EL TARRAGONÈS POSA EN MARXA EL SERVEI D’ATENCIÓ INTEGRAL PER A LES PERSONES LGTBI

Aquest dimecres 12 de desembre s’ha posat en marxa oficialment el Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones LGTBI del Tarragonès després que el president del Consell Comarcal, Daniel Cid, i la Directora General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, Mireia Mata, hagin signat l’Acord que fa possible el desenvolupament d’aquest nou servei.

D'aquesta manera es dona compliment a la Llei 11/2014, de 10 d'octubre per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a erradicar la LGTBIfòbia.

Així, en base a l’Acord signat, el SAI del Tarragonès facilitarà a 20 municipis de la comarca (tots els municipis menys Tarragona i Salou, que tenen o tindran SAI propi) el compliment de la llei pel que fa a garantir els drets de la població LGTBI.

El SAI està adreçat a tota la població que vulgui informar-se, tingui dubtes o qüestions relacionades amb el col·lectiu LGBTI, i especialment a aquelles persones que hagin patit, pateixen o siguin susceptibles de patir qualsevol situació de discriminació per LGBTIfòbia.

El SAI del Tarragonès té com a objectius principals visualitzar la realitat del col·lectiu LGTBI i donar suport i atenció a la diversitat sexual i de gènere. A més, impulsarà el treball en xarxa, elaborarà informes sobre la situació de les persones LGTBI a la comarca i dissenyarà estratègies de sensibilització, i establirà canals d’atenció, suport i acompanyament a víctimes de fòbia a les persones LGTBI.

Des de la Generalitat s’està impulsant una xarxa SAI per tal que els diferents professionals puguin realitzar un treball coordinat i en xarxa arreu del territori, sempre acompanyats per tècnics especialitzats del Departament de Treball, Afers Socials i Família.

A l’acte de signatura, que ha tingut lloc a la Seu del Consell Comarcal del Tarragonès, han assistit alcaldes i representants locals i comarcals, així com a tècnics d’atenció a la persona de cada ajuntament. Aprofitant l’acte, s’ha fet una formació a tots els participants per tal d’assegurar un tracte igualitari i no discriminatori arreu de la comarca. Cal a dir, la gran disponibilitat que han tingut tots els municipis del territori.

També cal ressaltar la participació dels cossos de seguretat (Mossos d’Esquadra i Policies Locals)les entitats especialitzades del territori: Gènere Lliure, H2O, Chrysallis, així com a persones activistes del col·lectiu.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D