EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PARTICIPA EN LES REUNIONS DEL FÒRUM COMARCAL

Recentment, el Consell Comarcal del Tarragonès ha participat activament en les trobades organitzades que el Fòrum Comarcal ha desenvolupat per tot Catalunya.

L’objectiu d’aquestes trobades ha estat prendre consciència de primera mà sobre les diferents problemàtiques que afecten els Consells Comarcals, que són molt diferents, segons les característiques i perfils de cada territori.

En aquestes trobades, gerents, presidents o consellers de diferents Consells Comarcals, debatien entre ells i informaven al president del Fòrum, Jordi Xargay, sobre les singularitats de cadascuna de les seves comarques i els reptes que tenien que afrontar.

Concretament, en aquesta reunió amb el president del Fòrum, hi van participar el Consell Comarcal del Tarragonès, representat pel seu gerent, Nicolás Garcia, i els consells del Priorat, de la Conca de Barberà, del Baix Camp i de l’Alt Camp.

El Fòrum Comarcal és un organisme depenent de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), i ha tirat endavant aquesta iniciativa per tal de trobar solucions i donar suport als ens comarcals i locals mitjançant el seus serveis propis o  fent d’enllaç amb el Govern de la Generalitat. 

El president del Fòrum Comarcal és alhora president del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, i coneix perfectament la importància de la labor que fan els ens locals, i en especial els Consells Comarcals, sense els quals molts municipis de Catalunya, sobretot els més petits, no disposarien de serveis bàsics per a la ciutadania, com la gestió dels menjadors i del transport escolar, la gestió de les depuradores, les accions de Promoció Econòmica i els Plans d’Ocupació, la gestió de l’aigua o dels residus, entre d’altres.

El Fòrum Comarcal de l’ACM està format pels 42 consells comarcals de Catalunya. L’ACM compta amb més de 1.000 ens locals associats, entre d’altres el 100% dels consells comarcals de Catalunya, les 4 diputacions i el 98% dels ajuntaments del país. A tots ells se’ls ofereixen serveis d’assessorament jurídic, formació especialitzada per a tècnics i electes i accés a la central de compres de l’entitat.

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D