Divendres 22 de Juny de 2018

ACTE DE CLAUSURA DEL PROGRAMA D'AUTOOCUPACIÓ "ENGINY"

S'ha celebrat l'acte de clausura dels programa "Enginy", que van començar una vintena de joves emprenedors, adherits a "Garantia Juvenil", interessats en iniciar-se dins l'àmbit turístic, creant una empresa o preparant una oferta per treballar com freelance o mitjançant qualsevol tipus de contracte.

El programa ha constat de 150 hores de formació, dirigides per experts professionals, i una segona part en la que, tutelats, desenvolupaven un projecte empresarial.

Aquest projecte s'ha realitzat gracies a un conveni entre el Consell Comarcal del Tarragonès i la Fundació Cp'Ac, ha comptat amb la col·laboració de Busines Angels Network Catalunya i ha estat cofinançat pel Departament d'Empresa i Coneixement, de la Generalitat de Catalunya, i pel Fons Social Europeu.

A l'acte de clausura hi varen assistir Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, Carme Mansilla, delegada territorial departament d'Empresa i Coneixement i Albert Colomer, director executiu d'Autoocupació

D'entre els projectes presentats, cinc van ser seleccionats per presentar-los davant tots els alumnes, i se'n van seleccionar un parell que, en base als treballs, es va fer una menció honorífica als seus autors.

Els treballs finalistes foren els següents:

 

Noemí Rodríguez Batalla

Projecte: Tàrraco Art Vivus

 

Es un projecte basat en la idea de poder oferir diferents tipus de serveis relacionats amb tot el que serien els tours turístics i recreacions de tot el que seria l' època romana. Oferir un tipus d' oferta diferent a la ciutat especialment des del punt de vista històric. El que es vol es explotar el fet de que Tarragona es patrimoni de la humanitat, i fer el màxim real les recreacions de les diferents situacions, com tours, recreacions d' espectacles i ritus que es fessin durant aquella època.

 

 Eduard Rodríguez  Pérez

Projecte:Ecointegra't 

Premiat com el millor Investment Readiness model de negoci del programa Enginy

La seva idea de projecte va dirigida a facilitar l’accés al coneixement i les experiències ecològiques, d’enginyeria ecològica i permacultura, a tot tipus de públic: des de l’escola fins a les universitats i les famílies mitjançant la difusió i l' assessorament personalitzat. Es vol projectar en tot el que serien els col·legis tant sigui d' educació primària com secundària així com en el món universitari establint alguna mena d' acords amb la Universitat Rovira i Virgili amb la facultat d' enologia ja que podria ser una eina molt útil per als estudiants i poder aprendre moltes de les possibilitats que es podrien aplicar dins de l' àmbit tecnològic en el món del camp. 

Álvaro Sánchez  Martínez

Projecte: Taberna Valquíria 

L' Álvaro vol muntar una taverna a l' estil antic, en que la seva especialitat serà la cervesa i oferir-la aquesta a un preu bastant assequible. Apart oferirà diversos tipus de productes com montaditos, entrepans, tapes etc...  La seva intenció es que sigui un lloc de reunió també per veure esdeveniments esportius. Vol basar-se molt en el públic juvenil, gent jove de perfil universitari i també grups de persones que els hi agradin els esports i vulguin veure de forma col·lectiva activitats esportives. 

Albert Díaz García

Projecte: Tàrraco espectacles Romans

Premiat com el millor Investment Readiness Elevator Pitch del programa Enginy

 

El projecte es basa en la creació d’una experiència temàtica romana als clients, ja sigui en una lluita entre els participants en un camp de batalla adaptat, amb vestimenta i armes romanes de softcombat1, o també a través de veure un espectacle romà, com una lluita de gladiadors.  Es contractaran actors que realitzaran els espectacles per dies en funció de la demanda que hi hagués, i s' intentaria fer la millor recreació possible de l' espectacle romà així com l' art dels softcombat que pot atraure a un públic molt divers.

 

Lídia Figueras Segalà

Projecte: Gaia Rail 

La Lidia vol fer un projecte relacionat amb el món del lleure , la conscienciació mediambiental i el coneixement de l'entorn natural a través d' una sèrie de proves en diferents emplaçaments de la zona coneguda com el Baix Gaià. està inspirat en altres activitats que es fan a la resta de Catalunya. No obstant la faria diferencial el fet del volum d' activitats i la periodicitat ja que moltes només s'organitzen en dates molt concretes i esdevindria activa tot l'any.

Aquests joves, adherits a "Garantia Juvenil", si materialitzen el projecte que han preparat, podran sol·licitar en el marc d'aquest programa, un ajut d fins 9.000 € per posar en marxa el seu negoci

 

(imatges)

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D