Dijous 22 de Octubre de 2020

Sessió divulgativa sobre patrimoni documental comarcal

Sessió divulgativa sobre patrimoni documental comarcal

D'esquerra a dreta: Garcia, Agràs, Cid i Ibarra durant la sessió d'ahir.

El Saló de Plens del Consell Comarcal del Tarragonès va acollir ahir dijous a la tarda una sessió divulgativa sobre patrimoni documental comarcal. Titulada 'El servei d'Assistència als arxius de l'administració local del Tarragonès. Passat, present i futur', la conferència formava part dels actes programats aquest 2019 per celebrar el 75è aniversari de l'Arxiu Històric de Tarragona (AHT).

Van participar a l'acte Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès; Jordi Agràs, director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; Ricard Ibarra, director de l'Arxiu Històric de Tarragona; i Araceli Garcia, tècnica d'Arxiu del Consell Comarcal del Tarragonès.

A partir de l'any 1981, en què la gestió de l'AHT és transferida a la Generalitat de Catalunya, l'arxiu comença a exercir la funció d'Arxiu Comarcal del Tarragonès. En aquest paper, les iniciatives de suport a les poblacions de la comarca han estat contínues i, des del 2006, es va crear, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Tarragonès, una estructura estable que permet oferir una assistència permanent a un total de set poblacions de la comarca que no disposen de servei d'arxiu, i puntual a altres municipis que ho sol·licitin. La sessió divulgativa va versar doncs sobre aquesta tasca de suport als municipis en aquest àmbit.

75 anys d'història de l'AHT

L'Arxiu Històric de Tarragona va ser creat el 1944. Aquest 2019, per tant, compleix el seu 75è aniversari i per commemorar-ho s'han programat un seguit d'activitats específiques destinades a posar en relleu la trajectòria del centre al llarg d’aquest extens període de temps. Els diferents actes tenen una orientació eminentment divulgativa, enfocada a conèixer l'arxiu, els seus fons i la seva tasca.

Entre els actes previstos els propers mesos destaquen el curs 'Inici a la restauració de documents' (maig); l'acte institucional de reconeixement a les persones, entitats i institucions que han dipositat els seus fons a l'AHT (juny); l'exposició 'L'Arxiu Històric de Tarragona'; així com d'altres seminaris i jornades.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D