Divendres 28 de Juliol de 2017

Noticies

Noticies del lloc

TROBADA D’ASSOCIACIONS DE GENT GRAN DEL TARRAGONÈS

Es va fer a Roda de Berà i hi van assistir més de 300 “sèniors”

 

 

 

Des de l’any 2005, el Consell Comarcal del Tarragonès, impulsat  pel departament de Benestar Social, conjuntament amb els municipis de la comarca,  organitzen  la Trobada d’associacions de Gent Gran del Tarragonès, amb l’objectiu que els membres de les associacions de gent gran de la comarca es coneguin, comparteixen  i convisquin  una jornada enriquidora que els permet activar i millorar les seves activitats.

 

Fins avui, aquesta jornada s’ha celebrat a:

 

Vila-Seca (dues vegades), el Morell, Roda de Berà, Constantí, Torredembarra, la Pobla de Mafumet, Salou, Tarragona, Vila-seca, Perafort, i Roda de Berà, que repeteix la seva acollida i enguany, el seu municipi, tornarà a ser l’amfitrió.

 

Durant aquest anys, la trobada només va deixar d’organitzar-se en dues ocasions.

 

La jornada d’enguany va començar a les 9:00 h amb la sortida dels autocars dels participants (més de 300) des de els seus llocs d’origen fins al Roc de Sant Gaietà de Roda de Berà, on es va iniciar un circuit de visites guiades, en grups reduïts,   a espais emblemàtics del municipi, com ara el Museu de la Radio - Luís del Olmo, l’Ermita de la Mare de Déu de Berà i la Capella de Jujol,

 

A migdia van reunir-se al Poliesportiu municipal de Roda de Berà, on després de les salutacions pertinents es va fer una Taula Rodona que, sota el títol de “Treballem per a la Gent Gran” es van tractar diferents aspectes de la gestió que es fa a favor d’aquest col·lectiu.

En ella hi van participar la  Sra. Roser Galí Izard, Directora General de Famílies,  el Sr. Francesc Tarragona Baró, Director dels Serveis Territorials a Tarragona, la Sra. Anna C. Osanz Mur, Coordinadora de Promoció i Salut Comunitària al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre el Sr. Raül Aguilar Ruiz, sotsinspector, cap Unitat Regional de Policia Administrativa i per l’Agència Catalana del Consum, la Sra. Judit Pujol Codinach, Cap de Secció de Consum a Tarragona de l’Agència Catalana de Consum

 

Després, tot els presents van participar en un dinar de germanor i posteriorment van gaudir d’una actuació de música en viu i ball, fins a mitja tarda. 

 

La celebració d’aquest acte representa un moment molt entranyable, tan pel nombre de persones que hi intervenen com pels moments que comparteixen, acompanyats contínuament per les autoritats del municipi de Roda de Berà, consellers comarcals i les representants dels diferents departaments involucrats en el benestar de la gent gran.

 

(Veure més imatges)

 

  • Compartir a

TROBADA DE GEGANTES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!

El passat diumenge 27 de novembre, es va celebrar una trobada de gegantes per commemorar el "Dia Internacional contra la Violència envers les Dones". El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Tarragonès, el va organitzar al Municipi d’Altafulla, per tal de donar a conèixer i demostrar el seu rebuig a la violència masclista. Tanmateix es celebraran els “25 anys al servei de les persones” en mans dels Serveis Socials, els quals omplen de significat i reconeixement aquest esdeveniment. 
A les 12h es va fer la plantada de les Gegantes de les Colles Geganteres del Tarragonès Gegants i Nans d’Altafulla, Els Esmarris de Creixell, Gegants i Grallers del Catllar, la Colla Gegantera Els Planetes, la Colla Gegantera de Perafort, la La Mafumada, l'Associació Cultural Embruix, els Gegants de Roda de Berà, els Gegants de la Secuita i els Gegants de la Canonja. 
Degut a la pluja es va anul•lar la cercavila, però les gegantes van fer la plantada i una posterior ballada al Casal la Violeta.
Al mateix casal es va fer la lectura conjunta del Manifest Institucional en mans de diferents representants polítics, i posteriorment, el grup "Dona Cançó" va presentar un espectacle multidisciplinari amb perspectiva de gènere i rebuig de la violència masclista.


(Veure imatges)

  • Compartir a

Vermut poètic a Tarragona

El passat 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, segons declaració de la UNESCO, a la Biblioteca de Tarragona es va celebrar un “Vermut poètic”.

La celebració, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, es basa en la lectura d’un poema  traduït a una vintena de llengües.  Enguany el poema és de Antònia Vicens, que l’ha escrit expressament per a aquesta ocasió.

El Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a aquesta iniciativa, juntament amb la Biblioteca Pública, el Centre de Normalització Lingüística, Òmnium Cultural i l’Escola Oficial d’Idiomes i, juntament amb persones col·laboradores d’altres entitats, el president, Pere Virgili, va llegir públicament uns poemes.

També va participar a l’acte el regidor de Cultura de l’ajuntament de Tarragona, i el va tancar el director dels Serveis territorials del Departament de Cultura, Jordi Agràs.

Entre les diferents lectures hi va haver una interpretació musical a càrrec del violinista Sergi Planas.

 

(veure fotos)

  • Compartir a

Vídeo contra la violència masclista al Consell Comarcal del Tarragonès

Al Consell Comarcal del Tarragonès s'ha procedit a l'enregistrament d'un vídeo en el que hi han participat les treballadores i treballadors de l'ens, el president del Consell, consellers i representants polítics dels municipis de la comarca,  per adherir-se a la campanya del dia 25 de novembre, "Dia contra la violència masclista" que promou el Institut Català de les Dones.

 

Aquesta sessió, que  s'ha coordinat des del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) de l'àrea de Benestar Social, ha estat per enregistrar unes imatges que s'afegiran a un vídeo general per a la campanya “#Hi som #Implicats” que es realitzarà des del Institut Català de les Dones i es presentarà públicament i difondrà a partir del proper 25 de novembre.

 

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre els diferents  SIADS  del territori i el Camp de Tarragona que realitzaran una acció similar per poder complementar les imatges en una sola idea comuna.

 

L’objectiu d'aquest vídeo és fer visible, de forma simbòlica, tota la tasca dels i les professionals que estan treballant per eradicar la violència des de tots els àmbits.

 

La realització s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració desinteressada del professional de la imatge Joan Jordi Savall (www.joanjordi.com), de Creative Media.

 

(Veure fotos)

  • Compartir a

Visita al menjador de l’Escola Tarragona.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, juntament amb el president i vicepresident de la comissió d'ensenyament, Srs. José García González i  Albert Abelló, van visitar les instal·lacions del menjador de l'escola Tarragona, gestionades pel Consell Comarcal a través de l’empresa AGORA CÀTERING SL.  A part d’aquest, el Consell Comarcal gestiona altres menjador ala Comarcacom els de l’escola Codinetes de Nou de Gaià, Antina de Torredembarra, Ponent, Riuclar i Mediterrani de Tarragona i Cal·lípolis de Vila-seca. Pel nou curs escolar 2016-17, està previst que s’incorpori a la gestió comarcal l’escolala Florestade Tarragona.

 

L'escola Tarragona té cuina pròpia  i cada dia es preparen més de 200 menús, en els que s'utilitzen preferentment productes ecològics i de proximitat: arròs, pastes i llegums, fruita de temporada. En la seva visita, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, s'ha posat al corrent de l'organització dels alumnes, de les activitats que fan mentre es combinen els diferents torns de menjador i dels projectes futurs. Tanmateix, el president s'ha interessat sobre les expectatives de demanda de beques cara el proper curs.

 

Recentment s'han publicat les bases per a la concessió d'ajuts als menjadors escolars per al curs 2016-2017 que, si bé són similars a edicions anteriors, enguany hi ha un increment en la partida pressupostaria general que permetrà incrementar l’import de les beques de menys quantia. El termini de presentació de les sol·licituds al Consell Comarcal finalitza el proper 27 de maig de 2016.

 

Cal destacar que des del curs 2012-2013 fins l'actual, l'import destinat a beques de menjador pràcticament s'ha triplicat, i el nombre d'alumnes beneficiaris s'ha doblat.

 

(Veure imatges)

  • Compartir a

Visita del president del Consell Comarcal del Tarragonès al menjador de l’Escola l’ANTINA, a Torredembarra.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, juntament amb el Conseller comarcal d'ensenyament, Sr. José García González, i el regidor de Turisme i Educació de l’ajuntament de Torredembarra, Sr. Jordi Solé, van visitar les instal·lacions del menjador de l'escola l'Antina de Torredembarra, la gestió del qual està delegada al Consell Comarcal i la realitza l'empresa Aramark.

 

Els plats s'elaboren a la cuina de l'escola, on cada dia es preparen més de 200 menús, en els que s'utilitzen preferentment productes ecològics: arròs, pastes i llegums, fruita de temporada. En aquesta línia, els làctics consumits es produeixen a la comarca, fet que suposa un valor afegit. Els productes ecològics estan cultivats i elaborats seguint l’estricta normativa europees que els regula.

 

En el cas dels productes de proximitat, dins els quals estan inclosos la major part dels productes ecològics, un dels principals avantatges que representen és la protecció de la producció pròpia del nostre entorn, la qual cosa afavoreix la conservació de varietats locals, beneficia també l’economia del Tarragonès i les comarques veïnes i potencia unes condicions laborals adequades per a qui hi treballa en explotacions properes i generalment petites.

 

En la seva visita, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, ha vist les reformes fetes a les instal·lacions de la cuina de l’escola i s'ha posat al corrent dels projectes previstos de modernització que estan a punt d'iniciar-se amb la voluntat de millorar la qualitat i seguretat alimentària.

 

Durant la visita, ell Sr. Marc Pla, director de Catalunya d'Aramark, va mostrat el projecte pedagògic que es du a terme al centre que inclou diferents àmbits: hàbits alimentaris, tallers.... Posteriorment  han compartit el menú que mengen els alumnes de l’escola, conjuntament amb ells, mentre representants de l'empresa i de l'AMPA informaven al Sr. Virgili sobre els controls que aplicaven a tots els aliments, al grau de satisfacció que tenien els alumnes i el seguiment que es feia d'ells durant l'estona dels àpats.

 

(Veure fotografies)

 

 

  • Compartir a

XERRADES I CURSOS ORGANITZATS PEL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

(veure fotos)

El passat divendres 28 de novembre va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Tarragonèsla primera sessió del curs monogràfic de 10h “Educació Emocional amb infants i adolescents en risc social”. Un monogràfic adreçat a professionals que treballen habitualment amb aquest col·lectiu (educadors socials, monitors de lleure i de centres oberts, mestres...) i que formen part del a Borsa deTreball en el Lleure del Servei Comarcal de Joventut.  Després d’un alt nombre de peticions d’inscripció rebudes, finalment 26 persones han pogut tenir accés a aquest monogràfic que el proper divendres 5 de desembre es clourà amb el lliurament dels certificats d’assistència i aprofitament.

 

El president delConsell Comarcal del Tarragonès, Sr.Frederic Adan, va adreçar-se als joves que van poder assistir al curs, posant de manifest la sort que tenien en poder seguir-lo, donada la gran demanda existent, la qual cosa va obligar a fer una selecció prèvia i era la demostració evident de la importància que tenia l’educació emocional, ja que determina la major part de les decisions que prenem, i especialment en el casos especialment difícils que ha d’atendre els professionals que treballen amb col·lectius d’infants i joves en condicions singulars.

 

El dia 12 de desembre també es desenvoluparan dues xerrades sobre “Mobilitat internacional per a les persones treballadores”. La primera d’elles, de10 a 12h, adreçada a professionals de la inserció, l’orientació laboral i la informació; i la segona, de12 a 14h, pensada per a aquelles persones quees fan el plantejament de marxar a l’estranger a treballar. Aquestes sessions són co-organitzades per la Diputació de Tarragona amb la col·laboració del CITE i es duran a terme a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

I per últim, el divendres dia 19, de 9 a15h, es durà a terme la sessió tècnica “Jocs per a joves i adolescents” a l’EspaiCultural Polivalent de Puigdelfí. Amb aquesta formació es pretén donar eines a dinamitzadors, tècnics de joventut i educadors, que donin resposta a les necessitats d’oci i lleure propis d’aquestes edats.

 

Tant les xerrades com les formacions són gratuïtes i són obertes a tothom.

 

Per a més informació i inscripcions cal trucar al 977244500 o escriure un mail ajoventut@tarragones.org.

  • Compartir a
  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D