EL CONSELL COMARCAL ACABA UNA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ MEDI AMBIENTAL A LES ESCOLES

Amb el suport del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i de l’Agència de Residus de Catalunya, el Consell Comarcal del Tarragonès ha realitzat una campanya per a fomentar la recollida selectiva de matèria orgànica, adreçada a diferents públics.

Mitjançant suports tradicionals, digitals i 15.000 fulletons que s’han repartit als diferents municipis, s’han difós diferents missatges informant al públic general sobre els avantatges que representa reciclar els residus que generem.

Però la part més interessant van ser les accions adreçades als escolars, als  quals, mitjançant una educadora ambiental, es van visitar totes les escoles de primària del Tarragonès dels municipis que tenen delegada la competència de la recollida d’orgànica al Consell.

En aquestes escoles s’hi lliurava material divulgatiu i didàctic, i s’acompanyava amb un petit obsequi que es regalava, generalment, als alumnes de 6è de primària, excepte a les escoles petites que l’acció es feia fet extensiva a tot l’alumnat.

Les accions s’han complementat amb visites als grans productors dels municipis mitjançant una educadora ambiental, i en alguns casos s’ha realitzat una enquesta  per copsar la implicació dels mateixos en la recollida separada de la fracció i treure’n, posteriorment, les conclusions que ens permetin preparar noves accions. A aquests productors, se’ls facilitava un paquet de sacs compostables tipus industrial, així com el material divulgatiu comú de tota la campanya i el petit obsequi, per agrair la seva col·laboració.

Com a cloenda de la campanya, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Daniel Cid, juntament amb alguns alcaldes, va assistir a una dels actes a l’escola Pere Virgili de Vilallonga, al que hi van assistir uns 50 alumnes de 5è i 6è de primària, els seus tutors i l’equip directiu.

A l’acte, el mateix Daniel Cid es va adreçar als alumnes demanant-los que ells mateixos fessin difusió de la necessitat de reciclar entre els seus pares i familiars.

 

(Veure més imatges)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D