Dissabte 23 de Febrer de 2019

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONVOCA ELS PREMIS TARRAGONÈS 2018 AMB EL PATROCINI DE REPSOL

VINTÈ PREMI TARRAGONÈS BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

El Consell Comarcal del Tarragonès convoca anualment els Premis Tarragonès, un dels quals és la Beca d’Investigació. Aquesta Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Termini presentació projectes: divendres 6 de juliol de 2018.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell. Els últims títols publicats:

-       La població de Tarragona de la pesta negra a la fi de l’Antic Règim d’Eduard Juncosa.

-       Poder local, govern i assistència pública: l’Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Josep Barceló.

 

 

DIVUITÈ PREMI TARRAGONÈS DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

És un premi de reconeixement a la trajectòria, l’objectiu del qual és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Alguns dels guanyadors: Els Pets,Bigas Luna,Josep M. Rosselló,Olga Xirinacs,Pep Escoda,  Rafael Bartolozzi, JosepAntoni Baixeras,Arantxa Sagardoy,Fermí Fernández,Àngel Òdena,Jesús Monllaó,Àlvar Calvet,Jordi Tiñena,Marcel Pey i David Balsells.

 

 

DIVUITÈ PREMI TARRAGONÈS DE DIFUSIÓ EUTYCHES

És un premi de reconeixement a la trajectòria, l’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Alguns dels guanyadors: Manel Sanromà, Òscar Cadiach,Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó,Reial Societat Arqueològica Tarraconense,GEPEC, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix, Centre d’Estudis d’Altafulla,Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné, l’Associació Cultural l’Embruix del Morell, l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès,Eudald Carbonell i el col·lectiu literari La Gent del Llamp.

 

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

Termini presentació propostes: divendres 27 de juliol de 2018.

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D