Divendres 22 de Juny de 2018

AJUNTAMENT DEL CATLLAR I CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS POSEN SOBRE LA TAULA QUÈ ÉS EL CIBERASSETJAMENT I COM PREVENIR-LO

Un bon nombre de persones van aplegar-s’hi interessades pel tema

 

Amb motiu del dia mundial de la lluita contra el bullying,el ConsellComarcal del Tarragonès i l’Ajuntament del Catllar han organitzat una xerrada sobre una de les modalitats més actuals i freqüents, i la majoria de vegades poc visible, d’assetjament entre iguals, el ciberbullying.

 

La xerrada es va fer per part d’una tècnica comarcal de joventut al Centre Cultural i va anar adreçada a una trentena de persones. S’hi van aplegar tant adolescents usuaris habituals delPunt Jove comde pares i mares preocupats per la incorporació dels seus fills i filles al món de les xarxes socials i mitjans audiovisuals.

 

La major preocupació que es va fer evident en la xerrada, és com prevenir els efectes negatius que comporten un mal ús de les eines 2.0, no tan sols pel maltractament que hi pot tenir lloc per part dels iguals, sinó també per tota la informació que inconscientment es posa a l’abast de persones adultes que podrien suposar un perill per als més joves.

 

El PuntJovedel municipi disposa d’una sala d’ordinadors on setmanalment els joves usuaris i usuàries s’hi troben i aprofiten per connectar-se a internet i a diverses xarxes socials, així que des de l’Ajuntament iel ConsellComarcal, que treballen les polítiques de joventut a nivell local gràcies a un conveni de col·laboració, s’ha vist la necessitat de donar una visió pedagògica del seu ús fent prevenció de les possibles conseqüències negatives que podria tenir.

 

Es preveu properament dur a terme un taller amb les persones usuàries delPunt Jove pertal de continuar treballant aquest tema i posar a la pràctica tot el que es va proposar a la xerrada com a accions preventives al ciberassetjament i concretament també treballar valors que evitin el maltracte entre iguals.

 

(Veure imatges)

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D