Dissabte 4 de Desembre de 2021

DIA MUNDIAL DE LA POESIA AL TARRAGONÈS

S'han organitzat tot un seguit d’accions poètiques als municipis de la nostra comarca. Els ajuntaments de Roda de Berà, la Nou de Gaià, Creixell i Salomó, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Tarragonès, han preparat diferents activitats.
DIA MUNDIAL DE LA POESIA AL TARRAGONÈS

Imatge de la celebració del DMP el 2019 a Creixell.

El dia 21 de març, tot just encetada la primavera, se celebra el Dia Mundial de la Poesia, que va ser proclamat l’any 1999 per la UNESCO, com a tribut a la paraula poètica. Per celebrar-ho,la Institució de les Lletres Catalanes fomenta tot un seguit d’iniciatives arreu dels territoris de parla catalana.

Aquest any, s’ha triat a la poeta, traductora i artista plàstica Felícia Fuster, coincidint amb la commemoració del centenari del seu naixement. El poema escollit “No em despulleu” s’ha traduït a vint-i-una llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia.

Per tal de commemorar aquest esdeveniment i que la poesia es converteixi en la gran festa de la paraula i de les lletres i que l’aprenguem a estimar i a valorar cada dia, s’organitzen tot un seguit d’accions poètiques als municipis de la nostra comarca. Així, els ajuntaments de Roda de Berà, la Nou de Gaià, Creixell i Salomó, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Tarragonès, han preparat diferents activitats:

RODA DE BERÀ Casino Municipal Divendres 19 de març, a les 18 h. Lectura del poema de Felícia Fuster “No em despulleu” en diferents llengües, a càrrec de persones voluntàries i amb la col·laboració de l’Escola d’Adults i la Biblioteca Municipal.

LA NOU DE GAIÀ Terrassa del Casal Municipal - Dissabte 20 de març, durant el matí. Els llibres de la Biblioteca Punt Tic surten al carrer. I lectura del poema de Felícia Fuster “No em despulleu” en diferents llengües.

CREIXELL Casal Municipal - Dissabte 20 de març, a les 17 h. Lectura del poema de Felícia Fuster “No em despulleu” en diferents llengües. Recital de poemes de l’escriptora Inma Marcos i homenatge al poeta Joan Margarit. Acompanyament musical del creixellenc Sergi Clofent.

SALOMÓ – Pels carrers del municipi – Diumenge 21 de març, durant el matí. El Punt de Lectura Cal Cadernal celebra el Dia Mundial de la Poesia amb una cacera de poemes. Surt de bon matí, caça molts poemes i penja’ls a les xarxes!

Totes les activitats en cada un dels municipis es faran amb les mesures de seguretat necessàries per fer front a la Covid-19.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D