LA PUBLICACIÓ “EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS. D’ESPAI DE CULTE ROMÀ A HOSPITAL MEDIEVAL. 25 ANYS DE LA SEVA RECUPERACIÓ” ES VA PRESENTAR A LA SEU DE L’ENS

Jaume Massó Carballido, arqueòleg i historiador va presentar el llibre EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS. D’ESPAI DE CULTE ROMÀ A HOSPITAL MEDIEVAL. 25 ANYS DE LA SEVA RECUPERACIÓ.

 

“Amb l’establiment del Consell Comarcal del Tarragonès, el 1991, en el lloc on fins al segle XVI hi havia hagut l’Hospital de Santa Tecla es va recuperar la façana romanicogòtica de la institució. Els canvis soferts quan l’hospital es va traslladar el 1588 havien abocat l’edifici a un procés de degradació que feia difícil d’imaginar que aquelles restes poguessin arribar a tenir nova vida. Vint-i-cinc anys després es fa una revisió i actualització del llibre El Consell Comarcal a l’Antic Hospital que incorpora nous articles relacionats amb els orígens de la xarxa hospitalària a la ciutat de Tarragona i amb la troballa del mur del tèmenos, que tancava el recinte de culte de la seu del Concilium Provinciae Hispaniae Citerioris (segle I dC).”

 

Aquest nou llibre, en el que hi ha intervingut Jordi Granell March, Josep M. Macias Solé, Andreu, Muñoz Melgar, Immaculada Teixell Navarro, Neus Sánchez Pié, Isabel Companys i Farrerons, M. Joana Virgili i Gasol, Jaume R. Costa i Pallejà, Pau Arroyo i Casals, Joan. J. Menchon i Bes, SAXUM i la Universitat Autònoma de Barcelona, i ha estat coordinat per Jaume R. Costa, explica la història de l’edifici on hi va estar ubicat l’hospital de Santa Tecla fins el segle XVI, i les obres de recuperació d’un espai que va arribar a estar en un estat de degradació important.

 

Fa 22 anys se’n va fer una primera edició, però a l’actual s’hi ha incorporat uns articles en els que es descriuen els orígens de la xarxa hospitalària de Tarragona i la troballa del mur Temenos, del segle I d.C. que tancava el recinte del Concilium Provinciae Citerior.

 

Segons paraules del president del Consell Comarcal, Pere Virgili, “aquest llibre és l’evolució de la vida d’aquest edifici des del seu origen, i de com, dia a dia, fins avui, va recobrant nova vida amb el descobriment de nous tresors”.

 

(Veure més imatges)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D