Diumenge 21 de Octubre de 2018

RODA DE BERÀ SIGNA EL CONVENI DE RECOLLIDA DE RESIDUS AMB EL CONSELL

L’alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, ha signat, amb el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, un conveni per la gestió de recollida de residus municipals.

El fet de mancomunar aquest servei inclou una sèrie d’avantatges, entre elles les econòmiques, per ambdues administracions.

Aquest és un servei que ja gestiona el Consell Comarcal del Tarragonès als municipis de la comarca, però al qual, el municipi de Rosa de Berà no s’hi havia acollit fins ara.

La gestió del servei té una especial singularitat, ja que la població de Roda de Berà, durant els mesos d’estiu, es duplica, degut a la presència d’estiuejants, la qual cosa representa un esforç i una coordinació més intensa i acurada.

El servei inclou  la recollida RSU (Residus Sòlids Urbans) Mitjançant 250 contenidors de superfície de buidat semiautomàtic, tant al nucli com a les urbanitzacions, Recollida FORM (Fracció Orgànica Residus Municipals) mitjançant 260 contenidors de superfície de buidat semiautomàtic, recollida de paper i cartró, mitjançant 200 contenidors de superfície de buidat semiautomàtic, recollida de vidre, mitjançant 200  contenidors de superfície de buidat semiautomàtic, recollida d’envasos, mitjançant 200 contenidors de superfície de buidat semiautomàtic, i la neteja exterior i interior dels contenidors, que inclou el servei de repàs del contenidor a buidar abans del pas del camió.

L’Ajuntament delega també al Consell Comarcal el servei de la deixalleria fixa i la deixalleria mòbil, la clausura dels contenidors soterrats i les gestions a realitzar davant l’Agència de Residus de Catalunya, els diferents sistemes integrats de gestió de residus, empreses i proveïdors de serveis i subministraments.

En total, per la recollida general, s’utilitzen més de 1.100 contenidors i una flota suficient de vehicles de nova adquisició.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D