Comarcal del Tarragonèsdonarà a conèixer els serveis de Protecció Civil als municipis de la comarca que no tingui un servei propi de protecció civil com a competència obligatòria.  (fotos)

 • Compartir a

CONSELL COMARCAL I AJUNTAMENT DE VILA-SECA SIGNEN UN CONVENI DE SERVEIS SOCIALS.

El Consell Comarcal del Tarragonès ha signat un conveni amb l’ajuntament de Vila-seca, en el qual l’Àrea Bàsica dels Serveis Socials de Vila-seca serà gestionada per tècnics del Consell Comarcal.

Es dona la circumstància que el Consell  Comarcal ja treballava conjuntament amb els serveis socials de Vila-seca, però actualment, com és preceptiu, s’ha creat la seva Àrea Bàsica, que, tot i ser independent, es gestionarà amb el reforç dels tècnics comarcals.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, va comentar que “l’experiència d’aquests 25 anys dels Serveis Socials del Consell Comarcal homologuen una base qualitativa fiable, un punt de partida força elevat que seguirà creixent a mesura que canviïn les necessitats socials, sempre variables, subjectes a la vertiginosa rapidesa de la evolució constant de la nostra societat” i que “aquest conveni és la prova de que conjuntament anem pel bon camí, de que fins ara hem avançat adequadament”  

 

 • Compartir a

CONSELL COMARCAL I CONSELL ESPORTIU DEL TARRAGONÈS PREPAREN EL NOU CONVENI DE COL•LABORACIÓ

El president del Consell Esportiu del Tarragonès, Sr. Raül Font-Quer, junt amb una representació de la comissió directiva, s'ha reunit amb el president del Consell Comarcal, Sr. Pere Virgili, per preparar la renovació del proper conveni de col·laboració entre ambdós ens, seguint les línies bàsiques que s'han mantingut durant els últims anys.

 

Essencialment, el Consell Esportiu del Tarragonès executa la política esportiva de la comarca, coincidint amb les finalitats previstes del Consell Comarcal, que es tradueixen en uns programes comuns, mentre que el Consell Comarcal cedeix una part de les seves instal·lacions i equipaments i dona suport tècnic al seu equip professional.

 

Com a novetat d'aquest nou cicle es pot anunciar la creació d'una taula de regidors d'esport dels municipis del Tarragonès que podran fer les aportacions necessàries més adequades a les circumstàncies i perfil de cada municipi.

 

 • Compartir a

CONSTITUCIÓ DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

El Sr. Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, ha estat investit com a president del Consell Comarcal del Tarragonès per els propers dos anys, amb el suport del 70% dels vots, la qual cosa li atorga una majoria absoluta. Aquesta legislatura, ara liderada per CiU, es completarà amb la presidència d'un representant del PSC els dos últims anys.

 

(Veure fotografies)

 • Compartir a

CONTINUA “JUJOLANT. CONTES AL VOLTANT DE L’ARTISTA JUJOL”

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle “Primavera de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès” amb la participació dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Perafort, la Nou de Gaià, Creixell, Altafulla, els Pallaresos, Salomó, la Riera de Gaià, Constantí, el Morell i la Canonja.

 

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes.

 

Aquest any es commemora el centenari del coronament del campanar de Creixell, obra de l’arquitecte tarragoní Josep M. Jujol, per aquest motiu hem cregut interessant dedicar aquest cicle de contes a la figura de l’arquitecte Jujol, per tal que la seva obra, la seva manera particular de treballar, els materials, la simbologia i el seu particular univers creatiu, el coneguin els nens i les nenes del nostre territori.

 

El cicle el fan tres contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. L’Imma, l’Eugenia i l’Agus, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots tres, des de la seva perspectiva i de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions al voltant de l’ARTISTA JUJOL i el seu estil propi. L’Imma “Jujol, un geni de les transformacions”; l’Eugenia “Jujol, el nen del llapis i el lleó” i “Jujol i l’àngel i el porró” i l’Agus “Jujol”.

 

(Veure més imatges)

 

 

 • Compartir a

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL PATRONAT DE MÚSICA DE VILA-SECA I EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS.

Mitjançant aquest conveni es desenvolupa un pla d’actuacions musicals als municipis i centres d’ensenyament de la comarca

 

El Sr. Pere Virgili Domínguez, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i el Sr. Josep M. Pujals i Vallvé, president del Patronat Municipal de Música de Vila-seca, han signat un conveni de col·laboració per tal de promoure la realització d’actuacions musicals als municipis de la comarca. A l’acte de signatura també hi ha assistit el director del Conservatori de Música de Vila-seca, Sr. Josep Solorzano.

 

El Patronat Municipal de Música de Vila-seca compta amb una formació coral el Cor Sant Esteve i diverses formacions musicals (Orquestra Haendel, Orquestra Corelli, Orquestra Lully, Conjunt de guitarres Miquel Llobet, Cor Vivaldi…) que han esdevingut formacions musicals de caràcter permanent amb una dedicació pedagògica i cultural que depassen els principis creadors i que han esdevingut formacions consolidades a la nostra comarca amb una capacitat real d’oferta musical.

 

El Consell Comarcal del Tarragonès és una entitat supramunicipal que té com a finalitat potenciar la capacitat de gestió dels municipis, mitjançant la coordinació i racionalització dels recursos existents, partint del principi de respecte a l’autonomia local.

 

Recollint les inquietuds culturals existents a la comarca, per tal d’ampliar una oferta musical ja existent, el Consell pot coordinar les activitats culturals municipals i col·laborar en la promoció d’activitats musicals, tal com estableixen les directrius sectorials del Programa d’Actuació Comarcal del Tarragonès.

 

Aquest conveni té per objecte el desenvolupament conjunt d’un pla d’actuacions musicals de les formacions que pertanyen al Patronat de Música de Vila-seca, mitjançant el qual es posaran a disposició dels Ajuntaments i dels centres d’ensenyament de la comarca les formacions musicals que determina aquest conveni.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

Correcomarca

Amb motiu de la celebració dels 25 anys de serveis socials al Consell Comarcal del Tarragonès l’Àrea de Benestar i Família ha impulsat l’exposició, “Correcomarca”. 
L’exposició, de petit format, vol donar visibilitat i valor a les diferents actuacions i programes dels serveis socials comarcals que es presten al ciutadà als municipis del Tarragonès. És itinerant, interactiva i incorpora elements educatius i de sensibilització social.
El CORRECOMARCA es va presentar a l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, el 4 d’octubre de 2016, i després de romandre tot el mes al municipi, l’exposició va instal·lar-se a Tarragona, a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. Posteriorment s’ha pogut veure, també, als ajuntaments d’Altafulla, el Morell, Constantí, la Canonja i durant aquest mes de juliol es pot visitar a l’ajuntament dels Pallaresos.

 • Compartir a

CREU ROJA I CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS RENOVEN EL COMPROMÍS PER REPARTIR ALIMENTS I LOTS DE SUPORT SOCIAL PER A PERSONES DESFAVORIDES

Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Ramon Grau, president del comitè local de Creu Roja, han renovat el seu compromís de col·laboració per al repartiment d'aliments per a les persones més desfavorides, del Programa Operatiu del Fons d'Ajuda Europea, i també pel repartiment de lots de suport social, finançats a través d'una aportació del Consell Comarcal.

 

Mitjançant aquest acord, la Creu Roja posa a disposició les seves instal·lacions i el seu personal per emmagatzemar, gestionar i distribuir a un mínim de 600 persones, beneficiàries del projecte d'aliments del Fons d'Ajuda Europea per les persones més desfavorides (FEAD), les quals són derivades per l'equip humà del Consell Comarcal del Tarragonès.  Per aquesta col·laboració, el Consell fa una aportació de 5.766 € en concepte de les despeses ocasionades per aquesta gestió

 

A part, el Consell Comarcal farà una compra de lots de suport social, que consten bàsicament de productes específics per la infància, per un import de de 10.000 € més, que la Creu Roja complementa amb 3.333 € per atendre les necessitats no cobertes amb els aliments provinents del FEAD.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

FUNDACIÓ PRIVADA MÚTUA CATALANA DÓNA SUPORT A DIFERENTS ACTIVITAT

Fundació privada Mútua Catalana dóna suport a diferents activitats culturals que el Consell Comarcal del Tarragonès impulsa per la comarca.

Avui, el president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Sr. Joan Josep Marca, s’ha reunit amb el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, per tal de signar un conveni mitjançant el qual la fundació dóna un valuosíssim suport per al desenvolupament de diferents activitats culturals a diferents municipis de la comarca.

Fruit d’aquest patrocini és el cicle “Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”, que s’ha desenvolupat amb la participació dels municipis de Creixell, Vilallonga del Camp, Salomó, la Nou de Gaià, el Catllar, la Canonja, Roda de Berà, Perafort, Torredembarra, la Riera de Gaià i Altafulla.

Aquest cicle és una continuïtat al cicle que vam encetar la tardor passada i que, gràcies al compromís de Fundació Privada Mútua Catalana tindrà continuïtat la propera tardor.

Quan parlem de biblioteques no ens referim només a les considerades biblioteques públiques i municipals també ens referim als punts de lectura o els espais de dinamització cultural i equipaments que apropen el coneixement a través dels llibres, però que també tenen una important participació amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes. Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat.

El Sr. Joan Josep Marca ha manifestat que la Fundació se sent compromesa amb aquest tipus d’iniciatives que donen aixopluc a activitats culturals, que ho fa amb molta il•lusió i que se sent gratificada amb els resultats obtinguts que ha pogut comprovar. 

El president, Sr. Adan, l’hi ha fet menció que activitats com aquesta són un mitjà que permet potenciar altres iniciatives que els diferents centres, biblioteques i espais de dinamització cultural poden dur a terme i que enriqueixen i multipliquen la seva activitat cara els usuaris, especialment els nens.

 • Compartir a

CURS DE MONITORS ALS PALLARESOS

Les regidories deJoventuti Ensenyament de l’Ajuntament dels Pallaresos organitzen un curs de monitors per a joves a partir de 18 anys que es farà al municipi els dies 23, 27, 28, 29, 30 i 31* de desembre de 2016 i els dies 2, 3, 4, 5*, 7, 8, 14 i 15* de gener de 2017 en horari de 10h a 14h i de 15h a 19h (*només matí).

El curs l’imparteix l’Escola de l’Esplai  i té un preu de 180€ per al jovent empadronat al municipi que té preferència d’inscripció ala formació. Encas d’haver més places disponibles hi podran participar joves d’altres localitats per un preu de 220€.

Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar a l’Ajuntament fins el 12 de desembre en horari de matí o bé al correu mancomunatjove@tarragones.org

Aquesta acció està inclosa a l’actual Pla Local deJoventuti compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, dela Direcció GeneraldeJoventuti dela Diputacióde Tarragona.

 • Compartir a

CURS DE MONITORS DE LA ZONA TRAC

Han finalitzat les 100h de classe presencials del curs organitzat per la Zona TRAC, en el marc del projecte Propera Parada, amb la col·laboració i el suport del Consell Comarcal del Tarragonès i la Direcció General de Joventut.

 

El curs, impartit per la Fundació Pere Tarrés, es va iniciar el 19 de desembre a Altafulla i hi han participat 17 alumnes dels 4 municipis. D’acord amb la nova normativa de formació en el lleure ara tenen per davant encara tres setmanes per acabar la part de formació on line i la realització de les 160h de pràctiques i la respectiva memòria.

 

La valoració fins ara del curs és molt positiva i fins al final del procés es farà un seguiment de l’alumnat per tal que aconsegueixi el seu objectiu, que no és altre que obtenir el carnet de monitor de la Generalitat de Catalunya i poder treballar amb infants i adolescents en l’àmbit del lleure educatiu.

 • Compartir a

CURS DE MONITORS DE LLEURE

Els municipis dela Zona Trac(Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell) , amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès, organitzen un curs de monitors de lleure per aquest Nadal per majors de 18 anys.

El curs tindrà lloc a la població d’Altafulla, i serà impartit perla Fundació Pere Tarrés.La formació en aquest àmbit inclou el títol oficial de monitor de lleure, amb reconeixement oficial perla Direcció GeneraldeJoventutde la Generalitat de Catalunya. Aquesta titulació representa un reconeixement formatiu tant per a l’associacionisme, com a l’hora de treballar en el tercer sector, i té una durada de 160 hores pràctiques i 150 hores lectives, de les quals, 25 són virtuals i 25 són per treballar en la memòria.

L’etapa presencial s’inicia el 19 de desembre i finalitza el 16 de gener i té un preu de 205€.

A més a més, amb la voluntat de col·laborar amb els municipis veïns sempre que sigui possible, des del TRAC s’han reservat cinc places d’aquest curs per als joves de La Riera de Gaià tal i com havia sol·licitat el seu regidor de joventut.

Podeu fer la vostra inscripció al Pij de referència a partir del dia 9 de novembre (Consulteu horaris).

PIJ Torredembarracasaljove@torredembarra.cat

PIJ Rodade Berà pij@rodadebera.cat

PIJ Altafulla  pijaltafulla@gmail.com

Punt Jove Creixellpuntjovecreixell@gmail.com

Punt Jove LaRiera mancomunatjove@gmail.com

 

(Cartell)

 • Compartir a

CURS DE PRE-MONITORS ALS PALLARESOS

Els curs va adreçat a joves de 15 a 17 anys

 

 

Les regidories de Joventut i Ensenyament de l’Ajuntament dels Pallaresos organitzen un curs de Pre-monitors per a joves de 15 a 17 anys, que tindrà lloc a les instal·lacions del Col·legi Sant Sebastià la setmana del 4 al 8 de juliol de 10 a 14h.

El curs l’imparteix l’Escola de l’Esplai  i té un preu de 30€ per al jovent empadronat al municipi, que tindrà preferència a l’hora de ser acceptat a la formació. En cas d’haver més places disponibles hi podran participar joves d’altres localitats per un preu de 40€.

Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar a l’Ajuntament fins al 27 de juny en horari de matí.

Aquesta acció està inclosa a l’actual Pla Local de Joventut i compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, de la Direcció General de Joventut i de la Diputació de Tarragona.

 • Compartir a

CURSOS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL A CONSTANTÍ

L'ajuntament de Constantí en conveni amb l'entitat Criteria RRHH i amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Tarragonès obre termini d'inscripció de cursos de formació que es realitzaran aquest mes de setembre. Aquestos cursos van dirigits  tant a persones aturades com aquelles que estiguin treballant i que volen millorar la seva  formació,  preferentment del municipi de Constantí. 

 

Els cursos, que es realitzaran en horari de tarda, s'iniciaran aquest mes de setembre, i són totalment gratuïts.

Els que estan previstos són els següents:

 

- TRACTAMENT DE RESIDUS ( no urbans). 30 HORES.

(Del 19 de setembre al 4 d'octubre)

 • · Adquirir els coneixements i les competències necessàries per poder desenvolupar correctament un

pla de gestió de residus a l’empresa.

 • · Mostrar a l'alumne diferents metodologies i tecnologies per gestionar, valoritzar i tractar el residus.

 

 

- CROMATOGRAFIA. 40 HORES

(S'iniciarà el mes de setembre)

 • · Aplicar la tècnica de cromatografia de gas i/o colors, utilitzant les eines adequades per a la realització de l'anàlisi qualitativa i quantitatiu.

                                          

Aquesta és una oportunitat per a aturats i treballadors en actiu que afavoreix la  competitivitat personal en el mercat laboral,  empodera envers el tema a tractar, actualitza coneixements i genera noves xarxes socials que faciliten la possibilitat de trobar treball o millorar l'actual.

 

 

 • Compartir a

DANIEL CID PREN POSSESSIÓ COM A PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL

En una Sessió de Extraordinària del Consell Comarcal del Tarragonès, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, va presentar la seva renúncia, en compliment del pacte realitzat a l’inici de la legislatura, entre els grups convergents i socialista.

A continuació es va procedir a la votació per elecció del nou president, en la que l’únic candidat era el Sr. Daniel Cid, el qual va resultar elegit.

Després de fer el protocol·lari jurament, el nou president es va adreçar als presents demanant-los feina; “En el Consell Comarcal no hi ha d’haver una gestió de dretes o d’esquerres. Hi ha d’haver una gestió per cobrir les necessitats dels municipis i de tots els ciutadans que necessitin els nostres serveis”, va assegurar Daniel Cid. 

A continuació es va realitzar una nova sessió extraordinària per donar compte del nomenament del Vicepresident 1r, Sr. Pere Virgili i també es va presentar la proposta de la substitució de la persona responsable de gerència per Nicolàs Garcia Masero, la qual fou aprovada.

(Veure més imatges)

 • Compartir a

DECORA EL TEU GOT DE MENJADOR

L'àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès periòdicament subministra els gots que s'utilitzen als menjadors escolars.

El proper curs, amb el suport de l'empresa Sorea, està previst renovar els gots actuals.

Es tracta d'un model de material irrompible, translúcid, amb una decoració adient.

Enguany es va implicar als alumnes usuaris del servei convocant el concurs “Decora el teu got de menjador”, en el que els alumnes feien un dibuix per imprimir-lo als gots.

Es van establir uns premis en material escolar, un per al guanyador del concurs i un altra pel centre on estudia.

El jurat, després d'avaluar els originals presentats, va considerar guanyador el dibuix "Ball de coberts", de l'alumne Toni Zamora Alabart, de l'escola Les Codinetes, de la Nou de Gaià.

En un acte celebrat a l'ajuntament de la Nou de Gaià, presidit per l'alcalde,

Abel Martí, i Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i la presència del president de la Comissió Informativa d'Ensenyament, Joventut i Esports, José García, a un espai on s'exposa la història de l'escola, es va procedir al lliurament de premis a l'alumne guanyador i al centre, que va recollir la seva directora, Silvia Farrerons.

 

(Imatges)

 • Compartir a

"Dia contra la violència masclista"

Dimarts dia 24N

 

Actes que es realitzaran al Consell Comarcal del Tarragonès amb motiu del "Dia contra la violència masclista".

 

Al matí:

Durant el matí, amb la xarxa de serveis socials es realitzarà:

 

 1. Lectura del Manifest amb els tècnics del Consell Comarcal del Tarragonès
 2. Projecció de vídeo (2min de durada)

El Consell Comarcal del Tarragonès ha enregistrat un vídeo en el que hi han participat les treballadores i treballadors de l'ens, el president del Consell, consellers i representants polítics dels municipis de la comarca, per adherir-se a la campanya del dia 25 de novembre, "Dia contra la violència masclista" que promou el Institut Català de les Dones.

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre els diferents  SIADS  del territori i el Camp de Tarragona que realitzaran una acció similar per poder complementar les imatges en una sola idea comuna.

 

L’objectiu d'aquest vídeo és fer visible, de forma simbòlica, tota la tasca dels i les professionals que estan treballant per eradicar la violència des de tots els àmbits.  “#Hi som #Implicats

 

       

A la tarda:

Al Plenari del CCT

 1. Projecció del vídeo realitzat al Consell #Hi som #implicats
 2. Lectura del Manifest
 • Compartir a

Dia Internacional de la Infermeria

Amb ocasió del Dia Internacional de la Infermeria (12 de maig) el Sindicat d’Infermeria SATSE, format per més de 76.000 professionals a Catalunya, ha organitzat una “Campanya per la Visualització de la Professió Infermera”, que avui s’ha fet pública a Tarragona.
L’objectiu és que els ciutadans puguin identificar els professionals infermers i entenguin i valorin la seva funció.
Avui, a la Plaça Verdaguer, s’han realitzat diferents sessions informatives, tallers i s’ha presentat una exposició, tot adreçat al públic en general, per tal que puguin conèixer en profunditat la seva labor.
La Secretaria Provincial del SATSE, Sra. Caterina Ródenas, ha convidat al Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Sr. Joaquim Nin, al President del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, al Director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Sr. Josep Mercadé, al Responsable dels Serveis Territorials de Promoció de la Salut a Tarragona, Sr. Joan Guix i a diferents representants municipals.
El Delegat Territorial de la Generalitat, Sr. Nin ha adreçat unes paraules d’agraïment i suport al col•lectiu professional d’infermeria.
Concretament, el Sr. Nin, ha destacat el seu agraïment als infermers i infermeres per la seva professionalitat, que ha fet possible que, tot i els moments difícils que estem passant, la qualitat del servei no ha baixat. També ha destacat que tothom ha d’entendre que la professió no compleix una funció complementària, sinó que té una responsabilitat pròpia i insubstituïble.
Posteriorment, després de visitar l’exposició han aprofitat una estona per comentar amb la Sra. Ródenas la situació actual del sector a casa nostra.

 • Compartir a

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, al Consell Comarcal del Tarragonès

Avui, 25 de novembre, amb motiu de la celebració del “Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones”, al Saló de Plens de Consell Comarcal del Tarragonès, diferents treballadores i treballadors de l’ens han fet lectura d’un conte relatiu al rol femení en la nostra societat i al respecte necessari entre les persones de diferents generes.
Posteriorment, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, acompanyat dels portaveus dels grups polítics comarcals, han penjat a la façana de l’edifici uns cartells amb un llaç de color lila i el president, davant el treballadors ha llegit un manifest de rebuig a la violència contra la dona, tot lamentant que siguin necessaris actes com aquest per reivindicar una conducta social que s’hauria d’entendre com normal. (album)

 • Compartir a

DIA INTERNACIONAL PER L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el Consell Comarcal del Tarragonès, a través del Servei d’ Informació i Atenció a les Dones (SIAD), s’implica per tal de fer visible aquesta data i explicitar el seu rebuig a la violència masclista. Alhora, celebrem els 25 anys dels Serveis Socials, “25 anys al servei de les persones”, que carreguen de significat i importància aquest esdeveniment. 

Ens satisfà molt poder comptar amb la col·laboració del Municipi d’Altafulla per desenvolupar l’acte que tindrà lloc el diumenge dia 27 de novembre. Realitzarem un esdeveniment que aplegui diverses entitats, col·lectius i associacions per tal de posar de manifest la importància de Implicar-se en la lluita contra la violència envers les dones. A continuació us informem de la programació:

-      12h. Plantada i cercavila de Gegantes de diverses Colles Geganteres del Tarragonès contra la violència masclista. Plaça Consulat de Mar i recorregut pel Passeig Marítim. 

-      12.45h. Lectura conjunta del Manifest Institucional a càrrec de representants polítics. Parc Voramar. 

-      13h. Espectacle multidisciplinari amb perspectiva de gènere i rebuig de la violència masclista a càrrec de Dona Cançó. Parc Voramar. 

En cas de pluja l’acte es realitzarà al Casal La Violeta. 

Us animem a que en formeu part i acompanyeu a les Gegantes del vostre Municipi durant la cercavila en Contra de la Violència Masclista i gaudiu de l’espectacle amb les vostres famílies.

 • Compartir a

DIA MUNDIAL DE LA POESIA A CREIXELL

Aquest dimarts, 15 de març, a la Biblioteca Municipal de Creixell es van realitzar un conjunt de lectures del poema d’Olga Xirinacs“Preneu les roses” en diferents llengües, a càrrec de famílies i personalitats de la comarca, amb la participació del Sr. Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i del Sr. Jordi Llopart, alcalde de Creixell.

 

Aquesta celebració es fa donat que la UNESCO va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial dela Poesia. Percelebrar-ho,la Institucióde les Lletres Catalanes amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística, fomenta tot un seguit d’iniciatives arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d’un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial dela poesia. Aquestany s’ha traduït del català a vint llengües el poema “Preneu les roses” de l’escriptorade Tarragona OlgaXirinacs.

 

Per tal de commemorar aquest esdeveniment i que la poesia es converteixi en la gran festa de la paraula i de les lletres i que l’aprenguem a estimar i a valorar cada dia, s’organitzen tot un seguit d’accions poètiques als nostres municipis. Així, els ajuntaments del Catllar, Creixell, la Nou de Gaià, Roda de Berà, i Salomó amb la col·laboració del Consell Comarcal del Tarragonès han preparat diferents activitats, perquè hi pugui participar tothom.

 

Les properes lectures són les següents:

 

LA NOU DE GAIÀ – Castell Centre Cultural - Dimecres 16 de març, a les 15.15h

Canviarem Poemes per piruletes i farem lectures del poema d’Olga Xirinacs “Preneu les roses” en diferents llengües. L’activitat es farà en col·laboració dels alumnes de l’Escola les Codinetes de la Nou de Gaià, els quals faran una lectura poètica i hi haurà una exposició dels treballs que han realitzat.

 

RODA DE BERÀ - Biblioteca Municipal - Dijous 17 de març, a les 18h

Lectures del poema d’Olga Xirinacs“Preneu les roses” en diferents llengües, a càrrec de famílies, nens i nenes i personalitats de la comarca.

 

SALOMÓ - Punt de Lectura Cal Cadernal - Dilluns 21 de març, a les 19h

Lectures del poema d’Olga Xirinacs“Preneu les roses” en diferents llengües, a càrrec de famílies, nens i nenes i personalitats de la comarca. El club de lectura llegirà poemes encadenats i lectura de poemes d’una poetessa local.

 

(Veure Imatges)

 • Compartir a

DIA MUNDIAL DE LA POESIA A LA NOU DE GAIÀ

El passat 21 de març, a l’Escola “Les Codinetes”, de la Nou de Gaià, es va fer un acte de lectura de poemes, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia.

La celebració, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, es basa en la lectura d’un poema  traduït a una vintena de llengües.  Enguany el poema és de Antònia Vicens, que l’ha escrit expressament per a aquesta ocasió.

El Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a aquesta iniciativa i juntament amb l’alcalde de la Nou, Abel Martí i alumnes, docents de l’Escola “Les Codinetes”, el president del Consell Comarcal, Pere Virgili, va llegir públicament uns poemes.

 

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

DIA MUNDIAL DE LA POESIA A RODA DE BERÀ

El passat 21 de març, a Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca De Roda de Berà, es va fer un acte de lectura de poemes, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia.
La celebració, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, es basa en la lectura d’un poema traduït a una vintena de llengües. Enguany el poema és de Antònia Vicens, que l’ha escrit expressament per a aquesta ocasió.
El Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a aquesta iniciativa i juntament amb veïns del municipi el president del Consell Comarcal i alcalde de Roda, Pere Virgili, va llegir públicament uns poemes.


(Veure imatges)

 • Compartir a

DIA MUNDIAL DE LA POESIA A SALOMÓ

El passat 20 de març, al Punt de Lectura Cal Cadernal, de Salomó, es va fer un acte de lectura de poemes, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia.

La celebració, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, es basa en la lectura d’un poema  traduït a una vintena de llengües.  Enguany el poema és de Antònia Vicens, que l’ha escrit expressament per a aquesta ocasió.

El Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a aquesta iniciativa i juntament amb l’alcalde de Salomó, Antoni Virgili i altres persones col·laboradores veïns del poble, el vicepresident del Consell Comarcal, Daniel Cid, va llegir públicament uns poemes.

L’acte va culminar amb una interpretació escultòrica de la poesia a càrrec de Pere Daura i amb la realització d’un poema col·lectiu entre tots els presents.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

Dia Universal de la Infància al Consell Comarcal del Tarragonès

Amb motiu del Dia Universalde la Infància,  que se celebra el 20 de novembre, elConsell Comarcal del Tarragonèsha acollit els alumnes de 4art. Col·legi Lestonnac-L'Ensenyança per tal de fer una lectura i comentari sobre el text dela la Convenciódels drets de l'infant.

 

Aquesta data és doblement significativa perquè el 20 de novembre de l'any 1959 es va signar la Declaració universaldel drets de l’infant i també un 20 de novembre, trenta anys més tard, es va adoptar la Convenció dels drets de l'infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides.

 

En l’acte d’avui, el president del Consell Comarcal de Tarragonès s’ha adreçat als alumnes i els ha explicat el funcionament d’una sessió del Plenari, i ha contestat totes les seves preguntes en una sessió molt participativa.

 

Posteriorment s’ha lliurat a cada alumne una versió il·lustrada i adaptada per a nens i nenes de 9 anys, sobre el contingut del text aprovat a la Convenció dels drets de l'infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides, i se n’han llegit alguns articles que ha comentat el president i els alumnes li plantejaven qüestions sobre ells.

 

 • Compartir a

Diada de les Dones del Tarragonès

La Federació de Grups de Dones del Tarragonès va celebrar la seva diada. Una jornada festiva i de germanor que aprofiten les dones de les diferents associacions per relacionar-se entre elles i intercanviar experiències. (veure fotografies)

La presidenta de la federació, Sra. Carme Cárdenas, ajudada per les seves col·laboradores, Carmen Martínez, Esmeralda Nuñez i María Sabaté, conjuntament amb tota la junta directiva, com cada any, ha mogut aquesta diada de participació, a la que s’hi ha afegit un centenar de dones de les Associacions de Dones de la Riera de Gaià, dels Pallaresos, de la Pineda, del Catllar, Salou, Torredembarra, Vilallonga del Camp, Vila-seca, l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla, l’Associació de Jubilades i Pensionistes de Tarragona, el Col·lectiu de Dones de la Canonja i el Grup Cultural de Mestresses de Casa de Constantí, que enguany celebrava els 40 anys del seu naixement.

La jornada es va obrir amb una visita a la Diputació de Tarragona, on el seu president, Sr. Josep Poblet, el va donar la benvinguda i les felicitacions per l’activitat que desenvolupen totes les associacions.

També van intervenir als parlaments el President del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, el qual es va felicitar de poder celebrar actes com aquest, tot recordant que, de vegades, la dona és notícia de males notícies, que hem d’ajudar a combatre. La Coordinadora de l’Institut Català de la Dona, Sra. Lidia Vargas, i el vicepresident primer de la diputació, Sr. Albert Vallvé, també els va adreçar unes paraules afectuoses de benvinguda.

La resta de la jornada la van dedicar a visitar el Museu d’Art Modern i la Catedral, després de la remodelació recentment realitzada.

La jornada va concloure amb un dinar de germanor que van compartir amb el president del Consell Comarcal i la coordinadora de l’Institut Català de la Dona.

Durant l’àpat es van repartir alguns obsequis a les diferents associacions i es va anunciar que el proper any 2015 se celebraria la jornada a Vilallonga del Camp.

 • Compartir a

DIÀRIAMENT ELS AUTOCARS DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS MOUEN 1.150 ALUMNES

El usuaris valoren molt positivament la qualitat del servei

 

La xarxa d'autobusos de transport escolar del Consell Comarcal del Tarragonès està organitzada en 34 línies que, diàriament cobreixen els pobles de la comarca (i alguns d'altres comarques veïnes), desplaçant-los des del seu lloc de residència fins al centre d'ensenyament on estan matriculats, garantint, d'aquesta manera, que tots estiguin escolaritzats.

En total, el moviment d'alumnes és de 1.150, dels quals, 350 van a centres d'educació especial. Precisament per això, una part dels autocars que cobreixen el servei estan adaptats per poder transportar persones de mobilitat reduïda.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, ha visitat l'Escola Sant Rafael a l'arribada dels autocars i s'ha entrevistat amb la directora del centre, Sra. Mar Sendra, per tal de conèixer els detalls del servei que gestiona el Consell.

Periòdicament, el Consell Comarcal del Tarragonès realitza controls i enquestes entre els pares i mares i el personal de les escoles per tal de conèixer el grau de satisfacció que percep l'usuari. Els resultats són molt positius, amb una valoració qualitativa superior a vuit sobre 10. Tot i així, el seguiment es complementa amb aquestes visites que es realitzen d'una forma regular i que serveixen per comprovar directament el funcionament del servei i intercanviar opinions amb els responsables de cada centre i els treballadors/es, així com els monitors/es, i poder veure quines són les característiques més importants i detectar si existeix algun aspecte que podria millorar-se.

El servei de Transport Escolar Obligatori es gestiona per delegació des del Departament d'Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

DIVUITENA CONVOCATÒRIA DEL PREMI TARRAGONÈS BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

El divendres 1 de juliol de 2016 s’acaba el termini per presentar projectes a la Beca d’Investigació. Aquesta Beca s’atorga  a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

 

El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Montserrat Duch, professora d’Història Contemporània delaURV;Magí Sunyer, professor de Filologia Catalana delaURV;M. Elena Virgili, cap de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona iAntoni Virgili, professor del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona. També formen el jurat el president del CCT  i la presidenta de la comissió de cultura del CCT.

 

La beca té una dotació de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell. Amb els últims títols publicats podem veure l’ampli abast temàtic d’aquest Premi:

-        El nostre cinema paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès de Pedro Nogales i José Carlos Suárez.

-        El Call jueu de Tarragona. Estudi històric i arqueològic de l’edifici de Ca la Garsa i el seu entorn de David Bea, Sergi Navarro i Aleix González.

-        La població de Tarragona de la crisi Baixmedieval a la de l’Antic Règim. Aproximació a la demografia històrica d’Eduard Juncosa.

 

(Bases)

 • Compartir a

DURANT EL 2016, ELS EXPEDIENTS D'AJUT A L'HABITATGE S'HAN INCREMENTAT UN 25%

L’Oficina d’Habitatge ila Borsade Mediació del Tarragonès apropa i facilita als ciutadans de la comarca l’assessorament i la gestió de serveis i ajuts relacionats amb l’habitatge. El servei està integrat dins de la xarxa d’Oficines Locals d’Habitatge (OLH) mitjançant conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya i amb la col·laboració dela Diputacióde Tarragona.

Dona servei a tots els municipis de la comarca, excepte els de Vila-seca i Tarragona, que compten amb OLH pròpia, ila Canonja, a la que si li dona servei des de l’OLH de Tarragona.

L’Oficina Informa i assessora, a la ciutadania, en totes les matèries relacionades amb l’habitatge, amb el deute hipotecari i amb altres problemàtiques generades per la pèrdua de l’habitatge (d’acord ambla Lleidel Dret a l’habitatge i altra legislació vigent), gestiona i tramita les línies d’ajuts del Pla per al dret a l’habitatge i de l’AHC (prestacions puntuals i urgents per el pagament de l’habitatge, prestacions permanents per al pagament de lloguer i renda bàsica d’emancipació) i assessora en l’àmbit de les inscripcions al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb protecció oficial.

Una de les activitats més intenses són els tràmits dels programes socials, que inclouen la gestió d'expedients de prestacions puntuals i urgents al pagament de l'habitatge, la gestió d'ajuts permanents per al pagaments dels lloguers i la gestió dels expedients dela Renda Bàsica d'Emancipació.

Durant el termini en que la convocatòria ha estat oberta s’han tramitat un total de 867 expedients d’ajuts al lloguer, el que representa un increment del 35%  respecte els tramitats en l’any 2015.

D’aquests 221 són de renovació i 646 de la nova convocatòria 2016.

A diferència de la convocatòria d’ajuts al lloguer, la tramitació d’expedients d’urgència especial esta oberta tot l’any.  Durant el primer semestre de l’any s’han tramitat un total de 18 expedients el que estaria una mica per sota dels tramitats l’any 2015.

Comparativa d’expedients tramitats de l’Oficina d’Habitatge del Tarragonès en els darrers anys:

Oficina d’Habitatge - Expedients tramitats

2013

2014

2015

Prestacions per al pagament del lloguer

477

245

643

Prestacions d’urgència especial

29

57

43

 

Un altra servei que prestala Oficinad’habitatge del Tarragonès és el dela Borsad’habitatge que gestiona el programa de mediació per al lloguer social, d’habitatges desocupats, que té com a objectiu posar en lloguer habitatges desocupats a un preu assequible, mitjançant un servei d’assessorament i mediació entre els demandants d’habitatges de lloguer i els propietaris d’habitatges desocupats. Tot facilitant la formalització de contractes de lloguer amb un seguit de garanties i avantatges per els dos, i incrementant el parc d’habitatges gestionat per les administracions públiques per possibilitar l’accés a l’habitatge de la població amb ingressos més baixos.

Durant el primer semestre de l’any 2016, s’han signat 12 contractes nous de lloguer, en relació a habitatges que s’incorporen ala Borsa.Entotalla Borsadel Tarragonès gestiona un parc de més de 60 habitatges a preus assequibles, distribuïts per diferents municipis de la comarca.

Comparativa d’expedients tramitats perla Borsade mediació en els darrers anys:

Borsa de mediació per al lloguer social

2013

2014

2015

Nous contractes de lloguer

18

18

17

 • Compartir a

El Consell Comarcal al Festival de Creació Audiovidual de Tarragona

Després de deu anys consecutius de participació del Consell Comarcal del Tarragonès en el Festival de Creació Audiovidual de Tarragona donant suport al projecte pedagògic Mira’m, i una pausa de dos anys, enguany tornem amb moltes ganes. El festival actual destaca pel cicle de pel·lícules la temàtica de les quals gira al voltant de la caiguda del mur de Berlín anomenat Off the Wall (projectat a diversos països europeus).

 

El Mira’m té cabuda dintre del REC com un projecte adreçat a l’alumnat de batxiller que pretén fer arribar al nostre jovent un cinema no comercial acompanyat de reflexions vers temàtiques diverses. Enguany la celebració s’ha fet a la seu de Caixa Forum de Tarragona.

 

En la jornada d’enguany, després de la visualització de la pel·lícula “No one’s child” , el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, ha saludat els alumnes presents i els ha convidat a participar en el diàleg amb el Sr. Vladan Petkovic (Periodista cultural, crític cinematogràfic, i assessor de diversos festivals als Balcans), el qual és el responsable de comunicació del projecte europeu "Off the Wall" del que forma part "No one's child".  (veure fotografies)

 

És bo destacar que aquesta ha estat una oportunitat única perquè l’alumnat assistent ha pogut conèixer el conflicte a l’antiga Iugoslàvia a través d’algú que la va viure en primera persona en plena adolescència, com és el Sr. Petkovic, la qual cosa a despertat molt el seu interès.

 

Els temes que s’han tractat a partir de la seva visualització del film i el posterior debat són: la formació del Jo; el paper de l’amistat en el desenvolupament personal; l’educació i la integració a la societat i el context propi; l’antiga Iugoslàvia i la seva fragmentació.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL CONTROLA EL COMPLIMENT DE LA NORMATIVA DELS CASALS PER A NENS I JOVES

Quan s’acosta el bon temps les famílies comencen a pensar en què fer amb els seus fills i filles durant els mesos d’estiu... Això fa que tot un seguit d’empreses, entitats, Administracions i escoles, organitzin tallers, casals i colònies per als més petits i per als no tant petits de la família.

 

Tant  des del Consell Comarcal del Tarragonès, que té les competències delegades en matèria de Joventut, com des de la Coordinació Territorial de Joventut a Tarragona, es realitzen visites de seguiment per garantir el compliment de la normativa d’aquestes activitats, amb l’objectiu que les famílies tinguin la garantia que aquestes reuneixen unes condicions adequades.

 

A la nostra Comunitat Autònoma les activitats amb infants i joves menors de 18 anys es regeixen pel Decret 137/2003, que regula la seguretat i bona planificació de les activitats i equipaments on s’han de desenvolupar, com casals, colònies, rutes i acampades. El contingut d'aquest Decret és d'aplicació a les activitats organitzades o promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades, en les que prèviament s’hi inscriuen els menors.

 

L’objectiu d’aquesta normativa, a part de vetllar per la seguretat de les persones assistents, és també vetllar per la qualitat pedagògica d’aquestes activitats i obliga als promotors i organitzadors a complir amb uns requisits bàsics com són:

 

-              La presència d’un monitor per cada deu nens.

-              del total de monitors de l’activitat, el 40% han de tenir titulació en el lleure (carnet de monitor o director en el lleure o bé cicle formatiu d’animació socio-cultural).

-              un responsable de tota l’activitat que coordina l’equip de dirigents i garanteix el compliment de la normativa, que ha de ser titulat com a monitor o tenir el cicle formatiu en animació sòciocultural en el cas d’activitats amb menys de 25 menors, i a partir d’aquesta xifra la titulació exigida és director en el lleure.

-              Tenir un projecte educatiu de l’activitat, amb objectius i horaris.

-              Disposar d’una assegurança de d’accidents personals que cobreixi, a més de les despeses de curació, un capital determinat per accidents.

-              Disposar d’una assegurança de responsabilitat civil per cobrir els riscos derivats del desenvolupament de les activitats de temps lliure.

-              Notificar l’activitat a la Generalitat de Catalunya.

-              Tenir tota la documentació que especifica el Decret disponible en regla i disponible el moment de rebre la visita de seguiment del Consell Comarcal o bé de la Direcció General de Joventut.

 

 

Les activitats més sol•licitades per les famílies són els casals de vacances i les colònies. Durant aquestes dues primeres setmanes d’estiu, el Consell Comarcal del Tarragonès ha realitzat ja un total de 31 visites a casals del total de 57 notificats fins ara, pel que les visites es continuaran fent durant tot l’estiu. 

 

Una de les activitats que el president del Consell Comarcal del Tarragonès ha volgut visitar ha estat el Megastiu de Vila-seca, ja que és un dels casals de la comarca que compta amb més participació. La promou l’Ajuntament de Vila-seca i es du a terme al Col•legi Públic Mestral, amb 207 participants d’edats compreses entre els 3 i els 11 anys durant aquesta primera quinzena. A partir dels 12 anys i fins als 17 els joves canvien d’ubicació i participen de l’Extiu Extrem, un conjunt d’activitats que compta aquesta quinzena amb 49 inscrits.

 

Durant la visita,  el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, hi ha acudit amb el Tinent Alcalde de Vila-seca, Sr. Josep Toquero, i el Regidor de Joventut, Sr. Francisco Almazan. Allí, acompanyats pel Sr. Jesús Sesé, Coordinador de Projectes de la Fundació Privada “En Xarxa”, han supervisat algunes de les activitats que desenvolupen els nens i nenes i joves, i han participat en els seus jocs, tot interessant-se personalment pel seu nivell de satisfacció.

 

Tanmateix, també han animat l’equip tècnic i monitors, posant al seu servei qualsevol acció de suport que puguin necessitar del Consell Comarcal o de l’Ajuntament.

 

Aquestes activitats són també una porta oberta a la participació d’aquells joves amb inquietuts que volen col•laborar amb les associacions i entitats, per tal de dinamitzar la vida dels municipis. A més a més són moltes les persones que mostren el seu interès per realitzar les pràctiques dels cursos d’educació en el lleure en aquestes activitats.

 

Des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès no tan sols es realitzen les visites de seguiment per garantir el compliment de la garantia, sinó que també s’ofereix assessorament durant l’organització de les activitats per tal de facilitar el compliment d’aquest decret, així com es faciliten models de documentació.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS ACULL LA PRIMERA DE LES SESSIONS INFORMATIVES QUE ES FARAN SOBRE EL NOU DECRET D’ACTIVITATS PER A MENORS DE 18 ANYS

Amb l’entrada en vigència el passat 1 de novembre del nou Decret d’Activitats de Lleure amb menors de 18 anys, la Coordinació Territorial de Joventut, la Coordinació territorial d’Esports de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès, han organitzat una sessió informativa adreçada a centres educatius, entitats esportives, empreses, administracions i entitats de lleure que organitzen activitats en períodes de vacances per als més joves.

En aquesta sessió s'han donat a conèixer les novetats que incorpora el Decret 267/2016 i s'han atès els dubtes i inquietuds que han plantejat els assistents sobre l’organització i gestió de casals esportius i de lleure, estades i campus esportius, colònies, camps de treball, acampades i rutes organitzades per a menors de 18 anys.

Aquestes sessions es estan programades també a la resta de comarques de la demarcació.

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès aprova un pressupost de 15 milions d'euros

El Consell Comarcal del Tarragonès aprova un pressupost de 15 milions d'euros

 

El ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar el passat 21 de Desembre el pressupost per a l'any 2017. Així doncs, de cara a l'any vinent, l'ens supramunicipal gestionarà un pressupost total de 15.079.799 euros, el que suposa un increment de l'1,08 % respecte l'any anterior.

La institució comarcal dóna servei a 22 municipis del Tarragonès, especialment als més petits, els quals es poden beneficiar dels diferents serveis mancomunats que ofereix. En el pressupost aprovat ahir, continuen prevalent les mesures socials destinades a recolzar les persones amb necessitats diverses.


Augment de la dotació per a beques menjador
Una de les àrees que té major pes en l'estructura pressupostària de l'ens supramunicipal és la del departament d'Ensenyament, al qual es destinarà un 31,22 % del nou pressupost. Des d'aquest departament, es realitzen les gestions de menjadors escolars, així com del servei de transport escolar i de les beques menjador. En total, el Consell Comarcal del Tarragonès dedica al conjunt d'aquestes accions, 4.571.625 euros.

Dins d'aquest departament, una de les partides que ha vist incrementada la seva dotació de cara al 2017, és la de les beques menjador, la qual s'ha dotat amb un milió d'euros més respecte a aquest 2016. Pel que fa a aquests ajuts, dels més de 4 milions i mig d'euros destinats al departament d'ensenyament, l'import total que la corporació destinarà a les beques menjador serà de 3.284.000 €, a repartir entre els més de 4.800 alumnes als quals se'ls ha aprovat la seva sol·licitud de beca de cara al present curs 2016-17. Pel que fa a educació, el pressupost aprovat ahir també preveu un augment dels monitors per a alumnes amb necessitats educatives especials.


Els Serveis Socials, prioritaris per al Consell
El servei a les persones a través de l'àrea de Serveis Socials, ha estat tradicionalment, una de les prioritats d'aquest ens comarcal. De cara a l'any 2017, el Consell destinarà un 23,09 % del total del pressupost a gestionar els diferents serveis d'aquesta àrea, és a dir, s'invertiran prop de 3.500.000 euros en realitzar les diferents accions que desenvolupa el departament i entre les quals hi ha el Servei d'Atenció Domiciliària i Teleassistència, els Ajuts d'Urgència Social per cobrir necessitats bàsiques, els programes d'infància per a nens i adolescents en situació de risc, o els programes per a dones en situació de violència.

Pel que fa a millores en el departament, cal destacar que el nou Contracte Programa 2016-2019 permetrà incrementar el nombre de treballadors de l'àrea en 10 noves persones. A més, recentment s'ha creat un nou Equip d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA).


El Consell Comarcal del Tarragonès fomenta l'ocupació
El pressupost aprovat per al 2017 preveu que un total de 49 persones siguin contractades a través de diferents plans d'ocupació. Aquests nous treballadors disposaran de contractes de treball d'entre sis mesos i un any de durada i estaran distribuïts entre el Contracte Programa 2016-19 (10 persones), els Plans d'Ocupació de Renda Mínima d'Inserció (6 persones), Treball i Formació (22 persones) i el Programa de Garantia Juvenil (11 persones).  

La despesa realitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès pel que fa a aquestes noves contractacions a través de plans d'ocupació representa un increment del 17 % respecte a la partida de personal del pressupost de l'any 2016.


Altres accions previstes
En aquest 2017, la resta de departaments del Consell Comarcal del Tarragonès donaran continuïtat als seus serveis, alhora que mantindran el pressupost que gestionaran en la mateixa línia que en l'exercici anterior.

El departament de Medi Ambient segueix sent el que s'emporta el major percentatge del pressupost total de despesa. En concret, aquest departament gestionarà el 31,87% d'aquest pressupost, quantitat que es destina a oferir el Servei de Recollida de Residus, el Servei de Neteja Viària i el de Neteja de Platges, la gestió de les sis deixalleries fixes de la comarca i la deixalleria mòbil i el Servei de Recollida Selectiva de Residus, entre d'altres. Aquest és un servei bàsic, especialment per als municipis més petits del Tarragonès, que sense els serveis que ofereix la institució comarcal es veurien privats d'aquestes accions de l'àmbit mediambiental.  

Altres de les accions previstes pel Consell Comarcal del Tarragonès de cara al nou any, són la concessió d'una dotació de 1.500 euros per a la Fundació Bona Nit i la continuïtat en inversions per a la xarxa de camins del 2016.

El Consell tanca l'any amb endeutament zero
Pel que fa a pagaments a proveïdors, el Consell Comarcal del Tarragonès tanca el 2016 al corrent de totes les seves obligacions. En aquest sentit, durant el present any, s'ha liquidat el deute mediambiental que la institució tenia amb FCC, SECOMSA i SIRUSA i que ascendia gairebé a 1.608.000 euros. També s'ha liquidat el deute de proveïdors per import de gairebé 4.645.000 euros. Així doncs, l'ens supramunicipal tanca l'any amb un endeutament zero per despesa corrent.

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès assumeix l'assistència tècnica de l'arquitectura i urbanisme de Vespella de Gaià

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, s'ha reunit amb l'alcalde de Vespella de Gaià,Sr. Daniel Cid, per tal de signar un conveni de col·laboració dins l'àmbit d'urbanisme en el municipi.

Aquesta col·laboració (ja que la titularitat de la funció segueix sent municipal) es concreta en l'assessorament tècnic dins l'àmbit urbanístic públic i en les consultes particulars de Vespella de Gaià. Això inclou la supervisió i l'emissió informes sobre llicencies, l'avaluació de projectes o els informes sobre immobles ruïnosos, entre d'altres funcions.

Així mateix, el departament d'Urbanisme del Consell Comarcal del Tarragonès realitzarà les inspeccions d'obres necessàries per obtenir les llicències, per a la devolució de fiances o per denúncies.

Mitjançant aquest conveni, el Consell Comarcal també pot realitzar estudis previs i supervisar i dirigir la realització dels projectes.

Aquest tipus de col·laboració, que ja s'està realitzant en algun altre cas, és especialment valuosa per al municipi que s'hi acull perquè permet disposar d'un equip professional al servei de l'ajuntament que evita la contractació de persones, disminuint la sobrecàrrega de feina i els costos als consistoris de poblacions petites.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CELEBRA ELS 25 ANYS DELS SERVEIS SOCIALS, A LA POBLA DE MAFUMET

El Consell Comarcal del Tarragonès es va constituir el dia 9 de març de 1988, i durant els primers anys no estaven definides totes les seves àrees d'actuació.

Concretament l'àrea de Serveis Socials va iniciar-se a finals de l'any 1990, amb tres persones i amb una atenció general plantejada com "ajuts" o suports especials.

 

Amb aquest motiu, a la Pobla de Mafumet, s'ha celebrat una jornada amb diferents actes relacionats amb l'activitat que els Serveis Socials han desenvolupat durant tot aquest període.

 

La jornada va iniciar-se a les 9.00 h, amb la salutació de l'alcalde, Joan Maria Sardà, el president del Consell, Pere Virgili, i el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona.

 

Posteriorment va desenvolupar-se una Taula Rodona en la que hi van participar diferents persones que havien tingut un paper rellevant durant aquests 25 anys. A més de l'actual president del Consell Comarcal, van comentar diferents aspectes de la trajectòria Carles Sala, expresident de l'ens i actual Secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Dolors Fortuny Golorons, actual 1ª Tinent alcalde del municipi de Constantí, però que anteriorment va ser regidora de Benestar Social, Antonio López, que durant un llarg període ha estat president de la comissió comarcal de Benestar Social, i Maria Dolores Gimenez, amb un ampli historial com a tècnica del departament comarcal.

 

Durant el diàleg es va fer un recorregut de tot el període, destacant els avenços realitzats, descrivint l'evolució de les necessitats socials i il·lustrat amb alguns anècdotes.

 

A mig matí, la prestigiosa pedagoga, conferenciant i escriptora Eva Bach i Corbacho va oferir una conferència que, amb el títol “Ser mare pare avui” facilitava interessants pautes per a totes les persones que s'involucren en el procés educatiu d'infants i adolescents.

 

Molt interessant va resultar, també, la representació teatral a càrrec de Factoria Los Sánchez, ”Educador Social en Alaska”, una exposició crítica i real de l'activitat dels treballadors socials, presentada en forma d'humor.

Per cloure la jornada es van bufar les espelmes d'un pastis d'aniversari que fou degustat pels assistents.

 

(Veure imatges)

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès celebra la "Festa dels Residus" als municipis de la comarca.

Des de que ha començat l'estiu, el Consell  Comarcal del Tarragonès ha iniciat una activitat de conscienciació mediambiental a diferents  municipis comarcals, adreçada especialment als més joves, però oberta a tothom.

 

L'activitat s'ha presentat de manera festiva i lúdica a cadascun dels municipis, i ha estat amenitzada amb musica i jocs de diferent tipus.

 

Així, mentre que a Renau, per exemple, s'ha organitzat l'activitat "Planta una Planta", que consistia en que els infants i joves del municipi barrejaven compost i terra i, en uns testos de plàstic reciclat hi plantaven alfàbrega o unes llavors de carbassó que posteriorment es convertirien en fregalls, aprofitant que s'hi havia instal·lat un "compostador" que transforma els residus orgànics i els de la poda en compostatge utilitzable com adob natural en jardineria, en altres llocs s'organitzaven jocs a la platja, o hi havia atraccions inflables, etc.

 

En qualsevol cas, totes les jornades tenen en comú que hi ha difusió d'informació mediambiental, mitjançant roll-ups i fulletons sobre el servei de deixalleries del Consell Comarcal del Tarragonès, jocs infantils amb joguines construïdes amb materials reutilitzats, o jocs de construcció d'aquestes joguines. amb diferents materials recuperats i interpretacions musicals.

 

 

En alguns pobles hi han participat monitors l'entitat Cel Rogent, que té per objectius difondre l'educació ambiental a tots els nivells, els quals explicaven la ubicació i el funcionament de les deixalleries, resolien dubtes i donaven consells als veïns del poble, al mateix temps que distribuien els díptics dissenyats per l'Agència Catalana de Residus.

 

Fins avui, aquesta activitat s'ha realitzat als municipis de Torredembarra, Roda de Berà, la Riera de Gaià, Altafulla, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, Perafort, la Pobla de Mafumet, Salomó, els Pallaresos, Renau i Vespella de gaià, i properament es realitzarà a Vilallonga del Camp, el Morell, el Catllar, la Secuita i Creixell.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COL·LABORA AMB CREU ROJA

Dóna suport tècnic a través de Serveis Socials i suport econòmic mitjançant una subvenció directa 

Avui s’ha signat un conveni de col·laboració entre Creu Roja de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès, mitjançant el qual el Consell atorga una subvenció econòmica directa per la gestió del repartiment d’aliment de la Unió Europea (FEGA) i pel projecte de kits de suport social de proximitat.

La Creu Roja té l’objectiu distribueix aquests aliments i kits entre persones individuals i famílies del Tarragonès que es troben en situació de vulnerabilitat, i els Serveis Socials del Consell Comarcal fan la valoració prèvia per tal que aquestes persones tinguin cobertes les necessitats d’alimentació bàsiques i pugui millorar la seva qualitat de vida.

 (Veure imatges)

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COL·LABORA AMB EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA EN CATALÀ COSTA DAURADA

La 10a edició del FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA EN CATALÀ COSTA DAURADA, esdeveniment organitzat per l’Associació FIC-CAT, tindrà lloc a Roda de Berà del 5 a l’11 de juny de 2017.

El Consell Comarcal del Tarragonès participarà en aquesta proposta cultural innovadora que ha estat un èxit de públic, de concursants, de bones projeccions i de presències notables del nostre cinema. Es tracta d’un projecte que s’està duent a terme des de fa 10 anys consecutius i que ja és un referent en el panorama dels Festivals de cinema del país.

 

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada ja fa dies que ha engegat els motors de cara a la propera edició i recentment ha presentat el cartell promocional de la que esdevindrà la desena edició del certamen cinematogràfic, dedicat en aquesta ocasió als i a les guionistes. El cartell, de Roser Nogués, ha estat realitzat amb la tècnica de dibuix vectorial, basant-se en l’espot promocional.

L’espot, el qual ja es pot veure als cinemes OCine, té com a protagonistes l’actor Abel Folk (Vicky Cristina Barcelona, Isabel), els directors Isa Campo i Isaki Lacuesta (directors de La propera pell, pel·lícula guardonada amb el Premi Gaudí a la millor pel·lícula 2017), la guionista i directora Clara Roquet (El Adiós, Les bones nenes), Jep Casellas, elèctric, i Elena Coderch, sonidista.

Està produït per Fractal 7, sota la direcció de Borja Barrera. També es pot visionar al web www.fic-cat.cat i pretén mostrar la importància d’un bon guió per a qualsevol producte audiovisual. En les imatges es veu la guionista, la qual intenta desbloquejar la imaginació en la intimitat del seu escriptori.

El guió tindrà especial rellevància al FIC-CAT 2017, del qual les inscripcions per participar a concurs romandran obertes fins el 24 de març en totes les categories: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i centres educatius. Les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar al web: www.fic-cat.cat

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès conjuntament amb l’ajuntament de Vila-seca celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Amb motiu de la celebració a Catalunya de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i sota el lema “Fem el carrer més nostre”, el Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès, mitjançant el departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès i l’ajuntament de Vila-seca, va realitzar una caminada pel municipi, en la que hi van participar més de 70 persones de les diferents associacions de persones grans, que visitar el Parc de la Torre d’en Dolça i el Santuari de la Mare de Déu de la Pineda.

 

Van acompanyar al grup la regidora de Benestar Social de l’ajuntament, Sra. Àngels Ponce, i la 1a Tinent Alcalde, Sra. Manuela Moya, que, com excel·lent amfitriona, explicà a tots els participants la història i els detalls dels llocs de la visita.

 

El president del Consell Comarcal, Sr. Frederic Adan, va unir-se al grup al Santuari de la Mare de Déu de la Pineda, i va compartir una estona amb els participants, intercanviant idees i experiències, i els va adreçar unes paraules felicitant-los per la seva vitalitat i capacitat per fer activar noves iniciatives.

 

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès, conjuntament amb la Creu Roja, col·laboren en la gestió d’aliments per a 200 famílies de la comarca

Avui, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, i el president de Creu Roja Tarragona, Sr. Ramon Grau, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues entitats per tal de distribuir de manera ordenada aliments excedents de la UE entre la població més vulnerable del Tarragonès.

El convens també inclou la distribució d’uns kits de diferents productes de primera necessitat adreçats a l'infància.

Segons aquest acord, la Creu Roja es ratifica en la distribució dels productes entre les famílies més vulnerables, basant-se en les propostes dels professionals de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès i ambdues entitats estan coordinades  adequadament per desenvolupar el projecte d’una manera més efectiva.

En aquesta actuació, tan la creu Roja de Tarragona com el Consell Comarcal del Tarragonès, col·laboren completant els lots d'aliments que gestionen afegint-hi altres tipus de productes, per tal d'oferir uns paquets més complets i equilibrats.

Aquesta col·laboració s'emmarca dins de l'acord de la "Taula d'Aliments", un projecte més ambiciós, ampli i transversal en el que hi són implicades totes les organitzacions del tercer sector d’acció social civil conjuntament amb l’administració, de manera que és possible arribar a un nombre de persones molt més ampli, concentrar esforços, creuar informació per tal d’evitar duplicitats en les actuacions i, en definitiva, incrementar la eficàcia i la eficiència.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONTRACTA ONZE JOVES QUE DONARAN SUPORT ALS DIFERENTS DEPARTAMENTS

ElConsell Comarcal del Tarragonèsha contractat onze joves inscrits ala GarantiaJuvenilque donaran suport als diferents departaments de l’ens.

Aquests 5 nois i 6 noies, menors de 30 anys, compten amb estudis de Cicle Formatiu de Grau Superior i Graus universitaris, i exerciran les seves tasques a jornada completa durant sis mesos, de forma remunerada.

Aquesta contractació ha estat possible gràcies al cofinançament dela Iniciativad’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, i des de l’ens es veu com una bona oportunitat per aportar talent jove a l’administració, alhora que és una bona notícia per al jovent que en molts casos ha acabat els estudis en l’últim any.

El president del  Consell Comarcal,Pere Virgilii els vicepresidents van donar-los la benvinguda i han conversat amb els participants que ja s'han incorporat als seus llocs de treball i que properament rebran formació en riscos laborals.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONVOCA 4 PLACES DE PERSONAL LABORAL INTERÍ.

1 PSICÒLEG/A, UN PEDAGOG/A, UN TREBALLADOR/A SOCIAL I UN EDUCADOR/A SOCIAL DE L’EAIA, AMB FORMACIÓ DE BORSA DE TREBALL

 

DADES DE LA CONVOCATÒRIA (Enllaç a la convocatòria)

 

Places: 1 per cada titulació + Borsa de Treball

Termini de presentació:  Fineix el dia 17 de setembre a les 14,00 h.


Anunci


BASES I MODEL DE SOL·LICITUD

Generals

Específiques

Model de sol·licitud (Educador/a Social)

Model de sol·licitud (Treballador/a Social)

Model de sol·licitud (Psicòleg/a)

Model de sol·licitud (Pedagog/a)

Instruccions per presentar-se a la convocatòria

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONVOCA UNA NOVA EDICIÓ DELS PREMIS TARRAGONÈS AMB EL PATROCINI DE REPSOL

DISSETÈ PREMI TARRAGONÈS BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA 2016

 

El Consell Comarcal del Tarragonès convoca anualment els Premis Tarragonès, un dels quals és la Beca d’Investigació. Aquesta Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Termini presentació projectes: divendres 1 de juliol de 2016.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any.

Dins la col·lecció Els llibres del Consell es publiquen els treballs de recerca guanyadors dela beca. Els últims títols publicats:

-        Formació i usos de l’espai urbà medieval a Tarragona, segles XII-XIII, de José Javier Guidi i Alberto Villuendas.

-        L’articulació del primer sindicalisme de postguerra al Tarragonès (1939-1944), d’Antoni Gavaldà.

-        El nostre cinema paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès deJosé Carlos Suárez iPedro Nogales.

-        El Call jueu de Tarragona. Estudi històric i arqueològic de l’edifici de Ca la Garsa i el seu entorn deSergi Navarro, Aleix González iDavid Bea.

 

 

SETZÈ PREMI TARRAGONÈS DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS 2016

 

És un premi de reconeixement a trajectòria, l’objectiu del qual és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Alguns dels guanyadors: Els Pets,Bigas Luna,Josep M. Rosselló,Olga Xirinacs,Pep Escoda,  Rafael Bartolozzi, JosepAntoni Baixeras,Arantxa Sagardoy,Fermí Fernández,Àngel Òdena,Jesús Monllaó,Àlvar Calvet i Jordi Tiñena.

 

 

SETZÈ PREMI TARRAGONÈS DE DIFUSIÓ EUTYCHES 2016

 

És un premi de reconeixement a trajectòria, l’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Alguns dels guanyadors: Manel Sanromà, Òscar Cadiach, Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó,Reial Societat Arqueològica Tarraconense,GEPEC, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix, Centre d’Estudis d’Altafulla,Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné, l’Associació Cultural l’Embruix del Morell i l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

 

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

Termini presentació propostes: divendres 29 de juliol de 2016

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès fa el lliurament dels certificats del curs “Coneixement de la Societat Catalana ” als municipis del Morell , la Pobla de Montornès i Creixell

Durant el mes de juny es va fer el lliurament dels certificats dels últims cursos de  “Coneixement de la Societat Catalana " dirigits a persones nouvingudes, amb la finalitat d'oferir un coneixement de la societat on vivim, per tal de millorar la  integració, la cohesió social i la convivència ciutadana. D'aquesta manera, amb aquests coneixement,  es facilita l'autonomia personal dels assistents i la igualtat d'oportunitats, ajudant-los a fer ús de les gestions més habituals dins l'entorn més proper, del municipi i la comarca.

Els cursos de “Coneixement de la societat catalana“ són una activitat inclosa dins el Pla de Ciutadania i Immigració de l'Àrea de Benestar i Família del Consell Comarcal del Tarragonès, que s'ha desenvolupat conjuntament amb els ajuntaments del Morell,la Pobla de Montornès i Creixell.  

En aquesta edició hi ha hagut 55 participants, i a l'acte de cloenda es va fer el lliurament de 27 certificats d’assistència.

 

 

 

Enllaç fotografies:

https://www.facebook.com/154304584648745/photos/ms.c.eJw1x7kRACAMBLGOGJ~;fdf~_NETAoE6VwEzhW0uF91Aqy~;8nN0XAB4swJfg~-~-.bps.a.851320164947180.1073741912.154304584648745/851320188280511/?type=1&theater

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS FA LA CLOENDA DEL PLA DE FOMENT DE L’OCUPACIÓ 2015, BASAT EN UN PROJECTE DE PREVENCIÓ D’INCENDIS EN ZONES PERIURBANES

El Consell Comarcal del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, durant el 2015 (de maig fins a avui) ha dut a terme un nou projecte de Prevenció d’incendis en zones periurbanes que ha beneficiat a 5 municipis de la comarca. L’actual projecte ha prioritzat la neteja forestal i de vegetació.

Els municipis on s’ha realitzat aquest projecte són El Catllar, Salomó, La Riera de Gaià, la Nou de Gaià, La Pobla de Montornès.

Avui, a les 14h, a la seu del Consell Comarcal,  s'ha fet l'acte de cloenda en el que els responsables dels organismes que han participat en el projecte, la Diputació en col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, s'han adreçat als participants.

 

Els objectius generals del Pla d'ocupació són:

-        Fomentar les polítiques actives d’ocupació i la creació de llocs de treball a la comarca del Tarragonès.

-        Eliminar o reduir les zones de la comarca amb major risc de patir un incendi.

-        Condicionar els accessos a les urbanitzacions per facilitar l’extinció.

-        Operativitzar les xarxes viàries i punts d’aigua per evitar o minimitzar la propagació.

 

Aquest projecte s'ha realitzat amb 5 persones, a les que el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, els ha dit unes paraules per esperonar-los a seguir esforçant-se en el seu desenvolupament personal i oferint-los la col·laboració de l’ens, dins les funcions que li són pròpies.

 

La iniciativa es va iniciar amb un període de formació teòrica, seguit d'un altra de pràctiques, en la qual es desenvolupa una tasca de servei públic.  Després de supervisar els resultats, els participants fan un mòdul de "Recerca de feina" orientat a facilitar la inserció en el món laboral.

 

El Pla d'Ocupació 2015 és un projecte impulsat per la Diputació de Tarragona i desenvolupat pel Consell Comarcal del Tarragonès, amb una actuació general dirigida al conjunt del territori.

 

(Veure més imatges)

 

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS FARÀ LA RECOLLIDA DE RESIDUS DE RODA DE BERÀ

Amb els vots a favor dels membres de l’equip de Govern i el suport de Populars-Units per Roda, el Ple de Roda de Berà va cedir la gestió del servei de recollida i gestió de residus municipals al Consell Comarcal del Tarragonès.

Amb aquesta adhesió Roda de Berà podrà millorar un servei de recollida d’escombraries que, com ha assegurat l’alcalde Pere Virgili en diverses ocasions, “és precari i obsolet, amb una maquinària i uns contenidors vells que necessiten d’una renovació absoluta. No és el que mereix Roda de Berà”.

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès ha gestionat un Pla de Foment de l’Ocupació en un projecte de Prevenció d’Incendis en Zones Periurbanes

El Consell Comarcal del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, durant el 2014 ( de maig fins a avui) ha dut a terme un nou projecte de Prevenció d’incendis en zones periurbanes que ha beneficiat a 5 municipis dela comarca. L’actual projecte ha prioritzat la neteja forestal i de vegetació.

Els municipis on s’ha realitzat aquest projecte són El Catllar, Els Pallaresos, Vespella de Gaià, Roda de Berà i Torredembarra.

 

Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments i el Departament de Medi Natural de la Generalitat (DAAM) va informar sobre la sensibilitat en cas de perill d’incendis en aquestes zones dela comarca. Aixídoncs, el projecte s’ha centrat en la neteja forestal de les zones perimetrals a les urbanitzacions de La Cativera (El Catllar), Els Hostalets (Els Pallaresos), Sant Miquel (Vespella de Gaià), Eixample Residencial (Roda de Barà) i Marítima Nord (Torredembarra).

 

Els objectius generals del projecte són:

-        Fomentar les polítiques actives d’ocupació i la creació de llocs de treball a la comarca del Tarragonès.

-        Eliminar o reduir les zones de la comarca amb major risc de patir un incendi.

-        Condicionar els accessos a les urbanitzacions per facilitar l’extinció.

-        Operativitzar les xarxes viàries i punts d’aigua per evitar o minimitzar la propagació.

 

Aquest projecte es va realitzar amb 5 persones, amb les que es va reunir el president delConsell Comarcal del Tarragonès, Sr.Frederic Adan, animant-los a seguir esforçant-se en el seu desenvolupament personal i oferint-los la col·laboració de l’ens, dins les funcions que li són pròpies.

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS HA ORGANITZAT LA JORNADA 'ELS SERVEIS SOCIALS, EL REPTE DE LA MILLORA CONTÍNUA'

La sessió s'ha celebrat a Vila-seca on properament, es crearà una Àrea Bàsica d'Atenció Social Primària gestionada per l'ens supramunicipal

 

Durant la jornada s'han analitzat diverses qüestions relacionades amb la gestió de costos d'aquesta àrea

 

Avui, el Consell Comarcal del Tarragonès ha celebrat una jornada, en la que hi ha participat personal tècnic i responsables polítics d'aquest ens supramunicipal, i que el seus  objectius  eren estudiar les possibles millores encaminades a incrementar l'eficàcia i qualitat dels Serveis Socials. A la reunió, que s'ha fet al municipi de Vila-seca, també hi han acudit treballadors i responsables polítics d'aquest municipi i de la Generalitat de Catalunya.

 

Els temes que s'han tractat són els relacionats amb la gestió de costos, sempre amb la finalitat d'incrementar la qualitat i eficiència del servei que s'ofereix. La jornada està fonamentada en un projecte de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre implantació d'un sistema de costos per als Serveis Socials, amb el que es busca dissenyar un model de càlcul de costos que ajudi a millorar la gestió pública, alhora que s'incrementa l'eficiència dels mitjans i recursos, i s'augmenta també la transparència. Aquest sistema es basa en una metodologia de càlcul per assolir suficient comparabilitat entre els costos dels serveis prestats per diferents administracions. El responsable de dirigir aquesta jornada serà el Dr. Helio Robleda, catedràtic de Comptabilitat Pública de la Universitat de Navarra i president de la Asociación Grupo de Experto en Gestión de Costes para la Administración Local (GECAL).

 

La realització d'aquest projecte suposa la implantació d'un sistema de costos que monitoritza els processos i protocols tècnics. L'objectiu final del procés, és optimitzar els recursos existents per tal de donar una millor resposta a les necessitats dels Serveis Socials, la qual cosa reverteix directament, en un benefici per a les persones ateses. El projecte integra l'aportació de la universitat com a garant de l'aplicació d'una metodologia de costos sòlida, contrastada i específica per al sector de l'Administració Local, i l'experiència FEMP en la promoció d'iniciatives que generin millores de gestió.  

 

El Consell Comarcal del Tarragonès ja ha estat pioner en diferents temes de gestió dels Serveis Socials en altres ocasions. En aquest sentit, aquest ens supramunicipal va crear i posteriorment difondre, el programa HESTIA, el qual permet gestionar bona part de les matèries que es porten a terme des d'una àrea bàsica de Serveis Socials. Actualment l'utilitzen més de 25 àrees de Serveis Socials de tot Catalunya, així com la Diputació de Barcelona que té una instal·lació pròpia per donar servei a la província de Barcelona.

 

El Consell Comarcal del Tarragonès gestiona, també,  els Serveis Socials en la major part dels municipis d'aquesta comarca, per a la qual cosa disposa de 70 professionals dividits en quatre unitats tècniques especialitzades:la d'Atenció Primària,la de Infància i família, la d'Atenció a la Dependència ila de Ciutadania i Cohesió. Aquestes quatre àrees reben l'assessorament tècnic dels 12 especialistes del Servei d’Assessorament Tècnic d’Atenció Social (SATAS), els quals disposen de diferents perfils professionals, entre ells, els de psicòlegs, psiquiatres, pedagogs, treballadors socials, educadors i juristes. D'aquesta manera es complementen les actuacions professionals dels Serveis Socials d'atenció primària que es realitzen al territori, alhora que es reforça, en determinats casos, l'atenció als usuaris d'aquests serveis.

 

Properament, Vila-seca disposarà d'una àrea bàsica d'Atenció Social Primària i d'un servei d'assessorament a la dona ubicats al municipi, però que disposaran del gran avantatge de treballar en xarxa i tenir el recolzament de les unitats centralitzades al Consell Comarcal del Tarragonès, és a dir, d'un equip tècnic pluridisciplinar amb molta experiència i capacitació, que no volen caure amb d’immobilisme i la rutina i continuen treballant per millorant el servei. Dins d'aquesta millora, hi ha l'actual proposta de gestió que començarà amb els Serveis Socials de Vila-seca per després aplicar-se a tota la comarca. 

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès ha signat un conveni amb la fundació Cp'Ac per desenvolupar el programa "ENGINY"

És un programa mitjançant el qual es dóna formació i suport a joves emprenedors

 

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, va signar un conveni amb la Fundació Cp'Ac, representada pel seu director executiu, Sr. Albert Colomer.

 

Després de la signatura del conveni es va fer una sessió informativa del programa "ENGINY", amb l'assistència d'una vintena de joves interessats, tècnics de les àrees joventut i desenvolupament econòmic de diferents ens.

 

Aquest programa està adreçat a joves de 18 a 29 anys adherits a Garantia Juvenil que tinguin interès en iniciar-se dins l'àmbit del sector turístic, tan sigui creant una empresa, com a professionals freelance o mitjançant qualsevol tipus de contracte,

i compta amb el finançament del Departament d'Empresa i Ocupació Juvenil de la Generalitat.

 

El pla del programa consta d'unes sessions intenses de formació, de 150 hores, dirigides per experts i professionals  de diferents àrees, que, a part de facilitar unes bases teòriques, posaran en evidència necessitats actuals i futures del sector per tal de generar idees que puguin donar respostes adequades, de tal manera que s'estimula de creació de nous possibles serveis fins ara ignorats.

 

Els blocs formatius es centren en projectes de turisme, oci i cultura al Camp de Tarragona, la utilització de les TIC i xarxes socials i les bases tecnològiques de les empreses del sector turístic, a part de les bases per iniciar un pla d'empresa.

 

Acabat el període formatiu, els que així ho desitgin, poden iniciar un pla d'empresa tutelat, i cada projecte comptarà amb l'assistència d'un tutor expert i la col·laboració de "Busines Angels Network Catalunya.

 

Les sessions comencen el proper dimarts 15, de març, i es realitzaran a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. Les places són limitades, però actualment escara hi ha alguna disponibilitat i és possible fer la inscripció fins els dia 14 de març, sempre que no s'hagi cobert el nombre màxim.

 

 

 

 

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès i el Consell Esportiu del Tarragonès refermen la seva col·laboració

Pere Virgili i Raül Font-Quer, presidents del Consell Comarcal i del Consell Esportiu respectivament, van signar un nou conveni de col·laboració en el que refermen el seu compromís de donar-se suport mutu en el camp del desenvolupament de l’activitat esportiva a la comarca.

L’experiència ha demostrat que aquest recolzament mutu ha resultat molt fructífer fins l’actualitat, és per això que ambdues entitats s’han compromès a renovar-lo i refermar els seus llaços.

L’objectiu principal és que ambdues entitats s’han compromès a desenvolupar i promocionar les activitats esportives de base al Tarragonès, tasca que desenvolupa principalment el Consell Esportiu, potenciant els Jocs Esportius Escolars de Catalunya i desenvolupant el Pla Català de l’Esport a l’Escola, a part d’oferir els serveis de monitors necessaris, organitzar cursos, xerrades, competicions esportives per a joves i grans, estimular l’estudi i recerca i convocar premis esportius de diferent tipus.

Per desenvolupar aquesta activitat, el Consell Comarcal ofereix un espai permanent de treball al seu equip humà, i permetre l’ús de les instal·lacions generals, a més de tenir-los inclosos a la seva xarxa telefònica i elèctrica, i els dóna el suport professional de reforç necessari amb el seu equip de persones i els facilita l’accés a cursos de formació organitzats pel Consell Comarcal o altres institucions públiques.

 

(Veure imatges)

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS I L’AJUNTAMENT DE LA NOU DE GAIÀ SIGNEN UN NOU CONVENI DE SUPORT A LES POLÍTIQUES DE JOVENTUT LOCALS

El Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de La Nou de Gaià han signat un conveni de suport a les polítiques de joventut que es desenvolupen al municipi.

 

Aquesta signatura demostra la sensibilitat d’ambdues institucions pel col·lectiu de joves, i té una clara intencionalitat de donar resposta a les seves necessitats i a afavorir que no perdin el vincle amb el poble en una edat en què comencen a haver de desplaçar-se per motius d’escolarització a municipis veïns.

 

El jovent de La Nou ha estat sempre molt participatiu i molt vinculat a les tradicions de poble, i aquest és un fet que afavoreix notablement la cohesió social i la participació intergeneracional que dóna uns trets d’identitat propis que no es volen perdre. Tot això però es vol que quedi recollit en el Pla Local de Joventut, un document que representa una eina de planificació que garanteix la coherència i l’eficàcia de les activitats que es desenvolupen als municipis sigui quina sigui la seva dimensió i el seu nombre d’habitants.

 

A través d’aquest conveni, el Consell Comarcal posa a l’abast del municipi una tècnica especialista en joventut perquè dissenyi i avaluï el Pla Local de Joventut de La Nou de Gaià i ofereixi un servei de suport a la dinamitzadora juvenil i el regidor de joventut en la seva execució.

 

El Consell ve treballant amb els municipis de la comarca a través d’aquesta figura dels tècnics compartits des de l’any 2005. En l’actualitat són 9 els municipis que tenen signat conveni i que gaudeixen de maneres diferents d’aquesta col·laboració.

 

(Imatges)

 

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS I L’AJUNTAMENT DE LA RIERA DE GAIÀ HAN REALITZAT UN TALLER DE RECERCA DE FEINA PER INTERNET AL PUNT JOVE

Al Punt Jove de la Riera de Gaià s’han iniciat unes xerrades-taller per tal d’afavorir les polítiques d’ocupació al municipi. Aquests tallers, organitzats pel Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de La Riera de Gaià, s’emmarquen dins el marc dels serveis que s’ofereixen des d’aquests Punts Joves.

El Taller de “Cerca de feina per internet” pretén facilitar eines per a la recerca a través d’aquest mitjà que tot i ser molt útil no està a l’abast de tots els usuaris, ja que requereix d’uns coneixements mínims que són els que es volen facilitar des d’espais com els punts joves i dintre d’aquests tallers, és per això que es desenvolupa en grups reduïts de persones, per tal de poder oferir una atenció més personalitzada.

Aquest espai formatiu ha anat dirigit a totes aquelles persones interessades en adquirir uns coneixements per trobar feina i se’ls ha aportat material per a que puguin fer-ho des de les seves llars o bé des de punts de connexió a internet públics, com és el cas de la biblioteca de La Riera de Gaià. També se’ls ha donat suport per realitzar el seu currículum, rebre consells generals, conèixer webs especialitzades i detectar fraus en les ofertes de feina.

L’alcalde de la Riera de Gaià, Sr. Jaume Casas, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, sr. Frederic Adan, han compartit temporalment pupitre amb els alumnes que s’havien inscrit al taller.

El Sr. Casas s’ha adreçat a ells animant-los a aprofitar aquestes oportunitats de formació que els ofereix l’ajuntament, imprescindibles per obrir-se camí en la recerca d’ocupació, i, tanmateix, els ha convidat a utilitzar les instal•lacions, que disposen de diferents equips informàtics amb connexió a internet.

El president del Consell Comarcal, Sr. Adan, també els ha convidat a seguir en la recerca i treure’n profit del suport que els donen els tècnics del Consell Comarcal, als que es poden dirigir per resoldre qualsevol dubte. També els ha fet notar que, tot i les dificultats existents, constantment es descobreixen espais i petits nínxols que ofereixen oportunitats laborals, als quals és més fàcil accedir amb aquestes eines que es posen al seu abast.

En aquesta línia, des dels Punts Joves de la comarca s’ofereix un servei d’acompanyament laboral permanent, que en el cas de La Riera, durant els mesos de juny i juliol, es du a terme tots els dimecres de 9:30 h a 12:30h, a més a més d’informació sobre d’altres temes de formació, lleure, associacionisme, etc.

En conveni amb els respectius Ajuntaments, el Tarragonès compta també amb Punt Jove als municipis de Creixell, El Catllar, Perafort, La Secuita, La Pobla de Mafumet i Vilallonga del Camp, on s’ofereix aquest i d’altres serveis. Per fer-ho El Consell Comarcal compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS I L'AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ INICIEN UN PROGRAMA DE TREBALL I FORMACIÓ PER A 20 PERSONES

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, ha signat amb l'alcalde de Constantí, Sr. Oscar Sánchez, dos convenis de col·laboració per desenvolupar uns programes de treball i formació adreçats a aturats i perceptors de renda mínima d'inserció (RMI), respectivament.

Aquests programes són és unes accions adreçades a ciutadans i ciutadanes amb dificultats econòmiques i socials per tal d'afavorir-ne la seva inserció social i laboral, mitjançant accions de suport.

En aquest cas, es tracta d'una acció formativa i laboral, finançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, en el que els destinataris són 7 persones perceptores de la RMI i 13 persones aturades, que, mitjançant un contracte laboral de 6 mesos, realitzen diferents funcions de millora i manteniment d'espais públics i d'interès social al municipi de Constantí, i a la vegada reben una formació professional relacionada amb el lloc de treball, la qual cosa els permet incrementar la seva experiència i capacitat davant noves oportunitats futures.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès incrementa el nombre de “Beques Menjador” per al curs 2015-2016

El Consell Comarcal del Tarragonès ha incrementat el nombre inicial de beques menjador d'àmbit socioeconòmic, en relació a l'inici del curs anterior.

Aquesta és una primera valoració que es fa al principi de curs, aquestes xifres són variables durant el transcurs de l'any lectiu, donat que al llarg de tot el curs es produeixen moviments d’altes i baixes entre les escoles, canvis de domicili, o altres circumstàncies la qual cosa fa que les dades variïn constantment.

Així doncs, comparativament amb el curs anterior, hi ha hagut un increment de sol·licituds que s'ha traduït en un augment del nombre de beques aprovades.

En total s'han atorgat 3.014 beques, queden pendents de resolució 1.725 expedients, generalment degut a manca de documentació. Aquestes sol·licituds es resoldran probablement a finals de setembre i s’espera que s’aprovin aproximadament un 60% dels casos restants.

Enguany, gràcies a l'esforç que ha fet al Consell Comarcal del Tarragonès en l'aplicació de les noves tecnologies i el programa e-NOTUM, un servei que permet realitzar notificacions d'actes administratius i comunicacions per mitjans electrònics, amb totes les garanties jurídiques que estableix la normativa vigent, ja estan distribuïdes totes les beques que han completat la sol·licitud, abans de l'inici del curs escolar.  En aquest sentit, el Tarragonès és la primera comarca de Catalunya que ha posat en marxa aquest sistema.

En el següent quadre s'hi reflecteixen les xifres comparatives a data d'avui, en relació al curs anterior.

 

CURS 2015/16

 

 

 

2015 - 2016

2014 - 2015

Beques Demanades

5.609

5.272

Beques aprovades

3.014

2.924

Beques denegades

870

1.230

Pendents

1.725

 

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès lliura els diplomes de la tercera convocatòria de distincions de Mèrit als Serveis Distingits

L’acte públic s’ha realitzat al Casal Municipal de Creixell

Recollint el suggeriment d’alguns municipis de la comarca, el Consell Comarcal del Tarragonès va posar en marxa una convocatòria anual de concessió de distincions de Mèrit de Serveis Distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats que amb la seva tasca hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.

L’acte de reconeixement s’ha celebrat alCasal Municipal de Creixelli ha comptat amb la intervenció musical de dos alumnes de piano delConservatori de Músicade Vila-seca: laSara Rodríguezi el Carlos Bujosa. L’acte central és el lliurament de les distincions a les persones i entitats que han proposat alguns ajuntaments i que volen agrair d’una manera molt sincera i posar en valor la feina que han fet i estant fent en benefici d’un municipi, de la comarca i de Catalunya.

Així, s’han lliurat distincions a:
JOSEP ZARAGOZA I SOLÉ del Catllar.
MARIA MERCÈ FIGUEROLA CAÑELLAS de Creixell.
L’ASSOCIACIÓ GRUP DE SARDANES de la Nou de Gaià.
BATISTA PALLEJÀ AMPOSTA dels Pallaresos.
NORA ARILLA RÀFOLS de Perafort.
LES MONGESASSOCIACIÓ CULTURAL deRodade Berà.
MOTO CLUB SALOMÓ de Salomó.
SALA TRONOde Tarragona.

JOSEP ZARAGOZA I SOLÉ
Paleta d’ofici, polifacètic i inquiet investigador en l’àmbit de la història i l’arqueologia, profund coneixedor de la història local, maquetista, coautor en diverses publicacions especialitzades en patrimoni i història i consultor en qüestions objecte d’aquesta matèria, dins el nostre àmbit territorial. La seva figura té una destacada consideració dins del món acadèmic, especialment des de la Universitat Rovira i Virgili, que valora la seva extensa contribució al coneixement dels avantpassats més remots de la nostra terra.

MARIA MERCÈ FIGUEROLA CAÑELLAS
Sempre ha col·laborat en les tasques de la parròquia de Sant Jaume de Creixell. Des de la parròquia també s’ha cuidat de preservar les tradicions dela vila deCreixell, com ara la processó de Sant Jaume o la processó del Pa Beneit i del Santíssim Sagrament. S’ha encarregat de preparar els passos processionals i d’organitzar el repartiment de les coques. Cal destacar el vessant social de la Sra. Maria Mercè, sempre vinculada a l’ajuda a les altres persones d’una manera desinteressada col·laborant tant amb Càritas i el Banc d’Aliments com també, a nivell personal, visitant els malalts del poble i ajudant quan algun veí o veïna de Creixell ha estat en una situació difícil.

ASSOCIACIÓ GRUP DE SARDANES DE LA NOU DE GAIÀ
Les primeres referències de la sardana a la Nou de Gaià s’han de fixar cap als anys 40 quan un grup de joves, després d’anar a la platja de la Móra, pujaven fins a la torre que vigila aquell indret i allí, amb els soldats que hi havia, ballaven sardanes. A partir dels anys 70 ja hi ha més presència de la sardana i s’organitzen diferents cursets. Però, és als anys 80 quan un grup de nois i noies tenen la idea d’organitzar un aplec de sardanes que es va denominar Gran Jardí. A partir de llavors el grup de sardanes va consolidar una sèrie d’activitats, com la ballada de sardanes per la festa de Sant Joan, amb la recollida de la Flama del Canigó a Reus i el repartiment de la flama als municipis veïns. Per celebrar dates assenyalades, s’han compost sardanes que parlen del poble i del seu aplec: “Gran Jardí”, “L’Aplec de la Nou” i “La Nou, Mil Anys d’Història”.

BATISTA PALLEJÀ AMPOSTA
Va treballar a l’Ajuntament dels Pallaresos27 anys, durant els quals va desenvolupar tota mena de feines com a agutzil: enterraments, control de comptadors d’aigua dels veïns, cobrament de rebuts, recollida de gossos, pregons, manteniment de jardins i de la piscina municipal, entre altres tasques. Va viure de primera mà l’evolució i creixement del poble, que va passar de 300 habitants a 4000. Durant un temps, també va fer de guia del patrimoni de l’arquitecte Jujol que hi ha al municipi. Ha jugat un paper molt important de cohesió entre els veïns, generant sinergies entre les entitats i associacions. Continua sent un referent al poble per la seva predisposició a col·laborar amb tothom.

NORA ARILLA RÀFOLS
Tot i la seva joventut, compta amb un ampli palmarès esportiu, tant en natació com ensalvament i socorrisme, i també en aigües obertes. Va pertànyer a la selecció catalana de natació, i actualment forma part de la selecció catalana desalvament. En els últims tres anys ha assolit pòdiums i ha arribat a finals en campionats de Catalunya i d’Espanya. Ha aconseguit un total de vuit medalles d’or en campionats de Catalunya de natació, quatre medalles d’or i cinc de plata en campionats d’Espanya de Salvament, i un bronze internacional a França. I ha estat campiona provincial d’aigües obertes.

LES MONGES ASSOCIACIÓ CULTURAL
A mitjans dels anys 70, al Casal Parroquial Les Monges, comencen a organitzar-se actes que aglutinen la gent jove de Roda de Berà. Aquest serà l’origen de Les Monges Associació Cultural. Des de l’any 1984 han creat importants projectes amb la finalitat de preservar les arrels històriques i culturals del poble, sempre amb una clara vocació integradora, els quals han arrelat fort entre la població. Compten amb diferents seccions: el Centre Excursionista, el Centre d’Estudis Rodencs, el Grup Auca Teatre i el Grup de Gegants i Grallers. I és en aquest marc que mantenen i creen activitats de tota naturalesa dins l’àmbit cultural. N’hi ha dues que són, sens dubte, les més cabdals de l’associació: la Setmana Cultural, que aquest any ha celebrat la XXII edició, i la publicació de la revista miscel·lània BOI.

MOTO CLUB SALOMÓ
Entitat esportiva que s’inicia l’any 1986, quan un grup de nois joves de Salomó aficionats a la moto organitzen una sèrie de curses socials pel terme. L’any 1991 el Moto Club Salomó s’adhereix a la Federació Catalana de Motociclisme: així doncs, ha complert 25 anys. A partir del 1991 organitzen curses de motocròs al circuit municipal de Les Fontanes, així com curses en la modalitat d’enduro i enduro nens, tots puntuables per al Campionat de Catalunya. En les curses del Moto Club Salomó hi han participat pilots d’elit mundial, com ara Marc Márquez, Ivan Cervantes, Jordi Viladoms o Rosa Romero. Cal destacar els germans Aleix i Pol Espargaró, els quals van tenir llicència del Moto Club Salomó durant uns quants anys.

SALA TRONO
És una sala de teatre de gestió privada fundada a finals del 2002. Des d’aleshores ha programat espectacles de teatre contemporani de petit format. Al llarg d’aquests anys ha programat més de 400 companyies procedents de tot Catalunya i la resta de l’Estat. I ha produït catorze espectacles, la qual cosa l’ha convertit en un punt de referència en la producció teatral. A més dels valors en la seva gestió, la programació, la fidelització del seu públic, la implicació en la ciutat, i ser un referent de l’exhibició i la producció d’espectacles d’aquest format, la Sala, des de fa uns anys, també és la responsable de l’organització del FITT, Festival Internacional de Teatre de Tarragona, que està aconseguint, fer-se lloc dins el món dels festivals d’arts escèniques per la singularitat i la qualitat de les seves propostes. 

(Veure més imatges)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona

El Consell Comarcal del Tarragonès posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona

 

 

 • Reempresa ja compta amb més de 230 empreses inscrites i més de 296 persones reemprenedores interessades a la província de Tarragona.

 

 

 

Tarragona, 2 de desembre de 2015. El Consell Comarcal del Tarragonès ha presentat aquest migdia el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo. Reempresa és un projecte que s'està implementant a les comarques de Tarragona fruit d'un conveni de col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot i presentat el passat mes de novembre. La implementació del programa s'està duent a terme a través de les àrees de promoció econòmica dels Consells Comarcals de Tarragona.

 

La presentació d'avui ha comptat amb la participació de Pere Virgili Domínguez, president del Consell Comarcal de Tarragonès, Josep Maria Malràs, diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i David Garrofé, secretari general del Centre de Reempresa de Catalunya.

 

 

Reempresa a Tarragona

Actualment, les comarques tarragonines ja tenen més de 230 empreses inscrites al servei. Els motius de cessió d'aquestes empreses són diversos. En termes relatius, el 28,25% de les empreses cerquen relleu per jubilació o jubilació anticipada del propietari/a, el 13,45% per canvi de professió, el 13% per motius personals, el 11,66% per canvi de domicili i el 9,87% per problemes de salut, entre d’altres.

 

En quant a reemprenedors, ara mateix hi ha més de 296 persones a la demarcació interessades en el procés de reempresa.

 

Del total de reempreses d’èxit (591) el 7’58% pertanyen a la província de Tarragona, així com el  8’85% de les empreses cedents, molt semblant al 8’54% de demografia empresarial de Tarragona respecte del conjunt de Catalunya.

 

Les 45 reempreses d’èxit de la província de Tarragona han generat una inversió induïda de 1.381.521€.

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

El Centre de Reempresa oferirà assessorament i formació a tots dos col·lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió.

Així mateix, el servei es complementa amb dues guies informatives —l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, als emprenedors— i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de transmissió i que permet sol·licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Tarragona.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromesa amb els recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaNegocis, adreçat a microempreses, comerços i autònoms.

 

L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment emprenedor que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per a finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

 

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb més d'1,3 milions de clients i una penetració dels 31,19%.

 

 

Per a més informació:

 

Consell Comarcal del Tarragonès

Dep. Promoció Econòmica.

Tel: 977 244 500

 

Contacte Centre de Reempresa de Catalunya:

Dept. de comunicació de la patronal Cecot – comunicacio@cecot.org – 630.91.80.26

 

Segueix-nos a:

Twitter: @reempresa

www.blog.reempresa.org

www.reempresa.org

 

(Veure fotografies)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès presenta el Mapa Urbanístic de Catalunya (MUC) Cartografia Urbana 1/1.000 i l'aplicació del gestor de cartografia instamaps

Demà, 3 de març, a les 10h, al Consell Comarcal del Tarragonès, es presenta el Mapa Urbanístic de Catalunya (MUC), un mapa sintètic del planejament general que permet fer la lectura contínua de l'ordenació urbanística del país, resolent les diferències de codificació, llenguatge i representació que tenen els diferents plans urbanístics vigents en l'actualitat.

Es tracta d'una reunió tècnica organitzada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, adreçada als tècnics dels Consells Comarcals de les comarques del Baix Camp, Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

A la mateixa reunió també es presentarà l'aplicació instamaps, una eina que facilita l'accés a geoinformació de diferents fonts de dades com el portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya o d'altres organismes. També permet consumir dades directament de les xarxes socials.

Recentment el Consell Comarcal del Tarragonès ha col·laborat amb  L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en la publicació dels fulls de Tarragona i el Vendrell, de la sèrie capitals de Comarca del Mapa topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000. Aquests dos fulls cobreixen, amb escreix la totalitat de la comarca.

Una de les novetats d’aquesta sèrie és la caracterització de la xarxa de camins en diferents nivells, des dels que són aptes per a la circulació de vehicles fins als que ho són només per a vianants. També s’hi troben els principals itineraris establerts sobre el territori i els llocs més rellevants d’interès turístic.

Un altre dels objectius de la trobada és donar la informació necessària als tècnics dels Consells, per tal de que puguin facilitar recolzament, en matèria de cartografia i geoinformació, als ajuntaments que ho demanin.

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PRESENTA EL MAPA URBANÍSTIC DE CATALUNYA (MUC) CARTOGRAFIA URBANA 1/1.000 I LA PLATAFORMA TECNOLÒGICA InstaMaps

Al Consell Comarcal del Tarragonès s'ha presentat el Mapa Urba de Catalunya (MUC), un projecte que es va iniciar l’any 2005 en col·laboració amb diverses entitats de l’Administració Local, amb l’objectiu de gestionar, produir i actualitzar la cartografia de tots els nuclis urbans de Catalunya de manera coordinada i garantir la homogeneïtat del producte i l’estalvi de recursos que s’hi destinen.

La cartografia es genera a escala 1:1 000 i és la base topogràfica digital d’escala més gran disponible sobre les àrees del territori urbà o urbanitzable de Catalunya. S’obté a partir de la interpretació d’imatges aèries mitjançant restitució fotogramètrica, i es complementa amb informació provinent de treball de camp. Les dades es recullen en 3D i s’organitzen en projectes, cada projecte conté dades de les àrees urbanes o urbanitzables d’un municipi. Els elements s’estructuren en les següents capes d’informació: construccions i poblament, comunicacions i vialitat, energia i telecomunicacions, hidrografia i obres hidràuliques, vegetació i usos del sòl, orografia i relleu, i toponímia i anotacions. La capa més detallada és la de les construccions i poblament, que inclou informació de la volumetria de les edificacions i permet generar automàticament models de ciutat de nivell de detall 1 (LOD1), és a dir blocs amb teulada plana. També es recull la informació necessària per a la generació de models d’elevacions, tant sobre el terreny com sobre les superfícies construïdes. La incorporació de la volumetria i del model d’elevacions permet noves explotacions de les dades com per exemple fer estudis d’inundabilitat, generar models 3D de ciutats, rectificar ortofotos d’alta resolució incloent la ortofoto estricta, i desenvolupar futures aplicacions d’smart cities. Actualment es treballa en el disseny d’una nova versió del model de dades, per capturar i emmagatzemar informació de nivell de detall 2 (LOD2), amb teulades inclinades, que permetrà millorar les aplicacions d’anàlisi i visualització de la informació.

La superfície total del projecte es de 330.000 hectàrees aproximadament.

 

 

L'acte és una reunió tècnica organitzada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, adreçada als tècnics dels Consells Comarcals de les comarques del Baix Camp, Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

A la mateixa reunió també s'ha mosrat l'aplicació InstaMaps, InstaMaps una plataforma tecnològica dissenyada per promoure l’ús d’informació geogràfica (geoinformació).

Permet a usuaris no experts en l’ús d’aplicacions de Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) la creació, publicació i compartició de geoinformació de forma fàcil, ràpida i molt gràfica.

Aquesta plataforma fomenta la difusió de la informació geogràfica implicant als usuaris, gràcies a disposar de:

 • Una interfície amigable.
 • Fluxos de treball extremadament senzills.
 • Connexió amb les principals xarxes socials.

Recentment el Consell Comarcal del Tarragonès ha col·laborat amb  L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en la publicació dels fulls de Tarragona i el Vendrell, de la sèrie capitals de Comarca del Mapa topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000. Aquests dos fulls cobreixen, amb escreix la totalitat de la comarca.

Una de les novetats d’aquesta sèrie és la caracterització de la xarxa de camins en diferents nivells, des dels que són aptes per a la circulació de vehicles fins als que ho són només per a vianants. També s’hi troben els principals itineraris establerts sobre el territori i els llocs més rellevants d’interès turístic.

Un altre dels objectius de la trobada és donar la informació necessària als tècnics dels Consells, per tal de que puguin facilitar recolzament, en matèria de cartografia i geoinformació, als ajuntaments que ho demanin.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS RECOLZA LA INSERCIÓ DE PROP DE 400 JOVES EN EL MÓN LABORAL I FORMATIU

L'ens supramunicipal descentralitza l'atenció a la garantia juvenil,
en benefici dels municipis

 

Aquest servei es du a terme amb el suport de Servei d'Ocupació de Catalunya,la Direcció Generalde Joventut i la Diputació de Tarragona

 

En els darrers mesos de l'any,el ConsellComarcal del Tarragonès ha atès un total de 374 joves, d'entre 16 i 29 anys, que ni estudien ni treballen. Aquesta atenció es porta realitzant  des del passat 21 de maig, quan es va iniciar el suport a la inscripció al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

 

El servei que s'ofereixa aquests joves, té l'objectiu d'aconseguir la seva inserció en el món laboral o formatiu, a través de l'accés a cursos de formació ocupacional i també de tipus transversal (idiomes i TIC). Per a això, se'ls dóna suport des de l'inici del procés. En aquest sentit, se'ls ajuda a fer la inscripció en el programa, es crea un itinerari per a cada persona i finalment, es realitza la seva tutorització i seguiment, fins aconseguir la seva inserció en el món laboral o formatiu.

 

A la comarca del Tarragonès, el servei s’ha descentralitzat i no s'ofereix des de la seu del seu Consell Comarcal, sinó que es facilita la permanència de personal tècnic especialitzat als diversos municipis. D'aquesta manera, els joves no s’ha de desplaçar a la seu del Consell, el qual dóna suport als municipis i permet així, una millor atenció als usuaris i usuàries. Així doncs, aquesta atenció s'ha ofert des dels Punts Joves i Punts d’Informació Juvenil dels municipis de la comarca, excepte a la ciutat de Tarragona -que disposa d'una tècnica impulsora pròpia, ubicada a l’Oficina Jove Tarragonès-.

 

Cal destacar també que per dur a terme aquest servei, a més de signar acords amb els municipis interessats,el ConsellComarcal del Tarragonès compta amb diversos suports. En aquest sentit, disposa d'un tècnic impulsor del programa, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya; personal tècnicmancomunat de joventut, finançat perla Direcció Generalde Joventut i la Diputació de Tarragona, amés del personaltècnic de les oficines locals detreball del ConsellComarcal. Tots aquests professionals treballen coordinats per tal d'oferir un correcte desenvolupament del servei.

 

Altafulla, El Catllar, Constantí, Creixell,El Morell, Perafort, La Pobla de Mafumet, La Riera de Gaià, Salou, La Secuita, La Canonja, Roda de Berà, Torredembarra, Vilallonga del Camp i Vila-seca són els municipis des d’on s’ofereix aquest servei d’atenció al jovent. Al 2016, està previst que es pugui dur a terme també, als Pallaresos.

 

Es poden consultar els horaris d’atenció a l’apartat del Servei Comarcal de Joventut del lloc web www.tarragones.cat

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès s’implica i dóna suport als municipis en la gestió del programa INUNCAT

A les instal·lacions del 112, s’ha realitzat una jornada informativa i formativa adreçada a tècnics i responsables dels municipis i ens locals sobre els Punts d’Actuació Prioritària (PAP), que determinen el Pla d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT), per tal que les administracions puguin actuar de manera més coordinada, amb més rapidesa i més eficàcia, davant situacions provocades per pluges intenses i sobtades.

La finalitat és facilitar la possibilitat de que els ens locals puguin col·laborar d’una manera continuada i constant aportant informació des dels punts més propers als llocs que poden resultar conflictius davant una determinada situació difícil.

ElConsell Comarcal del Tarragonès, en la seva funció de suport als municipis més petits, s’hi ha implicat de manera important; és per això que abans de la intervenció dela tècnica Sandra Guerrero, el president, Sr.Frederic Adan, ha dirigit unes paraules als assistents per oferir la seva col·laboració i el suport de l’ens en la coordinació i gestió d’aquesta informació.

Precisament en aquestes actuacions és on es manifesta el gran sentit i valor  de l’administració local, la més propera al ciutadà, i és en els casos com aquest on es posa en evidència el valor del Consell Comarcal, com òrgan de gestió i coordinació dels municipis, en aquells aspectes en els que, per les seves característiques i limitacions, no hi puguin arribar tot sols.

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès s'afegeix als actes del Dia Internacional de les Dones

El Departament de Serveis Socials del Consell Comarcal del Tarragonès ha presentat un audiovisual que, amb el títol de "Infants per la igualtat: El Tarragonès mou fitxa", mostrava la visió  sobre l’equitat de gènere que tenen els infants i joves que participen en les activitats dels serveis d’intervenció socioeducativa del Tarragonès.

 

El vídeo és una creació audiovisual elaborada pels infants, adolescents i equips educatius dels   9 Centres Oberts  dels municipis de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials que participen de les accions de la Xarxa de Centres Oberts del Tarragonès i els 9 Tallers d'Acció Socioeducativa del Tarragonès (T.A.S.T.A.)  que  formen part Servei itinerant d’infància i família del Tarragonès , des del treball educatiu i de reflexió  on els infants escenificaven les seves opinions sota el lema  “Infants per la Igualtat: el  Tarragonès Mou Fitxa”

 

L'acte l'ha obert el president, Sr. Frederic Adan, reflexionant sobre la gran labor que s'està realitzant en el sentits d'eliminar tota diferència entre sexes, però, al mateix temps, ha fet una reflexió tot dient que la necessitat de realitzar d'actes com aquest ens ha de conscienciar sobre el molt de camí que ens queda per fer.

La coordinadora de l'Institut Català de les Dones, que ha acompanyat el president, també ha donat la benvinguda als assistents, que omplien la sala, i a la mitja part ha llegit la "Declaració Institucional de l’Institut Català de les Dones" .

L’Estatut d’autonomia de Catalunya afirma en el seu articulat que l’equitat de gènere és un valor de la societat catalana i que els poders públics han d’emprendre polítiques actives per reconèixer les dones com a subjectes socials i polítics, superar el model androcèntric i reconèixer l’expertesa femenina, així com les aportacions que les dones han fet i fan en totes les esferes polítiques, socials, econòmiques i culturals.

És per això que en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones,el Consell Comarcal del Tarragonès s'ha afegit a la iniciativa de la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, per divulgar la campanya institucional de sensibilització amb el missatge “Tu mous fitxa. Catalunya per l’equitat de gènere”.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS SE SUMA AL "CIRCUIT PER A L'ERADICACIÓ DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA AL CAMP DE TARRAGONA

Posteriorment es determinarà un protocol d'actuació amb els tècnics del Tarragonès

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, juntament amb els responsables de les diferents àrees involucrades en aquest tema, ha signat la renovació de la Mesa Institucional que marca el Circuit per a l'eradicació de la violència masclista al Camp de Tarragona, a la delegació de la Generalitat,

Alhora s'ha organitzat una jornada en la que l'equip comarcal de tècnics analitzaran  la feina feta fins ara i corregiran aquells aspectes que ham detectat que són millorables.

L'acte de la Mesa Institucional ha estat obert pel delegat territorial del Govern a Tarragona, Sr. Òscar Peris, i la presidenta de l'Institut Català de les Dones, Sra. Teresa Pitarch, ha fet la presentació.

La coordinadora territorial de l'Institut Català de les Dones, Sra. Lídia Bargas, ha presentat un informe de les actuacions realitzades al territori i, després de la presentació del Protocol per a l'abordatge de la violència masclista a la demarcació, s'ha procedit a la signatura.

 

(Fotos)

 

 

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS TAMBÉ HOMENATJA L’ESCRIPTORA OLGA XIRINACS

L’escriptoraOlga Xirinacsva assistir a la sessió de contes que es va fer ahir a laBiblioteca Municipal de Constantídins del cicle “UNA MAR DE CONTES. Celebrem els 80 anys de l’escriptoraOlga Xirinacs!”.

 

El proper divendres 3 de juny, a les 18h, a laBiblioteca Municipal del Catllar, l’Imma Pujolens aproparà “Les bestioles de l’Olga”.

 

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini delaFundacióPrivadaMútuaCatalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle “Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”, amb la participació dels municipis de Perafort, la Canonja, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, Roda de Berà, Creixell, Constantí, el Catllar, Torredembarra i Salomó.

 

Aquest cicle “Una mar de contes. Celebrem els 80 anys de l’escriptoraOlga Xirinacs!” ens fa especial il·lusió perquè ens hem volgut afegir als actes d’homenatge que s’han programat aquesta primavera, dedicats a l’escriptoraOlga Xirinacsper tal de commemorar els seus 80 anys! L’escriptora és un actiu cultural, amb un patrimoni intel·lectual que volem fer extensiu a tots aquells que encara no el coneixen, en aquest cas als nens i nenes dels pobles del Tarragonès.

 

El cicle el fan quatre contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries. La Muntsa, la Karme, l’Imma i l’Agus. Els narradors del cicle han buscat la inspiració a l’obra literària per a infants de l’autora: llibres de poemes (Marina i Cavall de mar), llibres d’endevinalles (Aprèn l’abecedari amb endevinalles), llibres per als primers lectors i els diversos contes que ha publicat (alguns d’ells a la Revista Cavall Fort). En tots ells es traspua l’amor pel mar, la platja, el jardí i els infants. Les històries triades per als diferents narradors volen transmetre aquest amor que sent l’autora per les coses petites de cada dia que li són tan properes. Històries que es combinaran amb poemes i endevinalles de l’autora.

 

(Fotos)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès visita el menjador de l'escola Tarragona amb motiu de l'implantació de l’alimentació ecològica i els productes de proximitat.

L'AMPA de l'Escola Tarragona ha decidit incorporar als postres ecològics que ja utilitzava altres productes ecològics a la dieta diària dels alumnes que utilitzen el menjador escolar. A partir d’aquests mes de març, la pasta, llegums i arròs utilitzat en l’elaboració diària dels menús és ecològic, cultivats i elaborats seguint l’estricta normativa que regeix l’agricultura i l’alimentació  ecològica i alguns productes làctics.

 

Aquests productes estan regulats per normatives europees molt estrictes i són controlats per organismes degudament acreditats. Tanmateix, tots els productes ecològics són de qualitat certificada.

 

És pe aquest motiu que el president del Consell Comarcal del Tarragonès, juntament amb la consellera de la comissió informativa d'Ensenyament, Sra. Arga Sentís, han visitat la cuina de l’escola, gestionada per AGORA CATERING SL,  per tal de comprovar personalment l'elaboració dels menús i veure els productes ecològics que s’utilitzen al menjador escolar.

 

Durant la visita, la que la directora, Sra. Maria del Mar Català,  els ha mostrat els productes ecològics que utilitzen. Posteriorment  han compartit el menú que mengen els alumnes de l’escola, conjuntament amb ells.

 

En el cas dels productes de proximitat, dins els quals estan inclosos la major part dels productes ecològics, un dels avantatges que representen és la protecció de la producció pròpia del nostre entorn, la qual cosa afavoreix la conservació de varietats locals, beneficia també l’economia de l’entorn de la nostra comunitat i potencia unes condicions laborals adequades per a qui hi treballa.

 

El fet d’incloure aquesta oferta al menjador de l’Escola Tarragona ha sorgit per una iniciativa conjunta dels pares i mares dels alumnes i el Consell Comarcal del Tarragonès, el qual, després d’estudiar les possibilitats d’implementar aquest servei adequadament els ho ha gestionat per posar-los-hi a l’abast. 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL INCREMENTA LA SEGURETAT DE LES DEIXALLERIES

El Consell Comarcal del Tarragonès ha signat un contracte amb el Grup Vissegur Security Sistems per tal d’intal·lar uns equips de vigilància i seguretat a les deixalleries comarcals de la Canonja, el Catllar, Constantí, el Morell, Torredembarra i Roda de Berà, que gestiona l’ens comarcal.

Els sistema de vigilància permanent durant 24 hores permet donar l’alarma i contactar amb els cossos de seguretat en casos de robatori, vandalisme, incendi, etc.

El conjunt està format per sensors de diferents tipus, alarmes, càmeres i  un circuit de vídeos d’enregistrament d’imatges que permeten l’emissió dels corresponents informes d’incidències i la identificació de les causes.

 • Compartir a

EL CONSELL CONSULTIU COMARCAL DE LA GENT GRAN RENOVA LA JUNTA PERMANENT A L’ASSEMBLEA ORDINÀRIA

Avui, a l’Assemblea Ordinària del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès, s’ha procedit a passar compte de les activitats realitzades durant l’any 2016 i presentar les propostes per l’any 2017, que s’acabaran de concretar en la propera Junta Permanent, el proper mes de gener.

 

El conseller de la Gent Gran, Antonio López, després de saludar els assistents, els convida a proposar itineraris de sortides per la comarca, i ell mateix proposa de fer el VII Tram del Camí de Sant Jaume des de Tarragona, la propera primavera del 2017 i arribar fins a Fraga.

 

En el mateix acte s’ha renovat tres vacants de la Junta Permanent, una per Tarragona i dues per la resta de la comarca, mitjançant una votació de les candidatures presentades.

 

Les persones escollides han estat, en representació de Tarragona, la Sra. Maria Dolors Güell Felip de l’ Associació de Gent Gran Esplai "Sant Magí" i en representació de la resta del Tarragonès la Sra. Maria del Rosario Egea Azorin  de la Llar de Jubilats la Canonja  i el Sr. Joaquim Ferran Pié  de l’Associació de Jubilats i Pensionistes del Morell.

 

A la propera Junta Permanent s’escollirà entre tots els seus membres les vicepresidències corresponents (ja que la presidència del Consell Consultiu de la Gent Gran correspon al president del Consell Comarcal).

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

EL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN DEL TARRAGONÈS CELEBRA EL SEU DIA INTERNACIONAL

Els membres de les associacions de Gent Gran van participar en un cine-fòrum amb la pel·lícula "Las Chicas de la Lencería"

              

Les Nacions Unides van proclamar el 1990 que el dia 1 d’octubre fos considerat Dia Internacional de les Persones Grans. L’acte se celebra també a altres països com ara: França, Alemanya, Irlanda, Polònia, Suïssa, Canadà i els Estats Units.

La commemoració de l'1 d'Octubre té com a objectiu retre un homenatge a aquest sector de la població, que a Catalunya representa aproximadament el 17 per cent del total d’habitants.

La finalitat d'aquesta jornada festiva i reivindicativa és fer que les persones grans siguin per un dia veritables protagonistes i centre d'interès d'arreu del món, i difondre una imatge positiva de l'envelliment. La diada representa també una oportunitat per promoure accions apropiades per defensar-la i per respectar la seva dignitat i saviesa.

Amb la finalitat de celebrar aquesta diada, més de 50 persones de les associacions integrades dins el Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès van participar en un cine-fòrum, amb la projecció del film "Las Chicas de la Lencería", una comèdia que posa de manifest els valors de la iniciativa de les persones grans enfront les pressions socials adverses, i que és una pel·lícula que va recollir diferents premis en festivals internacionals i va ser nominada per l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera

A l'inici de l'acte, el president del Consell Comarcal, Pere Virgili, els va adreçar unes paraules animant-los a la participació en el gran nombre d'activitats que s'organitzen des de l'ens i demanant-los que treballin per tal d'incrementar el nombre de socis perquè puguin gaudir d'elles.

 

 • Compartir a

EL CONSELLER JANÉ ES REUNEIX AMB ELS ALCALDES DEL TARRAGONÈS

El conseller d'Interior, Jordi Jané, es va reunir amb 22 alcaldes i regidors del Tarragonès, en una reunió convocada pel Consell Comarcal, amb l'objectiu de tractar temes relacionats amb la seguretat. Jané, just abans de començar la reunió, va explicar que la finalitat d'aquesta trobada era doble; d'una banda, escoltar i, de l'altra, poder explicar. "Vull escoltar allò que els responsables municipals em puguin plantejar, vull conèixer els seus neguits, les seves preocupacions, i també els vull explicar el Pla operatiu específic antiterrorista, vull que els càrrecs electes locals el coneguin de primera mà”, va afirmar.

 El titular d’Interior també ha volgut fer balanç dels índex delinqüencials del Tarragonès.

 En concret, el conseller va explicar que els fets penals han baixat un 5,7%, en concret el delictes contra les persones disminueix un 2%, el de delictes contra el patrimoni ha disminuït un 6%, i els relatius a la seguretat viària baixen un 5,3%. Pel que fa als delictes contra l’ordre públic, aquests disminueixen un 16,3%, i els relacionats amb la salut pública augmenten un 5,6%.

 El conjunt de robatoris amb força, en general, han baixat un 9,5% i els robatoris amb violència i/o intimidació han disminuït un 8,8%. El robatoris amb força a establiment comercial disminueixen un 18,8%, passant de 642 fets a 521. Els robatoris amb força a empresa baixen un 16,1%, de 360 a 302 i els robatoris amb força a domicili ho fan un 9,4%, de 1.643 fets a 1.489.

 

(Imatges)

 • Compartir a

EL CONSELLER MASCARELL DEFENSA LA CULTURA COM A MOTOR ECONÒMIC A L’ACTE ANUAL DE LA FUNDACIÓ

La Fundació Privada Mútua Catalana (FPMC) va celebrar la seva gala anual de suport al món cultural de la ciutat i el Camp de Tarragona. A l’acte, que va omplir l’espai muralla del Centre Tarraconense El Seminari, hi va assisitr el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, que va pronunciar una conferència sobre la cultura com a motor econòmic.

 

El ponent va defensar el vincle “evident i profund” entre cultura i economia i va destacar el valor “creatiu, identitari, de cohesió social i prosperitat” de l’activitat cultural.  Va recordar, també, que la cultura aporta el 5,89 % del PIB català, pel damunt de la mitjana europea (4,5%).

 

El president de la Fundació, Joan Josep Marca, va reivindicar el “gran patrimoni cultural de Tarragona” i va demanar al Goven de la Generalitat “més atenció i inversions al territori”.  

 

Durant l’acte es va reconéixer la tasca del Consell Comarcal del Tarragonès, conjuntament amb les 35 institucions, entitats i associacions amb les que la FPMC ha acordat convenis de col·laboració per al 2015. 

 • Compartir a

El CORRECOMARCA va visitant els municipis del Tarragonès

Amb motiu de la celebració dels 25 anys de serveis socials al Consell Comarcal del Tarragonès l’Àrea de Benestar i Família ha impulsat l’exposició, “Correcomarca”. 
L’exposició, de petit format, vol donar visibilitat i valor a les diferents actuacions i programes dels serveis socials comarcals que es presten al ciutadà als municipis del Tarragonès. És itinerant, interactiva i incorpora elements educatius i de sensibilització social.
El CORRECOMARCA es va presentar a l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, el 4 d’octubre de 2016, i després de romandre tot el mes al municipi, l’exposició va instal·lar-se a Tarragona, a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. Posteriorment s’ha pogut veure, també, als ajuntaments d’Altafulla, el Morell, i actualment es pot visitar a l’ajuntament de Constantí.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

EL DELEGAT DEL GOVERN VISITA EL CONSELL COMARCAL

El Delegat territorial del Govern a Tarragona,  Sr. Òscar Peris, ha visitat la seu del Consell Comarcal del Tarragonès i s'ha reunit amb el seu president, Sr.  Pere Virgili, en una primera presa de contacte i per tractar sobre els temes generals i prioritaris referents al Tarragonès.

Ambdós van mantenir una conversa privada d'una hora, aproximadament, en la que el president de l'ens comarcal va informar sobre els aspectes més importants del territori i les actuacions del consell, així com els reptes que cal superar per millorar el servei a les persones dels municipis que conformen el Tarragonès.

 

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

LA PUBLICACIÓ “EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS. D’ESPAI DE CULTE ROMÀ A HOSPITAL MEDIEVAL. 25 ANYS DE LA SEVA RECUPERACIÓ” ES VA PRESENTAR A LA SEU DE L’ENS

Jaume Massó Carballido, arqueòleg i historiador va presentar el llibre EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS. D’ESPAI DE CULTE ROMÀ A HOSPITAL MEDIEVAL. 25 ANYS DE LA SEVA RECUPERACIÓ.

 

“Amb l’establiment del Consell Comarcal del Tarragonès, el 1991, en el lloc on fins al segle XVI hi havia hagut l’Hospital de Santa Tecla es va recuperar la façana romanicogòtica de la institució. Els canvis soferts quan l’hospital es va traslladar el 1588 havien abocat l’edifici a un procés de degradació que feia difícil d’imaginar que aquelles restes poguessin arribar a tenir nova vida. Vint-i-cinc anys després es fa una revisió i actualització del llibre El Consell Comarcal a l’Antic Hospital que incorpora nous articles relacionats amb els orígens de la xarxa hospitalària a la ciutat de Tarragona i amb la troballa del mur del tèmenos, que tancava el recinte de culte de la seu del Concilium Provinciae Hispaniae Citerioris (segle I dC).”

 

Aquest nou llibre, en el que hi ha intervingut Jordi Granell March, Josep M. Macias Solé, Andreu, Muñoz Melgar, Immaculada Teixell Navarro, Neus Sánchez Pié, Isabel Companys i Farrerons, M. Joana Virgili i Gasol, Jaume R. Costa i Pallejà, Pau Arroyo i Casals, Joan. J. Menchon i Bes, SAXUM i la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat coordinat per Jaume R. Costa, explica la història de l’edifici on hi va estar ubicat l’hospital de Santa Tecla fins el segle XVI, i les obres de recuperació d’un espai que va arribar a estar en un estat de degradació important.

 

Fa 22 anys se’n va fer una primera edició, però a l’actual s’hi ha incorporat uns articles en els que es descriuen els orígens de la xarxa hospitalària de Tarragona i la troballa del mur Temenos, del segle I d.C. que tancava el recinte del Concilium Provinciae Citerior.

 

Segons paraules del president del Consell Comarcal, Pere Virgili, “aquest llibre és l’evolució de la vida d’aquest edifici des del seu origen, i de com, dia a dia, fins avui, va recobrant nova vida amb el descobriment de nous tresors”.

 

(Veure més imatges)

 • Compartir a

EL MIRA’M TORNA ALS CENTRES EDUCATIUS DEL TARRAGONÈS

Un any més, gràcies a la col·laboració entre  l’entitat Play Acció Cultural, organitzadora de Festival REC de Tarragona, i el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès, els centres de secundària de la comarca han tingut l’oportunitat de gaudir del projecte pedagògic Mira’m. Recordem que aquest consisteix en la visualització d’una projecció, enguany el documental “No t’aturis”, i el posterior debat sobre els temes tractats entre l’alumnat assistent i convidats relacionats amb la projecció. En aquest cas la directora, Aïda Torrent,i el productor executiu i muntador, Albert Baquero.

El primer dia de Mira’m (ja que hi haurà una segona projecció la setmana vinent), ha tingut lloc al Caixa Fòrum de Tarragona durant el matí de dijous dia 1 i ha comptat amb la participació de 140 alumnes de 2n de Batxiller de diferents centres del Tarragonès. El Xavier Garcia Puerto, director del Festival REC; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili; i la Coordinadora Territorial de Joventut a Tarragona, l’Eva Ferran; han obert l’acte, esperonant les persones assistents perquè tinguessin una jornada ben profitosa, gràcies a la qual han pogut abordar temes com l’afrontament de la selectivitat, la interacció amb les famílies i docents en l’orientació acadèmica i laboral, el pas de l’adolescència a la joventut i l’assumpció de noves responsabilitats. 

El dia 5 es durà a terme una segona projecció per a la qual ja s’han esgotat també totes les places, amb una participació de 147 alumnes més d’altres INS que també van sol·licitar la seva participació en l’activitat.

Aquest projecte està inclòs en el Pla Comarcal de Joventut del Tarragonès i rep el suport de la Direcció General de Joventut.

 

(Veure imatges)

 

 

 • Compartir a

EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS S’ESTRENA A LA CREACIÓ DE LA “TAULA DEL FRANCOLÍ”, QUE PRETÉN LA MILLORA DE L'ENTORN DEL RIU

La Diputació de Tarragona, els 20 municipis per on passa l'eix principal del riu Francolí (Vimbodí Poblet, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Vilaverd, La Riba, Valls, Alcover, El Milà, Vallmoll, La Masó, El Rourell, Els Garidells, El Morell, Perafort, La Pobla de Mafumet, Constantí, Els Pallaresos, Tarragona, Vilanova de Prades i Vallclara), l'Entitat Descentralitzada de Picamoixons i els Consells Comarcals del Tarragonès, de la Conca de Barberà i de l'Alt Camp han constituït avui la Taula del Francolí, mitjançant la signatura d’un protocol de col·laboració.

La Taula del Francolí té com a objectiu agrupar els esforços de tots els agents implicats des de tres perspectives: la millora ambiental del riu com a connector ecològic; l’impuls del Camí Blau del Francolí, i la posada en valor de la identitat dels municipis que formen part del curs del riu, tant en l’àmbit ambiental com social i econòmic.

En l’actualitat, diversos ajuntaments, consells comarcals i la Diputació de Tarragona ja estan duent a terme treballs per a la recuperació del riu. La Taula neix amb la voluntat d’alinear, coordinar i impulsar aquestes accions, per tal que es regeixin per una visió global.

En concret, la comissió tècnica de la Taula, que es crearà al setembre, treballarà en accions relacionades amb la gestió del riu, dels seus afluents i d'altres ambients aquàtics i riberencs; en el control d'espècies exòtiques invasores; en la implicació de la societat mitjançant el voluntariat i l'educació ambiental; en l’impuls del Camí Blau del Francolí, un sender transitable adjacent al riu que ha d’enllaçar els municipis i les comarques que travessa, i en la cerca de finançament per executar tots els projectes. Actualment, la Diputació de Tarragona ja compta amb algunes línies de treball per a la recuperació de camins i senders, i ha executat diverses actuacions de millora de l’entorn del riu.

L'acte de signatura per a la creació de la Taula del Francolí ha tingut lloc a la seu de la Diputació de Tarragona i hi han participat el president de la Diputació, Josep Poblet; la diputada de Medi Ambient, Imma Costa; el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid; el president del Consell Comarcal de l’Alt Camp, Joan M. Sanahuja; el president de la Conca de Barberà, Francesc Benet; els alcaldes de Vimbodí Poblet, l'Espluga de Francolí, Montblanc, Vilaverd, La Riba, Valls, Alcover, El Milà, Vallmoll, La Masó, El Rourell, Els Garidells, El Morell, Perafort, La Pobla de Mafumet, Constantí, Els Pallaresos, Tarragona, Vilanova de Prades, Vallclara, i el president de l'Entitat Descentralitzada de Picamoixons.

El riu Francolí és un dels cursos fluvials principals de la façana litoral catalana que desemboquen directament al Mar Mediterrani. Té el seu origen a una altura de 800 metres sobre el nivell del mar i neix a la Font Major de l'Espluga de Francolí, a resultes de la confluència dels diversos cursos tributaris des de les Muntanyes de Prades. Des d'aquí i, fins al mar, el riu recorre una seixantena de quilòmetres; la seva conca abasta una superfície de 856 kilòmetres quadrats, i el riu desemboca a la zona portuària de Tarragona.

 

(Veure més imatges)

 • Compartir a

El president visita FITUR

Pere Virgili ha estat present a FITUR visitant l’estand de promoció turística de la demarcació.
Acompanyat per altres alcaldes i representants de la nostra comarca ha aprofitat la visita per intercanviar opinions i conèixer novetats mundials en l’oferta turística per tal d’estudiar possibles innovacions per promocionar el Tarragonès.

 • Compartir a

El Secretari General de l’Esport visita el Consell Esportiu del Tarragonès

Amb la finalitat d’establir personalment un seguiment sobre el desenvolupament de les activitats esportives a la comarca, el Sr. Ivan Tibau, Secretari General de l’Esport va visitar el Consell Esportiu del Tarragonès.

Davant la junta directiva, el Sr. Tibau va reconèixer la implicació que té el Consell Esportiu amb els  programes i els objectius establers des de la Secretaria General de l'Esport i la feina feta des del Consell Esportiu del Tarragonès, al que el va definir com un referent al territori.

Per altra banda, va agrair al Consell Comarcal del Tarragonès, on va signar al seu llibre d’honor, el suport que dóna a l’ens esportiu.

 • Compartir a

EL SERVEI D'INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES (SIAD) DEL TARRAGONÈS PARTICIPA A L'ACTE COMMEMORATIU DEL "DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES" DE LA DELEGACIÓ DEL GOVERN

La Delegació del Govern a Tarragona ha celebrat un acte de commemoració del "Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones", presidit pel delegat, Òscar Peris, en el que, després de donar la benvinguda al públic assistent, s'han presentat diferents ponències.

En primer lloc, la coordinadora de l'Institut Català de la Dóna, Lidia Bargas ha fet una exposició sobre l'evolució i serveis dels diferents SIADS de la demarcació.

Seguidament s'han presentat les experiències innovadores i bones pràctiques, amb els seus resultats positius, de diferents serveis, amb la finalitat d'ampliar criteris a altres punts d'atenció.

En acabar, s'ha llegit el manifest institucional de rebuig a aquest tipus de violència

 

 

 

 • Compartir a

El Tarragonès es dota d’un protocol per eradicar la violència masclista a la comarca

La seu del Consell Comarcal del Tarragonès ha acollit l’acte de signatura del Protocol per a una intervenció coordinada contra la violència masclista a la comarca del Tarragonès. L’acte ha estat presidit pel Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joaquim Nin, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adán i la Coordinadora Territorial de l'Institut Català de les Dones, Lídia Bargas, i ha comptat amb la presència de representants dels diversos serveis territorials de la Generalitat que hi participen (Interior, Salut, Ensenyament, Justícia i Benestar Social), dels Ajuntaments de Tarragona i de Salou.

Aquest Protocol és el document marc que defineix el model d’intervenció i atenció a les dones que travessen situacions de violència masclista i concreta les competències de cada institució i servei, tot donant compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista.

En el transcurs de la signatura, Lídia Bargas  ha explicat que “la coordinació de serveis de la xarxa especialitzada contra la violència masclista és molt important per aconseguir realitzar un abordatge integral”. Bargas ha assenyalat que “el protocol millora la qualitat de vida de les dones que travessen situacions de violència masclista i els seus fills i filles”

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adàn, ha destacat que “la redacció del protocol ha tingut en compte la realitat territorial del Tarragonès i les seves especificitats”, i ha subratllat  “la transcendència de la signatura del protocol, perquè a la nostra societat no s’ha assolit la igualtat entre homes i dones, i la violència masclista és el màxim exponent d’aquesta manca d’igualtat”.

En una exposició de l'equip tècnic de Serveis Socials del Consell Comarcal s'ha exposat que "el Protocol per a una intervenció coordinada contra la violència masclista al Tarragonès és un marc i una eina de treball per als i les professionals dels ens, entitats, departaments i serveis que l’han signat."

A la clausura de l'acte, el Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona, Joaquim Nin, ha declarat que aquest protocol "estableix quin és el camí a seguir, sense oblidar que és una eina viva que caldrà anar revisant i actualitzant contínuament per adaptar-la a la realitat social, a les lleis i a tot el que permeti eradicar la violència masclista al Tarragonès”.

 

 • Compartir a

EL TARRAGONÈS EXPOSA LA SEVA EXPERIÈNCIA A LA JORNADA DEL NOU MODEL DEL S.I.S.

L’ACM va convocar una jornada per informar sobre el “Nou Model de Serveis d’Intervenció Socioeducativa no Residencial” (SIS) adreçada als professionals del sector social d’atenció a la infància i adolescència.

Aquest servei SIS té com objectiu garantir a tots els infants i els adolescents un nivell bàsic de benestar i assegurar-se que els progenitors o les persones que tinguin la tutela o la guarda dels infants o adolescents puguin oferir-los aquest nivell bàsic que necessiten per a un desenvolupament integral adequat.

En aquesta jornada informativa es va presentar una visió del treball fet fins l’actualitat i es va plantejar un nou model així com una proposta de desplegament i finançament i la implicació dels ens locals.

Entre les diferents intervencions  hi va haver l’exposició dels tècnics de l’àrea de Serveis Socials del Tarragonès que van compartir les experiències i les millores pràctiques que s’havien aplicat amb èxit a la comarca.

 • Compartir a

EL TARRAGONÈS INCREMENTA LES BEQUES SOCIALS DE MENJADOR

L'àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès ja ha tramitat les sol·licituds de les Beques Socials de Menjador per al proper curs escolar 2016 - 2017, realitzades a través dels centres educatius, abans de finalitzar el curs passat.

El nombre total de beques presentades ha passat de les 5.609 del curs 2015-2016, a les 6.181 pel proper curs (572 beques més), la qual cosa representa un creixement del 10%.

Aquest nombre de beques acceptades, que ja és definitiu, probablement s'incrementarà amb les noves sol·licituds, pels casos de desplaçament, canvis de domicili, o altres circumstàncies especials, i que encara es poden presentar fins el 22 de setembre.

actualment s'està treballant en la resolució dels expedients, verificant les documentacions presentades i sol·licitant els informes econòmics a hisenda que han de permetre resoldre les sol·licituds abans de l'inici del nou curs escolar.

Un cop tancats aquests tràmits es rebrà la quantia de la partida econòmica definitiva que farà possible atendre aquestes sol·licituds, sobre la que en aquests moments encara no disposem d'informació.

 • Compartir a

EL TREBALL DELS TRAC EN MATÈRIA DE JOVENTUT, EXPERIÈNCIA ESCOLLIDA PER A LA TROBADA NACIONAL D’INFORMADORS JUVENILS

EL TREBALL DELS TRAC EN MATÈRIA DE JOVENTUT, EXPERIÈNCIA ESCOLLIDA PER A LA TROBADA NACIONAL D’INFORMADORS JUVENILS

El Coordinador Territorial a Tarragona de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, Sr. Joan Plana i Pons, acompanyat per alguns tècnics i dinamitzadors del TRAC del Tarragonès.

Ahir dimecres es va realitzar a VIC la Trobada Nacionald’Orientació i Informació Juvenil organitzada per la Xarxa Catalanade Serveis d’Informació, dintre de la qual s’ha escollit com a experiència a exportar a d’altres zones de Catalunya, el treballentre institucions que realitzen el Consell Comarcal del Tarragonès i els Ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell en matèria de joventut.

 

Així, en la trobada,  sota el nom “Innova’t 2014”, els professionals municipals i del Consell Comarcal del Tarragonès van explicarar com es va iniciar aquesta experiència detreball en xarxa que permet, d’una banda l’aprofitament de recursos, i de l’altre un enriquiment professional, així com un benefici per als destinataris finals que no són altres que els i les joves dels quatre municipis.

 

La zona TRAC, amb el seu projecte “Propera parada...” ha rebut des dels seus inicis el suport dela Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i celebra durant aquest any 2014 el seu desè aniversari, ies troba en aquests moments immersa en la preparació de la seva festa que es durà a terme al mes de desembre a Torredembarra.

 • Compartir a

ELS MUNICIPIS DEL TARRAGONÈS RECICLEN 873.520 KG D'ENVASOS

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, va visitar les instal·lacions de la planta de classificació d'envasos arreplegats en els contenidors de recollida selectiva dels municipis que gestiona l'ens comarcal.

El  Director de Divisió de Tractaments de l'empresa Griñó Sanea, Albert Mateu, va mostrar-li la planta del procés de classificació, que disposa d'un sistema automatitzat que separa les llaunes, els brics i els diferents tipus de plàstic que després de acurats processos de selecció es distribueixen a altres plantes de tractament on serveixen com matèria primera per a la fabricació d'envasos o altres productes.

L'import econòmic que s'obté de la venda dels envasos rebutjats s'utilitza per pagar les despeses que genera la seva recollida, la qual cosa repercuteix en la reducció les taxes municipals d’escombreries que han de pagar els ciutadans.

Els municipis que actualment gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès són els d'Altafulla, el Catllar, Constantí, Creixell, el Morell, la Nou de Gaià, els Pallaresos, Perafort / Puigdelfí, la Pobla de Mafumet, la Pobla de Montornès, Renau, la Riera de Gaià, Roda de Berà, Salomó, la Secuita, Vespella de Gaià, Vilallonga del Camp, i les deixalleries de Constantí, Torredembarra, Canonja, Catllar, Morell i Roda Berà.

El volum d'envasos recollits l'últim any ha estat de 873.520 kg, xifra que es manté aproximadament estable durant els últims 5 anys.

(Imatges)

 

 • Compartir a

ELS PROFESSIONALS DE JOVENTUT OMPLEN LA JORNADA "DIETES DIGITALS. LA GESTIÓ DE L’ÚS D’INTERNET"

A l'Espai Jove Kesse s'ha celebrat la jornada "Dietes digitals. La gestió de l’ús d’internet", adreçada a professionals que treballen amb persones joves.

La jornada ha estat impulsada des del Servei de Salut de l'Oficina Jove del Tarragonès, servei promogut en col•laboració per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l'Ajuntament de Tarragona.

El Coordinador Territorial de Joventut, Sr. Joan Plana, amb la Regidora de Joventut de Tarragona, Sra. Ivana Martínez, y el President del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, han obert la jornada, donant la benvinguda als assistents i estimulant-los a transmetre les conclusions de les aportacions professionals que es presentàven.

L’activitat s’ha iniciat amb dues ponències sobre els i les joves i la xarxa. La primera d’elles l’ha portat a terme en David Pere Martínez Oró, Doctor en psicologia social, màster en recerca en ciències socials per la UAB i postgrau de metodologia qualitativa, que ha parlat de Joves de l’era digital. Pel que fa a la segona, en David Dueñas Cid, llicenciat en Sociologia per la UAB, professor de sociologia de la URV des de 2006 i investigador del grup de Recerca SBRlab, ha presentat Internet: realitats i virtualitats.

En les ponències s’ha donat una visió de com són les persones joves avui en dia, com s’ha anat transformant la seva manera de comunicar-se i quines potencialitats i riscos té la xarxa.

A la segona part de la jornada, s’ha comptat amb tres recursos, que han explicat qui són i quins són els serveis que poden oferir tant als professionals com als i les mateixes joves en relació a la xarxa.

Hi ha hagut una primera intervenció per part de Mossos d’Esquadra, en què han exposat quin tipus de xerrades ofereixen i quin tipus d’intervencions realitzen entorn les problemàtiques relacionades amb la xarxa.

A continuació, Laura Merino, psicòloga, ha parlat dels serveis que ofereix l’entitat Atenció i Investigació de Socioaddiccions, que se centren en una activitat preventiva i assistencial al voltant, entre d’altres, de les socioaddiccions.

I, per últim, Jordi Bernabeu, psicòleg i educador, ha presentat la iniciativa Sobrepantalles, que té per objectiu la prevenció, informació i reflexió sobre usos 2.0.

La jornada ha permès que els assistents coneguessin de primera mà alguns dels recursos que hi ha a disposició a l’hora de tractar temes relacionats amb l’ús de la xarxa. Així mateix, han tingut l’oportunitat de formular totes aquelles preguntes i inquietuds als professionals que treballen dia a dia amb joves i xarxes.

La jornada ha comptat amb una cinquantena d’assistents, tots ells professionals que treballen, directa o indirectament, amb persones joves.

 • Compartir a

ELS "SENIORS" DEL CONSELL DE GENT GRAN DEL TARRAGONÈS FAN LA CAMINADA DE TARDOR

Avui, divendres 4 de novembre, una quarantena de "seniors" del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès, han realitzat la "Caminada de Tardor", des del Serrallo al Pont del Diable, per vara del riu, amb un itinerari d'uns 5 km.

 

En aquesta caminada, organitzada pels Serveis Socials del Consell Comarcal, hi participen els membres de les diferents associacions que conformen el Consell Consultiu per tal de fer salut i conèixer el territori del Tarragonès.

 

Durant el trajecte ha estat acompanyats per tècnics de l'ens comarcal i guiats pel president de la Comissió de Benestar Social, Antonio Lopez, que és un expert excursionista i coneixedor dels camins de la nostra comarca.

 • Compartir a

ELS SERVEIS SOCIALS DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COMPLEIXEN 25 ANYS

Els serveis socials, tal com ens diu la llei 12/2007, d'11 d'octubre, en el seu preàmbul són “el conjunt d'intervencions que tenen com a objectiu garantir les necessitats bàsiques dels ciutadans, posant atenció en el manteniment de llur autonomia personal i promovent el desenvolupament de les capacitats personals, en un marc de respecte per la dignitat de les persones”.

La tasca, des del Consell Comarcal del Tarragonès se centra en fer operatiu als ciutadans de la nostra comarca el dret d’accés a tot el conjunt de programes i prestacions socials que configuren els serveis socials. La missió de l'àrea de Benestar Social i Família es donar una resposta eficient i de qualitat a les necessitats socials dels ciutadans i del conjunt de municipis de la comarca  gestionant els recursos disponibles d’una manera equilibrada, sostenible i adaptada a la realitat del nostre territori.

Els precedents de la creació de la xarxa de serveis socials a la comarca del Tarragonès es remunten al 1990 quan el Consell Comarcal contracta 2 Treballadores Socials i un Educador Social que comencen a treballar a la comarca el 8 d’octubre. L’Educador s’ubica al municipi de Constantí i les dues Treballadores socials es reparteixen tots els municipis de la comarca exceptuant Salou, Vila-seca i Constantí que ja comptaven, cadascun d’ells, amb una Treballadora Social. Es pot parlar definitivament de xarxa de servei socials, el 2 d’octubre 1991, data en la qual se signa un conveni entre elConsell Comarcal del Tarragonès i els municipis de Salou, Constantí i Vila-seca, envers el servei d’atenció social primària. En aquest conveni, les Treballadores Socials que tenien els ajuntaments de Vila-seca, Salou i Constantí s’integren al Consell a través d’un pacte que diu; L’organització de la xarxa d’Atenció Primària Comarcal serà dirigida des del Consell Comarcal del Tarragonès, sent la relació laboral dels treballadors única i exclusivament amb aquest”.

El 2 d’octubre de 2016 l'àrea de Serveis Socials celebra doncs, els 25 anys de trajectòria treballant al servei dels municipis i dels veïns de la comarca, atenen les seves necessitats socials impulsant la cohesió social i la igualtat la d’oportunitats.

Des d'aleshores, fins avui, l'àrea de Serveis Socials compta,  en plantilla o en prestació de serveis, amb 70 professionals de diferents disciplines: Treballadors/es socials, Educadors/es Socials, Treballadores Familiars, Psicòlegs, Pedagogs, Juristes, Psiquiatra, Tècnic d’ acollida i  suport administratiu i de seguretat.

Darrera queden fites que ens han ajudat a créixer:

Any 1991    

Creació de la Casa d'acollida de Dones Maltractades

 

Any 2000

          “El servei a la Família” (any 2000), pioner a nivell estatal per la prestació del servei d’urgència 24 hores a les dones víctimes de violència de gènere.

 

Any 2002    

El Programa d’immigració (any 2002), referent en Plans Comarcals d’Integració als immigrants.

 

Any 2003    

L’obtenció de la certificació ISO 9001/2000 (any 2003) en el servei de Primera acollida i el servei d’Atenció Domiciliària, que reconeix i avala la nostra recerca constant de qualitat.

 

Any 2005    

La creació de l’Equip d’Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA) (any 2005) i que disposa de 2 equips en l’actualitat.

         

El desenvolupament del programari “Hèstia” de gestió de serveis socials (2005), que utilitzen més de 20 àrees bàsiques de Serveis socials de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

 

Anys 2007 i 2009  

El “Servei d’assessorament Tècnic d’Atenció Social (SATAS) (any 2007), que dona suport a totes les EBAS i al desenvolupament dels programes comunitaris des de les 4 unitats Tècniques (2009) d’ Atenció Primària, Infància i Família, Dependència i Ciutadania i Cohesió.

 

Any 2010    

El fort desenvolupament de programes comunitaris i  de treball en xarxa amb l’impuls  del Pla d’Inclusió i Cohesió Social del Tarragonès i el desplegament de programes emblemàtics com per exemple, el “Pont”, TASTA (Tallers d’Acció Socioeducativa del Tarragonès)o els de parentalitat positiva.

 

L’evolució de la normativa relativa als serveis socials ha estat molt àmplia al llarg dels últims 25 anys, des de la llei 26/1985, del 27 de desembre, de serveis socials de Catalunya, fins a la llei 12/2007, d’11 d’octubre de serveis socials vigent a l’actualitat. Aquesta primera norma va néixer de la necessitat de donar compliment a la competència exclusiva en matèria d’assistència social que l’Estatut d’Autonomia va atorgar a la Generalitatde Catalunya, però si s’observa el transfons social, és a dir les condicions que van propiciar el naixement de l’estructura de serveis socials tal com els coneixem avui en dia, trobem que en el moment històric en que es va promulgar aquesta primera llei de Serveis Socials de Catalunya, tal com s’estableix al seu preàmbul, els costums, les estructures i el dinamisme de la societat d’aquells anys constituïen una causa de desagregació social, marginació i desatenció selectiva de determinats col·lectius. A aquestes causes s’ha d’afegir que anteriorment a l’aprovació d’aquesta normativa, els poders públics havien esmerçat uns recursos, ja de per si escassos, per a prevenir la marginació, afavorir el desenvolupament individual i col·lectiu.

Aquesta manca de serveis socials estructurats i organitzats accessibles al conjunt de la ciutadania, va ser pal·liada durant molts anys per les diferents iniciatives de les fundacions benèfiques assistencials i entitats voluntàries existents al territori català, així com diverses accions de les administracions públiques a diferents nivells. Tot i això, aquestes accions no es trobaven estructurades ni coordinades entre elles.

D’aquesta manera, un dels objectius que perseguia la llei 26/1985 era el de millorar amb una planificació adequada la situació existent, tot establint una millora en l’organització i una coordinació entre els múltiples organismes participants en l’acció dels serveis socials.

Per tal d’aconseguir aquest objectiu, la norma anteriorment citada va establir un règim competencial distribuït en diversos estaments, començant per les competències del Govern dela Generalitat, passant per l’Institut Català d'Assistència i Serveis Socials, fins els ens territorials i els Ajuntaments. Pel que fa als ens territorials, aquesta norma establia unes competències que podrien denominar-se de gestió, suport i col·laboració. Dins d’aquestes, els ens territorials només gaudien d’una competència genèrica per programar la prestació dels serveis socials dins el seu àmbit territorial.

De la mateixa manera, els Ajuntaments disposaven de competències per programar i gestionar serveis socials d’atenció primària i especialitzats en l’àmbit municipal, coordinar la prestació d’aquests serveis bàsics municipals amb els serveis provinents d’una iniciativa privada, entre altres.

Així, doncs, la llei 26/1985 va servir per establir un sistema de serveis socials primigeni, el qual es va anar expandint fins al punt que l’any 2007, un cop la norma anterior havia patit nombroses modificacions, va ser necessària la promulgació d’una nova norma. Aquesta necessitat va cristal·litzar en la llei 12/2007, de serveis socials.

Atenent a l’exposició de motius d’aquesta nova norma s’estableix l’objectiu que es persegueix amb l’aplicació del seu articulat, el qual es “garantir les necessitats bàsiques dels ciutadans, posant atenció en el manteniment de llur autonomia persona i promovent el desenvolupament de les capacitats personals, en un marc de respecte per al dignitat de les persones”.

Igual que l’objectiu perseguit per la norma, el règim competencial també ha evolucionat amb els anys, i a la llei vigent a l’actualitat trobem que aquestes competències no es centren únicament en la programació i gestió dels serveis socials en el territori dels ens locals, sinó que a més de gestionar, aquests han d’adoptar una actitud proactiva, és a dir, han de realitzar estudis i elaborar plans d’actuació per tal de detectar les necessitats socials existents al seu territori, de tal forma que l’acció dels serveis socials sigui més efectiva i les seves actuacions més adequades a la realitat de la societat que integra aquest territori.

Actualment, es por afirmar que la normativa referent als serveis socials a Catalunya, en tant que es la que regeix la prestació d’aquests serveis per part del Consell Comarcal del Tarragonès, ha evolucionat des d’una perspectiva més estructuradora i planificadora, cap a una normativa a la que es prima l’eficiència i l’eficàcia en la prestació dels diferents ajuts dels serveis socials.

Per celebrar aquest aniversari, avui s'han començat a realitzar un seguit d'actes que s'han iniciat amb una taula rodona en la que hi ha participat Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, entre la primera gerent de l'ens, Teresa Milà, i l'actual, Isabel Vidal, i dos dels treballadors/es més veterans i les dues professionals més recents.

Posteriorment també s'han impartit tallers, sessions de propostes i noves idees i presentació de nous projectes.

 

(imatges)

 • Compartir a

Els últims concerts de Nadal

El Consell Comarcal del Tarragonès, en col·laboració amb el Conservatori de Música de Vila-seca, ha programat un cicle de concerts, en el marc de les festes de Nadal. 

L’objectiu d’aquest cicle és incentivar l’activitat musical als municipis de la comarca i, alhora, possibilitar als estudiants de música escenaris i públic. El Conservatori de Música de Vila-seca compta amb diverses formacions musicals de caràcter permanent amb una dedicació pedagògica i cultural que han esdevingut formacions amb capacitat d’oferta musical. 

El mes de desembre va tenir lloc el primer concert, al Casal Municipal de Perafort, i va comptar amb un Trio de corda, l’Orquestra Corelli i el Cor Sant Esteve. 

El proper dissabte 14 de gener, a les 19h, al Casal de la Secuita, tindrà lloc el concert amb Carlos Bujosa (piano), i el Trio “AJC” – 14’, format per Aina Hujic (violí), Júlia Ramos (violoncel) i el mateix Carlos Bujosa (piano). Interpretaran peces de D. Scarlatti, M. Moszkowsky, L. v Beethoven, C. Debussy i W. A. Mozart. 

I el diumenge 15 de gener, a les 12h, a l’Auditori del Centre Cultural del Catllar, tindrà lloc el concert amb Xavier Amorós (piano), el Quartet “Mesto”, format per Paula Guerra (violí), Maria Fort (violí), Alexis Garita (viola) i Elisenda Rovira (violoncel), i el Trio de cant i piano, format per Carolina Fajardo (soprano), Melanie Scolamacchia (soprano) i el mateix Xavier Amorós (piano). Interpretaran peces d’ E. Granados, W. A. Mozart i F. Mendelssohn.

 

(Veure més imatges)

 

 

 • Compartir a

Engega el Correcomarca!

Amb motiu de la celebració dels 25 anys de serveis socials al Consell Comarcal del Tarragonès l’Àrea de Benestar i Família ha impulsat l’exposició, “Correcomarca”.

L’exposició, de petit format, vol donar visibilitat i valor a les  diferents actuacions i programes dels serveis socials comarcals que es presten al ciutadà als  municipis del Tarragonès. És itinerant, interactiva i incorpora elements educatius i de sensibilització social.

El correcomarca es va presentar a l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, municipi que va acollir i donar suport els actes de jornada inaugural d’aquesta  celebració el 4 d’octubre de 2016.  Després de romandre tot l’octubre al municipi de la Pobla de Mafumet, l’exposició es va instal·lar a Tarragona a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. El proper 15 de febrer, tornarà a reprendre el seu camí, el 15 de febrer a Altafulla per anar visitant successivament diferents municipis de la comarca.

Us animem a visitar-la!

 • Compartir a

ÈXIT DE L’ESQUIADA DELS JOVES DEL TRAC A VALLNORD

El passat cap de setmana un total de 67 joves i quatre monitors dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell van poder gaudir de la proposta que un any més fan conjuntament  les àrees de joventut dels respectius ajuntaments.

 

L’objectiu de la mateixa és afavorir la interrelació del jovent dela zona TRAC, així com l’impuls de la pràctica de l’esport com a alternativa d’ocisaludable. A més a més suposa un espai d’intercanvi i convivència que els professionals aprofiten per a la recollida d’iniciatives i de suggeriments dels i les joves.

 

Com a novetat aquest any, per tal de promoure la participació dels i les joves s’han organitzat dos concursos amb l’objectiu de recollir moments representatius de la sortida, un de vídeo curt i un de fotografia. Per participar els joves han utilitzat el hàstag #tracjove i properament es triaran i donaran a conèixer les imatges guanyadores.

 

La sortida està emmarcada dintre del Projecte Propera Parada, que es desenvolupa des de fa 11 anys entre els quatre municipis i amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès. 

 • Compartir a
 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D