Dissabte 31 de Octubre de 2020

CONTINUA EL SERVEI DELS REFERENTS D’OCUPACIÓ JUVENIL AMB ATENCIÓ AL JOVENT DES DELS MUNICIPIS I ACCIONS ALS CENTRES DE SECUNDÀRIA

El Consell Comarcal del Tarragonès dona continuïtat un any més al programa Referents d’Ocupació Juvenil gràcies a la subvenció atorgada pel Servei d’Ocupació de Catalunya que permet la contractació de dos professionals que fan un servei d’orientació educativa i laboral al jovent de la comarca (excepte Tarragona que gaudeix d’una professional pròpia). El seu principal objectiu, per tant, és l’atenció directa a les persones joves, i entre les seves funcions hi ha la d’oferir orientació, assessorament i acompanyament individual en la transició del sistema educatiu al món laboral.

Aquesta feina, per tal d’evitar la duplicitat d’accions i el malbaratament de recursos, es realitza sempre en coordinació amb la resta de professionals del territori en matèria de Joventut, Serveis Socials, Treball i les persones encarregades de l’orientació acadèmica als Instituts d’Educació Secundària, totes elles amb contacte directe amb el col·lectiu jove.

Hi ha principalment dues vies d’actuació per desenvolupar el programa: les permanències als municipis i els tallers o tutories individualitzades als centres de secundària.

Pel que fa a les primeres, consisteixen en el desplaçament de la tècnica referent a municipis amb els quals s’estableix prèviament un conveni, per facilitar la proximitat amb la persona jove i donar una atenció més adequada a les seves necessitats i en coordinació amb els recursos locals existents. El servei es fa des dels Punts d’Informació Juvenil de Vila-Seca, Salou, Altafulla, Torredembarra i Roda de Berà en una periodicitat quinzenal, a excepció de Vila-seca en què es fa setmanalment.

Pel que fa als tallers als centres de secundària que el Consell Comarcal fa a través d’aquest programa es reprenen amb força després de la bona acollida que van tenir el curs passat. Els continguts que es treballen van des de la motivació de l’alumnat per la formació, fins a la realitat dels sectors productius del territori i la recerca de feina futura. I d’altra banda cal destacar les tutories individuals per a adolescents que es plantegen deixar els estudis obligatoris i que necessiten un acompanyament específic per trobar una sortida a la seva situació.

Totes aquestes accions es poden dur a terme gràcies al Fons Social Europeu (en el marc del programa “El fons Social Europeu inverteix en el teu futur”), el Servei d’Ocupació de Catalunya (de la Generalitat) i el Consell Comarcal del Tarragonès.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D