ALUMNES DE VILALLONGA DEL CAMP FINALITZEN EL MÒDUL C: CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA I EL CURS CONSTRUÏM CIUTADANIA

ALUMNES DE VILALLONGA DEL CAMP FINALITZEN EL MÒDUL C: CONEIXEMENT DE LA SOCIETAT CATALANA I EL CURS CONSTRUÏM CIUTADANIA

Imatge de família de les autoritats i els alumnes d'aquest curs.

La Biblioteca del Punt Òmnia de Vilallonga del Camp va acollir, el passat divendres 24 de gener, l'acte de lliurament dels diplomes acreditatius als 9 alumnes del municipi que han superat el Mòdul C: Coneixement de la Societat Catalana i el Curs Construïm Ciutadania, dins l'itinerari formatiu del Servei de Primera Acollida comarcal. Es tracta d'un programa comunitari per fomentar la integració, la cohesió social i una millor convivència ciutadana.

En definitiva, aquest curs va adreçat a persones nouvingudes que no coneixen el municipi on viuen ni la forma d’accedir als serveis d’aquest. Per aquest motiu pretén facilitar aquestes persones nouvingudes eines per:

  • Conèixer millor la societat on viuen
  • Conèixer millor la geografia, la història, la cultura i el sistema polític i administratiu de la societat catalana
  • Conèixer millor els drets i deures fonamentals
  • Conèixer millor els serveis del municipi i la comarca
  • Obrir-se a l’oportunitat de ser acollit/da i acompanyat/da pels seus propis veïns/nes
  • Sentir-se part activa i participativa
  • Ser més autònom socialment

A l'acte hi han participat, a més dels alumnes, el vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès, Josep M. Nolla; i l'alcaldessa de Vilallonga del Camp, Gemma Benaiges.

Els participants que han format part d'aquest curs provenien de 7 nacionalitats diferents: Marroc, Uruguai, Senegal, Gàmbia, Argentina, Romania i Itàlia.

Durant el transcurs de l'acte, els alumnes han pogut compartir amb tots els assistents el balanç que han fet de la seva participació, així com les fites assolides al llarg d'aquests mesos.

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D