EL CONSELL COMARCAL DESTINA 230.000 EUROS PEL SERVEI DE VETLLADOR ALS MENJADORS ESCOLARS

EL CONSELL COMARCAL DESTINA 230.000 EUROS PEL SERVEI DE VETLLADOR ALS MENJADORS ESCOLARS

Per primer any, s'haurà donat resposta a totes les peticions rebudes per a aquest servei que es durà a terme en 40 centres de la nostra comarca.

L’escola ordinària ha fet un important esforç per caminar cap a una escola cada cop més inclusiva, atenent i contemplant les necessitats educatives especials d’una part del seu alumnat. Fins ara aquest esforços s’han centrat sobretot en l’horari lectiu però quedava un buit per resoldre en la franja de menjador escolar.

Conscients d’aquesta realitat, el Consell Comarcal del Tarragonès (CCT), a través de l’àrea que actualment presideix Mario Téllez, ha proposat per tercer any consecutiu al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que l’estalvi econòmic que suposen aquelles beques escolars no consumides es pugui destinar a donar una resposta a aquesta necessitat. D’aquesta manera, durant el curs 2019-2020 el Consell Comarcal destinarà 230.000 euros a dotar al servei de menjador de les escoles públiques del Tarragonès d’aquest servei de vetllador que atendrà les necessitats específiques d’aquests nens i nenes, previ diagnòstic en cada cas concret per part de l’Equip d’Assessorament Psicopedagògic (EAP). En total, són 40 els centres que disposaran d’aquest servei, havent pogut donar resposta per primer any per part del Consell a totes aquelles peticions rebudes.

Aquesta atenció per als infants amb necessitats educatives especials permetrà per un cantó un major repartiment i descàrrega de feina dels altres monitors de menjador, que podran destinar també més temps i major atenció a la resta d’usuaris.

Per altra banda, permetrà també una major normalització de la situació, doncs infants que fins ara tenien més dificultat per fer ús del servei de menjador donat que no es podia donar resposta a les seves singularitats, ara disposin d’aquest servei específic.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D