Divendres 22 de Juny de 2018

“UNA MAR DE CONTES. Celebrem els 80 anys de l’escriptora Olga Xirinacs!”

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, que vam encetar la tardor del 2013, amb un nou cicle “Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”, amb la participació dels municipis de Perafort, la Canonja, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, Roda de Berà, Creixell, Constantí, el Catllar, Torredembarra i Salomó.

 

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes.

 

Aquest cicle “Una mar de contes. Celebrem els 80 anys de l’escriptora Olga Xirinacs!” ens fa especial il·lusió perquè ens hem volgut afegir als actes d’homenatge que s’han programat aquesta primavera, dedicats a l’escriptora Olga Xirinacs per tal de commemorar els seus 80 anys! L’escriptora és un actiu cultural, amb un patrimoni intel·lectual que volem fer extensiu a tots aquells que encara no el coneixen, en aquest cas als nens i nenes dels pobles del Tarragonès.

 

El cicle el faran quatre contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries. La Muntsa, la Karme, l’Imma i l’Agus, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots quatre, des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions al voltant de l’imaginari literari infantil de l’Olga Xirinacs. L’Imma “Les bestioles de l’Olga”, la Muntsa “Un mar d’estels”, l’Agus “Peix, peixet!” i la Karme “En el fons del mar...”.

 

(Veure imatges)

 

  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D