MÉS DE 200 PARTICIPANTS A LES “JORNADES SOBRE LA GESTIÓ DELS SERVEIS A LES PERSONES”

Les “Jornades sobre la Gestió dels Serveis a les Persones”, que es van dividir entre el passat dijous i avui, han tingut una gran assistència de participants. A la primera jornada hi va haver una participació d’unes 70 persones i a la d’avui hi han assistit més de 140 professionals de serveis socials, de medi ambient i energia a més de persones dins l’àmbit empresarial

Les temàtiques exposades avui se centraven en “El repte de la pobresa energètica i la vulnerabilitat de les famílies”

Aquestes jornades, l’últim acte dels programats per celebrar els 25 anys dels serveis Socials al Consell Comarcal del Tarragonès, s’han celebrat a la sala Santiago Costa, de la Diputació de Tarragona, i el seu objectiu ha estat oferir nous coneixements i crear sinergies per millorar la resposta als nous reptes que presenten els serveis socials.

La jornada d’avui l’han obert Imma Costa, diputada de la Diputació de Tarragona, seguida per Rafael Torrico, gerent de SOREA, empresa col·laboradora i patrocinadora de les jornades, Francesc Iglesias, secretari d'Afers Socials i Famílies i Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, els quals han saludat els assistents i posteriorment han donat pas als ponents.

La Dra. Maria Llop, directora de la Càtedra d’Energia i Desenvolupament de la URV, sota el títol “La importància econòmica, social i mediambiental de l’energia” ha fet una exposició sobre les repercussions que té el fenomen de la pobresa energètica en els diferents camps esmentats.

A continuació, Francesc Iglesias, secretari d’Afers Socials i Famílies, de la Generalitat, ha fet una “Presentació del nou concepte de pobresa energètica”, que no es tracta només de l’energia bàsica, sinó que està relacionada amb molts altres serveis necessaris i relacionat en un entorn molt complex.

L’ha seguit Montse Solé, directora de clients de l’Àrea Manager Catalunya-Balears de SOREA, que ens ha parlat sobre “El paper de l’empresa subministradora i la responsabilitat social” posant molts exemples dels mecanismes que es poden seguir -i que s’apliquen des de Sorea- pels afectats per la pobresa, camins i solucions que existeixen, i la col·laboració activa que realitza la seva empresa oferint formació a escoles, entitats i associacions, sobre mètodes d’estalviar. Ha partit del concepte de que no es pot parlar de pobresa energètica, sinó de pobresa en general, de la important funció que tenen els serveis socials per detectar-la i col·laborar amb els seus estudis, per tal de crear les sinèrgies necessàries, moltes ja existents, amb les administracions, especialment amb els municipis, les empreses, les diferents entitats i associacions i el voluntariat.

El punt final ha estat una Taula Rodona, seguida d’un debat, sobre “Com gestionar la vulnerabilitat”. En ella, Marta Cid, com a representant del tercer sector, ha intervingut de moderadora dels diferents participants: Montse Solé, directora de clients de l’Àrea Manager Catalunya-Balears de SOREA, que ha ofert una visió des del punt de vista de l’empresa subministradora; Àngel Belzunegui, director de la càtedra d’Inclusió Social de la URV, que ha aportat la visió des de la seva vessant; Josep Maria Juncosa, cap del Servei Territorial d’Habitatge de Tarragona, que també ha presentat el punt de vista des d’aquest apartat de la Generalitat, Héctor Simón, professor Lector de Dret Civil i investigador de la Càtedra UNESCO d’habitatge de la URV, que ha aportat el punt de vista de la UNESCO; Sònia Oriola, coordinadora de l’Àrea d’acompanyament a les persones de l’ACM, que ha donat una visió des del món local; Judit Pujol, cap de Secció de Consum a Tarragona de l‘Agència Catalana de Consum, ha fet la serva aportació des del seu sector; Josep M. Prunera, cap de la Unitat de Medi Ambient del SAM, de la Diputació de Tarragona, ha mostrat la realitat des del Camp de Tarragona i Ramon Castellví, enginyer industrial i consultor d’estalvi i eficiència energètica, ha parlat sobre la visió de les empreses d’educació ambiental.

Ha estat una jornada molt intensa però molt clarificadora per als participants, la qual, a quarts de tres de la tarda, s’ha clausurat amb les paraules de comiat del Sr. Torrico, gerent de SOREA, Montserrat Vilella, de la Comissió de l’ACM, i del president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili.

(Veure més imatges)

 

 

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D