DIA MUNDIAL DE LA POESIA AL TARRAGONÈS

El dia 21 de març, tot just encetada la primavera, es celebra el Dia Mundial de la Poesia, que va ser proclamat l’any 1999 per la Conferència General de la UNESCO, com a tribut a la paraula poètica. Per celebrar-ho,la Institucióde les Lletres Catalanes fomenta tot un seguit d’iniciatives arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d’un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial dela poesia. Aquestany, la desena edició, s’ha traduït del català a trenta llengües el poema “La poesia” de l’escriptor valencià Marc Granell.

 

Per tal de commemorar aquest esdeveniment i que la poesia es converteixi en la gran festa de la paraula i de les lletres i que l’aprenguem a estimar i a valorar cada dia, s’organitzen tot un seguit d’accions poètiques als nostres municipis. Així, els ajuntaments de Salomó, Torredembarra, la Nou de Gaià, el Catllar, Roda de Berà i Creixell amb la col·laboració del Consell Comarcal del Tarragonès han preparat diferents activitats, perquè hi pugui participar tothom.

 

SALOMÓ -Punt de Lectura Cal Cadernal - Dilluns 19 març, a les 19 h. Lectures del poema de Marc Granell “La poesia” en diferents llengües. Tot seguit, Carlos Terrón farà una lectura de poemes acompanyada de la interpretació plàstica de l’il·lustrador Àngel Sauret.

 

TORREDEMBARRA – Biblioteca Mestra M. Antònia - Dimarts 20 març, 18 h.

Recital de poesia a càrrec de Cinta Mulet “Aigua dolça”. Dirigit a infants de 5è, 6è, primer i segon d’ESO. Durant tota la setmana s’emetran poemes a Ona la Torre 107.0 fm, llegits pels alumnes dels instituts de la vila.

 

LA NOU DE GAIÀ Escola les Codinetes - Dimecres 21 de març, a les 15 h. Canviarem Un poema per una piruleta i farem lectures del poema de Marc Granell “La poesia” en diferents llengües.

 

EL CATLLAR – AuditoriCentre Cultural – Dimecres 21 de març- A partir de les 16 h. Fem el Poema Conjunt del Catllar DMP 2018 al Racó del poeta!   (Una màquina d’escriure i un primer vers d’Adrià Targa esperen els vostres dits i paraules…)   - A les 16.45 h Posada en escena de Poesia en Acció (A càrrec d’alumnes voluntaris de l’Institut - Escola L’Agulla)

PlaçaJoan Solé Mensa(la Placeta) - A partir 17.30 h. Coca amb xocolata

Lectura del poema “La poesia” de Marc Granell, en diferents llengües i lectura lliure de poemes.

 

RODA DE BERÀ - Biblioteca Municipal Joan Martorell i Coca Dimecres 21 de març, a les 18 h. Lectures del poema de Marc Granell “La poesia” en diferents llengües, a càrrec de famílies, nens i nenes i personalitats de la comarca.

 

CREIXELL BiblioCreixell - Dimecres 21 de març, a les 18 h. “Concurs de lectura en veu alta” per part d’alumnes de 2n a 6è de primària i ESO.

Dijous 22 de març, a les 18 h, lectures del poema de Marc Granell “La poesia” en diferents llengües, a càrrec de famílies, nens i nenes i personalitats de la comarca.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D