Dijous 13 de Desembre de 2018

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS TARRAGONÈS 2017

El Consell Comarcal del Tarragonès, seguint la seva línia de promoció dela cultura iservei als municipis, convoca, amb el patrocini de REPSOL, elsPremis Tarragonès, en tres àmbits Investigació, Creació i Difusió.

 

L’acte de lliurament es fa cada any en un municipi diferent de la comarca: el Catllar, Perafort, la Poblade Mafumet, Renau, Salomó, Vilallonga del Camp, la Noude Gaià, la Secuita, Vespella de Gaià, la Canonja, la Rierade Gaià, Tarragona, Vila-seca, Creixell, Torredembarra i rRda de Berà. Aquest any es fa el proper dissabte 25 de novembre, a les 12h, a la Vil·la romana de Centcelles, Constantí.

 

Aquest acte serà conduït per la periodista Núria Cartanyà i comptarà amb un concert del Cor de cambra femení Scherzo.

 

Durant l’acte es lliuraran els següents Premis:

 

 

DINOVENA BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any a la col·lecció Els llibres del Consell.

 

El jurat d’aquesta convocatòria:

Maria Bonet, professora d’història medieval de laURV.

Jordi Ginebra, professor de filologia catalana de laURV.

Jordi Piqué, responsable de l’Arxiu de Tarragona.

Jordi Roca,professor d’antropologia de laURV.

 

El jurat va acordar concedir la beca al projecte La modernització de la xarxa viària a la demarcació de Tarragona (1774-1885) d’Agustí Agramunt

 

La persona que lliura la beca és el Sr. Josep Bertran, Responsable de Comunicació de Repsol a Tarragona.

 

 

DISSETÈ PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

 

El jurat d’aquesta convocatòria:

Jordi Bertran,gestor cultural.

Rosa M. Codines, presidenta d’Òmnium Cultural Tarragonès.

Antonio Salcedo, professor d’història de l’art de laURV.

MariaMercè Sardà,  professora de l’Institut Martí iFranqués.

 

El jurat ha acordat concedir el Premi Tarragonès de Creació al fotògraf David Balsells, en reconeixement a l’excel·lent trajectòria en l’àmbit de la fotografia i les seves aportacions al desenvolupament de la fotografia a Catalunya, que li ha permès posicionar Tarragona dins d’aquest àmbit. Destacar la fermesa del seu treball perquè la fotografia surti dels arxius i tingui una presència destacada als museus, possibilitant que la fotografia catalana adquireixi valor patrimonial. La seva trajectòria li ha atorgat reconeixement nacional i internacional.

 

La persona que lliura el premi és Daniel Cid, president del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

Guanyadors d’edicions anteriors són:

Els Pets,Bigas Luna,Josep M. Rosselló,Olga Xirinacs,Pep Escoda,  Rafael Bartolozzi, JosepAntoni Baixeras,Josep Segú,Arantxa Sagardoy, Tatiana (a títol pòstum),Fermí Fernández,Àngel Òdena,Jesús Monllaó,Àlvar Calvet,Jordi TiñenaiMarcel Pey.

 

 

DISSETÈ PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

 

El jurat d’aquesta convocatòria:

Carles Abelló, director i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus.

Pilar Casas, directora de l’Àrea del Servei d’Assistència al Ciutadà dela Diputacióde Tarragona.

Jaume Garcia,director del diari digital Tarragona21.

Francesc Roig,escriptor i president del Centre d’Estudis Canongins.

 

El jurat ha acordat concedir el Premi Tarragonès de Difusió al col·lectiu literari La Gent del Llamp en reconeixement a la seva llarga trajectòria, iniciada l’any 1982, pel que fa a publicacions, amb la voluntat de donar a conèixer nous autors, però també amb la difusió de l’obra d’autors clàssics. Destacar la seva implicació en l’ impuls de la literatura, en un panorama editorial cada cop més concentrat, publicant allò que creuen interessant, sense tancar la col·lecció a cap gènere.

 

Les persones que lliuren el premi sónAntoni Virgili,president de la comissió de cultura del CCT i Dolors Fortuny, regidora de cultura de l’ajuntament de Constantí.

 

Guanyadors d’edicions anteriors són:

Manel Sanromà, Nàstic, Òscar Cadiach,Agrupació Cultural deVila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó,Reial Societat ArqueològicaTarraconense,GEPEC, Walfida Pérez i Associació MediambientalLa Sínia, l’Associació Projecte Phoenix, el Centre d’Estudis d’Altafulla, l’Associació Cultural SantFructuós, el Rafael López-Monné, l’Associació Cultural l’Embruix del Morell, l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès iEudald Carbonell.

 

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de Bartolozzi. 

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D