Diumenge 21 de Octubre de 2018

LEROY MERLÍN COL·LABORA AMB EL PROGRAMA RECONNECTA’T, DEL CONSELL COMARCAL

El programa “Reconnecta’t”, que desenvolupa el Departament de Benestar Social i Família, del Consell Comarcal, pretén lluitar contra la pobresa energètica fomentant l’ús racional dels recursos, organitzant tallers que es posen a l’abast dels usuaris tècniques, pràctiques i hàbits que poden reduir considerablement la factura energètica de la llar.

 

Una característica complementària, conseqüència d’aquest programa, és que permet detectar persones afectades per situacions de risc i pobresa energètica que no han,  demanat ajut, i per la qual cosa no són conegudes pels equips dels Serveis Socials, i d’aquesta manera ser més efectius a l’hora d’oferir possibles solucions.

 

L’objectiu prioritari, a part del suport econòmic; és ajudar a reduir la factura i acompanyar les famílies afectades en les gestions amb les empreses subministradores, per tal de millorar les condicions administratives i contractuals, contractar  una potència més baixa, o bé obtenir el bo social, ci és necessari.

 

També resulta fonamental utilitzar productes destinats a l’estalvi energètic, dels quals sovint els usuaris en tenen poc coneixement.

 

En aquest punt, el Consell Comarcal del Tarragonès ha acceptat la cooperació de Leroy Merlin que ha ofert uns Kits amb productes d’estalvi energètic, com ara bombetes led, programadors d’encesa de llum, rivets de portes o airejadors d’aixetes d’aigua.

 

D’aquests kits se’n beneficiaran 200 famílies de les més vulnerables, valorades pels Equips Bàsics d'Atenció Social de l'Àrea Bàsica del Tarragonès i que hagin format part del programa formatiu d’estalvi energètic que s’impulsa des del Pla d'Inclusió Social.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D