Dissabte 19 de Gener de 2019

EL CENTRE D’ESTUDIS D’ALTAFULLA VISITA EL TÈMENOS DEL CONSELL COMARCAL

Un grup de persones del Centre d’Estudis d’Altafulla va visitar el Consell Comarcal del Tarragonès per veure el mur romà del TÈMENOS que tancava el recinte de la terrassa superior dedicada al culte.

Aquest mur es va descobrir quan es van fer les obres d’ampliació de la seu del Consell Comarcal, l’any 2002.Una de les característiques del conjunt és la descoberta d’una cantonada externa del mur de delimitació del recinte de culte, l’anomenat períbol.

Aquesta cantonada va permetre hipotetitzar la presència d’una exedra (lloc amb seients per dialogar o debatre) de planta rectangular ubicada en el centre del porticat del mur (tèmenos).

Juntament amb aquesta relíquia, a la planta inferior de l’edifici, el mateix any es van trobar diferents arcades d’estil gòtic, que els visitants també van estudiar.

Els convidats van ser acompanyats en una visita guiada per tot l’edifici on se’ls van mostrar els diferents estils arquitectònics il·lustrats amb la història de l’edifici, que fou hospital des de l’any 1171 fins el 1588.

 

(Veure imatges)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D