LA CONSTRUCCIÓ D’UN CONJUNT DE PASSERES ALS RIUS DEL TARRAGONÉS FACILITARÀ EL PAS DE VIANANTS I BICICLETES

Els rius Francolí i Gaià, que travessen el Tarragonès fins el mar formen barreres que la fragmenten els camins en diferents llocs.

Actualment, al riu Francolí hi baixa aigua de forma permanent, i dins l’àmbit de la nostra comarca només es pot travessar, sense introduir-se dins el cabdal d’aigua, a través dels ponts de les infraestructures viàries.

Per altra banda, el riu Gaià era de més fàcil traspàs però les riuades (“gaianades”) del 2015-16 han fet palesa la necessitat de fer-hi uns passos que facilitin la possibilitat de creuar-lo de forma més regular.

En ambdues qüestions s’ha estimat necessari fer-hi uns accessos “permanents” que garanteixin el pas de vianants i bicicletes i en alguns casos, també el pas de vehicles, durant un ampli període de l’any.

L’actuació és un pas important cap a la connexió de tota la xarxa de camins de la comarca, la qual cosa permetrà l’ús agrícola innat a la seva concepció i un ús lúdic integrat, tot posant en valor el conjunt i donant una idea de visió global i d’integració territorial.

Les actuacions previstes són la construcció de diferents accessos sobre el riu de models adequats a cadascuna de les característiques del lloc geogràfic. En alguns punts s’hi posaran passeres de fusta de diferents tipus, i en altres llocs passos sobre estructures de formigó.

Aquestes actuacions són executades pel del Consell Comarcal del Tarragonès i estan parcialment subvencionades per la Diputació de Tarragona.

Es preveu que totes les actuacions següents siguin acabades a finals d’estiu:

 

RIU FRANCOLÍ 
Pont de Santa Tecla-Tarragona /Passera 9m/ 3.800 €

Centcelles-Constantí /Pas formigonat/ 18.000 €

La Granja-El Morell /Pas formigonat /10.800 €

 

RIU GAIÀ

Fontanilles-La Riera de Gaià /Pas formigonat i passera /11.000 €

Pont tren-El Catllar /Passera 12 m/ 2.700 €

Aiguabarreig torret-El Catllar /Passera 24 m/ 5.500 €

 

(Veure més imatges)

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D