L’Oficina Jove del Tarragonès ha atès 9.218 consultes durant el 2016

Durant el 2016, l’Oficina Jove del Tarragonès ha atès 9.218 consultes de 5.446 joves d’entre 14 i 35 anys. L’equipament té un àmbit comarcal i adreça els seus serveis a joves per tal de potenciar-ne la seva autonomia mitjançant la informació, assessorament, orientació i acompanyament de manera integral i propera. Les cinc temàtiques que han concentrat la majoria de les consultes durant l’any passat han estan sobre treball, el programa europeu Garantia Juvenil, educació i formació, salut i esports i lleure.  L’Oficina és fruit del conveni entre la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Tarragona en el marc de la Xarxa Nacional d’Emancipació Juvenil.

 

Les dades recollides durant el 2016 indiquen que la majoria de les persones usuàries són de Tarragona ciutat, un 68% de les consultes ateses són de persones procedents del centre i dels barris de Ponent. El servei és molt ben valorat per totes les persones usuàries i un 95% de les que reben atenció el recomanen a persones conegudes. L’Oficina Jove del Tarragonès ofereix atenció, informació i assessorament sobre educació i formació, cultura, lleure, mobilitat, turisme, entre altres. A més, el Servei de Treball ofereix orientació per a trobar feina: fer un currículum, preparar una entrevista de feina, buscar feina per internet o inscripcions a la borsa de treball, entre altres. El servei de Salut dóna resposta a qüestions sobre sexualitat, alimentació, drogues, addiccions, entre altres. El Servei de Garantia Juvenil informa i realitza inscripcions al programa Garantia Juvenil que va adreçat a persones joves de 16 a 29 anys (inclosos) que no estudien ni treballen.

 

L’equipament, que està ubicat a la Plaça Imperial Tarraco, 1, està tancat per vacances fins al proper 10 de gener. Tornarà a obrir les seves portes el pròxim dimarts, en l’horari de 9 a 14, de dimarts a divendres i dimarts i dijous de 16.30 a 19h. En període de vacances, es poden adreçar consultes a: tarragones@oficinajove.cat, que seran ateses a partir del 10 de gener.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D