Dimarts 30 de Novembre de 2021

EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS VISITA EL MENJADOR DE L'ESCOLA L’ANTINA DE TORREDEMBARRA

Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Mario Téllez, president de la Comissió d’Ensenyament de la corporació, van voler conèixer en primera persona les opinions que genera la prestació d’aquest servei per part de la comunitat educativa.
EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS VISITA EL MENJADOR DE L'ESCOLA L’ANTINA DE TORREDEMBARRA

Tots els participants a la visita van dinar al menjador de l'Escola L'Antina.

Durant la visita, Pla i Téllez van estar acompanyats per Isabel Escobar, directora del centre; Núria Batet, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Torredembarra, a més de consellera del Consell Comarcal del Tarragonès; Maria Gual, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Torredembarra; Marisa Méndez de Vigo, vicepresidenta del Consell Comarcal del Tarragonès; Miguel Álvarez i Esther Sanjose, representants d’Aliment Art, l’empresa responsable del servei de cuina en aquesta escola; a més de Macarena Traviesa, membre de l’AMPA del centre educatiu.

Totes les parts implicades van manifestar un grau de satisfacció alt en el servei assolit fins al moment. Per aquest motiu, la directora del centre va voler transmetre el seu agraïment al Consell Comarcal del Tarragonès per la tasca de gestió i coordinació, així com a l’empresa que presta el servei de cuina i menjador per la qualitat assolida en el mateix. Alhora, Escobar també va donar a conèixer algunes de les propostes que estan sobre la taula per modificar l’espai del menjador i aconseguir que els nens i nenes que diàriament fan servir aquest servei -uns 300 infants dels 455 alumnes que disposa l’escola- se sentin en un entorn més proper al de casa. L’escola vol ser pionera en la reformulació de l’espai, en què a través de canvis en el mobiliari, els punts de llum i la distribució s’aconsegueixi un ambient més càlid i confortable que ajudi als nens i nenes a sentir-se més relaxats i còmodes i a que els àpats també es desenvolupin en un ambient més assossegat igual com seria a les seves llars. De fet, l’escola ja està treballant amb una interiorista per avançar en la definició i plantejament de l’espai.

El centre en els darrers temps ja ha implementat millores pel que fa al menjar. Per citar alguns exemples, s’han tret tots els productes fregits dels menús i les verdures es couen en unes vaporeres especials per tal de conservar així tots els nutrients. També a nivell de monitors, s’ha millorat el servei amb professionals cada vegada més formats i preparats que puguin donar resposta a totes les necessitats. Per últim, s’ha potenciat també l’espai del lleure en els temps que queden abans i després dels dinars i fins que no es reprenen les classes, en activitats que engresquin als infants i que siguin positives per a ells.

Nous gots per al servei

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla, també va aprofitar la visita per lliurar els gots de plàstic reutilitzable que s’han confeccionat des del Consell per tal que els puguin utilitzar tots els alumnes que fan us del menjador. Aquests gots estan serigrafiats amb el logotip del Consell a més del dibuix guanyador entre totes les propostes presentades per alumnes de l’escola, en aquest cas obra de l’estudiant Celia Barbod, de 2n de Cicle Superior. Pla, acompanyat de la directora del centre, va donar a conèixer a aquesta alumna que el seu dibuix havia estat el seleccionat i va lliurar mostres del got a la jove.

Millores que es reinverteixen en el servei

Un dels compromisos adquirits per part del Consell Comarcal del Tarragonès és que aquest retorni el cànon recaptat que no s’ha hagut d’invertir en reparacions ni manteniment del servei. Un exemple d’aquest retorn és la construcció d’un rocòdrom al pati que ha estat inaugurat recentment i que va ser iniciativa del centre i l’AMPA els quals van traslladar aquesta petició a l’ens supramunicipal. En aquests moments s’estan recollint altres necessitats de l’escola per a futures accions en la continuïtat d’aquesta línia de reinvertir recursos en el bé de l’escola i el servei, així com dels propis usuaris.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D