EL PROJECTE 'XERREM JUNTS' ARRIBA AL MUNICIPI DE LA NOU DE GAIÀ

EL PROJECTE 'XERREM JUNTS' ARRIBA AL MUNICIPI DE LA NOU DE GAIÀ

A més dels 3 guies de conversa, també van assistir a la formació representants del Consell, de l'APELLC i de la CAL.

El projecte 'Xerrem Junts', una iniciativa de foment de l’ús social del català duta a terme per persones voluntàries, s'ha posat en marxa al municipi de La Nou de Gaià després que s'hagi implantat amb gran èxit i amb una molt bona acollida en d'altres municipis del Tarragonès.

Aquest projecte promou la creació d’espais socials de trobada i comunicació de persones adultes en català, uns espais on es troben setmanalment i durant un temps indefinit persones que volen practicar oralment el català amb persones que col·laboren per fer-ho realitat. A més de la millora en competència oral bàsica de català, amb el projecte es fomenta i s’obté cohesió social, coneixement i estima del país, diàleg intercultural, reforçament de l’entitat acollidora i apoderament personal.

El passat divendres 10 de gener a la tarda, va tenir lloc la formació per als voluntaris d'aquests grups de conversa a La Nou de Gaià. A més dels 3 guies de conversa, també van assistir a la formació integrants del Consell Comarcal del Tarragonès, a més de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i representants també de l’Associació de Professionals i Estudiosos en Llengua i Literatura Catalanes (APELLC).

A La Nou, es preveu que hi participin un total de 3 guies voluntaris i 8 xerraires que volen aprendre o millorar les seves capacitats en llengua catalana. Les sessions entre voluntaris i monitors es començaran a celebrar finals de gener.

Des de la posada en marxa d'aquest projecte, el Consell Comarcal del Tarragonès s'ha compromès a promoure’l territorialment per mitjà d'actuacions pròpies: informant als diversos agents socials i altres actors implicats; promovent-ne la seva difusió en campanyes de cerca de voluntaris; detectant les necessitats al territori; organitzant trobades d'informació general i de formació de voluntaris en coordinació amb la CAL, etc.

Fins ara, aquest projecte s'havia implementat als municipis d'Altafulla, El Morell i Salomó. La incorporació al projecte d'un municipi com La Nou de Gaià, amb poc mes de 600 habitants, reafirma aquest compromís del Consell de fer arribar aquells projectes de cohesió territorial també als municipis petits i amb menys recursos.


  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D