Dijous 13 de Desembre de 2018

PROJECTE “TERRA D’EDOM”

"Terra d'Edom" és un projecte d'investigació sobre la història, la cultura i la vida del poble jueu als Països Catalans des de la seva arribada a la Península Ibèrica fins als nostres temps, passant per la seva expulsió en 1492 i la Segona Guerra Mundial.

Aquest projecte esdevindrà en un documental dirigit per Ignasi P. Ferré, de Valls, en versions cinematogràfica i televisiva.

A més, el projecte inclou tot un programa educatiu amb unes fitxes complementàries que, després de veure la projecció, els alumnes poden desenvolupar, tot relacionant el tema dins del seu entorn més proper.

Com és natural, la demarcació de Tarragona, i en especial el Tarragonès, tenen un important protagonisme en aquesta història, és per això que el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, va entrevistar-se amb el promotor del projecte, Ramón Vallés, amb la finalitat de participar-hi i donar-li recolzament, qüestió sobre la que, en aquests moments, s’està estudiant la forma de fer-ho.

El projecte és de gran envergadura i es vol mostrar a les principals poblacions on els jueus expulsats de Catalunya va dirigir-se, així com l’organització de rutes amb creuer per visitar les ciutats d’acollida.

Entre d’altres persones, participen en el projecte Vicenç Villatoro, Laura Miró i Joan Villanove, i es compta amb la col·laboració de TV3, la revista Sàpiens, i el suport de la Generalitat i diferents diputacions i municipis de Catalunya.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D