Dimarts 30 de Novembre de 2021

EL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN DEL TARRAGONÈS POSA EN MARXA LES SEVES ACTIVITATS PER AQUEST 2020

EL CONSELL CONSULTIU DE LA GENT GRAN DEL TARRAGONÈS POSA EN MARXA LES SEVES ACTIVITATS PER AQUEST 2020

La darrera Junta Permanent de la Gent Gran va tenir lloc el passat 13 de febrer al Consell Comarcal del Tarragonès.

El Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès va celebrar el passat dijous 13 de febrer la reunió de la seva Junta Permanent. La trobada va comptar amb la presència de Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès; a més d'Antonio López, conseller delegat de la Gent Gran del Consell Comarcal del Tarragonès; Rosa Llurba, vicepresidenta primera de la Junta Permanent del Consell Consultiu de la Gent Gran; així com de tècnics de la corporació i representants de les entitats i associacions que en formen part.

Aquesta reunió va servir per posar en comú la tasca realitzada durant el passat exercici i posar les bases de les accions i activitats que està previst es desenvolupin al llarg d’aquest 2020.

Un dels actes que tindrà lloc abans de Setmana Santa serà la celebració de l’acte post-congressual que té com a finalitat informar del manifest i les dues ponències que van emanar del 8è Congrés Nacional de la Gent Gran que va tenir lloc la passada tardor al Món Sant Benet, a Sant Fruitós del Bages. En aquest acte es busca seguir informant i promovent la col·laboració i la participació de les Associacions de Gent Gran des del Municipi/Comarca. La trobada post-congressual se celebrarà a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès i es preveu que serà l’acte que posarà punt i final a tots aquells celebrats en el marc del 8è Congrés de la Gent Gran.

Noves propostes

També com a noves activitats planejades per aquest 2020 trobem una Trobada d’Associacions que se celebrarà la propera primavera. Es tracta d’una diada de participació conjunta de la gent gran que conformen les associacions de la comarca. Al llarg de la jornada se celebraran diferents activitats lúdiques i culturals, a més d’un dinar de germanor i ball per a tots els assistents.

També es preveu celebrar una Jornada de Bones Pràctiques de les Associacions del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès en què els assistents podran compartir les activitats i iniciatives que tenen més èxit.

I, destacar per últim dins el ventall de noves activitats programades, la celebració d’un Cicle de Xerrades Comarcals als municipis del Tarragonès que ho sol·licitin. A petició doncs dels associats, es realitzarà a la seu de les entitats sol·licitants unes conferències gratuïtes que versaran sobre aspectes de salut (en col·laboració amb l’Institut Català de la Salut i la Xarxa Santa Tecla); i sobre aspectes legals com herències, notaries, etc. (en col·laboració amb el Col·legi d’Advocats i el Col·legi de Notaris)

Caminada popular i Trobada de Corals tenen continuïtat

Dos de les activitats que se celebren anualment i que gaudeixen d’una molt bona acollida es tornaran a celebrar aquest 2020. Es tracta de la Trobada de Corals de la Gent Gran, que se celebrarà al mes de desembre i que, enguany, després de la bona acollida que va tenir la iniciativa en la passada edició a La Pobla de Mafumet, tornarà a tenir un vessant solidari en benefici de la Marató de TV3.

En referència a les sortides, enguany tindran lloc dues caminades i no una com s’havia fet el 2019. Amb l’eslògan ‘Un jorn de sender, fem salut’ la primera de celebrarà al mes d’abril. Es tracta d’una caminada popular de 5,74 km de recorregut pel terme de Constantí que tindrà una dificultat fàcil. La segona caminada popular del 2020 també recorrerà Constantí però en aquest cas serà la mes de maig i tindrà un recorregut de 21 km.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D