PERE VIRGILI CEDEIX LA PRESIDÈNCIA AMB UN CONSELL NET DE DEUTES

Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i la gerent, Isabel Vidal, van presentar el balanç del període 2011-2017 en la gestió de l’ens.

Segons el pacte de govern de l’any 2015 entre CiU i PSC, la presidència es repartia entre les dues forces polítiques, i s’havia de fer el canvi a meitat de legislatura. Ara, acabat el primer període, el president, Pere Virgili, ha volgut presentar comptes i un resum general de la gestió, abans de deixar la presidència al seu successor, lliurant-li la entitat neta de deute i amb uns terminis de pagament que han passat dels 18 mesos al vint dies actuals.

Passar d’un deute de pràcticament 17 ME a zero ha estat possible, segons el president, treballant dur i amb una gestió molt acurada.

S’ha passat una etapa amb molts sacrificis en la que els càrrecs polítics i l’equip humà han acceptat reduccions econòmiques i s’han esforçat en assumir nous serveis sense incrementar el nombre de treballadors.

Com exemples d’això és que les intervencions dels Equips Bàsics d’Atenció Primària s’han incrementat en un 18%, els expedients de risc d’infància en un 528%, els de dependència en un 74%, els expedients d’atenció a la infància i adolescència, en un 32%, el d’atenció a les dones en un 178%, els de ciutadania i immigració en un 69%, l’import d’ajuts d’ensenyament en un 148%, i les prestacions per al pagament del lloguer, d’habitatge social, s’han incrementat en un 315%.

Per altra banda també s’han produït importants increments en el nombre d’accions sobre els joves, de l’ordre del 56%, o les tutories que s’han triplicat. En els diferents programes d’inserció laboral s’han atès 2.178 persones, i en emprenoduria, 318.

Dins l’àmbit de cultura s’han creat els cicles de contacontes a  les biblioteques i punts de lectura, la celebració del Dia mundial de la Poesia, amb diferents activitats, els programes de lectures a residències i la concessió de les distincions de mèrit de Serveis Distingits comarcals.

Per acabar cal mencionar l’impuls donat als municipis en la implantació de l’administració electrònica.

 

(Veure més imatges)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D