Divendres 26 de Maig de 2017

Noticies

Noticies del lloc

Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2015 ‘Tria. Canvia. Combina.’ De l’11 al 18 d’octubre de 2015

La Setmana del 2015 proposa una cerca de noves formes de mobilitat, allunyar-nos del domini absolut del cotxe particular, cap a un transport més sostenible, segur i saludable. Canviant la nostra manera de desplaçar-nos podem augmentar els nostres nivells d’activitat física, contribuir a millorar la qualitat de l’aire que respirem a les ciutats i ajudar a prevenir els accidents de trànsit.

 

El Consell Comarcal del Tarragonès, com d’altres anys, s’adhereix a la celebració de la setmana de la mobilitat  executant una bona pràctica i fent difusió d’aquesta activitat. Aquest any s’ha cregut oportú treballar la mobilitat a nivell educatiu i preventiu amb els infants i adolescents de la comarca a través de la Xarxa Comarcal de Centres Oberts i dels Tallers d’Acció Socioeducativa del Tarragonès (TASTA). Se celebraran doncs, activitats lúdiques i educatives en un total de 13 municipis de la comarca en les quals participaran directament varis centenars d’infants de 3 a 16 anys.

El programa d’activitats preveu la realització del “Joc de l’Oca de la Mobilitat” en dos versions per a infants de 3 a 8 anys i  de 8 a 13 anys. El material utilitzat el posa a disposició al web, el Servei Català de Trànsit en l’apartat de: “Mobilitat segura en el lleure educatiu.” http://www.gencat.cat/transit/mobilitat/vermell02.html

Pels adolescents de 12 a 16 anys. S’utilitza el vídeo “Do the right mix” (“Tria la millor combinació) que podeu veure al següent enllaç:         https://youtu.be/5kjS92V2tSs.

La unitat d’infància i Família del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, ha preparat un concurs – gimcana, pels adolescents que ajuda a incorporar el continguts educatius d’aquest material que es promou des de la Comissió Europea.

Finalment es demanaran propostes als infants i joves per a la millora de la mobilitat tant a nivell familiar com al propi municipi. Recollint aquest material, des del Consell Comarcal s’ elaboraran uns pòsters perquè tots els serveis educatius participants puguin gaudir d’un treball realitzat cooperativament entre infants de diversos pobles de la comarca.

 

Accés al Triptic

 • Compartir a

S'HA PRESENTAT LA "PROGRAMACIÓ D'ACTIVITATS 2016" A LA JUNTA DE LA GENT GRAN DEL TARRAGONÈS

El Sr. Pere Virgili,  President del Consell Comarcal del Tarragonès, juntament amb el Sr. Antonio López , Conseller de la Gent Gran de l’Àrea de Benestar Social, han presentat a la Junta Permanent de la Gent Gran del Tarragonès, han presentat el programa d'activitats per a la Gent Gran que es desenvoluparà durant aquest any 2016.

 

Les principals activitats previstes són:

La trobada Comarcal d’Associacions de la Gent Gran”, que cada any reuneix més de 500 persones; la ”Trobada de Corals de la Gent Gran del Tarragonès”, i

diferents caminades, com ara la de “La Pineda a Salou” pel camí de ronda, prevista el 8 d'abril, i la del Camí de Sant Jaume, de "Vallbona de les Monges a Juneda”, que es farà el dia 28 d'abril, entre d'altres.

 

Amb el Consell Esportiu del tarragonès s'organitzarà La setmana cultural i esportiva de la Gent Gran Activa del Tarragonès” una setmana d’activitats esportives i culturals a tots els municipis de la comarca, per tal que les persones grans participin activament fent esport (golf, billar, tai-chi, chi kung, estiraments i micro gimnàstica, ioga, pilates, petanca, marxa nòrdica, etc)

 

Com a novetat d'enguany hi ha previstes diferents sessions de cinefòrum, amb la projecció de dues pel·lícules que plantegen temes relacionats amb les persones grans: "Las chicas de la lencería", de Bettina Oberli, i "Tres veces 20 años", de Julio Gavras.

 

En total, el programa té previstes més de 20 activitats que es poden anar ampliant a mesura que les diferents associacions integrades dins el Consell Consultiu de la Gent Gran en vagin demanant.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

S'HA SIGNAT EL CONVENI ENTRE REPSOL I EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PER A LA CONVOCATÒRIA DELS PREMIS TARRAGONÈS

En el dia d'avui s'han reunit el Sr. Frederic Adan,  president del Consell Comarcal del Tarragonès, amb el Sr. Josep Bertran, responsable de Comunicació de Repsol Tarragona, per signar un conveni de col·laboració que permeti donar continuïtat a la organització dels Premis Tarragonès, i en especial al Premi Tarragonès - Beca d’Investigació Lucius Licinius Sura, que inclou una dotació econòmica i la publicació d'un llibre amb el treball d'investigació.

 

Gràcies a aquesta col·laboració, el Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció dela cultura iservei als municipis, cada any pot convocar elsPremis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió.

 

El Sr. Bertran ha manifestat la necessitat que hi ha de donar suport a la cultura, que és una inversió important dins la societat, en moltes ocasions poc entesa, però imprescindible. I en aquest sentit ha remarcat el compromís i la sensibilitat de REPSOL Tarragona envers la societat.  També ha volgut assenyalar que aquest compromís és per tres anys, termini mínim perquè es pugui garantir tot el procés de realització del treball d'investigació i la seva publicació i difusió.

 

El Sr. Adan ha agraït l'interès de REPSOL Tarragona, que fidelment ha renovat la seva col·laboració amb la cultura, donat que sovint resulta complicat tirar endavant alguns programes, i encara més en l’àmbit de la cultura, i és gràcies a la col·laboració de l’empresa REPSOL que podem garantir la convocatòria dels Premis Tarragonès els anys 2015, 2016 i 2017.

 

 

Les Bases dels Premis Tarragonès2015 i informació d’altres convocatòries la podeu consultar a www.tarragones.cat

 

 

DISSETENA CONVOCATÒRIA DEL PREMI TARRAGONÈS

BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

 

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis que la componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

 

Termini presentació projectes: divendres 3 de juliol de 2015.

 

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any.

 

 

La setmana que ve es presentarà el llibre El call jueu de Tarragona. Estudi històric i arqueològic de Ca la Garsa i els seu entorn de David Bea, Sergi Navarro i Aleix González, treball guanyador del Premi Tarragonès Beca d’Investigació 2013.

 

 

 

 

QUINZENA CONVOCATÒRIA DEL PREMI TARRAGONÈS DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

 

L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

 

 

 

QUINZENA CONVOCATÒRIA DEL PREMI TARRAGONÈS DE DIFUSIÓ EUTYCHES

 

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

 

 

 

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

Termini presentació propostes: divendres 31 de juliol de 

 • Compartir a

S'incrementa més d'un 25% el reciclatge d'oli domèstic, al Tarragonès.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, s'ha reunit amb el gerent de "Aceites y Grasas para Biodiesel, S.L.", Sr. Jordi Pueyo  i ha visitat la planta industrial ubicada a Vila-seca.

El gerent d'aquesta empresa de tractament d'olis ha mostrat al president del Consell Comarcal les instal·lacions, que tracten els residus dels diferents tipus l'oli domèstic, el decanten i filtren, i posteriorment l'exporten en la seva major part perquè sigui convertit en bio diesel, apte per a la utilització en motors d'explosió.

El destí més important d'aquesta matèria primera és el port de Rotterdam des d'on es ven, ja refinat, al mercat alemany.

 

La sensibilitat dels ciutadans s'incrementa any rere any i la recollida selectiva d'oli domèstic creix a un ritme accelerat. Així, l'any passat, l'increment en de la quantitat d'oli recollit als diferents punt del Tarragonès s'ha incrementat més d'un 25%, passant dels 11.540 l. el 2013 als 14.487 l. de l'any passat.

Aquest oli el recull la fundació Onada, que dóna treball a un col·lectiu de persones amb determinades disminucions, i que el transformen en diferents productes detergents, i una altra part es passa a l'empresa "AGB", que inicia el procés per a la seva conversió en bio diesel.

El programa de recollida i reciclatge dels olis domèstics compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, que facilita els embuts amb filtre, carcasses i contenidors perquè els usuaris el puguin recollir i dipositar adequadament en els punt previstos.

 • Compartir a

SOREA PATROCINA LA “JORNADA TÈCNICA DE GESTIÓ DELS SERVEIS SOCIALS” DEL TARRAGONÈS

Es tracta d’una jornada tècnica adreçada a professionals, que organitzen els Serveis Socials del Consell Comarcal en el seu 25 aniversari.

 

Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, y Rafael Torrico, representant de SOREA, han signat un acord de col·laboració per a l’organització d’una jornada tècnica sobre la “Gestió dels Serveis Públics d’Atenció a les Persones” adreçada a tècnics gestors de Serveis Socials, secretaris i interventors municipals.

Durant aquesta jornada, que ja s’està organitzant, diferents professionals acreditats oferiran ponències sobre la col·laboració públic-privada en atenció a les persones i dedicaran un important apartat al nou concepte de la pobresa energètica i residencial i els protocols que s’han de seguir pel seu seguiment i aplicació de solucions.

SOREA, a part de patrocinar aquesta trobada, hi participa activament mitjançant  un representant de l’empresa amb una provada sensibilitat social, que intervindrà com a ponent o en una taula rodona.

 • Compartir a

SORTIDA A PORT AVENTURA PER ALS JOVES DE LA ZONA TRAC

Organitzada per les regidories de joventut dels ajuntaments de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell

              

Gràcies al conveni de col·laboració existent entre aquests municipis de la Zona TRAC, els joves nascuts a partir de l’any 2004 i fins als 25 anys, podran passar tot el dia a Port Aventura el dissabte dia 22 d’octubre.

                  

L’objectiu de l’activitat és fomentar la participació i la interrelació entre els joves de les quatre localitats que comparteixen un projecte de dinamització juvenil, mitjançant conveni ambel ConsellComarcal del Tarragonès i el suport dela Direcció GeneraldeJoventut.

 

El preu de les entrades és de 28€ fins a 17 anys, i 37€ a partir dels 18 anys. L’autocar i el monitoratge serà finançat a través dels Plans Locals deJoventutdels respectius municipis.

 

Per participar-hi cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil de referència on es disposa de la informació i la documentació necessària per formalitzar la inscripció.

 

El termini d’inscripcions finalitza dijous 13 d’octubre.

 • Compartir a

SUPORT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS A LA 5A JORNADA TÈCNICA DE SALUT I JOVES

L'Espai Jove Kesse ha ofert la 5a Jornada Tècnica de Salut Jove "Salut i joves. Posa’t al dia! Espai Jove de Salut d’H2o: 10 anys de salut i joves al territori”. Una trobada organitzada per l’entitat H2o i l'Oficina Jove del Tarragonès, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Tarragonès, la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Tarragona.

La jornada que anava dirigida a tècnics de joventu, ha tingut una participació de 70 professionals i en ella hi ha intervingut David Tello, president de l’associació Chrysallis Associació de Famílies de menors Trans de Catalunya, Rosa Almirall, ginecòloga i creadora del servei Trànsit ha presentat Trànsit, Luis Villegas, coordinador de programes de Stop Sida, Sílvia Aldavert Garcia, coordinadora de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears, Jordi Baroja Benlliure, director de CJAS, Centre Jove d’Atenció a la sexualitat i David Paricio Salas, director de Sida Studi.

 • Compartir a

Taller de Cinema de Valors i Video dels 25 anys de serveis socials al Consell Comarcal del Tarragonès: “Entre Persones”

A la Sala de Plens del Consell Comarcal del CCT, es va realitzar la presentació de dues produccions innovadores que s’han impulsat des del Consell Comarcal del Tarragonès.

La primera d’elles fou el treball realitzat en el marc del Taller de Cinema de Valors. Sota la dinamització del “Taller de cinema” i dins del Programa de Prevenció de conductes de risc a través del Conveni de col·laboració i coordinació de la Diputació de Tarragona amb el Consell Comarcal del Tarragonès. Els adolescents del Centre Obert de Vila-seca, el Centre Obert de La Canonja i els Tallers d’Acció Socioeducativa de Roda de Berà i Vilallonga van realitzar 4 curtmetratges sobre el valor del respecte i la amistat. Tant els educadors responsables del equipaments als municipis com, en Jaume Fargas, responsable del Taller de Cinema van destacar el treball realitzat pels nois i  les noies, que van ser capaços d’assumir amb èxit les tasques de guió i  rodatge del curts d’una manera força creativa. Els joves van aprendre competències força importants com el domini bàsic de tècniques pròpies del llenguatge audiovisual, treballar en equip, organitzar-se i planificar un projecte. Durant el mes de febrer i, amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, que han donat suport al projecte, es realitzaran projeccions als quatre municipis.

En segon lloc, es va projectar una primera edició del Vídeo “Entre persones”. Aquest vídeo que ha estat produït per l’Àrea de Benestar Social i Família amb el patrocini de l’ajuntament de la Pobla de Mafumet i la realització de “Romescu Produccions”, s’ha editat amb motiu de la celebració dels 25 anys de serveis socials de l’Àrea Bàsica del Tarragonès. L’audiovisual destaca aspectes com la proximitat als municipis i a la ciutadania , els diferents serveis que es presten i la fortalesa del treball d’un equip de persones al servei de les persones. Properament es podrà visualitzar l’audiovisual a través de la pàgina web del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

 

 • Compartir a

TASTA FAMILIAR A LA NOU DE GAIÀ

 • S'ha iniciat un Taller d’acció socioeducativa del Tarragonès familiar  (TASTA) al municipi de la Nou de Gaià. El mateix, constarà de 6 sessions que es realitzaran durant aquest mes de maig a la Biblioteca del municipi. Els tallers d’acció socioeducativa desenvolupen les competències  d’autonomia, emocionals, comunicatives, de convivència i d’aprenentatge en els infants i les parentals en les famílies. Els infants participen a les activitats junt amb les seves mares i pares. Es treballaran aspectes com el reconeixement de les necessitats dels infants, la comunicació familiar, el desenvolupament de l’autonomia dels infants, la nutrició infantil, el suport que han de donar els pares en la realització dels deures, el lleure familiar. Amb aquestes activitats es pretén potenciar els vincles familiars i facilitar a les mares i pares estratègies per afrontar dificultats que els puguin sorgir en l’àmbit familiar. Aquesta iniciativa del Departament de Benestar Social i Família del CCT compta amb el suport de l'Ajuntament de la Nou de Gaià, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

 

 • Compartir a

TROBADA D’ASSOCIACIONS DE GENT GRAN DEL TARRAGONÈS

Es va fer a Roda de Berà i hi van assistir més de 300 “sèniors”

 

 

 

Des de l’any 2005, el Consell Comarcal del Tarragonès, impulsat  pel departament de Benestar Social, conjuntament amb els municipis de la comarca,  organitzen  la Trobada d’associacions de Gent Gran del Tarragonès, amb l’objectiu que els membres de les associacions de gent gran de la comarca es coneguin, comparteixen  i convisquin  una jornada enriquidora que els permet activar i millorar les seves activitats.

 

Fins avui, aquesta jornada s’ha celebrat a:

 

Vila-Seca (dues vegades), el Morell, Roda de Berà, Constantí, Torredembarra, la Pobla de Mafumet, Salou, Tarragona, Vila-seca, Perafort, i Roda de Berà, que repeteix la seva acollida i enguany, el seu municipi, tornarà a ser l’amfitrió.

 

Durant aquest anys, la trobada només va deixar d’organitzar-se en dues ocasions.

 

La jornada d’enguany va començar a les 9:00 h amb la sortida dels autocars dels participants (més de 300) des de els seus llocs d’origen fins al Roc de Sant Gaietà de Roda de Berà, on es va iniciar un circuit de visites guiades, en grups reduïts,   a espais emblemàtics del municipi, com ara el Museu de la Radio - Luís del Olmo, l’Ermita de la Mare de Déu de Berà i la Capella de Jujol,

 

A migdia van reunir-se al Poliesportiu municipal de Roda de Berà, on després de les salutacions pertinents es va fer una Taula Rodona que, sota el títol de “Treballem per a la Gent Gran” es van tractar diferents aspectes de la gestió que es fa a favor d’aquest col·lectiu.

En ella hi van participar la  Sra. Roser Galí Izard, Directora General de Famílies,  el Sr. Francesc Tarragona Baró, Director dels Serveis Territorials a Tarragona, la Sra. Anna C. Osanz Mur, Coordinadora de Promoció i Salut Comunitària al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre el Sr. Raül Aguilar Ruiz, sotsinspector, cap Unitat Regional de Policia Administrativa i per l’Agència Catalana del Consum, la Sra. Judit Pujol Codinach, Cap de Secció de Consum a Tarragona de l’Agència Catalana de Consum

 

Després, tot els presents van participar en un dinar de germanor i posteriorment van gaudir d’una actuació de música en viu i ball, fins a mitja tarda. 

 

La celebració d’aquest acte representa un moment molt entranyable, tan pel nombre de persones que hi intervenen com pels moments que comparteixen, acompanyats contínuament per les autoritats del municipi de Roda de Berà, consellers comarcals i les representants dels diferents departaments involucrats en el benestar de la gent gran.

 

(Veure més imatges)

 

 • Compartir a

TROBADA DE GEGANTES CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA!

El passat diumenge 27 de novembre, es va celebrar una trobada de gegantes per commemorar el "Dia Internacional contra la Violència envers les Dones". El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Tarragonès, el va organitzar al Municipi d’Altafulla, per tal de donar a conèixer i demostrar el seu rebuig a la violència masclista. Tanmateix es celebraran els “25 anys al servei de les persones” en mans dels Serveis Socials, els quals omplen de significat i reconeixement aquest esdeveniment. 
A les 12h es va fer la plantada de les Gegantes de les Colles Geganteres del Tarragonès Gegants i Nans d’Altafulla, Els Esmarris de Creixell, Gegants i Grallers del Catllar, la Colla Gegantera Els Planetes, la Colla Gegantera de Perafort, la La Mafumada, l'Associació Cultural Embruix, els Gegants de Roda de Berà, els Gegants de la Secuita i els Gegants de la Canonja. 
Degut a la pluja es va anul•lar la cercavila, però les gegantes van fer la plantada i una posterior ballada al Casal la Violeta.
Al mateix casal es va fer la lectura conjunta del Manifest Institucional en mans de diferents representants polítics, i posteriorment, el grup "Dona Cançó" va presentar un espectacle multidisciplinari amb perspectiva de gènere i rebuig de la violència masclista.


(Veure imatges)

 • Compartir a

Vermut poètic a Tarragona

El passat 21 de març, Dia Mundial de la Poesia, segons declaració de la UNESCO, a la Biblioteca de Tarragona es va celebrar un “Vermut poètic”.

La celebració, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, es basa en la lectura d’un poema  traduït a una vintena de llengües.  Enguany el poema és de Antònia Vicens, que l’ha escrit expressament per a aquesta ocasió.

El Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a aquesta iniciativa, juntament amb la Biblioteca Pública, el Centre de Normalització Lingüística, Òmnium Cultural i l’Escola Oficial d’Idiomes i, juntament amb persones col·laboradores d’altres entitats, el president, Pere Virgili, va llegir públicament uns poemes.

També va participar a l’acte el regidor de Cultura de l’ajuntament de Tarragona, i el va tancar el director dels Serveis territorials del Departament de Cultura, Jordi Agràs.

Entre les diferents lectures hi va haver una interpretació musical a càrrec del violinista Sergi Planas.

 

(veure fotos)

 • Compartir a

Vídeo contra la violència masclista al Consell Comarcal del Tarragonès

Al Consell Comarcal del Tarragonès s'ha procedit a l'enregistrament d'un vídeo en el que hi han participat les treballadores i treballadors de l'ens, el president del Consell, consellers i representants polítics dels municipis de la comarca,  per adherir-se a la campanya del dia 25 de novembre, "Dia contra la violència masclista" que promou el Institut Català de les Dones.

 

Aquesta sessió, que  s'ha coordinat des del SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) de l'àrea de Benestar Social, ha estat per enregistrar unes imatges que s'afegiran a un vídeo general per a la campanya “#Hi som #Implicats” que es realitzarà des del Institut Català de les Dones i es presentarà públicament i difondrà a partir del proper 25 de novembre.

 

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre els diferents  SIADS  del territori i el Camp de Tarragona que realitzaran una acció similar per poder complementar les imatges en una sola idea comuna.

 

L’objectiu d'aquest vídeo és fer visible, de forma simbòlica, tota la tasca dels i les professionals que estan treballant per eradicar la violència des de tots els àmbits.

 

La realització s'ha pogut fer gràcies a la col·laboració desinteressada del professional de la imatge Joan Jordi Savall (www.joanjordi.com), de Creative Media.

 

(Veure fotos)

 • Compartir a

Visita al menjador de l’Escola Tarragona.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, juntament amb el president i vicepresident de la comissió d'ensenyament, Srs. José García González i  Albert Abelló, van visitar les instal·lacions del menjador de l'escola Tarragona, gestionades pel Consell Comarcal a través de l’empresa AGORA CÀTERING SL.  A part d’aquest, el Consell Comarcal gestiona altres menjador ala Comarcacom els de l’escola Codinetes de Nou de Gaià, Antina de Torredembarra, Ponent, Riuclar i Mediterrani de Tarragona i Cal·lípolis de Vila-seca. Pel nou curs escolar 2016-17, està previst que s’incorpori a la gestió comarcal l’escolala Florestade Tarragona.

 

L'escola Tarragona té cuina pròpia  i cada dia es preparen més de 200 menús, en els que s'utilitzen preferentment productes ecològics i de proximitat: arròs, pastes i llegums, fruita de temporada. En la seva visita, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, s'ha posat al corrent de l'organització dels alumnes, de les activitats que fan mentre es combinen els diferents torns de menjador i dels projectes futurs. Tanmateix, el president s'ha interessat sobre les expectatives de demanda de beques cara el proper curs.

 

Recentment s'han publicat les bases per a la concessió d'ajuts als menjadors escolars per al curs 2016-2017 que, si bé són similars a edicions anteriors, enguany hi ha un increment en la partida pressupostaria general que permetrà incrementar l’import de les beques de menys quantia. El termini de presentació de les sol·licituds al Consell Comarcal finalitza el proper 27 de maig de 2016.

 

Cal destacar que des del curs 2012-2013 fins l'actual, l'import destinat a beques de menjador pràcticament s'ha triplicat, i el nombre d'alumnes beneficiaris s'ha doblat.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

Visita del president del Consell Comarcal del Tarragonès al menjador de l’Escola l’ANTINA, a Torredembarra.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, juntament amb el Conseller comarcal d'ensenyament, Sr. José García González, i el regidor de Turisme i Educació de l’ajuntament de Torredembarra, Sr. Jordi Solé, van visitar les instal·lacions del menjador de l'escola l'Antina de Torredembarra, la gestió del qual està delegada al Consell Comarcal i la realitza l'empresa Aramark.

 

Els plats s'elaboren a la cuina de l'escola, on cada dia es preparen més de 200 menús, en els que s'utilitzen preferentment productes ecològics: arròs, pastes i llegums, fruita de temporada. En aquesta línia, els làctics consumits es produeixen a la comarca, fet que suposa un valor afegit. Els productes ecològics estan cultivats i elaborats seguint l’estricta normativa europees que els regula.

 

En el cas dels productes de proximitat, dins els quals estan inclosos la major part dels productes ecològics, un dels principals avantatges que representen és la protecció de la producció pròpia del nostre entorn, la qual cosa afavoreix la conservació de varietats locals, beneficia també l’economia del Tarragonès i les comarques veïnes i potencia unes condicions laborals adequades per a qui hi treballa en explotacions properes i generalment petites.

 

En la seva visita, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, ha vist les reformes fetes a les instal·lacions de la cuina de l’escola i s'ha posat al corrent dels projectes previstos de modernització que estan a punt d'iniciar-se amb la voluntat de millorar la qualitat i seguretat alimentària.

 

Durant la visita, ell Sr. Marc Pla, director de Catalunya d'Aramark, va mostrat el projecte pedagògic que es du a terme al centre que inclou diferents àmbits: hàbits alimentaris, tallers.... Posteriorment  han compartit el menú que mengen els alumnes de l’escola, conjuntament amb ells, mentre representants de l'empresa i de l'AMPA informaven al Sr. Virgili sobre els controls que aplicaven a tots els aliments, al grau de satisfacció que tenien els alumnes i el seguiment que es feia d'ells durant l'estona dels àpats.

 

(Veure fotografies)

 

 

 • Compartir a

XERRADES I CURSOS ORGANITZATS PEL SERVEI COMARCAL DE JOVENTUT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

(veure fotos)

El passat divendres 28 de novembre va tenir lloc a la seu del Consell Comarcal del Tarragonèsla primera sessió del curs monogràfic de 10h “Educació Emocional amb infants i adolescents en risc social”. Un monogràfic adreçat a professionals que treballen habitualment amb aquest col·lectiu (educadors socials, monitors de lleure i de centres oberts, mestres...) i que formen part del a Borsa deTreball en el Lleure del Servei Comarcal de Joventut.  Després d’un alt nombre de peticions d’inscripció rebudes, finalment 26 persones han pogut tenir accés a aquest monogràfic que el proper divendres 5 de desembre es clourà amb el lliurament dels certificats d’assistència i aprofitament.

 

El president delConsell Comarcal del Tarragonès, Sr.Frederic Adan, va adreçar-se als joves que van poder assistir al curs, posant de manifest la sort que tenien en poder seguir-lo, donada la gran demanda existent, la qual cosa va obligar a fer una selecció prèvia i era la demostració evident de la importància que tenia l’educació emocional, ja que determina la major part de les decisions que prenem, i especialment en el casos especialment difícils que ha d’atendre els professionals que treballen amb col·lectius d’infants i joves en condicions singulars.

 

El dia 12 de desembre també es desenvoluparan dues xerrades sobre “Mobilitat internacional per a les persones treballadores”. La primera d’elles, de10 a 12h, adreçada a professionals de la inserció, l’orientació laboral i la informació; i la segona, de12 a 14h, pensada per a aquelles persones quees fan el plantejament de marxar a l’estranger a treballar. Aquestes sessions són co-organitzades per la Diputació de Tarragona amb la col·laboració del CITE i es duran a terme a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

I per últim, el divendres dia 19, de 9 a15h, es durà a terme la sessió tècnica “Jocs per a joves i adolescents” a l’EspaiCultural Polivalent de Puigdelfí. Amb aquesta formació es pretén donar eines a dinamitzadors, tècnics de joventut i educadors, que donin resposta a les necessitats d’oci i lleure propis d’aquestes edats.

 

Tant les xerrades com les formacions són gratuïtes i són obertes a tothom.

 

Per a més informació i inscripcions cal trucar al 977244500 o escriure un mail ajoventut@tarragones.org.

 • Compartir a
 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D