EL MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE I EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS NEGOCIEN AMPLIAR L’OFERTA ARQUEOLÒGICA A L‘ABAST DEL PÚBLIC

El Consell Comarcal del Tarragonès té, dins la seva seu, un mur romà del TÈMENOS que tancava el recinte de la terrassa superior dedicada al culte.

Aquest mur es va descobrir quan es van fer les obres d’ampliació de la seu del Consell Comarcal, l’any 2002.Una de les característiques del conjunt és la descoberta d’una cantonada externa del mur de delimitació del recinte de culte, l’anomenat períbol.

Aquesta cantonada va permetre deduir la presència d’una exedra, un lloc de planta rectangular destinada a rendir culte a alguna deïtat secundària o, potser, un espai amb seients per dialogar o, debatre temes comuns, que estava ubicada en el centre del porticat de cadascun dels murs (tèmenos) que tancaven la gran plaça que acollia el temple d’August al seu bell mig.

Aquest mur limita amb les dependències del Museu Bíblic Tarraconense, des d’on es pot veure el seu dors.

És per això que el director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz, es va reunir amb el president del Consell Comarcal, Daniel Cid, per tal d’estudiar la possibilitat d’obrir un espai comú des d’on es pogués admirar aquesta joia tan poc coneguda, als ulls dels visitants al museu.

Durant la visita es van proposar diferents possibilitats senzilles de realitzar i que van engrescar les dues parts a iniciar les passes necessàries per dur a terme aquest projecte.

Juntament amb aquesta relíquia, a la planta inferior de l’edifici del Consell Comarcal del Tarragonès, el mateix any es van trobar diferents arcades d’estil gòtic, que també es podrien veure.

Ambdós van valorar molt positivament aquesta possibilitat, que seria una manera d’incrementar les oportunitats de mostrar públicament la gran riquesa arqueològica de la ciutat.

 

(Veure més imatges)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D