Dimarts 30 de Novembre de 2021

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS APROPA ASPECTES DE GÈNERE I IGUALTAT ALS ALCALDES I ALCALDESSES DE LA COMARCA

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS APROPA ASPECTES DE GÈNERE I IGUALTAT ALS ALCALDES I ALCALDESSES DE LA COMARCA

Vanesa López, joan Martí Pla i Marisa Méndez de Vigo a l'inici de l'acte.

El Consell d’Alcaldies celebrat el passat dijous 13 de febrer va reunir un total de 21 alcaldes i alcaldesses de la comarca. La sessió es va iniciar amb una ponència en matèria de gènere i igualtat enfocada als càrrecs electes amb la finalitat de sensibilitzar de la importància de vetllar i adquirir coneixements respecte la igualtat de tracte i oportunitats entre homes i dones.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Joan Martí Pla; i la consellera de la Dona de la Corporació, Marisa Méndez de Vigo; van explicar als assistents el plantejament d’un projecte destinat als municipis de menys de 3.000 habitants on s’implementaran tallers a les escoles sobre igualtat de gènere i diversitat sexual.

A continuació, va ser el torn de Vanesa López, de l’empresa Genera Innovació, qui va impartir pròpiament la formació de gènere a tots els assistents. López va repassar aspectes legals en aquesta matèria, sobretot centrats en articles de la Llei Orgànica 3/2007 on es parla de les obligacions i les mesures que han d’impulsar els ens locals i les administracions públiques per vetllar per la igualtat entre homes i dones de forma transversal. La ponent també va repassar alguns conceptes bàsics com la dicotomia de sexe-gènere, els rols i estereotips de gènere, etc. En definitiva, la ponència va anar enfocada a conscienciar de la necessitat d’introduir la perspectiva de gènere en totes les polítiques públiques dels Ajuntaments, no només a l’àrea encarrega de polítiques de gènere. D’aquesta manera es van facilitar eines per anar introduint aquestes idees d’igualtat, com pot ser la disgregació de dades per gèneres, la importància del llenguatge no sexista per representar a totes les persones en els comunicats, la incorporació d’objectius compromesos amb la igualtat, etc.

La gestió de residus

La segona part d’aquest Consell d’Alcaldies es va centrar en una exposició de la situació de la gestió dels residus al Tarragonès i els projectes de millora. Per parlar d’aquesta temàtica, la corporació va convidar a Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus de Catalunya, i a Josep Simó, director de l’Àrea d’Infraestructures de l’Agència de Residus de Catalunya. La sessió va tenir una molt bona acollida per part de tots els participants.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D