PRESENTACIÓ DE L’ARXIU DE LA FAMÍLIA YXART

Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, va participar a l’acte de presentació de la cessió de l’arxiu patrimonial de la família Yxart a la Generalitat de Catalunya, per ser ingressat i tractat a l’Arxiu Històric de Tarragona (AHT).

La família Yxart és una de les nissagues més rellevants del Camp de Tarragona, amb arrels a la ciutat de Valls des del s. XVII i implantada a partir del s. XIX a Tarragona, alhora que amb forts vincles amb Altafulla. L’ingrés d’aquest arxiu a l’AHT és una bona notícia pel patrimoni cultural de les nostres comarques, en tant que permetrà garantir-ne la seva preservació en el temps, així com ser posat a l’abast dels investigadors i de totes les persones interessades en consultar-lo, després del pertinent tractament arxivístic.

L’acte també va comptar amb la presència Jusèp Boya i Busquet, Director General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni i de Jaume Yxart Neira, en representació de la família.

El Departament de Cultura col·labora amb el Consell Comarcal del Tarragonès en la implantació i manteniment del seu sistema de gestió documental, i en la creació de l’estructura que permeti donar suport als altres arxius de la comarca a través de l’Arxiu Històric de Tarragona, en tant que Arxiu Comarcal, especialment als arxius dels municipis de fins a 10.000 habitants.

L’assistència als municipis en l’àmbit del patrimoni documental a la comarca del Tarragonès s’ha portat a terme, en els darrers anys, a través de convenis amb els ajuntaments que s’hi ha mostrat interessats: Salomó, el Catllar, la Canonja, Creixell, Perafort, la Pobla de Montornès i la Nou de Gaià.

 

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D