Dilluns 28 de Setembre de 2020

SALOMÓ ACULL EL PROJECTE XERREM JUNTS AL SEU MUNICIPI

SALOMÓ ACULL EL PROJECTE XERREM JUNTS AL SEU MUNICIPI

Un moment de la formació celrebrada el passat 5 de setembre a Salomó.

L’Ajuntament de Salomó ha decidit acollir el Projecte Xerrem Junts al seu municipi. Es tracta d’una iniciativa que promou la creació d’espais socials de trobada i comunicació de persones adultes en català, uns espais on es troben setmanalment i durant un temps indefinit persones que volen practicar oralment el català amb persones que col·laboren per fer-ho realitat.

Per tal de començar a posar fil a l’agulla en la implantació d’aquest programa al municipi, el passat 5 de setembre, tècnics de la Coordinadora d’Associats per la Llengua Catalana (CAL) i del Consell Comarcal del Tarragonès es van desplaçar a Salomó per tal de dur a terme la formació, així com repartir el material didàctic als set voluntaris/guies de conversa en català que s’han implicat en el projecte. En aquest hi col·labora l’equip directiu i docent de l’Escola Josep Nin, els quals durant el mes de juliol ha fet difusió del Xerrem Junts per captar guies de conversa.

A Salamó s’impulsaran tres grups de conversa segons el nivell de català de les xerraires. En total s’han inscrit 14 dones d’orígens diversos com a xerraires les quals estan disposades a millorar i parlar en català. Per fer un treball de qualitat i que totes les xerraires rebin l’atenció necessària, dues guies conduiran el nivell inicial de Junts, dues el nivell avançat i tres el nivell alt.

Els dia 26 de setembre, guies i xerraires es trobaran a l’escola per distribuir els grups i organitzar els espais de trobada.

Nou impuls al projecte

El Consell Comarcal del Tarragonès d’acord amb la Coordinadora d’Associats per la Llengua Catalana (CAL) i l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC) van convenir el mes de maig passat en la necessitat d’impulsar el Projecte Xerrem Junts a la comarca.

Una de les tasques del  Consell Comarcal  és  fer arribar a tots els municipis la informació i promoció del projecte. La promoció inclou: informació als diversos agents socials i altres actors, difusió en campanyes de cerca de voluntaris i detecció de les necessitats als territoris, organització de trobades d’informació general i de formació de voluntaris, en coordinació amb la CAL.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D