Diumenge 18 de Agost de 2019

S’INICIEN ELS CURSOS COMARCALS D’ALFABETITZACIÓ EN CATALÀ PER A IMMIGRANTS

S’INICIEN ELS CURSOS COMARCALS D’ALFABETITZACIÓ EN CATALÀ  PER A IMMIGRANTS

Inauguració del curs "Lletres per tothom" a Altafulla

El Consell Comarcal del Tarragonès, des de l’Àrea Bàsica i dins del marc del Servei de Primera Acollida Comarcal continua impulsant i coordinant la realització de cursos d’alfabetització i que aquest any es realitzaran als municipis d’Altafulla, El Morell, La Riera de Gaià i Salomó. Així, des de mitjans de setembre ja s’estan duent a terme els cursos en els espais que aquests municipis han posat a disposició.

 

L’objectiu bàsic del programa Lletres per a Tothom és facilitar l’alfabetització en català a persones  que, en origen, no tenen domini ni de la lectura ni de l’escriptura, amb l’objectiu també que això potenciï  la seva autonomia podent avançar en el seu camí cap a la integració.

 

Cada curs o edició de Lletres per a Tothom, té una durada de 120 hores. distribuïdes de la següent forma: 90 hores lectives en horari de matí o tarda d’acord a criteris de viabilitat i optimització del curs i 30 hores de pràctica amb la implicació de la xarxa de voluntaris del municipi  per promoure el coneixement vivencial dels recursos normalitzats, serveis i entitats del municipi i fomentar la relació entre els veïns i veïnes.

 

Aquests cursos estan finançats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies  i pel Fons Social Europeu,  coordinats des dels Consell Comarcal del Tarragonès,  realitzats per l’APELLC  (Associació de Professionals i Estudiosos  en Llengua i Literatura Catalanes).

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D