Divendres 28 de Juliol de 2017

Noticies

Noticies del lloc

165 PERSONES PARTICIPEN A LA CAMINADA DE PRIMAVERA PEL CAMÍ DE RONDA DE SALOU

165 PERSONES PARTICIPEN A LA CAMINADA DE PRIMAVERA PEL CAMÍ DE RONDA DE SALOU
L'activitat està organitzada pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès


El Consell Comarcal del Tarragonès, a través del Consell Consultiu de la Gent Gran, ha organitzat una nova caminada de primavera que recorre pel Camí de Ronda de Salou. En aquesta activitat, que s'ha iniciat a les 9 h del matí, hi han participat 165 persones. Els caminants s'han reunit a les portes del Consell Comarcal del Tarragonès per agafar els autobusos que els han traslladat fins el far de Salou. Un cop allà, han iniciat la caminada pel Camí de Ronda. A les 13h han arribat al seu destí, la Font Lluminosa de Salou En aquest punt final del recorregut, els esperaven Estela Baeza, regidora de Benestar i Serveis Socials de l'Ajuntament de Salou, Pere Granados, alcalde del municipi, i Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, que els han dirigit unes paraules.


(Veure imatges)

 • Compartir a

20 ALUMNES ACABEN ELS CURSOS DE SERVEI D’ACOLLIDA DEL TARRAGONÈS

Ahir, dimecres 21 de juny de 2017, es van clausurar els cursos de Servei d’acollida del Tarragonès va celebrar al Morell i a Creixell.

Al Morell, al Centre de la Gent Gran del Morell, es va realitzar el Mòdul C, de “Coneixement de la Societat Catalana i el seu marc jurídic”. En ell hi van participar 16 alumnes, dels quals, 9 van obtenir el certificat d’assistència. Els participants eren de Pakistan , Marroc i Ucraïna. 

Els certificats els van lliurar el Vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès, el Sr. Martí Pla i la regidora del Morell, Mª Jesús Valldosera. 

Per altra banda, a Creixell, el curs es va desenvolupar a Cal Cabaler.  Allí s’impartia el Mòdul B, de “Coneixement Laboral”. En ell hi van participar 14 alumnes, dels quals, 11 van obtenir el certificat d’assistència. En aquest cas l’origen dels alumnes és Marroc i Ucraïna. 

El lliurament dels certificats va anar a càrrec de Pere Virgili, President del Consell Comarcal del Tarragonès, de Jordi Llopart, alcalde de Creixell i de Pilar Romero, regidora de Creixell.

(Veure més imatges)

 

 • Compartir a

“HI HAVIA UNA VEGADA UN CIRC... ROMÀ”

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle “Tardor de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”, amb la participació dels municipis de la Canonja, el Catllar, els Pallaresos, Creixell, Roda de Berà, la Riera de Gaià, Vilallonga del Camp, Salomó, la Nou de Gaià, el Morell, Perafort i Torredembarra.

 

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes.

 

La FPMC té previst celebrar el 3er Congrés Internacional d’Arqueologia Clàssica i Món Antic, el tema central del qual serà el circ romà. Per tal de fer extensiu i apropar el circ romà als nens i nenes dels pobles del Tarragonès, hem volgut que l’eix temàtic de la tardor de contes sigui el mateix “Hi havia una vegada un circ... romà”.

 

El cicle el fan cinc contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. L’Agus, la Muntsa, la Rat, l’Imma i la Karme, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots cinc, des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions al voltant del CIRC ROMÀ. L’Agus “Blancs i blaus. Una gran cursa”, la Muntsa “Un circ davant del mar”, la Rat “Històries d’època romana”, L’Imma “Que comenci l’espectacle!” i la Karme “Set voltes, catorze girs”.


(Veure més imatges)

 • Compartir a

“JUJOLANT. CONTES AL VOLTANT DE L’ARTISTA JUJOL”

“JUJOLANT. CONTES AL VOLTANT DE L’ARTISTA JUJOL”, comença aquest divendres 28 d’abril a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra.

 

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle “Primavera de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès” amb la participació dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Perafort, la Nou de Gaià, Creixell, Altafulla, els Pallaresos, Salomó, la Riera de Gaià, Constantí, el Morell i la Canonja.

 

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes.

 

Aquest any es commemora el centenari del coronament del campanar de Creixell, obra de l’arquitecte tarragoní Josep M. Jujol, per aquest motiu hem cregut interessant dedicar aquest cicle de contes a la figura de l’arquitecte Jujol, per tal que la seva obra, la seva manera particular de treballar, els materials, la simbologia i el seu particular univers creatiu, el coneguin els nens i les nenes del nostre territori.

 

El cicle el faran tres contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. L’Imma, l’Eugenia i l’Agus, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots tres, des de la seva perspectiva i de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions al voltant de l’ARTISTA JUJOL i el seu estil propi. L’Imma “Jujol, un geni de les transformacions”; l’Eugenia “Jujol, el nen del llapis i el lleó” i “Jujol i l’àngel i el porró” i l’Agus “Jujol”.

 

Us animem a assistir-hi i a descobrir aquest gran artista amb la mirada dirigida als nens i a les nenes!

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

“NOIES I CONSUMS” IV JORNADA TÈCNICA DE SALUT A L’OFICINA JOVE TARRAGONÈS

El proper dijous dia 26 de maig, de les 9 a les 14.30h, tindrà lloc la quarta jornada tècnica de salut jove que porta per nom “NOIES I CONSUMS. Eines i estratègies per treballar la prevenció de drogues en noies”.

 

Aquesta jornada tindrà lloc a l’Espai Jove Kesse (C/ Sant Antoni Maria Claret, 12-14) i està organitzada per l’Oficina Jove del Tarragonès (una finestreta d’atenció al jovent de la comarca gestionada conjuntament pel Consell Comarcal del Tarragonès,la Direcció Generalde Joventut i l’Ajuntament de Tarragona) i amb el finançament del Ministerio de Sanidad y Consumo PNSD.

 

L’objectiu de la mateixa és dotar de recursos i eines específiques per a intervenir i prevenir els consums en què incideixen especialment les noies. Jornada adreçada als i les professionals que estan en contacte amb persones joves des de diferents àmbits, ja siguin docents, dinamitzadors/es, monitors/es, agents de salut, psicòlegs/gues...

 

La inscripció és gratuïta i s’ha de fer prèviament enviant la butlleta que trobareu a:      www.oficinajove.cat/tarragones correctament omplerta a salut.tarragones@oficinajove.cat.

 

Per a més informació podeu adreçar-vos a l’Oficina Jove Tarragonès (Pl. Imperial Tarraco, 1)  o al telèfon 977 25 18 73.

 

(Veure programa)

 • Compartir a

“SÍRIA, LA PARAULA DE L’EXILI” A TORREDEMBARRA

El Departament de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Tarragona, en col•laboració amb el Comitè Catalunya amb ACNUR, van endegar un projecte per donar a conèixer la situació de les persones refugiades pel conflicte de Síria, que arriba al seu quart any i que ha provocat el desplaçament forçat de més d’11 milions de sirians. Aquest projecte pretén posar rostre a aquestes persones i destacar la necessitat de donar suport de forma individual i col•lectiva a agències com ACNUR que treballen per pal·liar el sofriment de les persones refugiades.

En el marc del projecte, s’ha produït l’exposició “Síria, la paraula de l’Exili” amb fotografies de David González i textos de diferents persones refugiades a Jordània. El Consell Comarcal del Tarragonès coordina aquesta exposició als municipis de la comarca.

Des del passat divendres 22 de gener, en el que es va fer la inauguració, es pot visitar la Sala Lluís d’Icart del Castell de Torredembarra, fins el 13 de febrer.

Posteriorment viatjarà a la Nou de Gaià i a Creixell.

 

(Veure fotografies)

 • Compartir a

“UNA MAR DE CONTES. Celebrem els 80 anys de l’escriptora Olga Xirinacs!”

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, que vam encetar la tardor del 2013, amb un nou cicle “Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”, amb la participació dels municipis de Perafort, la Canonja, Vilallonga del Camp, la Nou de Gaià, Roda de Berà, Creixell, Constantí, el Catllar, Torredembarra i Salomó.

 

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes.

 

Aquest cicle “Una mar de contes. Celebrem els 80 anys de l’escriptora Olga Xirinacs!” ens fa especial il·lusió perquè ens hem volgut afegir als actes d’homenatge que s’han programat aquesta primavera, dedicats a l’escriptora Olga Xirinacs per tal de commemorar els seus 80 anys! L’escriptora és un actiu cultural, amb un patrimoni intel·lectual que volem fer extensiu a tots aquells que encara no el coneixen, en aquest cas als nens i nenes dels pobles del Tarragonès.

 

El cicle el faran quatre contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries. La Muntsa, la Karme, l’Imma i l’Agus, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots quatre, des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions al voltant de l’imaginari literari infantil de l’Olga Xirinacs. L’Imma “Les bestioles de l’Olga”, la Muntsa “Un mar d’estels”, l’Agus “Peix, peixet!” i la Karme “En el fons del mar...”.

 

(Veure imatges)

 

 • Compartir a

22 llocs de treball a través del programa "Treball i formació" desenvolupat des del Consell Comarcal del Tarragonès

El Consell Comarcal del Tarragonès, està desenvolupant el programa “Treball i Formació 2016” que recentment s’ha iniciat, amb el finançament del Fons Social Europeu i el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i la col·laboració dels municipis Constantí, El Morell, Creixell, La Canonja, La Secuita, Altafulla, Perafort, Roda de Berà, Vespella de Gaià, La Pobla de Montornès, La Nou de Gaià  i Renau.

Aquest programa, del que se n’han beneficiat 22 persones, va iniciar-se el 31 de desembre passat i està adreçat a aturats majors de 45 anys que no rebin cap mena de prestació o subsidi, tot i que poden ser beneficiaris de la Renda Mínima d’Inserció.

Els treballadors participants en el programa realitzen feines de suport amb les brigades municipals dels ajuntaments col·laboradors i, a la vegada, reben una formació complementària i transversal adreçada a millorar les seves habilitats laborals i la gestió per facilitar l’ocupabilitat.

19 de les 22 persones que participen en aquest programa són majors de 45 anys, 6 d’elles perceptores de la Renda Mínima d’Inserció, i totes tenen un contracte laboral de 6 mesos. Les tres restants són majors de 55 anys, una d’elles és perceptora de la Renda Mínima d’Inserció i tenen un contracte laboral d’un any.

 • Compartir a

230 “SÉNIORS” ES TROBEN PER CANTAR AL CASINO DE RODA DE BERÀ

Un total de 230 persones de sis corals de Gent Gran del Tarragonès, el passat cap de setmana, van oferir un Concert de Nadal al Casino Municipal de Roda de Berà, en la Trobada de Corals d’Associacions de Gent Gran del Tarragonès.

Les corals que hi participaren foren la Coral de la Canonja, la Coral de Jubilats de la Granja, la Coral Alborada de Salou, la Coral Cantaires de l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra, la Coral Sant Magí i la Coral Mare de Déu de la Mercè de Tarragona.

Totes aquestes corals pertanyen a diferents associacions integrades dins el Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès, que organitza les seves activitats en el si del Consell Comarcal.

L’acte fou presentat per la locutora Sònia Camí i introduït per la regidora de cultura i Gent Gran de l’ajuntament de Roda de Berà, Teresa Ferré, que donà la benvinguda a tots els presents.

Cadascuna de les corals va interpretar quatre temes, la majoria nadalencs, i en acabar, tots van pujar a l’escenari per cantar conjuntament el “Fum, fum, fum”.

L’acte el va cloure el president del Consell Comarcal del Tarragonès, i alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili, i, abans de retornar a casa seva, amb els autocars que va facilitar el Consell, tots els participants van recuperar forces amb un refrigeri ofert per l’ajuntament amfitrió.

 

(Veure imatges)

 

 • Compartir a

2a JORNADA DEL MIRA'M

Un any més, gràcies a la col·laboració entre  l’entitat Play Acció Cultural, organitzadora de Festival REC de Tarragona, i el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès, els centres de secundària de la comarca han tingut l’oportunitat de gaudir del projecte pedagògic Mira’m. Recordem que aquest consisteix en la visualització d’una projecció, enguany el documental “No t’aturis”. , En aquesta segona jornada de Mira’m, que també ha tingut lloc al Caixa Fòrum de Tarragona durant el matí de dilluns, 5 de desembre, ha comptat amb la participació de 140 alumnes de 2n de Batxiller de diferents centres del Tarragonès que, després de la projecció, els alumnes han pogut participar en el posterior debat sobre els temes tractats entre l’alumnat assistent i els protagonistes del film; Miquel, Jessica i Tajín, tots ells de L’INS Milà i Fontanals, de Barcelona. També hi ha participat la directora del projecte, la realitzadora i directora de fotografia Aïda Torrent.

L’Aïda és membre fundadora de Camille Zonca Produccions (2010) i dins del marc de la productora acumula una llarga experiència en direcció i realització de sèries documentals divulgatives per a la televisió.

Aquest projecte està inclòs en el Pla Comarcal de Joventut del Tarragonès i rep el suport de la Direcció General de Joventut.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

5 persones formaran una brigada de prevenció d’incendis

La Diputació de Tarragona, en col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, ha donat inici a un nou programa de Pla d’Ocupació 2015 adreçat a persones aturades de llarga durada.

En aquest sentit, en el marc del Pla de foment de l’ocupació, un total de 5 persones formaran una brigada de prevenció d’incendis que duran a terme les seves tasques en diferents punts i municipis del nostre territori. Aquests treballadors rebran una formació relacionada amb el seu lloc de treball i l’oportuna orientació i seguiment en el seu àmbit laboral. La col·laboració entre els dos organismes resulta idònia en l’àmbit de l’obra i servei d’interès social que es desenvolupa i en la inserció laboral de les persones, dotant-les d’una experiència important en l’àmbit ocupacional.

 • Compartir a

7é CONGRÉS NACIONAL 2014 de la GENT GRAN DE CATALUNYA, celebrat a MÓN SANT BENET

 

 

Recentment s’ha celebrat a Món Sant Benet, el 7é Congrés Nacional de la Gent Gran de Catalunya, organitzat pel Consell Consultiu de la Gent Gran de Catalunya i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya, i en el que el pel Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès hi va tenir una participació destacada i que va comptar amb la presència, durant tota la jornada, del Sr. Josep Toquero, vicepresident delConsell Comarcal del Tarragonès, 

 

En el procés previ al 7è Congrés  hi van col·laborar de manera activa 41 consells comarcals de Catalunya, els ajuntaments del Barcelonès i altres institucions.

Hi han participat 368 entitats de gent gran i 2070 persones, en els 45 actes territorials arreu del territori català.

Es van escollir 471 delegades i delegats de les Comarques Catalanes, dels quals, 9 delegats i 2 suplents eren del Tarragonès, i s’hi van presentar 980 esmenes, que es treballaren en el grup de redacció de cada ponència.

 

En el congrés, els delegats i delegades van debatre, perfilar i aprovar les respectives ponències, les conclusions i el manifest d’aquest 7è Congrés nacional dela gent Gran, per tal que esdevingui un altaveu d’allò que preocupa a les persones grans del nostre país i ajudi a traçar les polítiques públiques del futur.

 

Les ponències que es van debatre es van presentar amb el títol  “Persona, societat i benestar”, que es referia al desenvolupament actual de la societat catalana i els nivells de benestar de la població en general, parant una atenció especial en les persones grans; i l’altre, amb el títol “La Catalunya del futur” era una mostra a la societat en general donant una visió àmplia de les persones grans en relació amb el país  on vivim, com ens l’imaginem i en què estem disposats a col·laborar juntament amb la resta dels nostres conciutadans.

 

A l’Acte d’inauguració hi van intervenir el Sr. Joan  Carles Batanés Subirana, alcalde de Sant Fruitós de Bages, la Sra. Neus Munté Fernández, Consellera de Benestar social i Família de la Generalitat de Catalunya, la Sra. Josefina Castellví, presidenta del 7è Congrés nacional de la Gent Gran i el Molt Honorable Sr. Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, el qual va parlar de les persones depenents i de la llei estatal. També es va referir a l’actual situació d’una Catalunya desigual i sobre la necessitat d’oferir igualtat i sostenibilitat a tot el país i no exclusivament als jubilats. Va destacar que la Generalitat fa una aportació econòmica del 83% mentre que la de l’estat és d’un 17%, i que els usuaris aporten més que l’estat espanyol.

En aquest sentit, el president Mas va afirmar que Catalunya és capaç de fer sostenible el seu model d’estat de benestar, de la mateixa manera que ho fan Alemanya, Àustria, Dinamarca. Finlàndia o Suècia.

 

 

 

 • Compartir a

84 municipis de la demarcació de Tarragona compren serveis a través de la central de compres del món local

L’ACM ha celebrat aquest matí a Tarragona una nova jornada que està duent a terme per tot el territori català per estudiar, millorar i innovar en la seva central de compres del món local. A la demarcació de Tarragona, 84 ens locals, el 63%, compren serveis mitjançant la Central de Compres del món local. Actualment, a tot Catalunya 775 municipis compren serveis a través de la Central de Compres.

La seu del Consell Comarcal del Tarragonès ha estat l’escenari de la tercera de les vuit jornades que organitza l’ACM. “Aquestes sessions volen ser un reconeixement a la tasca que es fa des del món local per innovar en la compra i gestió dels serveis que s’ofereixen als ciutadans” ha manifestat el secretari general de l’ACM, Marc Pifarré, qui ha assegurat també que les jornades serveixen també per “visionar les normatives que vindran i com ens afectaran”. Per la seva banda, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Frederic Adan, ha manifestat que “en un moment on totes les administracions tenen dificultats econòmiques, les administracions han de ser molt amatents a les iniciatives que tenen per objectiu optimitzar, ser eficaços i eficients”. Ha estat, Dolors Murillo, directora dels serveis territorials del Departament de Governació i Relacions Institucionals a Tarragona quin ha destacat que tanta normativa aprovada ha fet augmentar les càrregues administratives. “És en aquest cas, on la central de compres del món local és una bona eina per estalviar tràmits”. 

 

La jornada d’avui ha comptat amb la presència de més d’una cinquantena de tècnics de contractació dels ens locals  i té per objectiu posar en comú bones pràctiques que es duen a terme als diferents municipis de Catalunya. També ha servit per divulgar els reptes que suposarà la Directiva 2014/24/UE, avaluar afectacions a la contractació en matèria de transparència o identificar noves necessitats i conèixer properes licitacions de la Central de Compres.

 

Actualment, la central de compres del món local, mitjançant el Consorci Català pel Desenvolupament Local, permet adquirir diferents serveis com el subministraments d’electricitat, subministrament de gas natural, la contractació d’assegurances, la compra o rènting de vehicles de serveis generals i serveis policials, i impressores i equips de multifunció. La voluntat és que els ens locals puguin aconseguir preus avantatjosos, estalviar i facilitar el procediment administratiu, aportar expertesa i coneixement de l'adquisició i garantir màxima seguretat jurídica. Des de la Central de Compres es vetlla perquè la indústria local no quedi al marge.

 

És previst que en els propers mesos s’ofereixi el servei de compra de paper d’oficina, maquinària per a les brigades municipals i equips d’informàtica.

 

84 ens locals de la demarcació de Tarragona compren bens i serveis

 

A les comarques de la demarcació del Tarragona, (comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès) de 132 municipis, 84 compren serveis o productes.

 

 • Compartir a

8a SETMANA DE LA IGUALTAT: DONES i ESPORT 2016

2016_DONESTeniu a la vostra disposició tot el dossier i el full d’inscripció de la 8a edició de la “Setmana de la Igualtat: dones i esport”, que convoquem conjuntament amb el Consell Esportiu  del Tarragonès.

 

El ventall d’activitats és força atractiu i variat. L'objectiu final és dinamitzar i fomentar la pràctica habitual de l’esport dins el col·lectiu de joves i dones, com també de la vessant de l’esport en família. Activitats com el patinatge en línia. judo, activitats medi aquàtic, tir amb arc, tennis, pàdel, aquagym, dances i balls, activitats dirigides, ioga,marxa nòrdica, fitness, caminades, gimnàstica, zumba, golf, curses d’orientació, tennis platja, vela i una conferència sobre nutrició.

 

En algunes activitats, la inscripció es gestiona directament a la seu col·laboradora però, a la majoria dels casos, heu de tenir en compte que és necessària una inscripció prèvia al full que teniu disponible a aquest enllaç, per a poder concretar la participació, ja que hi ha activitats en que aquesta està limitada a un nombre determinat.

 

La data límit d’inscripció finalitza el proper 2 de març.

 • Compartir a

ACTE DE CELEBRACIÓ DEL DIA DE LA DONA

El Consell Comarcal del Tarragonès ha realitzat un acte per celebrar el "Dia de la Dona".

Amb l'assistència de treballadors i treballadores,  i públic extern, a la Sala de Plens de l'ens el president del Consell, Sr. Pere Virgili, ha presentat l'acte fent una referència a la situació real de la dona en el món, facilitant unes dades globals que marquen una diferència escandalosa en respecte a l'home.  Ha criticat que, tot i les declaracions públiques i la normativa general, hi ha una manca d'acció i una falta de voluntat política per la seva aplicació.

Ha reconegut que en l'entorn més immediat, tot i que la situació és menys dramàtica, hi perduren unes situacions que cal corregir i, posant alguns exemples molt propers, ha fet una crida a no rebaixar la lluita.

La presidenta de l'Àrea de la Dona, Sra. Dolors Fontuny, ha llegit el "Manifest Institucional", fent un breu comentari sobre el mateix.

A continuació, l'equip de l'Àrea de Serveis Socials del Consell, ha presentat un anàlisi mostrant el punt en el qual ens trobem actualment en matèria d'equitat, i posteriorment, amb la participació del públic, s'han analitzat diferents situacions quotidianes en les que es veuen accions "normals" que evidencien que hi ha un tracte discriminatori que cal corregir.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

ACTE DE CLAUSURA DEL PROGRAMA D'AUTOOCUPACIÓ "ENGINY"

S'ha celebrat l'acte de clausura dels programa "Enginy", que van començar una vintena de joves emprenedors, adherits a "Garantia Juvenil", interessats en iniciar-se dins l'àmbit turístic, creant una empresa o preparant una oferta per treballar com freelance o mitjançant qualsevol tipus de contracte.

El programa ha constat de 150 hores de formació, dirigides per experts professionals, i una segona part en la que, tutelats, desenvolupaven un projecte empresarial.

Aquest projecte s'ha realitzat gracies a un conveni entre el Consell Comarcal del Tarragonès i la Fundació Cp'Ac, ha comptat amb la col·laboració de Busines Angels Network Catalunya i ha estat cofinançat pel Departament d'Empresa i Coneixement, de la Generalitat de Catalunya, i pel Fons Social Europeu.

A l'acte de clausura hi varen assistir Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, Carme Mansilla, delegada territorial departament d'Empresa i Coneixement i Albert Colomer, director executiu d'Autoocupació

D'entre els projectes presentats, cinc van ser seleccionats per presentar-los davant tots els alumnes, i se'n van seleccionar un parell que, en base als treballs, es va fer una menció honorífica als seus autors.

Els treballs finalistes foren els següents:

 

Noemí Rodríguez Batalla

Projecte: Tàrraco Art Vivus

 

Es un projecte basat en la idea de poder oferir diferents tipus de serveis relacionats amb tot el que serien els tours turístics i recreacions de tot el que seria l' època romana. Oferir un tipus d' oferta diferent a la ciutat especialment des del punt de vista històric. El que es vol es explotar el fet de que Tarragona es patrimoni de la humanitat, i fer el màxim real les recreacions de les diferents situacions, com tours, recreacions d' espectacles i ritus que es fessin durant aquella època.

 

 Eduard Rodríguez  Pérez

Projecte:Ecointegra't 

Premiat com el millor Investment Readiness model de negoci del programa Enginy

La seva idea de projecte va dirigida a facilitar l’accés al coneixement i les experiències ecològiques, d’enginyeria ecològica i permacultura, a tot tipus de públic: des de l’escola fins a les universitats i les famílies mitjançant la difusió i l' assessorament personalitzat. Es vol projectar en tot el que serien els col·legis tant sigui d' educació primària com secundària així com en el món universitari establint alguna mena d' acords amb la Universitat Rovira i Virgili amb la facultat d' enologia ja que podria ser una eina molt útil per als estudiants i poder aprendre moltes de les possibilitats que es podrien aplicar dins de l' àmbit tecnològic en el món del camp. 

Álvaro Sánchez  Martínez

Projecte: Taberna Valquíria 

L' Álvaro vol muntar una taverna a l' estil antic, en que la seva especialitat serà la cervesa i oferir-la aquesta a un preu bastant assequible. Apart oferirà diversos tipus de productes com montaditos, entrepans, tapes etc...  La seva intenció es que sigui un lloc de reunió també per veure esdeveniments esportius. Vol basar-se molt en el públic juvenil, gent jove de perfil universitari i també grups de persones que els hi agradin els esports i vulguin veure de forma col·lectiva activitats esportives. 

Albert Díaz García

Projecte: Tàrraco espectacles Romans

Premiat com el millor Investment Readiness Elevator Pitch del programa Enginy

 

El projecte es basa en la creació d’una experiència temàtica romana als clients, ja sigui en una lluita entre els participants en un camp de batalla adaptat, amb vestimenta i armes romanes de softcombat1, o també a través de veure un espectacle romà, com una lluita de gladiadors.  Es contractaran actors que realitzaran els espectacles per dies en funció de la demanda que hi hagués, i s' intentaria fer la millor recreació possible de l' espectacle romà així com l' art dels softcombat que pot atraure a un públic molt divers.

 

Lídia Figueras Segalà

Projecte: Gaia Rail 

La Lidia vol fer un projecte relacionat amb el món del lleure , la conscienciació mediambiental i el coneixement de l'entorn natural a través d' una sèrie de proves en diferents emplaçaments de la zona coneguda com el Baix Gaià. està inspirat en altres activitats que es fan a la resta de Catalunya. No obstant la faria diferencial el fet del volum d' activitats i la periodicitat ja que moltes només s'organitzen en dates molt concretes i esdevindria activa tot l'any.

Aquests joves, adherits a "Garantia Juvenil", si materialitzen el projecte que han preparat, podran sol·licitar en el marc d'aquest programa, un ajut d fins 9.000 € per posar en marxa el seu negoci

 

(imatges)

 • Compartir a

Acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2014

El passat Divendres 17 d’octubre de 2014, a les 20h, al Casal Municipal de Creixell es va fer l’acte de lliurament dels Premis Tarragonès 2014. Una gala presentada per la periodista Roser Marquès i que es va amenitzar amb un concert a càrrec de la pianista Victòria Fernández i de les sopranos Tatyana Bogdanchikova i Daniela Sarmiento.

 

Els premis que es van lliurar van ser els següents: (imatge)


SETZENA BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

 

La Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

 

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any.

 

El jurat d’aquesta convocatòria:

Montserrat Duch, professora d’història contemporània de la URV.

Jaume Massó, director del Museu Salvador Vilaseca de Reus.

Jordi Roca,professord’ antropologia dela URV.     

Magí sunyer, professor de filologia catalana dela URV.

 

 

CATORZÈ PREMI DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS

 

L’objectiu d’aquest premi és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca.

 

Guanyadors d’edicions anteriors són: Els Pets,Bigas Luna,Josep M. Rosselló,Olga Xirinacs,Pep Escoda,  Rafael Bartolozzi, JosepAntoni Baixeras,Josep Segú,Arantxa Sagardoy, Tatiana (a títol pòstum), Fermí Fernàndez,Àngel Òdena i Jesús Monllaó.

 

El jurat d’aquesta convocatòria:

Jordi Bertran,gestor cultural.

Lurdes Malgrat, escriptora i directora de l’Escola de Lletres de Tarragona.

Francesc Roig, Inspector en Cap dels Serveis d’Educació a Tarragona.

Rosa Ricomà, directora del Museu d’Art Modern de Tarragona.

 

 

CATORZÈ PREMI DE DIFUSIÓ EUTYCHES

 

L’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès.

 

Guanyadors d’edicions anteriors són:Manel Sanromà, Nàstic, Òscar Cadiach,Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó,Reial Societat Arqueològica Tarraconense, GEPEC, Walfida Pérez, l’Associació MediambientalLa Sínia, l’Associació Projecte Phoenix de Tarragona, el Centre d’Estudis d’Altafulla, l’Associació Cultural Sant Fructuós de Tarragona i Rafel López-Monné.

 

El jurat d’aquesta convocatòria:

Carles Abelló, director i cap de continguts del Més Tarragona i Més Reus.

Rosa Maria Codines, presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès.

Jaume Garcia, director del diari digital Tarragona21.

Dolors Saumell, directora dela Biblioteca Públicade Tarragona.

 

Les propostes d’aquests dos premis les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

Els premis consisteixen en un guardó de l’artista Bartolozzi.

 

 

 

 Reportatge fotogràfic

 • Compartir a

JOCS ESPORTIUS ESCOLARS DEL TARRAGONÈS

32 equips guardonats a la cloenda dels jocs eportius escolars del Tarragonès

A l’Escola Elisabeth de Salou, amb una sala d’actes plena d’esportistes i acompanyants, va tenir lloc l’acte de lliurament de trofeus de les Competicions Comarcals del Tarragonès d’esports d’equip dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

32 equips, que han assolit el campionat o el sots-campionat de les diferents competicions comarcals de bàsquet, futbol sala, futbol 7 i voleibol, van gaudir del seu corresponent reconeixement amb el lliurament del trofeu acreditatiu i dels diplomes pels seus respectius esportistes escolars. Cal fer esment que altres disciplines i categories, com és el cas de l’handbol, del futbol sala femení o del bàsquet cadet i juvenil, els guardons s’han donat a les finals territorials del Trofeu Diputació, ja que han participat directament en lligues regulars d’àmbit provincial.

Tanmateix, se’ls va lliurar als equips i als esportistes diferents promocions i obsequis rebuts del club Gimnàstic de Tarragona, d’Aquòpolis de la Pineda, del Club de Golf Costa Dorada, del Fitness4Live i de Tarragona Pàdel Indoor.

Tota una festa d’esport en edat escolar la que van tenir l’oportunitat de gaudir, que demostra la trajectòria de les competicions d’equip d’edat escolar a la nostra comarca.

 • Compartir a

Notícies

EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS S’ESTRENA A LA CREACIÓ DE LA “TAULA DEL FRANCOLÍ”, QUE PRETÉN LA MILLORA DE L'ENTORN DEL RIU
FORMACIÓ EN EL LLEURE ALS PALLARESOS
DANIEL CID PREN POSSESSIÓ COM A PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL
PERE VIRGILI CEDEIX LA PRESIDÈNCIA AMB UN CONSELL NET DE DEUTES
LA PUBLICACIÓ “EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS. D’ESPAI DE CULTE ROMÀ A HOSPITAL MEDIEVAL. 25 ANYS DE LA SEVA RECUPERACIÓ” ES VA PRESENTAR A LA SEU DE L’ENS
TALLER “LA FACTURA DE LA LLUM; COM PODEM REDUIR-LA?”
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS FARÀ LA RECOLLIDA DE RESIDUS DE RODA DE BERÀ
NICOLAS GARCÍA SERÀ PROPOSAT COM A NOU GERENT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS EN AQUEST SEGON TRAM DEL MANDAT
Correcomarca
REUNIÓ PER DEFINIR EL “PROTOCOL PER A L’ABORDATGE DE LA VIOLÈNCIA MASCLISTA”
PRESENTACIÓ DEL LLIBRE “EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS. D’ESPAI DE CULTE ROMÀ A HOSPITAL MEDIEVAL. 25 ANYS DE LA SEVA RECUPERACIÓ”
REDUIR LA FACTURA DE LA LLUM
20 ALUMNES ACABEN ELS CURSOS DE SERVEI D’ACOLLIDA DEL TARRAGONÈS
MÉS DE 200 PARTICIPANTS A LES “JORNADES SOBRE LA GESTIÓ DELS SERVEIS A LES PERSONES”
TALLER "LA FACTURA DE LA LLUM, COM PODEM REDUIR-LA?" A LA POBLA DE MAFUMET
AVUI S’HAN INICIAT LES “JORNADES SOBRE LA GESTIÓ DELS SERVEIS A LES PERSONES”
TALLER ITINERANT: “LA FACTURA DE LA LLUM, COM PODEM REDUIR-LA?”
El Consell Comarcal del Tarragonès lliura els diplomes de la tercera convocatòria de distincions de Mèrit als Serveis Distingits
EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COL·LABORA AMB CREU ROJA
Jornada 15 i 20 de juny: La gestió dels serveis a les persones.
Més de dues-centes persones participen a la caminada de primavera del Consell Comarcal
CONSELL COMARCAL I AJUNTAMENT DE VILA-SECA SIGNEN UN CONVENI DE SERVEIS SOCIALS.
SUPORT DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS A LA 5A JORNADA TÈCNICA DE SALUT I JOVES
GRAN ÈXIT DE “LA MAR DE FAMÍLIES”
CONTINUA “JUJOLANT. CONTES AL VOLTANT DE L’ARTISTA JUJOL”
JORNADA FAMILIAR “LA MAR DE FAMÍLIES”
TROBADA D’ASSOCIACIONS DE GENT GRAN DEL TARRAGONÈS
S’AMPLIA LA COL·LECCIÓ “ELS LLIBRES DEL CONSELL” AMB “PODER LOCAL, GOVERN I ASSISTÈNCIA PÚBLICA: L’HOSPITAL DE SANT PAU I SANTA TECLA DE TARRAGONA”
S’AMPLIA LA COL·LECCIÓ “ELS LLIBRES DEL CONSELL” AMB “PODER LOCAL, GOVERN I ASSISTÈNCIA PÚBLICA: L’HOSPITAL DE SANT PAU I SANTA TECLA DE TARRAGONA” de Josep Barceló Prats.
TASTA FAMILIAR A LA NOU DE GAIÀ

AJUNTAMENT DEL CATLLAR I CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS POSEN SOBRE LA TAULA QUÈ ÉS EL CIBERASSETJAMENT I COM PREVENIR-LO

Un bon nombre de persones van aplegar-s’hi interessades pel tema

 

Amb motiu del dia mundial de la lluita contra el bullying,el ConsellComarcal del Tarragonès i l’Ajuntament del Catllar han organitzat una xerrada sobre una de les modalitats més actuals i freqüents, i la majoria de vegades poc visible, d’assetjament entre iguals, el ciberbullying.

 

La xerrada es va fer per part d’una tècnica comarcal de joventut al Centre Cultural i va anar adreçada a una trentena de persones. S’hi van aplegar tant adolescents usuaris habituals delPunt Jove comde pares i mares preocupats per la incorporació dels seus fills i filles al món de les xarxes socials i mitjans audiovisuals.

 

La major preocupació que es va fer evident en la xerrada, és com prevenir els efectes negatius que comporten un mal ús de les eines 2.0, no tan sols pel maltractament que hi pot tenir lloc per part dels iguals, sinó també per tota la informació que inconscientment es posa a l’abast de persones adultes que podrien suposar un perill per als més joves.

 

El PuntJovedel municipi disposa d’una sala d’ordinadors on setmanalment els joves usuaris i usuàries s’hi troben i aprofiten per connectar-se a internet i a diverses xarxes socials, així que des de l’Ajuntament iel ConsellComarcal, que treballen les polítiques de joventut a nivell local gràcies a un conveni de col·laboració, s’ha vist la necessitat de donar una visió pedagògica del seu ús fent prevenció de les possibles conseqüències negatives que podria tenir.

 

Es preveu properament dur a terme un taller amb les persones usuàries delPunt Jove pertal de continuar treballant aquest tema i posar a la pràctica tot el que es va proposar a la xerrada com a accions preventives al ciberassetjament i concretament també treballar valors que evitin el maltracte entre iguals.

 

(Veure imatges)

 

 • Compartir a

AJUNTAMENT I CONSELL ESCOLTEN LA VEU DELS JOVES DE LA RIERA DE GAIÀ

AJUNTAMENT I CONSELL ESCOLTEN LA VEU DELS JOVES DE LA RIERA DE GAIÀ

Els joves de la Riera de Gaià contents amb el nou espai jove i amb les reunions de treball per a l’elaboració del seu Pla Local de Joventut.

El regidor de joventut de l’Ajuntament, la tècnica comarcal de joventut mancomunada i la dinamitzadora de l’espai jove han volgut escoltar el que tenen a dir aquells per als qui treballen. Per això es va convocar una reunió a l’espai, on units i implicats, es va vetllar per a que els joves participin en el seu propi procés de desenvolupament i participin activament en la vida del municipi.

 

Cal destacar que aquesta és també una bona manera perquè els més joves aprenguin les eines que els permetran formar part i prendre el relleu organitzatiu en les nombroses colles i associacions de què disposa el municipi i que desenvolupen un paper molt important tant en la seva dinamització com en la cohesió social.

 

Mitjançant conveni amb el Consell Comarcal del Tarragonès, i amb el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Tarragona, l’Ajuntament també està redactant en aquests moments el Pla Local de Joventut 2016-2019 i s’ofereix un servei d’atenció presencial tots els divendres de 9:30 a 12:30 al Punt Jove, on el projecte a destacar és l’acompanyament en la recerca de feina i el suport a la inscripció a la Garantia Juvenil.

 

 • Compartir a

AVUI S’HAN INICIAT LES “JORNADES SOBRE LA GESTIÓ DELS SERVEIS A LES PERSONES”

A la jornada d’avui hi ha assistit més de 70 professionals de serveis socials, de medi ambient i energia a més de persones dins l’àmbit empresarial

Les temàtiques exposades avui se centraven en la contractació pública

Aquestes jornades, l’últim acte dels programats per celebrar els 25 anys dels serveis Socials al Consell Comarcal del Tarragonès, se celebren a la sala Santiago Costa, de la Diputació de Tarragona, i tenen per objectiu oferir nous coneixements i crear sinergies per millorar la resposta als nous reptes que presenten els serveis socials.

La jornada d’avui l’han obert Pere Virgili, president del Consell Comarcal, Òscar Peris, delegat territorial de la Generalitat, i Rafael Torrico, gerent de SOREA, empresa col·laboradora i patrocinadora de les jornades, els quals han saludat els assistents i posteriorment han donat pas als ponents.
El Dr. Helio Robleda, amb el títol de “Quin cost tenen els serveis socials?” ha dissertat sobre la manera de calcular tècnicament els costos de la feina d’atenció a les persones.
L’ha seguit Albert Serra, secretari general de Salut, Generalitat de Catalunya, que ha fet una exposició general de la situació actual dels serveis a les persones i ha apuntat els objectius i la direcció cap on s’han de dirigir en un futur.

El Diputat Delegat de Patrimoni, de la Diputació de Tarragona, Mateu Montserrat, ha fet la introducció a la segona part de la jornada saludant tots els participants, agraint-los la seva presència i el seu interès, i oferint, com no podia ser d’una altra manera, el suport incondicional de la Diputació.

La Sra. Anna Ciutat, subdirectora general de Seguiment i Avaluació de la Contractació Pública de la Generalitat de Catalunya, ha presentat “El nou projecte de Llei de la contractació del servei a les persones” i Roser Hernández,  subdirectora general d'Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l'Autoempresa de la Generalitat de Catalunya, ha fet una exposició sobre “Què aporta el tercer sector?”.

Per concloure la jornada d’avui, s’ha desenvolupat una Taula Rodona, que amb el títol de “L’experiència del tercer sector en el servei a les persones”, ha estat moderada pel Dr. Pere Segarra, president Territorial del  Col·legi d'Economistes. Director de la Càtedra pel Foment de l'Emprenedoria i Creació d'Empreses de la Universitat Rovira i Virgili, i ha comptat amb la participació de Adela Camí, Directora General d’EDUVIC, SCCL, Roger Borrull Gras, adjunt a la direcció de l’àrea social de la Xarxa Sanitària i Social Santa Tecla, Toni Romero Herrera, diplomat en Treball Social i membre de la Junta Directiva de la Fundació en Xarxa, Jesús Delgado, administrador de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés, Xavier Ribera, secretari Provincial de Creu Roja i Pilar Ribas,  responsable del projecte d'acció social  de Càrites.

El proper i últim dia d’aquestes jornades serà dimarts, 20 de juny, i es farà també a la Diputació.
En aquesta propera jornada, a la que ja hi ha més de 140 persones inscrites, el tema vehicular girarà entorn de la pobresa energètica.

(veure més imatges)

 • Compartir a

BENESTAR SOCIAL DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS SIGNA EL CONTRACTE PROGRAMA AMB EL DEPARTAMENT DE TREBALL, AFERS SOCIALS I FAMÍLIES DE LA GENERALITAT

Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Maria Dolors Bassa, consellera de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, s'han reunit, juntament amb altres presidents de consells, alcaldes i tècnics del Camp de Tarragona, per signar el contracte de programa en matèria de serveis socials, benestar social i polítiques d'igualtat.

Segons aquest contracte, que es fa pel període 2016-2019, s'estableixen els eixos estratègics, els objectius generals, les actuacions que s'han de realitzar i el finançament necessari que permetin una gestió eficaç i eficient dels serveis socials a la comarca de Tarragonès.

El programa se centra principalment en donar prioritat a l'atenció de persones en especial necessitat social i de dependència, des de la proximitat, per tal d'optimitzar els recursos.

Aquest programa de col·laboració preveu millorar els serveis que fins ara s'han vingut oferint, espacialment en el marc de planificació i avaluació de les estratègies, la qual cosa permetrà  les variacions necessàries en tots els camps d'actuació, que es distribueixen en 38 línies diferents, en les àrees d'atenció primària, infància, dependència, joventut, immigració i dones, entre d'altres.

 

(Imatges)

 

 • Compartir a

BENESTAR SOCIAL DEL TARRAGONÈS CELEBRA LA JORNADA "EINES PER A LA INCLUSIÓ SOCIAL"

Els Serveis Socials del Tarragonès, dins el marc "Educar per incloure" han organitzat unes jornades formatives que, amb el títol "Eines per a la inclusió social" ofereixen diferents opcions per facilitar la inclusió social de diferents col·lectius en risc.

Aquestes jornades es van iniciar ahir, 27 d'octubre,a l'Aula Magna del Campus Catalunya de la URV. i continuen durant la jornada d'avui, al Castell del la Nou de Gaià.

Les jornades en iniciar amb unes conferències adreçades a entitats i professionals socials que presenten experiències d'educació inclusiva amb la pretensió de generar espais d'intercanvi per enfortir les xarxes educatives, professionals, d'entitats i de la ciutadania, i permetre la possibilitat de reflexió i aportar propostes educatives novedoses que afavoreixin la inclusió de les persones en risc.

L'acte d'inauguració fou presentat pel vicerector d'Universitat i Societat de al URV, Jordi Tous, pel president del Consell Comarcal, Pere Virgili, el director  dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona,  i l'inspector en cap d'ensenyament, Rafael Muñoz.

Es van presentar els Plans Locals d'Inclusió Social i diferents plans educatius desenvolupats al Tarragonès, així com diferents experiències de treball amb famílies. També van exposar-se dues conferències: "L'impacte de la pobresa i la vulneravilitat en la trajectòria educativa", desenvolupada pel director de la Càtedra d'Inclusió Social de la URV, Angel Belzunegui, i "Desarrollo de Competencias Parentales en el marco de la Parentalidad Positiva", a càrrec de la Dra. Raquel-Amaya Martínez, de la Universitat d'Oviedo.

L'acte fou tancat per la directora honorífica  de la Càtedra d'Inclusió Social, Carme Borbonès, i pel president de la Comissió de Benestar Social del Consell Comarcal, Antonio López.

La jornada d'avui, divendres 28 d'octubre, s'ha centrat en diferents tallers adreçats a professionals de serveis socials, tècnics, estudiants, polítics i diferents agents socials.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

BENESTAR SOCIAL I FAMÍLIA DOTARÀ ENGUANY EL CAMP DE TARRAGONA AMB 14,7 MILIONS PER FINANÇAR SERVEIS SOCIALS, LLUITA CONTRA LA POBRESA I FOMENT DE LA COHESIÓ SOCIAL I LA IGUALTAT

El Departament de Benestar Social i Família dotarà enguany els ajuntaments de més de 20.000 habitants i els consells comarcals del Camp de Tarragona amb 14,7 milions d’euros per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat. Aquest divendres la directora dels Serveis Territorials del Departament a Tarragona, Anna Vendrell, ha signat l’actualització de l’Acord marc de col·laboració amb els ajuntaments de Calafell, Cambrils, Salou, Tarragona, Valls i el Vendrell. També ha signat el del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

El text adapta al context actual alguns dels criteris i objectius establerts en l’Acord marc 2012-2015 que permet planificar coordinadament la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats així com altres programes de benestar social i polítiques d’igualtat, famílies amb infants, gent gran, acció comunitària, persones amb discapacitat, infants i adolescents, joventut, persones amb problemes de drogodependències, persones afectades pel VIH/Sida o persones immigrades, entre d’altres.

 

A tota Catalunya, el Departament destinarà més de 187 milions d’euros als ens locals per tal de finançar serveis socials bàsics i especialitzats, la lluita contra la pobresa i el foment de la cohesió social i la igualtat.

 

La directora territorial ha explicat que “amb aquesta aportació de 14,7 milions a l’administració local de Tarragona, el Departament de Benestar Social i Família consolida els serveis que ja es finançaven l’any anterior i torna a reforçar les mesures relacionades amb la lluita contra la pobresa, especialment de les famílies amb infants i adolescents”. En aquest sentit es torna a garantir l’obertura dels centres oberts per a infants i adolescents a l’estiu, segons la detecció de necessitats i demanda de cada territori, així com la priorització de l’aportació que el Departament destina a contribuir a les despeses de les ajudes d’urgència social.

 

D’altra banda, també s’incrementa la dotació global dels programes d’acollida i integració de persones estrangeres immigrades pel desplegament reglamentari de la Llei d’acollida que es va aprovar a finals de l’any passat i que regula, entre d’altres, els serveis de primera acollida i els programes d’acollida especialitzada. 

El contracte programa permet la coordinació i la cooperació interadministrativa amb els ens locals en tots els àmbits competencials del Departament de Benestar Social i Família. Anna Vendrell ha explicat que “enguany és seguirà la mateixa línia que l’any passat i es reforçarà encara més tot allò relacionat amb els serveis d’atenció a la infància i a l’adolescència i el suport a les situacions d’urgència social”.

 

 

 • Compartir a

BIBLIOTEQUES... ALLÀ ON VIUEN ELS CONTES. Tardor de contes a les biblioteques i punts de lectura de la comarca

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana en podem donar continuïtat amb la “Tardor de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”.

 

Aquest 2015 és l’Any de les biblioteques perquè es celebra el centenari de la creació de la Xarxa de Biblioteques de la Mancomunitat i ens hem volgut afegir als actes commemoratius dedicant el cicle a aquests equipaments, amb el títol  “Biblioteques... allà on viuen els contes”.

 

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca fan un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes. Si bé l’objectiu principal és el foment de la lectura com a eina de coneixement, també, és cert que les biblioteques sempre han tingut una funció de cohesió social fonamental en la nostra societat.

 

El cicle comença el  dimecres 14 d’octubre a la Biblioteca de Creixell i continuarà al Punt de Lectura Cal Cadernal de Salomó, a la Biblioteca Punt TIC de la Nou de Gaià, a la Biblioteca Mestra Maria Antònia de Torredembarra, a la Biblioteca Municipal de la Canonja, a l’Espai bilio-centre J. Manresa de la Riera de Gaià i a les Biblioteques Municipals de Perafort, Roda de Berà, el Catllar i Renau.

 

Aquest cicle l’hem programat amb cinc contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. En aquest cas, els contes van dirigits a nens i nenes. L’Agustí, la Rat, l’Imma, la Karme i la Munttsa també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i la gestió cultural, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots cinc, des de la seva perspectiva i des de la seva manera personal d’explicar, ens aproparan històries i emocions al voltant de les biblioteques. L’Agus “Cauen les lletres”, la Rat “Els llibres són els fills bonics dels arbres”, l’Imma  “L’arbre dels contes”, la Karme “Animalons de biblioteca” i la Muntsa “El dia que vaig caure dintre el cofre del tresor”.

 • Compartir a

Calçotada a la Nou de Gaià

El passat cap de setmana, organitzat per l’associació de festes i amb el suport de l’ajuntament de la Nou de Gaià, es va celebrar la tradicional “Calçotada Popular.

Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès hi acudí, convidat per l’ajuntament, i va compartir taula i calçots amb el conseller de l’interior, Jordi Jané, el qual va signar el llibre d’honor de l’ajuntament.

Durant l’àpat, el conseller va aprofitar per informar als representants polítics sobre diferents temes d’interès, dins la seva àrea.

 • Compartir a

CAMÍ DE SANT JAUME DE VALLBONA DE LES MONGES A JUNEDA

35 integrants de les associacions incloses al Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès van realitzar el tram V del Camí de Sant Jaume que té el seu origen a Tarragona, i que va des de Vallbona de les Monges fins a Juneda.

Els pelegrins van sortir a les 6.45h en autocar fins Vallbona, i des d'allà van seguir el camí a peu, al llarg d'uns 30 km. fins arribar a Juneda.

Durant el recorregut van ser rebuts pels alcaldes i representants municipals dels pobles que anaven creuant.

Tots els participants van poder omplir les credencials oficials de la cartilla de pelegrins.

 

(Veure imatges)

 

 

 

 

 

 

 • Compartir a

CAMINADA PER L'ENTORN DE TORREDEMBARRA

El col·lectiu del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès ha realitzat una caminada per l'entorn de Torredembarra, organitzada pel departament de serveis socials del Consell Comarcal del Tarragonès.

Una part del grup va sortir des de la seu de l'ens comarcal, amb autocar, fins Torredembarra, on es va reunir amb la resta de companys excursionistes, per recórrer i conèixer una mica més els camins, el paisatge i les diverses particularitats que presenta el Tarragonès.

 

El grup, format per unes cinquanta persones, va continuar per la costa vorejant el litoral fins el far, el port, el passeig Rafael del Campalans i van adreçar-se al centre antic de Torredembarra, a la seu de l’ajuntament, un dels edificis renaixentistes més notables de Catalunya,  construït a partir del 1565, on  van ser rebuts per l'alcalde i la regidora de Serveis Socials de Torredembarra.

 

Aquestes activitats, a part de ser molt saludables, permeten el coneixement de la comarca i faciliten l'establiment de relacions entre els diferents grups que s'integren en les diferents associacions de gent gran de la comarca.

 • Compartir a

CAMINADA PER L'ENTORN DEL CATLLAR

Pel proper divendres, 13 de novembre, el col·lectiu del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès realitzarà la Caminada de Tardor, una caminada per l'entorn del Catllar, organitzada pel departament de serveis socials del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

El grup es concentrarà davant la seu del Consell i partiran en autocar fins el Catllar, on es reuniran amb altres companys excursionistes, per recórrer i conèixer una mica més els camins, el paisatge i les diverses particularitats que presenta el Tarragonès.

 

Un cop al Catllar sortiran de la Torre d’en Guiu, i passaran pel costat de les antigues fàbriques de paper i tèxtil. Una d'elles és de l'any 1756 i l'altra del 1860. Després veuran l'Ermita de Sant Ramon que data de 1605; actualment s'està adequant per acollir el centre d'interpretació del riu Gaia.

Creueran el Bosc de la Farga que transcorre paral·lel per les antigues vies de la línia fèrria de Madrid a Barcelona, avui abandonades i passaran per la Bassa temporal de la Plana, bassa que s'omple només quan hi ha abundants pluges. Visitaran la Granja Escola Corral del Neri, i després, entre boscos i conreus arribaran a la falda del Castell del Catllar.

 

Les inscripcions es poden fer fins el dia 10 de novembre a través de cada associació del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès.

Per a més informació es pot trucar al CCT;  Tel. 977 244 506

 

Aquestes activitats, a part de ser molt saludables, permeten el coneixement de la comarca i faciliten l'establiment de relacions entre els diferents grups que s'integren en les diferents associacions de gent gran de la comarca.

 

(Formulari Inscripcions)

 • Compartir a

CAMINADA PER L'ENTORN DEL CATLLAR

El col·lectiu del Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès va realitzar la Caminada de Tardor, una caminada per l'entorn del Catllar, organitzada pel departament de serveis socials del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

En aquesta edició hi participàren més de 200 persones dels municipis de Tarragona, Roda de Berà, Torredembarra, Vila-seca, la Canonja i el Catllar.

 

El grup es concentrà davant la seu del Consell i van sortir en autocar fins el Catllar, on es reuniren amb altres companys excursionistes, per recórrer i conèixer una mica més els camins, el paisatge i les diverses particularitats que presenta el Tarragonès.

 

Un cop al Catllar, partiren de la Torre d’en Guiu, i passant pel costat de les antigues fàbriques de paper i tèxtil, una d'elles de l'any 1756 i l'altra del 1860, van seguir fins l'Ermita de Sant Ramon que data de 1605; actualment s'està adequant per acollir el centre d'interpretació del riu Gaia.

Després, van passar pel Bosc de la Farga que transcorre paral·lel per les antigues vies de la línia fèrria de Madrid a Barcelona, avui abandonades i per la Bassa temporal de la Plana, bassa que s'omple només quan hi ha abundants pluges. Visitaren la Granja Escola Corral del Neri, i després, entre boscos i conreus arribaren a la falda del Castell del Catllar.

 

Aquestes activitats, a part de ser molt saludables, permeten el coneixement de la comarca i faciliten l'establiment de relacions entre els diferents grups que s'integren en les diferents associacions de gent gran de la comarca.

 

 

 (Veure fotografies)

 • Compartir a

CASALS, COLÒNIES... ACTIVITATS AMB INFANTS, QUINA NORMATIVA CAL COMPLIR?

CASALS, COLÒNIES... ACTIVITATS AMB INFANTS, QUINA NORMATIVA CAL COMPLIR?

Foto arxiu: Megaestiu 2014 a Vila-seca

Quan s’acosta el bon temps les famílies comencen a pensar en què fer amb els seus fills i filles durant els mesos d’estiu... Això fa que tot un seguit d’empreses, entitats, Administracions i escoles, organitzin tallers, casals i colònies per als més petits i per als no tant petits de la família.

 

Des del Consell Comarcal del Tarragonès, que té les competències delegades en matèria de Joventut, es vol que les famílies puguin triar la millor opció sent conscients de quina és la situació a Catalunya en aquesta matèria.

 

A la nostra Comunitat Autònoma les activitats amb infants i joves menors de 18 anys es regeixen pel Decret 137/2003, que ve a ser una garantia de seguretat i de bona planificació per als usuaris de les activitats com casals, colònies, rutes i acampades. El contingut d'aquest Decret és d'aplicació a les activitats organitzades o promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades, en les que prèviament s’hi inscriuen els menors.

 

L’objectiu del Decret és vetllar per la seguretat de les persones assistents i la qualitat pedagògica d’aquestes activitats amb l’obligatorietat per part de promotors i organitzadors de complir amb uns requisits molt bàsics com són:

 

-        el compliment de la ràtio d’un monitor per cada deu nens.

-        del total de monitors de l’activitat, el 40% han de tenir titulació en el lleure (carnet de monitor o director en el lleure o bé cicle formatiu d’animació socio-cultural).

-        un responsable de tota l’activitat que coordina l’equip de dirigents i garanteix el compliment de la normativa, que ha de ser titulat com a monitor/a o tenir el cicle formatiu en animació sòciocultural en el cas d’activitats amb menys de 25 menors, i a partir d’aquesta xifra la titulació exigida és de director/a en el lleure.

-        Tenir un projecte educatiu de l’activitat, amb objectius i horaris.

-        Tenir una assegurança de d’accidents personals que cobreixi a més de les despeses de curació un capital mínim de 3.005,06€ per defunció per accident, i 6.010,12€ per invalidesa per accident.

-        Tenir una assegurança de responsabilitat civil per cobrir els riscos derivats del desenvolupament de les activitats de temps lliure amb un capital mínim de 150.253,03€ per víctima, i 601,012,10€ per sinistre.

-        Notificar l’activitat a la Generalitat de Catalunya a través de la web www.gencat.cat/joventut i anar a notificació d’activitats 20 dies abans de l’inici de l’activitat.

-        Tenir tota la documentació que especifica el Decret disponible en el moment de rebre la visita de seguiment per part del Consell Comarcal o bé dela Direcció Generalde Joventut. 

 

Des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès s’ofereix assessorament durant l’organització de les activitats per tal de facilitar el compliment d’aquest decret i s’ofereixen models de documentació que es poden trobar també a la seva web www.tarragones.cat a l’apartat de Joventut, “T’interessa”. Qualsevol entitat o empresa que vulgui utilitzar aquest servei pot trucar al 977244500 o fer un correu a joventut@tarragones.org

 

 

 

 

 

 • Compartir a

CELEBRACIÓ DELS 25 ANYS DE SERVEIS SOCIALS AL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS.

Data: 4 d’octubre de 2016.

Lloc: Ajuntament de La Pobla de Mafumet.

 •  09.00 Inauguració dels actes de celebració dels 25 anys de Serveis socials al Tarragonès i presentació del Pòster dels valors dels Serveis Socials. a càrrec del Sr. Pere Virgili i Domínguez,  President del Consell Comarcal del Tarragonès i del Sr. Joan Maria Sardà i Padrell Alcalde de la Pobla de Mafumet. També hi assistirà el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies a Tarragona, Sr. Francesc Tarragona.

 

 • 9.20 Taula Rodona: Converses amb els Serveis Socials del Tarragonès. A càrrec de diferents representants institucionals i tècnics de la comarca representatius de diferents etapes del desenvolupament dels serveis socials al Tarragonès.

                          

 • 10.15 Pausa- Cafè. Obertura de l’exposició “Correcomarca” al vestíbul de l’Ajuntament. Exposició itinerant de petit format commemorativa dels 25 anys dels serveis socials a la comarca del Tarragonès.

 

 • 10.30 Conferència Oberta. “Ser mare pare avui”. Eva Bach i Corbacho. Pedagoga i escriptora

 

Durant la jornada es desenvoluparan també les següents activitats al Casal Cultural

 

 • 11.45  Projecció del vídeo dels 25 anys de serveis socials.

 

 • 12.00 Teatre a càrrec de Factoria Los Sánchez: Monòleg ”Educador Social en Alaska”.

 

Per a tancar els actes, a les 13.30,  a l’Ajuntament de La Pobla de Mafumet, es realitzarà la fotografia commemorativa dels 25 anys de Serveis Socials al Consell Comarcal del Tarragonès.

 • Compartir a

CiU trenca el pacte de govern amb el PP al Consell Comarcal del Tarragonès

El Grup Comarcal de Convergència i Unió ha decidit trencar el pacte de govern amb el Partit Popular, alConsell Comarcal del Tarragonès.

 

Aquesta decisió els ha estat comunicada aquest matí en una reunió mantinguda amb representants del Partit Popular, els quals han manifestat entendre i acceptar el motius que han fet decidir a CiU a prendre aquesta decisió de posar punt i final aquest pacte.

 

Els motius principals que han justificat la ruptura han estat la continuada i sistemàtica obstaculització de Partit Popular a la política del Govern de la Generalitat, en les diferents iniciatives que ha pres.

 

Actitud que s’ha vist agreujada en els últims mesos, amb les imputacions al president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d’ensenyament, a conseqüència del 9 N.

 

Els grups comarcals de CiU i PSC mantindran l’actual pacte existent, que per si mateix garanteixen la estabilitat i governabilitat d’aquesta administració pública, alhora que s’inicien converses amb els grups comarcals de les altres formacions orientades a la seva participació en la governabilitat, si aquesta és la seva voluntat. 

 • Compartir a

CLOENDA DEL PLA DE FOMENT DE L’OCUPACIÓ 2016, BASAT EN UN PROJECTE DE PREVENCIÓ D’INCENDIS EN ZONES PERIURBANES

El Consell Comarcal del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, durant el 2016 (de maig fins avui) ha dut a terme un nou projecte de Prevenció d’incendis en zones periurbanes que ha beneficiat a 5 municipis de la comarca: El Catllar, Salomó, La Riera de Gaià, la Nou de Gaià i Vespella de Gaià.

Aquest projecte s'ha centrat principalment en la neteja forestal i de vegetació, però puntualment també ha intervingut sobre alguns camins i torrents.

 

Aquesta setmana s'ha fet l'acte de cloenda en el que els responsables dels organismes que han participat en el projecte, la Diputació en col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, han conversat amb els participants, interessant-se per la seva percepció de l'experiència, que ha sigut molt positiva.

 

A part del temps que han treballat, els participants valoraven especialment els coneixements i experiència adquirida. Entenien que això els podia afavorir a l'hora de cercar feina, i alguns ja tenien pensat algun projecte o estratègia de futur.

 

Els objectius generals del Pla d'ocupació són:

-        Fomentar les polítiques actives d’ocupació i la creació de llocs de treball a la comarca del Tarragonès.

-        Eliminar o reduir les zones de la comarca amb major risc de patir un incendi.

-        Condicionar els accessos a les urbanitzacions per facilitar l’extinció.

-        Operativitzar les xarxes viàries i punts d’aigua per evitar o minimitzar la propagació.

 

Aquest projecte s'ha realitzat amb 5 persones, a les que el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, ha animat a seguir esforçant-se en el seu desenvolupament personal i els ha ofert tota la col·laboració de l’ens, dins les funcions que li són pròpies.

 

El projecte va iniciar-se amb un període de formació teòrica, seguit d'un altra de pràctiques, en el qual es desenvolupa una tasca de servei públic.  Després de supervisar els resultats, els participants fan un mòdul de "Recerca de feina" orientat a facilitar la inserció en el món laboral.

 

El Pla d'Ocupació 2016 és un projecte impulsat per la Diputació de Tarragona i desenvolupat pel Consell Comarcal del Tarragonès, amb una actuació general dirigida al conjunt del territori.

 

(Veure més imatges)

 

 

 • Compartir a

COMPARTIM LECTURES PER SANT JORDI

El Departament de Cultura dela Generalitatcada any per Sant Jordi promou l’activitat “La veu em frisa”, vers de la poetaMontserrat Abelló,que consisteix a anar a llocs on hi ha persones que tenen dificultats per poder celebrar Sant Jordi al carrer i així acostar-los la festa a través de lectures.

El Consell Comarcal del Tarragonès coordina aquestes lectures a algunes residències de Gent Gran de la comarca, en les que hi participa personalment el president.

L’activitat compta amb la col·laboració dels ajuntaments i de persones voluntàries. Aquí teniu unes imatges de les lectures a les residències La Ermita de Creixell i Mar i Sol de Creixell.

 

(Veure més imatges)

 • Compartir a

COMPARTIM LECTURES PER SANT JORDI

El Departament de Cultura dela Generalitatcada any per Sant Jordi promou l’activitat “La veu em frisa”, vers de la poetaMontserrat Abelló,que consisteix a anar a llocs on hi ha persones que tenen dificultats per poder celebrar Sant Jordi al carrer i així acostar-los la festa a través de lectures.

El Consell Comarcal del Tarragonès coordina aquestes lectures a algunes residències de Gent Gran de la comarca, amb la col·laboració dels ajuntaments i de persones voluntàries. S’han fet lectures a les residències La Ermita de Creixell i Mar i Sol de Creixell. Aquí teniu alguna imatge de les residències de laXarxa Santa TeclaaLlevant i a Ponent.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

CONCERT DE NADAL AMB LES CORALS DE GENT GRAN DEL TARRAGONÈS

Com cada any per aquestes dates, al "Teatre Auditori" de Salou, s'ha celebrat la “Trobada de Corals d’Associacions de Gent Gran del Tarragonès”.

Hi han participat la Coral Asociación de Jubilados de La Granja, l'Espai "La Caixa" de Salou, l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Torredembarra, la Llar Municipal de la Canonja i l'Associació de Gent Gran Mare de Déu de la Mercè, amb una participació de més de 250 cantors de les diferents associacions i han ofert un concert de cançons de Nadal.

Els grups han estat dirigits pels directors David Molina, Joan C. Blanch, Juan Busquets i Alba Fortuny.

Al final, tots els participants i el públic que s’hi vulgui afegir, ha interpretat el "Fum, fum, fum" dirigits per Albert Molina.

L'alcalde de Salou, Sr. Pere Granados, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili s'han adreçat a tots el presents per agrair-los el concert i desitjar-los bones festes.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

CONCERT DE NADAL AMB LES CORALS DEL TARRAGONÈS

Com cada any per questes dates, aquesta setmana s’ha realitzat la “Trobada de Corals d’Associacions de Gent Gran del Tarragonès” al Casal Rierenc, de la Riera de Gaià.
Allí es van reunir més de 150 membres de les associacions i van oferir un concert de cançons de Nadal.
Hi van participar els “Cantaires de la Llar de Torredembarra”, la “Coral l’Esperança”, de la Canonja, la “Coral La Granja” i el “Cor Cantaire de la Pineda”. (veure fotografies)
Les diferents formacions van ser dirigides per Joan Busquests, Irene López, David Molina i Anna Maria Gil-Pérez, respectivament.
Al final, tots els participants i el públic que s’hi va voler afegir, van cantar “Santa Nit”, dirigits per David Molina.

 • Compartir a

CONCURS PER A DECORAR EL GOT QUE S’UTILITZARÀ AL SERVEI DE MENJADOR ESCOLAR, CURS 2016-17

L'Àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès prepara una edició de gots que es distribuiran entre els menjadors dels diferents centres escolars que gestiona.

Amb la finalitat de decorar aquests gots ha convocat un concurs de dibuix entre els alumnes usuaris d'aquest servei.

Les bases són les següents:

 

PER PARTICIPAR

Aquest concurs és obert a tots aquells alumnes que assisteixen regularment al menjador escolar i que vulguin participar-hi.

Temàtica del concurs: el dibuix que contingui el treball haurà de girar a l’entorn del menjador escolar.

Hi haurà una única categoria i cada participant podrà aportar un únic dibuix.

Els dibuixos originals hauran de ser:

•         A una sola tinta

•         En suport paper A4

•         Disposició horitzontal

 

 

VALORACIÓ I PRESENTACIÓ DELS TREBALLS    

El jurat valorà entre altres aspectes: simplicitat, originalitat,  facilitat de plasmar al got el treball realitzat,....

L’empresa que gestiona el servei de menjador juntament amb la direcció del centre, faran una primera tria de 3 treballs, d’entre tots els presentats, que faran arribar al Consell Comarcal del Tarragonès, com a molt tard el 20 de maig de 2016.

Cada dibuix anirà signat amb un pseudònim i, en un sobre a part hi haurà les dades del nen/a i del centre on està matriculat.                  

JURAT I PREMI

El Consell serà l’encarregat de triar entre tots els treballs presentats el guanyador, que es farà públic a través de la pàgina web de la institució.

 

El premi consistirà en un lot de material escolar per valor de:

•         100€ pel nen/a guanyador, a més del veure el seu nom escrit al got.

•         200€ pel centre on estigui matriculat el nen/a.

         

Els drets sobre el dibuix serà propietat del Consell Comarcal del Tarragonès.

La participació en aquest concurs implica l’acceptació d’aquestes bases.

Qualsevol aspecte no contemplat en aquestes bases serà resolt pel Consell Comarcal del Tarragonès. 

 • Compartir a

Consell Comarcal del Tarragonès i Protecció Civil de Tarragona signen un conveni de col•laboració.

Cada any, el Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès realitza caminades, trobades i diferents activitats multitudinàries a diferents llocs de la comarca que mouen un volum important de persones. En els darrers anys, l’assistència a aquestes activitats ha estat de l’ordre d’uns 1.500 participants anuals (sense incloure les activitats lúdiques o formatives que es realitzen en espais concrets).

Per aquest motiu sovint s’ha sol·licitat la col·laboració de Protecció Civil, que en diverses ocasions ha actuat amb precisió i eficiència davant d’imprevistos sobrevinguts.

És per això que el Consell Comarcal del Tarragonès, a través del seu president, Sr. Frederic Adan, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona, representada pel seu president, Sr. Lluis Magrané.

El conveni té com objectiu “prevenir i actuar en les diferents sortides promogudes pel Consell Consultiu dela Gent Gran, per tal de donar respostes a situacions de crisi i protegir i socórrer a les persones, donant els primers auxilis i trasllats al centre desalut corresponent”.

El Sr. Frederic Adanha manifestat que “poder comptar amb els voluntaris de Protecció Civil ens dóna una gran tranquil·litat, a nosaltres i als participants, de que qualsevol incidència serà resolta de manera immediata i efectiva, com així ha estat en anteriors ocasions, i afavoreix la confiança de les persones grans a l’hora de participar”.

Per la seva banda, a més, elConsell Comarcal del Tarragonèsdonarà a conèixer els serveis de Protecció Civil als municipis de la comarca que no tingui un servei propi de protecció civil com a competència obligatòria.  (fotos)

 • Compartir a

CONSELL COMARCAL I AJUNTAMENT DE VILA-SECA SIGNEN UN CONVENI DE SERVEIS SOCIALS.

El Consell Comarcal del Tarragonès ha signat un conveni amb l’ajuntament de Vila-seca, en el qual l’Àrea Bàsica dels Serveis Socials de Vila-seca serà gestionada per tècnics del Consell Comarcal.

Es dona la circumstància que el Consell  Comarcal ja treballava conjuntament amb els serveis socials de Vila-seca, però actualment, com és preceptiu, s’ha creat la seva Àrea Bàsica, que, tot i ser independent, es gestionarà amb el reforç dels tècnics comarcals.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, va comentar que “l’experiència d’aquests 25 anys dels Serveis Socials del Consell Comarcal homologuen una base qualitativa fiable, un punt de partida força elevat que seguirà creixent a mesura que canviïn les necessitats socials, sempre variables, subjectes a la vertiginosa rapidesa de la evolució constant de la nostra societat” i que “aquest conveni és la prova de que conjuntament anem pel bon camí, de que fins ara hem avançat adequadament”  

 

 • Compartir a

CONSELL COMARCAL I CONSELL ESPORTIU DEL TARRAGONÈS PREPAREN EL NOU CONVENI DE COL•LABORACIÓ

El president del Consell Esportiu del Tarragonès, Sr. Raül Font-Quer, junt amb una representació de la comissió directiva, s'ha reunit amb el president del Consell Comarcal, Sr. Pere Virgili, per preparar la renovació del proper conveni de col·laboració entre ambdós ens, seguint les línies bàsiques que s'han mantingut durant els últims anys.

 

Essencialment, el Consell Esportiu del Tarragonès executa la política esportiva de la comarca, coincidint amb les finalitats previstes del Consell Comarcal, que es tradueixen en uns programes comuns, mentre que el Consell Comarcal cedeix una part de les seves instal·lacions i equipaments i dona suport tècnic al seu equip professional.

 

Com a novetat d'aquest nou cicle es pot anunciar la creació d'una taula de regidors d'esport dels municipis del Tarragonès que podran fer les aportacions necessàries més adequades a les circumstàncies i perfil de cada municipi.

 

 • Compartir a

CONSTITUCIÓ DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

El Sr. Pere Virgili, alcalde de Roda de Berà, ha estat investit com a president del Consell Comarcal del Tarragonès per els propers dos anys, amb el suport del 70% dels vots, la qual cosa li atorga una majoria absoluta. Aquesta legislatura, ara liderada per CiU, es completarà amb la presidència d'un representant del PSC els dos últims anys.

 

(Veure fotografies)

 • Compartir a

CONTINUA “JUJOLANT. CONTES AL VOLTANT DE L’ARTISTA JUJOL”

Un dels programes que desenvolupa el Consell Comarcal del Tarragonès, des de fa anys, és el que apropa històries als nens i a les nenes, amb espectacles de formats ben diferents. Gràcies al patrocini de la Fundació Privada Mútua Catalana podem donar continuïtat a aquesta activitat, amb un nou cicle “Primavera de contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès” amb la participació dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Perafort, la Nou de Gaià, Creixell, Altafulla, els Pallaresos, Salomó, la Riera de Gaià, Constantí, el Morell i la Canonja.

 

Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat. Apropen el coneixement a través dels llibres, però també amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes.

 

Aquest any es commemora el centenari del coronament del campanar de Creixell, obra de l’arquitecte tarragoní Josep M. Jujol, per aquest motiu hem cregut interessant dedicar aquest cicle de contes a la figura de l’arquitecte Jujol, per tal que la seva obra, la seva manera particular de treballar, els materials, la simbologia i el seu particular univers creatiu, el coneguin els nens i les nenes del nostre territori.

 

El cicle el fan tres contacontes amb una àmplia experiència en explicar històries, tant a grans com a petits. L’Imma, l’Eugenia i l’Agus, també tenen una llarga trajectòria al món de les biblioteques, l’ensenyament i les arts escèniques, per tant, saben molt bé què es fa a les biblioteques i els continguts que poden agradar i enriquir als infants. Tots tres, des de la seva perspectiva i de la seva manera personal d’explicar contes, ens aproparan històries i emocions al voltant de l’ARTISTA JUJOL i el seu estil propi. L’Imma “Jujol, un geni de les transformacions”; l’Eugenia “Jujol, el nen del llapis i el lleó” i “Jujol i l’àngel i el porró” i l’Agus “Jujol”.

 

(Veure més imatges)

 

 

 • Compartir a

CONVENI DE COL·LABORACIÓ ENTRE EL PATRONAT DE MÚSICA DE VILA-SECA I EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS.

Mitjançant aquest conveni es desenvolupa un pla d’actuacions musicals als municipis i centres d’ensenyament de la comarca

 

El Sr. Pere Virgili Domínguez, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i el Sr. Josep M. Pujals i Vallvé, president del Patronat Municipal de Música de Vila-seca, han signat un conveni de col·laboració per tal de promoure la realització d’actuacions musicals als municipis de la comarca. A l’acte de signatura també hi ha assistit el director del Conservatori de Música de Vila-seca, Sr. Josep Solorzano.

 

El Patronat Municipal de Música de Vila-seca compta amb una formació coral el Cor Sant Esteve i diverses formacions musicals (Orquestra Haendel, Orquestra Corelli, Orquestra Lully, Conjunt de guitarres Miquel Llobet, Cor Vivaldi…) que han esdevingut formacions musicals de caràcter permanent amb una dedicació pedagògica i cultural que depassen els principis creadors i que han esdevingut formacions consolidades a la nostra comarca amb una capacitat real d’oferta musical.

 

El Consell Comarcal del Tarragonès és una entitat supramunicipal que té com a finalitat potenciar la capacitat de gestió dels municipis, mitjançant la coordinació i racionalització dels recursos existents, partint del principi de respecte a l’autonomia local.

 

Recollint les inquietuds culturals existents a la comarca, per tal d’ampliar una oferta musical ja existent, el Consell pot coordinar les activitats culturals municipals i col·laborar en la promoció d’activitats musicals, tal com estableixen les directrius sectorials del Programa d’Actuació Comarcal del Tarragonès.

 

Aquest conveni té per objecte el desenvolupament conjunt d’un pla d’actuacions musicals de les formacions que pertanyen al Patronat de Música de Vila-seca, mitjançant el qual es posaran a disposició dels Ajuntaments i dels centres d’ensenyament de la comarca les formacions musicals que determina aquest conveni.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

Correcomarca

Amb motiu de la celebració dels 25 anys de serveis socials al Consell Comarcal del Tarragonès l’Àrea de Benestar i Família ha impulsat l’exposició, “Correcomarca”. 
L’exposició, de petit format, vol donar visibilitat i valor a les diferents actuacions i programes dels serveis socials comarcals que es presten al ciutadà als municipis del Tarragonès. És itinerant, interactiva i incorpora elements educatius i de sensibilització social.
El CORRECOMARCA es va presentar a l’Ajuntament de la Pobla de Mafumet, el 4 d’octubre de 2016, i després de romandre tot el mes al municipi, l’exposició va instal·lar-se a Tarragona, a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. Posteriorment s’ha pogut veure, també, als ajuntaments d’Altafulla, el Morell, Constantí, la Canonja i durant aquest mes de juliol es pot visitar a l’ajuntament dels Pallaresos.

 • Compartir a

CREU ROJA I CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS RENOVEN EL COMPROMÍS PER REPARTIR ALIMENTS I LOTS DE SUPORT SOCIAL PER A PERSONES DESFAVORIDES

Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i Ramon Grau, president del comitè local de Creu Roja, han renovat el seu compromís de col·laboració per al repartiment d'aliments per a les persones més desfavorides, del Programa Operatiu del Fons d'Ajuda Europea, i també pel repartiment de lots de suport social, finançats a través d'una aportació del Consell Comarcal.

 

Mitjançant aquest acord, la Creu Roja posa a disposició les seves instal·lacions i el seu personal per emmagatzemar, gestionar i distribuir a un mínim de 600 persones, beneficiàries del projecte d'aliments del Fons d'Ajuda Europea per les persones més desfavorides (FEAD), les quals són derivades per l'equip humà del Consell Comarcal del Tarragonès.  Per aquesta col·laboració, el Consell fa una aportació de 5.766 € en concepte de les despeses ocasionades per aquesta gestió

 

A part, el Consell Comarcal farà una compra de lots de suport social, que consten bàsicament de productes específics per la infància, per un import de de 10.000 € més, que la Creu Roja complementa amb 3.333 € per atendre les necessitats no cobertes amb els aliments provinents del FEAD.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

FUNDACIÓ PRIVADA MÚTUA CATALANA DÓNA SUPORT A DIFERENTS ACTIVITAT

Fundació privada Mútua Catalana dóna suport a diferents activitats culturals que el Consell Comarcal del Tarragonès impulsa per la comarca.

Avui, el president de la Fundació Privada Mútua Catalana, Sr. Joan Josep Marca, s’ha reunit amb el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, per tal de signar un conveni mitjançant el qual la fundació dóna un valuosíssim suport per al desenvolupament de diferents activitats culturals a diferents municipis de la comarca.

Fruit d’aquest patrocini és el cicle “Primavera de Contes a les Biblioteques i Punts de lectura del Tarragonès”, que s’ha desenvolupat amb la participació dels municipis de Creixell, Vilallonga del Camp, Salomó, la Nou de Gaià, el Catllar, la Canonja, Roda de Berà, Perafort, Torredembarra, la Riera de Gaià i Altafulla.

Aquest cicle és una continuïtat al cicle que vam encetar la tardor passada i que, gràcies al compromís de Fundació Privada Mútua Catalana tindrà continuïtat la propera tardor.

Quan parlem de biblioteques no ens referim només a les considerades biblioteques públiques i municipals també ens referim als punts de lectura o els espais de dinamització cultural i equipaments que apropen el coneixement a través dels llibres, però que també tenen una important participació amb xerrades, exposicions i, com en aquest cas, amb els contes. Les biblioteques i punts de lectura de la comarca estan fent un esforç important per tal que la població tingui accés al coneixement sigui de la manera que sigui i amb una atenció especial als infants que són els més fràgils de la societat.

El Sr. Joan Josep Marca ha manifestat que la Fundació se sent compromesa amb aquest tipus d’iniciatives que donen aixopluc a activitats culturals, que ho fa amb molta il•lusió i que se sent gratificada amb els resultats obtinguts que ha pogut comprovar. 

El president, Sr. Adan, l’hi ha fet menció que activitats com aquesta són un mitjà que permet potenciar altres iniciatives que els diferents centres, biblioteques i espais de dinamització cultural poden dur a terme i que enriqueixen i multipliquen la seva activitat cara els usuaris, especialment els nens.

 • Compartir a

CURS DE MONITORS ALS PALLARESOS

Les regidories deJoventuti Ensenyament de l’Ajuntament dels Pallaresos organitzen un curs de monitors per a joves a partir de 18 anys que es farà al municipi els dies 23, 27, 28, 29, 30 i 31* de desembre de 2016 i els dies 2, 3, 4, 5*, 7, 8, 14 i 15* de gener de 2017 en horari de 10h a 14h i de 15h a 19h (*només matí).

El curs l’imparteix l’Escola de l’Esplai  i té un preu de 180€ per al jovent empadronat al municipi que té preferència d’inscripció ala formació. Encas d’haver més places disponibles hi podran participar joves d’altres localitats per un preu de 220€.

Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar a l’Ajuntament fins el 12 de desembre en horari de matí o bé al correu mancomunatjove@tarragones.org

Aquesta acció està inclosa a l’actual Pla Local deJoventuti compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, dela Direcció GeneraldeJoventuti dela Diputacióde Tarragona.

 • Compartir a

CURS DE MONITORS DE LA ZONA TRAC

Han finalitzat les 100h de classe presencials del curs organitzat per la Zona TRAC, en el marc del projecte Propera Parada, amb la col·laboració i el suport del Consell Comarcal del Tarragonès i la Direcció General de Joventut.

 

El curs, impartit per la Fundació Pere Tarrés, es va iniciar el 19 de desembre a Altafulla i hi han participat 17 alumnes dels 4 municipis. D’acord amb la nova normativa de formació en el lleure ara tenen per davant encara tres setmanes per acabar la part de formació on line i la realització de les 160h de pràctiques i la respectiva memòria.

 

La valoració fins ara del curs és molt positiva i fins al final del procés es farà un seguiment de l’alumnat per tal que aconsegueixi el seu objectiu, que no és altre que obtenir el carnet de monitor de la Generalitat de Catalunya i poder treballar amb infants i adolescents en l’àmbit del lleure educatiu.

 • Compartir a

CURS DE MONITORS DE LLEURE

Els municipis dela Zona Trac(Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell) , amb la col·laboració del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès, organitzen un curs de monitors de lleure per aquest Nadal per majors de 18 anys.

El curs tindrà lloc a la població d’Altafulla, i serà impartit perla Fundació Pere Tarrés.La formació en aquest àmbit inclou el títol oficial de monitor de lleure, amb reconeixement oficial perla Direcció GeneraldeJoventutde la Generalitat de Catalunya. Aquesta titulació representa un reconeixement formatiu tant per a l’associacionisme, com a l’hora de treballar en el tercer sector, i té una durada de 160 hores pràctiques i 150 hores lectives, de les quals, 25 són virtuals i 25 són per treballar en la memòria.

L’etapa presencial s’inicia el 19 de desembre i finalitza el 16 de gener i té un preu de 205€.

A més a més, amb la voluntat de col·laborar amb els municipis veïns sempre que sigui possible, des del TRAC s’han reservat cinc places d’aquest curs per als joves de La Riera de Gaià tal i com havia sol·licitat el seu regidor de joventut.

Podeu fer la vostra inscripció al Pij de referència a partir del dia 9 de novembre (Consulteu horaris).

PIJ Torredembarracasaljove@torredembarra.cat

PIJ Rodade Berà pij@rodadebera.cat

PIJ Altafulla  pijaltafulla@gmail.com

Punt Jove Creixellpuntjovecreixell@gmail.com

Punt Jove LaRiera mancomunatjove@gmail.com

 

(Cartell)

 • Compartir a

CURS DE PRE-MONITORS ALS PALLARESOS

Els curs va adreçat a joves de 15 a 17 anys

 

 

Les regidories de Joventut i Ensenyament de l’Ajuntament dels Pallaresos organitzen un curs de Pre-monitors per a joves de 15 a 17 anys, que tindrà lloc a les instal·lacions del Col·legi Sant Sebastià la setmana del 4 al 8 de juliol de 10 a 14h.

El curs l’imparteix l’Escola de l’Esplai  i té un preu de 30€ per al jovent empadronat al municipi, que tindrà preferència a l’hora de ser acceptat a la formació. En cas d’haver més places disponibles hi podran participar joves d’altres localitats per un preu de 40€.

Per a més informació i inscripcions us podeu adreçar a l’Ajuntament fins al 27 de juny en horari de matí.

Aquesta acció està inclosa a l’actual Pla Local de Joventut i compta amb el suport del Consell Comarcal del Tarragonès, de la Direcció General de Joventut i de la Diputació de Tarragona.

 • Compartir a

CURSOS DE FORMACIÓ PROFESSIONAL A CONSTANTÍ

L'ajuntament de Constantí en conveni amb l'entitat Criteria RRHH i amb la col·laboració del departament de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Tarragonès obre termini d'inscripció de cursos de formació que es realitzaran aquest mes de setembre. Aquestos cursos van dirigits  tant a persones aturades com aquelles que estiguin treballant i que volen millorar la seva  formació,  preferentment del municipi de Constantí. 

 

Els cursos, que es realitzaran en horari de tarda, s'iniciaran aquest mes de setembre, i són totalment gratuïts.

Els que estan previstos són els següents:

 

- TRACTAMENT DE RESIDUS ( no urbans). 30 HORES.

(Del 19 de setembre al 4 d'octubre)

 • · Adquirir els coneixements i les competències necessàries per poder desenvolupar correctament un

pla de gestió de residus a l’empresa.

 • · Mostrar a l'alumne diferents metodologies i tecnologies per gestionar, valoritzar i tractar el residus.

 

 

- CROMATOGRAFIA. 40 HORES

(S'iniciarà el mes de setembre)

 • · Aplicar la tècnica de cromatografia de gas i/o colors, utilitzant les eines adequades per a la realització de l'anàlisi qualitativa i quantitatiu.

                                          

Aquesta és una oportunitat per a aturats i treballadors en actiu que afavoreix la  competitivitat personal en el mercat laboral,  empodera envers el tema a tractar, actualitza coneixements i genera noves xarxes socials que faciliten la possibilitat de trobar treball o millorar l'actual.

 

 

 • Compartir a

DANIEL CID PREN POSSESSIÓ COM A PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL

En una Sessió de Extraordinària del Consell Comarcal del Tarragonès, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Pere Virgili, va presentar la seva renúncia, en compliment del pacte realitzat a l’inici de la legislatura, entre els grups convergents i socialista.

A continuació es va procedir a la votació per elecció del nou president, en la que l’únic candidat era el Sr. Daniel Cid, el qual va resultar elegit.

Després de fer el protocol·lari jurament, el nou president es va adreçar als presents demanant-los feina; “En el Consell Comarcal no hi ha d’haver una gestió de dretes o d’esquerres. Hi ha d’haver una gestió per cobrir les necessitats dels municipis i de tots els ciutadans que necessitin els nostres serveis”, va assegurar Daniel Cid. 

A continuació es va realitzar una nova sessió extraordinària per donar compte del nomenament del Vicepresident 1r, Sr. Pere Virgili i també es va presentar la proposta de la substitució de la persona responsable de gerència per Nicolàs Garcia Masero, la qual fou aprovada.

(Veure més imatges)

 • Compartir a

DECORA EL TEU GOT DE MENJADOR

L'àrea d'Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès periòdicament subministra els gots que s'utilitzen als menjadors escolars.

El proper curs, amb el suport de l'empresa Sorea, està previst renovar els gots actuals.

Es tracta d'un model de material irrompible, translúcid, amb una decoració adient.

Enguany es va implicar als alumnes usuaris del servei convocant el concurs “Decora el teu got de menjador”, en el que els alumnes feien un dibuix per imprimir-lo als gots.

Es van establir uns premis en material escolar, un per al guanyador del concurs i un altra pel centre on estudia.

El jurat, després d'avaluar els originals presentats, va considerar guanyador el dibuix "Ball de coberts", de l'alumne Toni Zamora Alabart, de l'escola Les Codinetes, de la Nou de Gaià.

En un acte celebrat a l'ajuntament de la Nou de Gaià, presidit per l'alcalde,

Abel Martí, i Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i la presència del president de la Comissió Informativa d'Ensenyament, Joventut i Esports, José García, a un espai on s'exposa la història de l'escola, es va procedir al lliurament de premis a l'alumne guanyador i al centre, que va recollir la seva directora, Silvia Farrerons.

 

(Imatges)

 • Compartir a

"Dia contra la violència masclista"

Dimarts dia 24N

 

Actes que es realitzaran al Consell Comarcal del Tarragonès amb motiu del "Dia contra la violència masclista".

 

Al matí:

Durant el matí, amb la xarxa de serveis socials es realitzarà:

 

 1. Lectura del Manifest amb els tècnics del Consell Comarcal del Tarragonès
 2. Projecció de vídeo (2min de durada)

El Consell Comarcal del Tarragonès ha enregistrat un vídeo en el que hi han participat les treballadores i treballadors de l'ens, el president del Consell, consellers i representants polítics dels municipis de la comarca, per adherir-se a la campanya del dia 25 de novembre, "Dia contra la violència masclista" que promou el Institut Català de les Dones.

Es tracta d’una iniciativa conjunta entre els diferents  SIADS  del territori i el Camp de Tarragona que realitzaran una acció similar per poder complementar les imatges en una sola idea comuna.

 

L’objectiu d'aquest vídeo és fer visible, de forma simbòlica, tota la tasca dels i les professionals que estan treballant per eradicar la violència des de tots els àmbits.  “#Hi som #Implicats

 

       

A la tarda:

Al Plenari del CCT

 1. Projecció del vídeo realitzat al Consell #Hi som #implicats
 2. Lectura del Manifest
 • Compartir a

Dia Internacional de la Infermeria

Amb ocasió del Dia Internacional de la Infermeria (12 de maig) el Sindicat d’Infermeria SATSE, format per més de 76.000 professionals a Catalunya, ha organitzat una “Campanya per la Visualització de la Professió Infermera”, que avui s’ha fet pública a Tarragona.
L’objectiu és que els ciutadans puguin identificar els professionals infermers i entenguin i valorin la seva funció.
Avui, a la Plaça Verdaguer, s’han realitzat diferents sessions informatives, tallers i s’ha presentat una exposició, tot adreçat al públic en general, per tal que puguin conèixer en profunditat la seva labor.
La Secretaria Provincial del SATSE, Sra. Caterina Ródenas, ha convidat al Delegat Territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Sr. Joaquim Nin, al President del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, al Director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Sr. Josep Mercadé, al Responsable dels Serveis Territorials de Promoció de la Salut a Tarragona, Sr. Joan Guix i a diferents representants municipals.
El Delegat Territorial de la Generalitat, Sr. Nin ha adreçat unes paraules d’agraïment i suport al col•lectiu professional d’infermeria.
Concretament, el Sr. Nin, ha destacat el seu agraïment als infermers i infermeres per la seva professionalitat, que ha fet possible que, tot i els moments difícils que estem passant, la qualitat del servei no ha baixat. També ha destacat que tothom ha d’entendre que la professió no compleix una funció complementària, sinó que té una responsabilitat pròpia i insubstituïble.
Posteriorment, després de visitar l’exposició han aprofitat una estona per comentar amb la Sra. Ródenas la situació actual del sector a casa nostra.

 • Compartir a

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, al Consell Comarcal del Tarragonès

Avui, 25 de novembre, amb motiu de la celebració del “Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones”, al Saló de Plens de Consell Comarcal del Tarragonès, diferents treballadores i treballadors de l’ens han fet lectura d’un conte relatiu al rol femení en la nostra societat i al respecte necessari entre les persones de diferents generes.
Posteriorment, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, acompanyat dels portaveus dels grups polítics comarcals, han penjat a la façana de l’edifici uns cartells amb un llaç de color lila i el president, davant el treballadors ha llegit un manifest de rebuig a la violència contra la dona, tot lamentant que siguin necessaris actes com aquest per reivindicar una conducta social que s’hauria d’entendre com normal. (album)

 • Compartir a

DIA INTERNACIONAL PER L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el Consell Comarcal del Tarragonès, a través del Servei d’ Informació i Atenció a les Dones (SIAD), s’implica per tal de fer visible aquesta data i explicitar el seu rebuig a la violència masclista. Alhora, celebrem els 25 anys dels Serveis Socials, “25 anys al servei de les persones”, que carreguen de significat i importància aquest esdeveniment. 

Ens satisfà molt poder comptar amb la col·laboració del Municipi d’Altafulla per desenvolupar l’acte que tindrà lloc el diumenge dia 27 de novembre. Realitzarem un esdeveniment que aplegui diverses entitats, col·lectius i associacions per tal de posar de manifest la importància de Implicar-se en la lluita contra la violència envers les dones. A continuació us informem de la programació:

-      12h. Plantada i cercavila de Gegantes de diverses Colles Geganteres del Tarragonès contra la violència masclista. Plaça Consulat de Mar i recorregut pel Passeig Marítim. 

-      12.45h. Lectura conjunta del Manifest Institucional a càrrec de representants polítics. Parc Voramar. 

-      13h. Espectacle multidisciplinari amb perspectiva de gènere i rebuig de la violència masclista a càrrec de Dona Cançó. Parc Voramar. 

En cas de pluja l’acte es realitzarà al Casal La Violeta. 

Us animem a que en formeu part i acompanyeu a les Gegantes del vostre Municipi durant la cercavila en Contra de la Violència Masclista i gaudiu de l’espectacle amb les vostres famílies.

 • Compartir a

DIA MUNDIAL DE LA POESIA A CREIXELL

Aquest dimarts, 15 de març, a la Biblioteca Municipal de Creixell es van realitzar un conjunt de lectures del poema d’Olga Xirinacs“Preneu les roses” en diferents llengües, a càrrec de famílies i personalitats de la comarca, amb la participació del Sr. Pere Virgili, president del Consell Comarcal del Tarragonès, i del Sr. Jordi Llopart, alcalde de Creixell.

 

Aquesta celebració es fa donat que la UNESCO va declarar el dia 21 de març, Dia Mundial dela Poesia. Percelebrar-ho,la Institucióde les Lletres Catalanes amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística, fomenta tot un seguit d’iniciatives arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d’un autor/a a qui se li encarrega un poema que és traduït a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial dela poesia. Aquestany s’ha traduït del català a vint llengües el poema “Preneu les roses” de l’escriptorade Tarragona OlgaXirinacs.

 

Per tal de commemorar aquest esdeveniment i que la poesia es converteixi en la gran festa de la paraula i de les lletres i que l’aprenguem a estimar i a valorar cada dia, s’organitzen tot un seguit d’accions poètiques als nostres municipis. Així, els ajuntaments del Catllar, Creixell, la Nou de Gaià, Roda de Berà, i Salomó amb la col·laboració del Consell Comarcal del Tarragonès han preparat diferents activitats, perquè hi pugui participar tothom.

 

Les properes lectures són les següents:

 

LA NOU DE GAIÀ – Castell Centre Cultural - Dimecres 16 de març, a les 15.15h

Canviarem Poemes per piruletes i farem lectures del poema d’Olga Xirinacs “Preneu les roses” en diferents llengües. L’activitat es farà en col·laboració dels alumnes de l’Escola les Codinetes de la Nou de Gaià, els quals faran una lectura poètica i hi haurà una exposició dels treballs que han realitzat.

 

RODA DE BERÀ - Biblioteca Municipal - Dijous 17 de març, a les 18h

Lectures del poema d’Olga Xirinacs“Preneu les roses” en diferents llengües, a càrrec de famílies, nens i nenes i personalitats de la comarca.

 

SALOMÓ - Punt de Lectura Cal Cadernal - Dilluns 21 de març, a les 19h

Lectures del poema d’Olga Xirinacs“Preneu les roses” en diferents llengües, a càrrec de famílies, nens i nenes i personalitats de la comarca. El club de lectura llegirà poemes encadenats i lectura de poemes d’una poetessa local.

 

(Veure Imatges)

 • Compartir a

DIA MUNDIAL DE LA POESIA A LA NOU DE GAIÀ

El passat 21 de març, a l’Escola “Les Codinetes”, de la Nou de Gaià, es va fer un acte de lectura de poemes, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia.

La celebració, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, es basa en la lectura d’un poema  traduït a una vintena de llengües.  Enguany el poema és de Antònia Vicens, que l’ha escrit expressament per a aquesta ocasió.

El Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a aquesta iniciativa i juntament amb l’alcalde de la Nou, Abel Martí i alumnes, docents de l’Escola “Les Codinetes”, el president del Consell Comarcal, Pere Virgili, va llegir públicament uns poemes.

 

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

DIA MUNDIAL DE LA POESIA A RODA DE BERÀ

El passat 21 de març, a Biblioteca Municipal Joan Martorell Coca De Roda de Berà, es va fer un acte de lectura de poemes, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia.
La celebració, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, es basa en la lectura d’un poema traduït a una vintena de llengües. Enguany el poema és de Antònia Vicens, que l’ha escrit expressament per a aquesta ocasió.
El Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a aquesta iniciativa i juntament amb veïns del municipi el president del Consell Comarcal i alcalde de Roda, Pere Virgili, va llegir públicament uns poemes.


(Veure imatges)

 • Compartir a

DIA MUNDIAL DE LA POESIA A SALOMÓ

El passat 20 de març, al Punt de Lectura Cal Cadernal, de Salomó, es va fer un acte de lectura de poemes, per celebrar el Dia Mundial de la Poesia.

La celebració, promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, es basa en la lectura d’un poema  traduït a una vintena de llengües.  Enguany el poema és de Antònia Vicens, que l’ha escrit expressament per a aquesta ocasió.

El Consell Comarcal del Tarragonès s’ha sumat a aquesta iniciativa i juntament amb l’alcalde de Salomó, Antoni Virgili i altres persones col·laboradores veïns del poble, el vicepresident del Consell Comarcal, Daniel Cid, va llegir públicament uns poemes.

L’acte va culminar amb una interpretació escultòrica de la poesia a càrrec de Pere Daura i amb la realització d’un poema col·lectiu entre tots els presents.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

Dia Universal de la Infància al Consell Comarcal del Tarragonès

Amb motiu del Dia Universalde la Infància,  que se celebra el 20 de novembre, elConsell Comarcal del Tarragonèsha acollit els alumnes de 4art. Col·legi Lestonnac-L'Ensenyança per tal de fer una lectura i comentari sobre el text dela la Convenciódels drets de l'infant.

 

Aquesta data és doblement significativa perquè el 20 de novembre de l'any 1959 es va signar la Declaració universaldel drets de l’infant i també un 20 de novembre, trenta anys més tard, es va adoptar la Convenció dels drets de l'infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides.

 

En l’acte d’avui, el president del Consell Comarcal de Tarragonès s’ha adreçat als alumnes i els ha explicat el funcionament d’una sessió del Plenari, i ha contestat totes les seves preguntes en una sessió molt participativa.

 

Posteriorment s’ha lliurat a cada alumne una versió il·lustrada i adaptada per a nens i nenes de 9 anys, sobre el contingut del text aprovat a la Convenció dels drets de l'infant a l'Assemblea General de les Nacions Unides, i se n’han llegit alguns articles que ha comentat el president i els alumnes li plantejaven qüestions sobre ells.

 

 • Compartir a

Diada de les Dones del Tarragonès

La Federació de Grups de Dones del Tarragonès va celebrar la seva diada. Una jornada festiva i de germanor que aprofiten les dones de les diferents associacions per relacionar-se entre elles i intercanviar experiències. (veure fotografies)

La presidenta de la federació, Sra. Carme Cárdenas, ajudada per les seves col·laboradores, Carmen Martínez, Esmeralda Nuñez i María Sabaté, conjuntament amb tota la junta directiva, com cada any, ha mogut aquesta diada de participació, a la que s’hi ha afegit un centenar de dones de les Associacions de Dones de la Riera de Gaià, dels Pallaresos, de la Pineda, del Catllar, Salou, Torredembarra, Vilallonga del Camp, Vila-seca, l’Ateneu Cultural de Dones d’Altafulla, l’Associació de Jubilades i Pensionistes de Tarragona, el Col·lectiu de Dones de la Canonja i el Grup Cultural de Mestresses de Casa de Constantí, que enguany celebrava els 40 anys del seu naixement.

La jornada es va obrir amb una visita a la Diputació de Tarragona, on el seu president, Sr. Josep Poblet, el va donar la benvinguda i les felicitacions per l’activitat que desenvolupen totes les associacions.

També van intervenir als parlaments el President del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, el qual es va felicitar de poder celebrar actes com aquest, tot recordant que, de vegades, la dona és notícia de males notícies, que hem d’ajudar a combatre. La Coordinadora de l’Institut Català de la Dona, Sra. Lidia Vargas, i el vicepresident primer de la diputació, Sr. Albert Vallvé, també els va adreçar unes paraules afectuoses de benvinguda.

La resta de la jornada la van dedicar a visitar el Museu d’Art Modern i la Catedral, després de la remodelació recentment realitzada.

La jornada va concloure amb un dinar de germanor que van compartir amb el president del Consell Comarcal i la coordinadora de l’Institut Català de la Dona.

Durant l’àpat es van repartir alguns obsequis a les diferents associacions i es va anunciar que el proper any 2015 se celebraria la jornada a Vilallonga del Camp.

 • Compartir a

DIÀRIAMENT ELS AUTOCARS DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS MOUEN 1.150 ALUMNES

El usuaris valoren molt positivament la qualitat del servei

 

La xarxa d'autobusos de transport escolar del Consell Comarcal del Tarragonès està organitzada en 34 línies que, diàriament cobreixen els pobles de la comarca (i alguns d'altres comarques veïnes), desplaçant-los des del seu lloc de residència fins al centre d'ensenyament on estan matriculats, garantint, d'aquesta manera, que tots estiguin escolaritzats.

En total, el moviment d'alumnes és de 1.150, dels quals, 350 van a centres d'educació especial. Precisament per això, una part dels autocars que cobreixen el servei estan adaptats per poder transportar persones de mobilitat reduïda.

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, ha visitat l'Escola Sant Rafael a l'arribada dels autocars i s'ha entrevistat amb la directora del centre, Sra. Mar Sendra, per tal de conèixer els detalls del servei que gestiona el Consell.

Periòdicament, el Consell Comarcal del Tarragonès realitza controls i enquestes entre els pares i mares i el personal de les escoles per tal de conèixer el grau de satisfacció que percep l'usuari. Els resultats són molt positius, amb una valoració qualitativa superior a vuit sobre 10. Tot i així, el seguiment es complementa amb aquestes visites que es realitzen d'una forma regular i que serveixen per comprovar directament el funcionament del servei i intercanviar opinions amb els responsables de cada centre i els treballadors/es, així com els monitors/es, i poder veure quines són les característiques més importants i detectar si existeix algun aspecte que podria millorar-se.

El servei de Transport Escolar Obligatori es gestiona per delegació des del Departament d'Ensenyament del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

DIVUITENA CONVOCATÒRIA DEL PREMI TARRAGONÈS BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA

El divendres 1 de juliol de 2016 s’acaba el termini per presentar projectes a la Beca d’Investigació. Aquesta Beca s’atorga  a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

 

El jurat d’aquesta convocatòria està integrat per Montserrat Duch, professora d’Història Contemporània delaURV;Magí Sunyer, professor de Filologia Catalana delaURV;M. Elena Virgili, cap de la Biblioteca-Hemeroteca Municipal de Tarragona iAntoni Virgili, professor del Departament de Ciències de l’Antiguitat i l’Edat Mitjana de la Universitat Autònoma de Barcelona. També formen el jurat el president del CCT  i la presidenta de la comissió de cultura del CCT.

 

La beca té una dotació de 2.450 € i la publicació del treball dins la col·lecció Els llibres del Consell. Amb els últims títols publicats podem veure l’ampli abast temàtic d’aquest Premi:

-        El nostre cinema paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès de Pedro Nogales i José Carlos Suárez.

-        El Call jueu de Tarragona. Estudi històric i arqueològic de l’edifici de Ca la Garsa i el seu entorn de David Bea, Sergi Navarro i Aleix González.

-        La població de Tarragona de la crisi Baixmedieval a la de l’Antic Règim. Aproximació a la demografia històrica d’Eduard Juncosa.

 

(Bases)

 • Compartir a

DURANT EL 2016, ELS EXPEDIENTS D'AJUT A L'HABITATGE S'HAN INCREMENTAT UN 25%

L’Oficina d’Habitatge ila Borsade Mediació del Tarragonès apropa i facilita als ciutadans de la comarca l’assessorament i la gestió de serveis i ajuts relacionats amb l’habitatge. El servei està integrat dins de la xarxa d’Oficines Locals d’Habitatge (OLH) mitjançant conveni amb l’Agència d’Habitatge de Catalunya i amb la col·laboració dela Diputacióde Tarragona.

Dona servei a tots els municipis de la comarca, excepte els de Vila-seca i Tarragona, que compten amb OLH pròpia, ila Canonja, a la que si li dona servei des de l’OLH de Tarragona.

L’Oficina Informa i assessora, a la ciutadania, en totes les matèries relacionades amb l’habitatge, amb el deute hipotecari i amb altres problemàtiques generades per la pèrdua de l’habitatge (d’acord ambla Lleidel Dret a l’habitatge i altra legislació vigent), gestiona i tramita les línies d’ajuts del Pla per al dret a l’habitatge i de l’AHC (prestacions puntuals i urgents per el pagament de l’habitatge, prestacions permanents per al pagament de lloguer i renda bàsica d’emancipació) i assessora en l’àmbit de les inscripcions al Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb protecció oficial.

Una de les activitats més intenses són els tràmits dels programes socials, que inclouen la gestió d'expedients de prestacions puntuals i urgents al pagament de l'habitatge, la gestió d'ajuts permanents per al pagaments dels lloguers i la gestió dels expedients dela Renda Bàsica d'Emancipació.

Durant el termini en que la convocatòria ha estat oberta s’han tramitat un total de 867 expedients d’ajuts al lloguer, el que representa un increment del 35%  respecte els tramitats en l’any 2015.

D’aquests 221 són de renovació i 646 de la nova convocatòria 2016.

A diferència de la convocatòria d’ajuts al lloguer, la tramitació d’expedients d’urgència especial esta oberta tot l’any.  Durant el primer semestre de l’any s’han tramitat un total de 18 expedients el que estaria una mica per sota dels tramitats l’any 2015.

Comparativa d’expedients tramitats de l’Oficina d’Habitatge del Tarragonès en els darrers anys:

Oficina d’Habitatge - Expedients tramitats

2013

2014

2015

Prestacions per al pagament del lloguer

477

245

643

Prestacions d’urgència especial

29

57

43

 

Un altra servei que prestala Oficinad’habitatge del Tarragonès és el dela Borsad’habitatge que gestiona el programa de mediació per al lloguer social, d’habitatges desocupats, que té com a objectiu posar en lloguer habitatges desocupats a un preu assequible, mitjançant un servei d’assessorament i mediació entre els demandants d’habitatges de lloguer i els propietaris d’habitatges desocupats. Tot facilitant la formalització de contractes de lloguer amb un seguit de garanties i avantatges per els dos, i incrementant el parc d’habitatges gestionat per les administracions públiques per possibilitar l’accés a l’habitatge de la població amb ingressos més baixos.

Durant el primer semestre de l’any 2016, s’han signat 12 contractes nous de lloguer, en relació a habitatges que s’incorporen ala Borsa.Entotalla Borsadel Tarragonès gestiona un parc de més de 60 habitatges a preus assequibles, distribuïts per diferents municipis de la comarca.

Comparativa d’expedients tramitats perla Borsade mediació en els darrers anys:

Borsa de mediació per al lloguer social

2013

2014

2015

Nous contractes de lloguer

18

18

17

 • Compartir a

El Consell Comarcal al Festival de Creació Audiovidual de Tarragona

Després de deu anys consecutius de participació del Consell Comarcal del Tarragonès en el Festival de Creació Audiovidual de Tarragona donant suport al projecte pedagògic Mira’m, i una pausa de dos anys, enguany tornem amb moltes ganes. El festival actual destaca pel cicle de pel·lícules la temàtica de les quals gira al voltant de la caiguda del mur de Berlín anomenat Off the Wall (projectat a diversos països europeus).

 

El Mira’m té cabuda dintre del REC com un projecte adreçat a l’alumnat de batxiller que pretén fer arribar al nostre jovent un cinema no comercial acompanyat de reflexions vers temàtiques diverses. Enguany la celebració s’ha fet a la seu de Caixa Forum de Tarragona.

 

En la jornada d’enguany, després de la visualització de la pel·lícula “No one’s child” , el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, ha saludat els alumnes presents i els ha convidat a participar en el diàleg amb el Sr. Vladan Petkovic (Periodista cultural, crític cinematogràfic, i assessor de diversos festivals als Balcans), el qual és el responsable de comunicació del projecte europeu "Off the Wall" del que forma part "No one's child".  (veure fotografies)

 

És bo destacar que aquesta ha estat una oportunitat única perquè l’alumnat assistent ha pogut conèixer el conflicte a l’antiga Iugoslàvia a través d’algú que la va viure en primera persona en plena adolescència, com és el Sr. Petkovic, la qual cosa a despertat molt el seu interès.

 

Els temes que s’han tractat a partir de la seva visualització del film i el posterior debat són: la formació del Jo; el paper de l’amistat en el desenvolupament personal; l’educació i la integració a la societat i el context propi; l’antiga Iugoslàvia i la seva fragmentació.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL CONTROLA EL COMPLIMENT DE LA NORMATIVA DELS CASALS PER A NENS I JOVES

Quan s’acosta el bon temps les famílies comencen a pensar en què fer amb els seus fills i filles durant els mesos d’estiu... Això fa que tot un seguit d’empreses, entitats, Administracions i escoles, organitzin tallers, casals i colònies per als més petits i per als no tant petits de la família.

 

Tant  des del Consell Comarcal del Tarragonès, que té les competències delegades en matèria de Joventut, com des de la Coordinació Territorial de Joventut a Tarragona, es realitzen visites de seguiment per garantir el compliment de la normativa d’aquestes activitats, amb l’objectiu que les famílies tinguin la garantia que aquestes reuneixen unes condicions adequades.

 

A la nostra Comunitat Autònoma les activitats amb infants i joves menors de 18 anys es regeixen pel Decret 137/2003, que regula la seguretat i bona planificació de les activitats i equipaments on s’han de desenvolupar, com casals, colònies, rutes i acampades. El contingut d'aquest Decret és d'aplicació a les activitats organitzades o promogudes per persones físiques o jurídiques, públiques o privades, en les que prèviament s’hi inscriuen els menors.

 

L’objectiu d’aquesta normativa, a part de vetllar per la seguretat de les persones assistents, és també vetllar per la qualitat pedagògica d’aquestes activitats i obliga als promotors i organitzadors a complir amb uns requisits bàsics com són:

 

-              La presència d’un monitor per cada deu nens.

-              del total de monitors de l’activitat, el 40% han de tenir titulació en el lleure (carnet de monitor o director en el lleure o bé cicle formatiu d’animació socio-cultural).

-              un responsable de tota l’activitat que coordina l’equip de dirigents i garanteix el compliment de la normativa, que ha de ser titulat com a monitor o tenir el cicle formatiu en animació sòciocultural en el cas d’activitats amb menys de 25 menors, i a partir d’aquesta xifra la titulació exigida és director en el lleure.

-              Tenir un projecte educatiu de l’activitat, amb objectius i horaris.

-              Disposar d’una assegurança de d’accidents personals que cobreixi, a més de les despeses de curació, un capital determinat per accidents.

-              Disposar d’una assegurança de responsabilitat civil per cobrir els riscos derivats del desenvolupament de les activitats de temps lliure.

-              Notificar l’activitat a la Generalitat de Catalunya.

-              Tenir tota la documentació que especifica el Decret disponible en regla i disponible el moment de rebre la visita de seguiment del Consell Comarcal o bé de la Direcció General de Joventut.

 

 

Les activitats més sol•licitades per les famílies són els casals de vacances i les colònies. Durant aquestes dues primeres setmanes d’estiu, el Consell Comarcal del Tarragonès ha realitzat ja un total de 31 visites a casals del total de 57 notificats fins ara, pel que les visites es continuaran fent durant tot l’estiu. 

 

Una de les activitats que el president del Consell Comarcal del Tarragonès ha volgut visitar ha estat el Megastiu de Vila-seca, ja que és un dels casals de la comarca que compta amb més participació. La promou l’Ajuntament de Vila-seca i es du a terme al Col•legi Públic Mestral, amb 207 participants d’edats compreses entre els 3 i els 11 anys durant aquesta primera quinzena. A partir dels 12 anys i fins als 17 els joves canvien d’ubicació i participen de l’Extiu Extrem, un conjunt d’activitats que compta aquesta quinzena amb 49 inscrits.

 

Durant la visita,  el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, hi ha acudit amb el Tinent Alcalde de Vila-seca, Sr. Josep Toquero, i el Regidor de Joventut, Sr. Francisco Almazan. Allí, acompanyats pel Sr. Jesús Sesé, Coordinador de Projectes de la Fundació Privada “En Xarxa”, han supervisat algunes de les activitats que desenvolupen els nens i nenes i joves, i han participat en els seus jocs, tot interessant-se personalment pel seu nivell de satisfacció.

 

Tanmateix, també han animat l’equip tècnic i monitors, posant al seu servei qualsevol acció de suport que puguin necessitar del Consell Comarcal o de l’Ajuntament.

 

Aquestes activitats són també una porta oberta a la participació d’aquells joves amb inquietuts que volen col•laborar amb les associacions i entitats, per tal de dinamitzar la vida dels municipis. A més a més són moltes les persones que mostren el seu interès per realitzar les pràctiques dels cursos d’educació en el lleure en aquestes activitats.

 

Des del Servei Comarcal de Joventut del Tarragonès no tan sols es realitzen les visites de seguiment per garantir el compliment de la garantia, sinó que també s’ofereix assessorament durant l’organització de les activitats per tal de facilitar el compliment d’aquest decret, així com es faciliten models de documentació.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS ACULL LA PRIMERA DE LES SESSIONS INFORMATIVES QUE ES FARAN SOBRE EL NOU DECRET D’ACTIVITATS PER A MENORS DE 18 ANYS

Amb l’entrada en vigència el passat 1 de novembre del nou Decret d’Activitats de Lleure amb menors de 18 anys, la Coordinació Territorial de Joventut, la Coordinació territorial d’Esports de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès, han organitzat una sessió informativa adreçada a centres educatius, entitats esportives, empreses, administracions i entitats de lleure que organitzen activitats en períodes de vacances per als més joves.

En aquesta sessió s'han donat a conèixer les novetats que incorpora el Decret 267/2016 i s'han atès els dubtes i inquietuds que han plantejat els assistents sobre l’organització i gestió de casals esportius i de lleure, estades i campus esportius, colònies, camps de treball, acampades i rutes organitzades per a menors de 18 anys.

Aquestes sessions es estan programades també a la resta de comarques de la demarcació.

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès aprova un pressupost de 15 milions d'euros

El Consell Comarcal del Tarragonès aprova un pressupost de 15 milions d'euros

 

El ple del Consell Comarcal del Tarragonès va aprovar el passat 21 de Desembre el pressupost per a l'any 2017. Així doncs, de cara a l'any vinent, l'ens supramunicipal gestionarà un pressupost total de 15.079.799 euros, el que suposa un increment de l'1,08 % respecte l'any anterior.

La institució comarcal dóna servei a 22 municipis del Tarragonès, especialment als més petits, els quals es poden beneficiar dels diferents serveis mancomunats que ofereix. En el pressupost aprovat ahir, continuen prevalent les mesures socials destinades a recolzar les persones amb necessitats diverses.


Augment de la dotació per a beques menjador
Una de les àrees que té major pes en l'estructura pressupostària de l'ens supramunicipal és la del departament d'Ensenyament, al qual es destinarà un 31,22 % del nou pressupost. Des d'aquest departament, es realitzen les gestions de menjadors escolars, així com del servei de transport escolar i de les beques menjador. En total, el Consell Comarcal del Tarragonès dedica al conjunt d'aquestes accions, 4.571.625 euros.

Dins d'aquest departament, una de les partides que ha vist incrementada la seva dotació de cara al 2017, és la de les beques menjador, la qual s'ha dotat amb un milió d'euros més respecte a aquest 2016. Pel que fa a aquests ajuts, dels més de 4 milions i mig d'euros destinats al departament d'ensenyament, l'import total que la corporació destinarà a les beques menjador serà de 3.284.000 €, a repartir entre els més de 4.800 alumnes als quals se'ls ha aprovat la seva sol·licitud de beca de cara al present curs 2016-17. Pel que fa a educació, el pressupost aprovat ahir també preveu un augment dels monitors per a alumnes amb necessitats educatives especials.


Els Serveis Socials, prioritaris per al Consell
El servei a les persones a través de l'àrea de Serveis Socials, ha estat tradicionalment, una de les prioritats d'aquest ens comarcal. De cara a l'any 2017, el Consell destinarà un 23,09 % del total del pressupost a gestionar els diferents serveis d'aquesta àrea, és a dir, s'invertiran prop de 3.500.000 euros en realitzar les diferents accions que desenvolupa el departament i entre les quals hi ha el Servei d'Atenció Domiciliària i Teleassistència, els Ajuts d'Urgència Social per cobrir necessitats bàsiques, els programes d'infància per a nens i adolescents en situació de risc, o els programes per a dones en situació de violència.

Pel que fa a millores en el departament, cal destacar que el nou Contracte Programa 2016-2019 permetrà incrementar el nombre de treballadors de l'àrea en 10 noves persones. A més, recentment s'ha creat un nou Equip d'Atenció a la Infància i Adolescència (EAIA).


El Consell Comarcal del Tarragonès fomenta l'ocupació
El pressupost aprovat per al 2017 preveu que un total de 49 persones siguin contractades a través de diferents plans d'ocupació. Aquests nous treballadors disposaran de contractes de treball d'entre sis mesos i un any de durada i estaran distribuïts entre el Contracte Programa 2016-19 (10 persones), els Plans d'Ocupació de Renda Mínima d'Inserció (6 persones), Treball i Formació (22 persones) i el Programa de Garantia Juvenil (11 persones).  

La despesa realitzada pel Consell Comarcal del Tarragonès pel que fa a aquestes noves contractacions a través de plans d'ocupació representa un increment del 17 % respecte a la partida de personal del pressupost de l'any 2016.


Altres accions previstes
En aquest 2017, la resta de departaments del Consell Comarcal del Tarragonès donaran continuïtat als seus serveis, alhora que mantindran el pressupost que gestionaran en la mateixa línia que en l'exercici anterior.

El departament de Medi Ambient segueix sent el que s'emporta el major percentatge del pressupost total de despesa. En concret, aquest departament gestionarà el 31,87% d'aquest pressupost, quantitat que es destina a oferir el Servei de Recollida de Residus, el Servei de Neteja Viària i el de Neteja de Platges, la gestió de les sis deixalleries fixes de la comarca i la deixalleria mòbil i el Servei de Recollida Selectiva de Residus, entre d'altres. Aquest és un servei bàsic, especialment per als municipis més petits del Tarragonès, que sense els serveis que ofereix la institució comarcal es veurien privats d'aquestes accions de l'àmbit mediambiental.  

Altres de les accions previstes pel Consell Comarcal del Tarragonès de cara al nou any, són la concessió d'una dotació de 1.500 euros per a la Fundació Bona Nit i la continuïtat en inversions per a la xarxa de camins del 2016.

El Consell tanca l'any amb endeutament zero
Pel que fa a pagaments a proveïdors, el Consell Comarcal del Tarragonès tanca el 2016 al corrent de totes les seves obligacions. En aquest sentit, durant el present any, s'ha liquidat el deute mediambiental que la institució tenia amb FCC, SECOMSA i SIRUSA i que ascendia gairebé a 1.608.000 euros. També s'ha liquidat el deute de proveïdors per import de gairebé 4.645.000 euros. Així doncs, l'ens supramunicipal tanca l'any amb un endeutament zero per despesa corrent.

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès assumeix l'assistència tècnica de l'arquitectura i urbanisme de Vespella de Gaià

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, s'ha reunit amb l'alcalde de Vespella de Gaià,Sr. Daniel Cid, per tal de signar un conveni de col·laboració dins l'àmbit d'urbanisme en el municipi.

Aquesta col·laboració (ja que la titularitat de la funció segueix sent municipal) es concreta en l'assessorament tècnic dins l'àmbit urbanístic públic i en les consultes particulars de Vespella de Gaià. Això inclou la supervisió i l'emissió informes sobre llicencies, l'avaluació de projectes o els informes sobre immobles ruïnosos, entre d'altres funcions.

Així mateix, el departament d'Urbanisme del Consell Comarcal del Tarragonès realitzarà les inspeccions d'obres necessàries per obtenir les llicències, per a la devolució de fiances o per denúncies.

Mitjançant aquest conveni, el Consell Comarcal també pot realitzar estudis previs i supervisar i dirigir la realització dels projectes.

Aquest tipus de col·laboració, que ja s'està realitzant en algun altre cas, és especialment valuosa per al municipi que s'hi acull perquè permet disposar d'un equip professional al servei de l'ajuntament que evita la contractació de persones, disminuint la sobrecàrrega de feina i els costos als consistoris de poblacions petites.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CELEBRA ELS 25 ANYS DELS SERVEIS SOCIALS, A LA POBLA DE MAFUMET

El Consell Comarcal del Tarragonès es va constituir el dia 9 de març de 1988, i durant els primers anys no estaven definides totes les seves àrees d'actuació.

Concretament l'àrea de Serveis Socials va iniciar-se a finals de l'any 1990, amb tres persones i amb una atenció general plantejada com "ajuts" o suports especials.

 

Amb aquest motiu, a la Pobla de Mafumet, s'ha celebrat una jornada amb diferents actes relacionats amb l'activitat que els Serveis Socials han desenvolupat durant tot aquest període.

 

La jornada va iniciar-se a les 9.00 h, amb la salutació de l'alcalde, Joan Maria Sardà, el president del Consell, Pere Virgili, i el director dels serveis territorials de Treball, Afers Socials i Famílies, Francesc Tarragona.

 

Posteriorment va desenvolupar-se una Taula Rodona en la que hi van participar diferents persones que havien tingut un paper rellevant durant aquests 25 anys. A més de l'actual president del Consell Comarcal, van comentar diferents aspectes de la trajectòria Carles Sala, expresident de l'ens i actual Secretari d'Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Dolors Fortuny Golorons, actual 1ª Tinent alcalde del municipi de Constantí, però que anteriorment va ser regidora de Benestar Social, Antonio López, que durant un llarg període ha estat president de la comissió comarcal de Benestar Social, i Maria Dolores Gimenez, amb un ampli historial com a tècnica del departament comarcal.

 

Durant el diàleg es va fer un recorregut de tot el període, destacant els avenços realitzats, descrivint l'evolució de les necessitats socials i il·lustrat amb alguns anècdotes.

 

A mig matí, la prestigiosa pedagoga, conferenciant i escriptora Eva Bach i Corbacho va oferir una conferència que, amb el títol “Ser mare pare avui” facilitava interessants pautes per a totes les persones que s'involucren en el procés educatiu d'infants i adolescents.

 

Molt interessant va resultar, també, la representació teatral a càrrec de Factoria Los Sánchez, ”Educador Social en Alaska”, una exposició crítica i real de l'activitat dels treballadors socials, presentada en forma d'humor.

Per cloure la jornada es van bufar les espelmes d'un pastis d'aniversari que fou degustat pels assistents.

 

(Veure imatges)

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès celebra la "Festa dels Residus" als municipis de la comarca.

Des de que ha començat l'estiu, el Consell  Comarcal del Tarragonès ha iniciat una activitat de conscienciació mediambiental a diferents  municipis comarcals, adreçada especialment als més joves, però oberta a tothom.

 

L'activitat s'ha presentat de manera festiva i lúdica a cadascun dels municipis, i ha estat amenitzada amb musica i jocs de diferent tipus.

 

Així, mentre que a Renau, per exemple, s'ha organitzat l'activitat "Planta una Planta", que consistia en que els infants i joves del municipi barrejaven compost i terra i, en uns testos de plàstic reciclat hi plantaven alfàbrega o unes llavors de carbassó que posteriorment es convertirien en fregalls, aprofitant que s'hi havia instal·lat un "compostador" que transforma els residus orgànics i els de la poda en compostatge utilitzable com adob natural en jardineria, en altres llocs s'organitzaven jocs a la platja, o hi havia atraccions inflables, etc.

 

En qualsevol cas, totes les jornades tenen en comú que hi ha difusió d'informació mediambiental, mitjançant roll-ups i fulletons sobre el servei de deixalleries del Consell Comarcal del Tarragonès, jocs infantils amb joguines construïdes amb materials reutilitzats, o jocs de construcció d'aquestes joguines. amb diferents materials recuperats i interpretacions musicals.

 

 

En alguns pobles hi han participat monitors l'entitat Cel Rogent, que té per objectius difondre l'educació ambiental a tots els nivells, els quals explicaven la ubicació i el funcionament de les deixalleries, resolien dubtes i donaven consells als veïns del poble, al mateix temps que distribuien els díptics dissenyats per l'Agència Catalana de Residus.

 

Fins avui, aquesta activitat s'ha realitzat als municipis de Torredembarra, Roda de Berà, la Riera de Gaià, Altafulla, la Nou de Gaià, la Pobla de Montornès, Perafort, la Pobla de Mafumet, Salomó, els Pallaresos, Renau i Vespella de gaià, i properament es realitzarà a Vilallonga del Camp, el Morell, el Catllar, la Secuita i Creixell.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COL·LABORA AMB CREU ROJA

Dóna suport tècnic a través de Serveis Socials i suport econòmic mitjançant una subvenció directa 

Avui s’ha signat un conveni de col·laboració entre Creu Roja de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès, mitjançant el qual el Consell atorga una subvenció econòmica directa per la gestió del repartiment d’aliment de la Unió Europea (FEGA) i pel projecte de kits de suport social de proximitat.

La Creu Roja té l’objectiu distribueix aquests aliments i kits entre persones individuals i famílies del Tarragonès que es troben en situació de vulnerabilitat, i els Serveis Socials del Consell Comarcal fan la valoració prèvia per tal que aquestes persones tinguin cobertes les necessitats d’alimentació bàsiques i pugui millorar la seva qualitat de vida.

 (Veure imatges)

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS COL·LABORA AMB EL FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA EN CATALÀ COSTA DAURADA

La 10a edició del FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA EN CATALÀ COSTA DAURADA, esdeveniment organitzat per l’Associació FIC-CAT, tindrà lloc a Roda de Berà del 5 a l’11 de juny de 2017.

El Consell Comarcal del Tarragonès participarà en aquesta proposta cultural innovadora que ha estat un èxit de públic, de concursants, de bones projeccions i de presències notables del nostre cinema. Es tracta d’un projecte que s’està duent a terme des de fa 10 anys consecutius i que ja és un referent en el panorama dels Festivals de cinema del país.

 

El Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada ja fa dies que ha engegat els motors de cara a la propera edició i recentment ha presentat el cartell promocional de la que esdevindrà la desena edició del certamen cinematogràfic, dedicat en aquesta ocasió als i a les guionistes. El cartell, de Roser Nogués, ha estat realitzat amb la tècnica de dibuix vectorial, basant-se en l’espot promocional.

L’espot, el qual ja es pot veure als cinemes OCine, té com a protagonistes l’actor Abel Folk (Vicky Cristina Barcelona, Isabel), els directors Isa Campo i Isaki Lacuesta (directors de La propera pell, pel·lícula guardonada amb el Premi Gaudí a la millor pel·lícula 2017), la guionista i directora Clara Roquet (El Adiós, Les bones nenes), Jep Casellas, elèctric, i Elena Coderch, sonidista.

Està produït per Fractal 7, sota la direcció de Borja Barrera. També es pot visionar al web www.fic-cat.cat i pretén mostrar la importància d’un bon guió per a qualsevol producte audiovisual. En les imatges es veu la guionista, la qual intenta desbloquejar la imaginació en la intimitat del seu escriptori.

El guió tindrà especial rellevància al FIC-CAT 2017, del qual les inscripcions per participar a concurs romandran obertes fins el 24 de març en totes les categories: llargmetratge, curtmetratge, documental, videoclip i centres educatius. Les inscripcions són gratuïtes i es poden formalitzar al web: www.fic-cat.cat

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès conjuntament amb l’ajuntament de Vila-seca celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

Amb motiu de la celebració a Catalunya de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura i sota el lema “Fem el carrer més nostre”, el Consell Consultiu de la Gent Gran del Tarragonès, mitjançant el departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès i l’ajuntament de Vila-seca, va realitzar una caminada pel municipi, en la que hi van participar més de 70 persones de les diferents associacions de persones grans, que visitar el Parc de la Torre d’en Dolça i el Santuari de la Mare de Déu de la Pineda.

 

Van acompanyar al grup la regidora de Benestar Social de l’ajuntament, Sra. Àngels Ponce, i la 1a Tinent Alcalde, Sra. Manuela Moya, que, com excel·lent amfitriona, explicà a tots els participants la història i els detalls dels llocs de la visita.

 

El president del Consell Comarcal, Sr. Frederic Adan, va unir-se al grup al Santuari de la Mare de Déu de la Pineda, i va compartir una estona amb els participants, intercanviant idees i experiències, i els va adreçar unes paraules felicitant-los per la seva vitalitat i capacitat per fer activar noves iniciatives.

 

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès, conjuntament amb la Creu Roja, col·laboren en la gestió d’aliments per a 200 famílies de la comarca

Avui, el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Frederic Adan, i el president de Creu Roja Tarragona, Sr. Ramon Grau, han signat un conveni de col·laboració entre ambdues entitats per tal de distribuir de manera ordenada aliments excedents de la UE entre la població més vulnerable del Tarragonès.

El convens també inclou la distribució d’uns kits de diferents productes de primera necessitat adreçats a l'infància.

Segons aquest acord, la Creu Roja es ratifica en la distribució dels productes entre les famílies més vulnerables, basant-se en les propostes dels professionals de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès i ambdues entitats estan coordinades  adequadament per desenvolupar el projecte d’una manera més efectiva.

En aquesta actuació, tan la creu Roja de Tarragona com el Consell Comarcal del Tarragonès, col·laboren completant els lots d'aliments que gestionen afegint-hi altres tipus de productes, per tal d'oferir uns paquets més complets i equilibrats.

Aquesta col·laboració s'emmarca dins de l'acord de la "Taula d'Aliments", un projecte més ambiciós, ampli i transversal en el que hi són implicades totes les organitzacions del tercer sector d’acció social civil conjuntament amb l’administració, de manera que és possible arribar a un nombre de persones molt més ampli, concentrar esforços, creuar informació per tal d’evitar duplicitats en les actuacions i, en definitiva, incrementar la eficàcia i la eficiència.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONTRACTA ONZE JOVES QUE DONARAN SUPORT ALS DIFERENTS DEPARTAMENTS

ElConsell Comarcal del Tarragonèsha contractat onze joves inscrits ala GarantiaJuvenilque donaran suport als diferents departaments de l’ens.

Aquests 5 nois i 6 noies, menors de 30 anys, compten amb estudis de Cicle Formatiu de Grau Superior i Graus universitaris, i exerciran les seves tasques a jornada completa durant sis mesos, de forma remunerada.

Aquesta contractació ha estat possible gràcies al cofinançament dela Iniciativad’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, i des de l’ens es veu com una bona oportunitat per aportar talent jove a l’administració, alhora que és una bona notícia per al jovent que en molts casos ha acabat els estudis en l’últim any.

El president del  Consell Comarcal,Pere Virgilii els vicepresidents van donar-los la benvinguda i han conversat amb els participants que ja s'han incorporat als seus llocs de treball i que properament rebran formació en riscos laborals.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONVOCA 4 PLACES DE PERSONAL LABORAL INTERÍ.

1 PSICÒLEG/A, UN PEDAGOG/A, UN TREBALLADOR/A SOCIAL I UN EDUCADOR/A SOCIAL DE L’EAIA, AMB FORMACIÓ DE BORSA DE TREBALL

 

DADES DE LA CONVOCATÒRIA (Enllaç a la convocatòria)

 

Places: 1 per cada titulació + Borsa de Treball

Termini de presentació:  Fineix el dia 17 de setembre a les 14,00 h.


Anunci


BASES I MODEL DE SOL·LICITUD

Generals

Específiques

Model de sol·licitud (Educador/a Social)

Model de sol·licitud (Treballador/a Social)

Model de sol·licitud (Psicòleg/a)

Model de sol·licitud (Pedagog/a)

Instruccions per presentar-se a la convocatòria

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS CONVOCA UNA NOVA EDICIÓ DELS PREMIS TARRAGONÈS AMB EL PATROCINI DE REPSOL

DISSETÈ PREMI TARRAGONÈS BECA D’INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA 2016

 

El Consell Comarcal del Tarragonès convoca anualment els Premis Tarragonès, un dels quals és la Beca d’Investigació. Aquesta Beca s’atorga a un projecte de treball que es refereixi a la comarca, en el seu conjunt, o als municipis quela componen. L’objectiu és fomentar els treballs de recerca que van configurant la història dels nostres municipis.

Termini presentació projectes: divendres 1 de juliol de 2016.

Premi: La dotació econòmica és de 2.450 € i la publicació del treball en el termini d’un any.

Dins la col·lecció Els llibres del Consell es publiquen els treballs de recerca guanyadors dela beca. Els últims títols publicats:

-        Formació i usos de l’espai urbà medieval a Tarragona, segles XII-XIII, de José Javier Guidi i Alberto Villuendas.

-        L’articulació del primer sindicalisme de postguerra al Tarragonès (1939-1944), d’Antoni Gavaldà.

-        El nostre cinema paradís. Els inicis del cinema als pobles del Tarragonès deJosé Carlos Suárez iPedro Nogales.

-        El Call jueu de Tarragona. Estudi històric i arqueològic de l’edifici de Ca la Garsa i el seu entorn deSergi Navarro, Aleix González iDavid Bea.

 

 

SETZÈ PREMI TARRAGONÈS DE CREACIÓ LUCIUS ANNEUS FLORUS 2016

 

És un premi de reconeixement a trajectòria, l’objectiu del qual és estimular les activitats de creació en tots els àmbits i fer notòria la trajectòria artística d’una persona o grup vinculat a la comarca. Alguns dels guanyadors: Els Pets,Bigas Luna,Josep M. Rosselló,Olga Xirinacs,Pep Escoda,  Rafael Bartolozzi, JosepAntoni Baixeras,Arantxa Sagardoy,Fermí Fernández,Àngel Òdena,Jesús Monllaó,Àlvar Calvet i Jordi Tiñena.

 

 

SETZÈ PREMI TARRAGONÈS DE DIFUSIÓ EUTYCHES 2016

 

És un premi de reconeixement a trajectòria, l’objectiu d’aquest premi és assenyalar una personalitat, entitat o associació, reconeguda en el seu sector professional, que hagi difós o incentivat aspectes culturals, mediambientals o patrimonials del Tarragonès. Alguns dels guanyadors: Manel Sanromà, Òscar Cadiach, Agrupació Cultural de Vila-seca, Ball del Sant Crist de Salomó,Reial Societat Arqueològica Tarraconense,GEPEC, Associació Mediambiental La Sínia, Associació Projecte Phoenix, Centre d’Estudis d’Altafulla,Associació Sant Fructuós, Rafael López-Monné, l’Associació Cultural l’Embruix del Morell i l’Associació Pessebre Vivent de la Pobla de Montornès.

 

El reconeixement d’aquests dos premis és un guardó de l’artista Bartolozzi.

Les propostes les presenten les entitats i ajuntaments de la comarca.

Termini presentació propostes: divendres 29 de juliol de 2016

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès fa el lliurament dels certificats del curs “Coneixement de la Societat Catalana ” als municipis del Morell , la Pobla de Montornès i Creixell

Durant el mes de juny es va fer el lliurament dels certificats dels últims cursos de  “Coneixement de la Societat Catalana " dirigits a persones nouvingudes, amb la finalitat d'oferir un coneixement de la societat on vivim, per tal de millorar la  integració, la cohesió social i la convivència ciutadana. D'aquesta manera, amb aquests coneixement,  es facilita l'autonomia personal dels assistents i la igualtat d'oportunitats, ajudant-los a fer ús de les gestions més habituals dins l'entorn més proper, del municipi i la comarca.

Els cursos de “Coneixement de la societat catalana“ són una activitat inclosa dins el Pla de Ciutadania i Immigració de l'Àrea de Benestar i Família del Consell Comarcal del Tarragonès, que s'ha desenvolupat conjuntament amb els ajuntaments del Morell,la Pobla de Montornès i Creixell.  

En aquesta edició hi ha hagut 55 participants, i a l'acte de cloenda es va fer el lliurament de 27 certificats d’assistència.

 

 

 

Enllaç fotografies:

https://www.facebook.com/154304584648745/photos/ms.c.eJw1x7kRACAMBLGOGJ~;fdf~_NETAoE6VwEzhW0uF91Aqy~;8nN0XAB4swJfg~-~-.bps.a.851320164947180.1073741912.154304584648745/851320188280511/?type=1&theater

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS FA LA CLOENDA DEL PLA DE FOMENT DE L’OCUPACIÓ 2015, BASAT EN UN PROJECTE DE PREVENCIÓ D’INCENDIS EN ZONES PERIURBANES

El Consell Comarcal del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, durant el 2015 (de maig fins a avui) ha dut a terme un nou projecte de Prevenció d’incendis en zones periurbanes que ha beneficiat a 5 municipis de la comarca. L’actual projecte ha prioritzat la neteja forestal i de vegetació.

Els municipis on s’ha realitzat aquest projecte són El Catllar, Salomó, La Riera de Gaià, la Nou de Gaià, La Pobla de Montornès.

Avui, a les 14h, a la seu del Consell Comarcal,  s'ha fet l'acte de cloenda en el que els responsables dels organismes que han participat en el projecte, la Diputació en col·laboració amb el Consell Comarcal del Tarragonès, s'han adreçat als participants.

 

Els objectius generals del Pla d'ocupació són:

-        Fomentar les polítiques actives d’ocupació i la creació de llocs de treball a la comarca del Tarragonès.

-        Eliminar o reduir les zones de la comarca amb major risc de patir un incendi.

-        Condicionar els accessos a les urbanitzacions per facilitar l’extinció.

-        Operativitzar les xarxes viàries i punts d’aigua per evitar o minimitzar la propagació.

 

Aquest projecte s'ha realitzat amb 5 persones, a les que el president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, els ha dit unes paraules per esperonar-los a seguir esforçant-se en el seu desenvolupament personal i oferint-los la col·laboració de l’ens, dins les funcions que li són pròpies.

 

La iniciativa es va iniciar amb un període de formació teòrica, seguit d'un altra de pràctiques, en la qual es desenvolupa una tasca de servei públic.  Després de supervisar els resultats, els participants fan un mòdul de "Recerca de feina" orientat a facilitar la inserció en el món laboral.

 

El Pla d'Ocupació 2015 és un projecte impulsat per la Diputació de Tarragona i desenvolupat pel Consell Comarcal del Tarragonès, amb una actuació general dirigida al conjunt del territori.

 

(Veure més imatges)

 

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS FARÀ LA RECOLLIDA DE RESIDUS DE RODA DE BERÀ

Amb els vots a favor dels membres de l’equip de Govern i el suport de Populars-Units per Roda, el Ple de Roda de Berà va cedir la gestió del servei de recollida i gestió de residus municipals al Consell Comarcal del Tarragonès.

Amb aquesta adhesió Roda de Berà podrà millorar un servei de recollida d’escombraries que, com ha assegurat l’alcalde Pere Virgili en diverses ocasions, “és precari i obsolet, amb una maquinària i uns contenidors vells que necessiten d’una renovació absoluta. No és el que mereix Roda de Berà”.

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès ha gestionat un Pla de Foment de l’Ocupació en un projecte de Prevenció d’Incendis en Zones Periurbanes

El Consell Comarcal del Tarragonès en col·laboració amb la Diputació de Tarragona, durant el 2014 ( de maig fins a avui) ha dut a terme un nou projecte de Prevenció d’incendis en zones periurbanes que ha beneficiat a 5 municipis dela comarca. L’actual projecte ha prioritzat la neteja forestal i de vegetació.

Els municipis on s’ha realitzat aquest projecte són El Catllar, Els Pallaresos, Vespella de Gaià, Roda de Berà i Torredembarra.

 

Direcció General de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments i el Departament de Medi Natural de la Generalitat (DAAM) va informar sobre la sensibilitat en cas de perill d’incendis en aquestes zones dela comarca. Aixídoncs, el projecte s’ha centrat en la neteja forestal de les zones perimetrals a les urbanitzacions de La Cativera (El Catllar), Els Hostalets (Els Pallaresos), Sant Miquel (Vespella de Gaià), Eixample Residencial (Roda de Barà) i Marítima Nord (Torredembarra).

 

Els objectius generals del projecte són:

-        Fomentar les polítiques actives d’ocupació i la creació de llocs de treball a la comarca del Tarragonès.

-        Eliminar o reduir les zones de la comarca amb major risc de patir un incendi.

-        Condicionar els accessos a les urbanitzacions per facilitar l’extinció.

-        Operativitzar les xarxes viàries i punts d’aigua per evitar o minimitzar la propagació.

 

Aquest projecte es va realitzar amb 5 persones, amb les que es va reunir el president delConsell Comarcal del Tarragonès, Sr.Frederic Adan, animant-los a seguir esforçant-se en el seu desenvolupament personal i oferint-los la col·laboració de l’ens, dins les funcions que li són pròpies.

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS HA ORGANITZAT LA JORNADA 'ELS SERVEIS SOCIALS, EL REPTE DE LA MILLORA CONTÍNUA'

La sessió s'ha celebrat a Vila-seca on properament, es crearà una Àrea Bàsica d'Atenció Social Primària gestionada per l'ens supramunicipal

 

Durant la jornada s'han analitzat diverses qüestions relacionades amb la gestió de costos d'aquesta àrea

 

Avui, el Consell Comarcal del Tarragonès ha celebrat una jornada, en la que hi ha participat personal tècnic i responsables polítics d'aquest ens supramunicipal, i que el seus  objectius  eren estudiar les possibles millores encaminades a incrementar l'eficàcia i qualitat dels Serveis Socials. A la reunió, que s'ha fet al municipi de Vila-seca, també hi han acudit treballadors i responsables polítics d'aquest municipi i de la Generalitat de Catalunya.

 

Els temes que s'han tractat són els relacionats amb la gestió de costos, sempre amb la finalitat d'incrementar la qualitat i eficiència del servei que s'ofereix. La jornada està fonamentada en un projecte de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) sobre implantació d'un sistema de costos per als Serveis Socials, amb el que es busca dissenyar un model de càlcul de costos que ajudi a millorar la gestió pública, alhora que s'incrementa l'eficiència dels mitjans i recursos, i s'augmenta també la transparència. Aquest sistema es basa en una metodologia de càlcul per assolir suficient comparabilitat entre els costos dels serveis prestats per diferents administracions. El responsable de dirigir aquesta jornada serà el Dr. Helio Robleda, catedràtic de Comptabilitat Pública de la Universitat de Navarra i president de la Asociación Grupo de Experto en Gestión de Costes para la Administración Local (GECAL).

 

La realització d'aquest projecte suposa la implantació d'un sistema de costos que monitoritza els processos i protocols tècnics. L'objectiu final del procés, és optimitzar els recursos existents per tal de donar una millor resposta a les necessitats dels Serveis Socials, la qual cosa reverteix directament, en un benefici per a les persones ateses. El projecte integra l'aportació de la universitat com a garant de l'aplicació d'una metodologia de costos sòlida, contrastada i específica per al sector de l'Administració Local, i l'experiència FEMP en la promoció d'iniciatives que generin millores de gestió.  

 

El Consell Comarcal del Tarragonès ja ha estat pioner en diferents temes de gestió dels Serveis Socials en altres ocasions. En aquest sentit, aquest ens supramunicipal va crear i posteriorment difondre, el programa HESTIA, el qual permet gestionar bona part de les matèries que es porten a terme des d'una àrea bàsica de Serveis Socials. Actualment l'utilitzen més de 25 àrees de Serveis Socials de tot Catalunya, així com la Diputació de Barcelona que té una instal·lació pròpia per donar servei a la província de Barcelona.

 

El Consell Comarcal del Tarragonès gestiona, també,  els Serveis Socials en la major part dels municipis d'aquesta comarca, per a la qual cosa disposa de 70 professionals dividits en quatre unitats tècniques especialitzades:la d'Atenció Primària,la de Infància i família, la d'Atenció a la Dependència ila de Ciutadania i Cohesió. Aquestes quatre àrees reben l'assessorament tècnic dels 12 especialistes del Servei d’Assessorament Tècnic d’Atenció Social (SATAS), els quals disposen de diferents perfils professionals, entre ells, els de psicòlegs, psiquiatres, pedagogs, treballadors socials, educadors i juristes. D'aquesta manera es complementen les actuacions professionals dels Serveis Socials d'atenció primària que es realitzen al territori, alhora que es reforça, en determinats casos, l'atenció als usuaris d'aquests serveis.

 

Properament, Vila-seca disposarà d'una àrea bàsica d'Atenció Social Primària i d'un servei d'assessorament a la dona ubicats al municipi, però que disposaran del gran avantatge de treballar en xarxa i tenir el recolzament de les unitats centralitzades al Consell Comarcal del Tarragonès, és a dir, d'un equip tècnic pluridisciplinar amb molta experiència i capacitació, que no volen caure amb d’immobilisme i la rutina i continuen treballant per millorant el servei. Dins d'aquesta millora, hi ha l'actual proposta de gestió que començarà amb els Serveis Socials de Vila-seca per després aplicar-se a tota la comarca. 

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès ha signat un conveni amb la fundació Cp'Ac per desenvolupar el programa "ENGINY"

És un programa mitjançant el qual es dóna formació i suport a joves emprenedors

 

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, va signar un conveni amb la Fundació Cp'Ac, representada pel seu director executiu, Sr. Albert Colomer.

 

Després de la signatura del conveni es va fer una sessió informativa del programa "ENGINY", amb l'assistència d'una vintena de joves interessats, tècnics de les àrees joventut i desenvolupament econòmic de diferents ens.

 

Aquest programa està adreçat a joves de 18 a 29 anys adherits a Garantia Juvenil que tinguin interès en iniciar-se dins l'àmbit del sector turístic, tan sigui creant una empresa, com a professionals freelance o mitjançant qualsevol tipus de contracte,

i compta amb el finançament del Departament d'Empresa i Ocupació Juvenil de la Generalitat.

 

El pla del programa consta d'unes sessions intenses de formació, de 150 hores, dirigides per experts i professionals  de diferents àrees, que, a part de facilitar unes bases teòriques, posaran en evidència necessitats actuals i futures del sector per tal de generar idees que puguin donar respostes adequades, de tal manera que s'estimula de creació de nous possibles serveis fins ara ignorats.

 

Els blocs formatius es centren en projectes de turisme, oci i cultura al Camp de Tarragona, la utilització de les TIC i xarxes socials i les bases tecnològiques de les empreses del sector turístic, a part de les bases per iniciar un pla d'empresa.

 

Acabat el període formatiu, els que així ho desitgin, poden iniciar un pla d'empresa tutelat, i cada projecte comptarà amb l'assistència d'un tutor expert i la col·laboració de "Busines Angels Network Catalunya.

 

Les sessions comencen el proper dimarts 15, de març, i es realitzaran a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès. Les places són limitades, però actualment escara hi ha alguna disponibilitat i és possible fer la inscripció fins els dia 14 de març, sempre que no s'hagi cobert el nombre màxim.

 

 

 

 

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès i el Consell Esportiu del Tarragonès refermen la seva col·laboració

Pere Virgili i Raül Font-Quer, presidents del Consell Comarcal i del Consell Esportiu respectivament, van signar un nou conveni de col·laboració en el que refermen el seu compromís de donar-se suport mutu en el camp del desenvolupament de l’activitat esportiva a la comarca.

L’experiència ha demostrat que aquest recolzament mutu ha resultat molt fructífer fins l’actualitat, és per això que ambdues entitats s’han compromès a renovar-lo i refermar els seus llaços.

L’objectiu principal és que ambdues entitats s’han compromès a desenvolupar i promocionar les activitats esportives de base al Tarragonès, tasca que desenvolupa principalment el Consell Esportiu, potenciant els Jocs Esportius Escolars de Catalunya i desenvolupant el Pla Català de l’Esport a l’Escola, a part d’oferir els serveis de monitors necessaris, organitzar cursos, xerrades, competicions esportives per a joves i grans, estimular l’estudi i recerca i convocar premis esportius de diferent tipus.

Per desenvolupar aquesta activitat, el Consell Comarcal ofereix un espai permanent de treball al seu equip humà, i permetre l’ús de les instal·lacions generals, a més de tenir-los inclosos a la seva xarxa telefònica i elèctrica, i els dóna el suport professional de reforç necessari amb el seu equip de persones i els facilita l’accés a cursos de formació organitzats pel Consell Comarcal o altres institucions públiques.

 

(Veure imatges)

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS I L’AJUNTAMENT DE LA NOU DE GAIÀ SIGNEN UN NOU CONVENI DE SUPORT A LES POLÍTIQUES DE JOVENTUT LOCALS

El Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de La Nou de Gaià han signat un conveni de suport a les polítiques de joventut que es desenvolupen al municipi.

 

Aquesta signatura demostra la sensibilitat d’ambdues institucions pel col·lectiu de joves, i té una clara intencionalitat de donar resposta a les seves necessitats i a afavorir que no perdin el vincle amb el poble en una edat en què comencen a haver de desplaçar-se per motius d’escolarització a municipis veïns.

 

El jovent de La Nou ha estat sempre molt participatiu i molt vinculat a les tradicions de poble, i aquest és un fet que afavoreix notablement la cohesió social i la participació intergeneracional que dóna uns trets d’identitat propis que no es volen perdre. Tot això però es vol que quedi recollit en el Pla Local de Joventut, un document que representa una eina de planificació que garanteix la coherència i l’eficàcia de les activitats que es desenvolupen als municipis sigui quina sigui la seva dimensió i el seu nombre d’habitants.

 

A través d’aquest conveni, el Consell Comarcal posa a l’abast del municipi una tècnica especialista en joventut perquè dissenyi i avaluï el Pla Local de Joventut de La Nou de Gaià i ofereixi un servei de suport a la dinamitzadora juvenil i el regidor de joventut en la seva execució.

 

El Consell ve treballant amb els municipis de la comarca a través d’aquesta figura dels tècnics compartits des de l’any 2005. En l’actualitat són 9 els municipis que tenen signat conveni i que gaudeixen de maneres diferents d’aquesta col·laboració.

 

(Imatges)

 

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS I L’AJUNTAMENT DE LA RIERA DE GAIÀ HAN REALITZAT UN TALLER DE RECERCA DE FEINA PER INTERNET AL PUNT JOVE

Al Punt Jove de la Riera de Gaià s’han iniciat unes xerrades-taller per tal d’afavorir les polítiques d’ocupació al municipi. Aquests tallers, organitzats pel Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de La Riera de Gaià, s’emmarquen dins el marc dels serveis que s’ofereixen des d’aquests Punts Joves.

El Taller de “Cerca de feina per internet” pretén facilitar eines per a la recerca a través d’aquest mitjà que tot i ser molt útil no està a l’abast de tots els usuaris, ja que requereix d’uns coneixements mínims que són els que es volen facilitar des d’espais com els punts joves i dintre d’aquests tallers, és per això que es desenvolupa en grups reduïts de persones, per tal de poder oferir una atenció més personalitzada.

Aquest espai formatiu ha anat dirigit a totes aquelles persones interessades en adquirir uns coneixements per trobar feina i se’ls ha aportat material per a que puguin fer-ho des de les seves llars o bé des de punts de connexió a internet públics, com és el cas de la biblioteca de La Riera de Gaià. També se’ls ha donat suport per realitzar el seu currículum, rebre consells generals, conèixer webs especialitzades i detectar fraus en les ofertes de feina.

L’alcalde de la Riera de Gaià, Sr. Jaume Casas, i el president del Consell Comarcal del Tarragonès, sr. Frederic Adan, han compartit temporalment pupitre amb els alumnes que s’havien inscrit al taller.

El Sr. Casas s’ha adreçat a ells animant-los a aprofitar aquestes oportunitats de formació que els ofereix l’ajuntament, imprescindibles per obrir-se camí en la recerca d’ocupació, i, tanmateix, els ha convidat a utilitzar les instal•lacions, que disposen de diferents equips informàtics amb connexió a internet.

El president del Consell Comarcal, Sr. Adan, també els ha convidat a seguir en la recerca i treure’n profit del suport que els donen els tècnics del Consell Comarcal, als que es poden dirigir per resoldre qualsevol dubte. També els ha fet notar que, tot i les dificultats existents, constantment es descobreixen espais i petits nínxols que ofereixen oportunitats laborals, als quals és més fàcil accedir amb aquestes eines que es posen al seu abast.

En aquesta línia, des dels Punts Joves de la comarca s’ofereix un servei d’acompanyament laboral permanent, que en el cas de La Riera, durant els mesos de juny i juliol, es du a terme tots els dimecres de 9:30 h a 12:30h, a més a més d’informació sobre d’altres temes de formació, lleure, associacionisme, etc.

En conveni amb els respectius Ajuntaments, el Tarragonès compta també amb Punt Jove als municipis de Creixell, El Catllar, Perafort, La Secuita, La Pobla de Mafumet i Vilallonga del Camp, on s’ofereix aquest i d’altres serveis. Per fer-ho El Consell Comarcal compta amb el suport de la Diputació de Tarragona i la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS I L'AJUNTAMENT DE CONSTANTÍ INICIEN UN PROGRAMA DE TREBALL I FORMACIÓ PER A 20 PERSONES

El president del Consell Comarcal del Tarragonès, Sr. Pere Virgili, ha signat amb l'alcalde de Constantí, Sr. Oscar Sánchez, dos convenis de col·laboració per desenvolupar uns programes de treball i formació adreçats a aturats i perceptors de renda mínima d'inserció (RMI), respectivament.

Aquests programes són és unes accions adreçades a ciutadans i ciutadanes amb dificultats econòmiques i socials per tal d'afavorir-ne la seva inserció social i laboral, mitjançant accions de suport.

En aquest cas, es tracta d'una acció formativa i laboral, finançada pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, en el que els destinataris són 7 persones perceptores de la RMI i 13 persones aturades, que, mitjançant un contracte laboral de 6 mesos, realitzen diferents funcions de millora i manteniment d'espais públics i d'interès social al municipi de Constantí, i a la vegada reben una formació professional relacionada amb el lloc de treball, la qual cosa els permet incrementar la seva experiència i capacitat davant noves oportunitats futures.

 

(Veure imatges)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès incrementa el nombre de “Beques Menjador” per al curs 2015-2016

El Consell Comarcal del Tarragonès ha incrementat el nombre inicial de beques menjador d'àmbit socioeconòmic, en relació a l'inici del curs anterior.

Aquesta és una primera valoració que es fa al principi de curs, aquestes xifres són variables durant el transcurs de l'any lectiu, donat que al llarg de tot el curs es produeixen moviments d’altes i baixes entre les escoles, canvis de domicili, o altres circumstàncies la qual cosa fa que les dades variïn constantment.

Així doncs, comparativament amb el curs anterior, hi ha hagut un increment de sol·licituds que s'ha traduït en un augment del nombre de beques aprovades.

En total s'han atorgat 3.014 beques, queden pendents de resolució 1.725 expedients, generalment degut a manca de documentació. Aquestes sol·licituds es resoldran probablement a finals de setembre i s’espera que s’aprovin aproximadament un 60% dels casos restants.

Enguany, gràcies a l'esforç que ha fet al Consell Comarcal del Tarragonès en l'aplicació de les noves tecnologies i el programa e-NOTUM, un servei que permet realitzar notificacions d'actes administratius i comunicacions per mitjans electrònics, amb totes les garanties jurídiques que estableix la normativa vigent, ja estan distribuïdes totes les beques que han completat la sol·licitud, abans de l'inici del curs escolar.  En aquest sentit, el Tarragonès és la primera comarca de Catalunya que ha posat en marxa aquest sistema.

En el següent quadre s'hi reflecteixen les xifres comparatives a data d'avui, en relació al curs anterior.

 

CURS 2015/16

 

 

 

2015 - 2016

2014 - 2015

Beques Demanades

5.609

5.272

Beques aprovades

3.014

2.924

Beques denegades

870

1.230

Pendents

1.725

 

 

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès lliura els diplomes de la tercera convocatòria de distincions de Mèrit als Serveis Distingits

L’acte públic s’ha realitzat al Casal Municipal de Creixell

Recollint el suggeriment d’alguns municipis de la comarca, el Consell Comarcal del Tarragonès va posar en marxa una convocatòria anual de concessió de distincions de Mèrit de Serveis Distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats que amb la seva tasca hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt.

L’acte de reconeixement s’ha celebrat alCasal Municipal de Creixelli ha comptat amb la intervenció musical de dos alumnes de piano delConservatori de Músicade Vila-seca: laSara Rodríguezi el Carlos Bujosa. L’acte central és el lliurament de les distincions a les persones i entitats que han proposat alguns ajuntaments i que volen agrair d’una manera molt sincera i posar en valor la feina que han fet i estant fent en benefici d’un municipi, de la comarca i de Catalunya.

Així, s’han lliurat distincions a:
JOSEP ZARAGOZA I SOLÉ del Catllar.
MARIA MERCÈ FIGUEROLA CAÑELLAS de Creixell.
L’ASSOCIACIÓ GRUP DE SARDANES de la Nou de Gaià.
BATISTA PALLEJÀ AMPOSTA dels Pallaresos.
NORA ARILLA RÀFOLS de Perafort.
LES MONGESASSOCIACIÓ CULTURAL deRodade Berà.
MOTO CLUB SALOMÓ de Salomó.
SALA TRONOde Tarragona.

JOSEP ZARAGOZA I SOLÉ
Paleta d’ofici, polifacètic i inquiet investigador en l’àmbit de la història i l’arqueologia, profund coneixedor de la història local, maquetista, coautor en diverses publicacions especialitzades en patrimoni i història i consultor en qüestions objecte d’aquesta matèria, dins el nostre àmbit territorial. La seva figura té una destacada consideració dins del món acadèmic, especialment des de la Universitat Rovira i Virgili, que valora la seva extensa contribució al coneixement dels avantpassats més remots de la nostra terra.

MARIA MERCÈ FIGUEROLA CAÑELLAS
Sempre ha col·laborat en les tasques de la parròquia de Sant Jaume de Creixell. Des de la parròquia també s’ha cuidat de preservar les tradicions dela vila deCreixell, com ara la processó de Sant Jaume o la processó del Pa Beneit i del Santíssim Sagrament. S’ha encarregat de preparar els passos processionals i d’organitzar el repartiment de les coques. Cal destacar el vessant social de la Sra. Maria Mercè, sempre vinculada a l’ajuda a les altres persones d’una manera desinteressada col·laborant tant amb Càritas i el Banc d’Aliments com també, a nivell personal, visitant els malalts del poble i ajudant quan algun veí o veïna de Creixell ha estat en una situació difícil.

ASSOCIACIÓ GRUP DE SARDANES DE LA NOU DE GAIÀ
Les primeres referències de la sardana a la Nou de Gaià s’han de fixar cap als anys 40 quan un grup de joves, després d’anar a la platja de la Móra, pujaven fins a la torre que vigila aquell indret i allí, amb els soldats que hi havia, ballaven sardanes. A partir dels anys 70 ja hi ha més presència de la sardana i s’organitzen diferents cursets. Però, és als anys 80 quan un grup de nois i noies tenen la idea d’organitzar un aplec de sardanes que es va denominar Gran Jardí. A partir de llavors el grup de sardanes va consolidar una sèrie d’activitats, com la ballada de sardanes per la festa de Sant Joan, amb la recollida de la Flama del Canigó a Reus i el repartiment de la flama als municipis veïns. Per celebrar dates assenyalades, s’han compost sardanes que parlen del poble i del seu aplec: “Gran Jardí”, “L’Aplec de la Nou” i “La Nou, Mil Anys d’Història”.

BATISTA PALLEJÀ AMPOSTA
Va treballar a l’Ajuntament dels Pallaresos27 anys, durant els quals va desenvolupar tota mena de feines com a agutzil: enterraments, control de comptadors d’aigua dels veïns, cobrament de rebuts, recollida de gossos, pregons, manteniment de jardins i de la piscina municipal, entre altres tasques. Va viure de primera mà l’evolució i creixement del poble, que va passar de 300 habitants a 4000. Durant un temps, també va fer de guia del patrimoni de l’arquitecte Jujol que hi ha al municipi. Ha jugat un paper molt important de cohesió entre els veïns, generant sinergies entre les entitats i associacions. Continua sent un referent al poble per la seva predisposició a col·laborar amb tothom.

NORA ARILLA RÀFOLS
Tot i la seva joventut, compta amb un ampli palmarès esportiu, tant en natació com ensalvament i socorrisme, i també en aigües obertes. Va pertànyer a la selecció catalana de natació, i actualment forma part de la selecció catalana desalvament. En els últims tres anys ha assolit pòdiums i ha arribat a finals en campionats de Catalunya i d’Espanya. Ha aconseguit un total de vuit medalles d’or en campionats de Catalunya de natació, quatre medalles d’or i cinc de plata en campionats d’Espanya de Salvament, i un bronze internacional a França. I ha estat campiona provincial d’aigües obertes.

LES MONGES ASSOCIACIÓ CULTURAL
A mitjans dels anys 70, al Casal Parroquial Les Monges, comencen a organitzar-se actes que aglutinen la gent jove de Roda de Berà. Aquest serà l’origen de Les Monges Associació Cultural. Des de l’any 1984 han creat importants projectes amb la finalitat de preservar les arrels històriques i culturals del poble, sempre amb una clara vocació integradora, els quals han arrelat fort entre la població. Compten amb diferents seccions: el Centre Excursionista, el Centre d’Estudis Rodencs, el Grup Auca Teatre i el Grup de Gegants i Grallers. I és en aquest marc que mantenen i creen activitats de tota naturalesa dins l’àmbit cultural. N’hi ha dues que són, sens dubte, les més cabdals de l’associació: la Setmana Cultural, que aquest any ha celebrat la XXII edició, i la publicació de la revista miscel·lània BOI.

MOTO CLUB SALOMÓ
Entitat esportiva que s’inicia l’any 1986, quan un grup de nois joves de Salomó aficionats a la moto organitzen una sèrie de curses socials pel terme. L’any 1991 el Moto Club Salomó s’adhereix a la Federació Catalana de Motociclisme: així doncs, ha complert 25 anys. A partir del 1991 organitzen curses de motocròs al circuit municipal de Les Fontanes, així com curses en la modalitat d’enduro i enduro nens, tots puntuables per al Campionat de Catalunya. En les curses del Moto Club Salomó hi han participat pilots d’elit mundial, com ara Marc Márquez, Ivan Cervantes, Jordi Viladoms o Rosa Romero. Cal destacar els germans Aleix i Pol Espargaró, els quals van tenir llicència del Moto Club Salomó durant uns quants anys.

SALA TRONO
És una sala de teatre de gestió privada fundada a finals del 2002. Des d’aleshores ha programat espectacles de teatre contemporani de petit format. Al llarg d’aquests anys ha programat més de 400 companyies procedents de tot Catalunya i la resta de l’Estat. I ha produït catorze espectacles, la qual cosa l’ha convertit en un punt de referència en la producció teatral. A més dels valors en la seva gestió, la programació, la fidelització del seu públic, la implicació en la ciutat, i ser un referent de l’exhibició i la producció d’espectacles d’aquest format, la Sala, des de fa uns anys, també és la responsable de l’organització del FITT, Festival Internacional de Teatre de Tarragona, que està aconseguint, fer-se lloc dins el món dels festivals d’arts escèniques per la singularitat i la qualitat de les seves propostes. 

(Veure més imatges)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona

El Consell Comarcal del Tarragonès posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona

 

 

 • Reempresa ja compta amb més de 230 empreses inscrites i més de 296 persones reemprenedores interessades a la província de Tarragona.

 

 

 

Tarragona, 2 de desembre de 2015. El Consell Comarcal del Tarragonès ha presentat aquest migdia el programa Reempresa de la Diputació de Tarragona, que posa en contacte empresaris que volen vendre el seu negoci amb emprenedors disposats a comprar-lo. Reempresa és un projecte que s'està implementant a les comarques de Tarragona fruit d'un conveni de col·laboració entre la Diputació i la patronal Cecot i presentat el passat mes de novembre. La implementació del programa s'està duent a terme a través de les àrees de promoció econòmica dels Consells Comarcals de Tarragona.

 

La presentació d'avui ha comptat amb la participació de Pere Virgili Domínguez, president del Consell Comarcal de Tarragonès, Josep Maria Malràs, diputat delegat de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació de la Diputació de Tarragona, Antoni Abad, president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya i David Garrofé, secretari general del Centre de Reempresa de Catalunya.

 

 

Reempresa a Tarragona

Actualment, les comarques tarragonines ja tenen més de 230 empreses inscrites al servei. Els motius de cessió d'aquestes empreses són diversos. En termes relatius, el 28,25% de les empreses cerquen relleu per jubilació o jubilació anticipada del propietari/a, el 13,45% per canvi de professió, el 13% per motius personals, el 11,66% per canvi de domicili i el 9,87% per problemes de salut, entre d’altres.

 

En quant a reemprenedors, ara mateix hi ha més de 296 persones a la demarcació interessades en el procés de reempresa.

 

Del total de reempreses d’èxit (591) el 7’58% pertanyen a la província de Tarragona, així com el  8’85% de les empreses cedents, molt semblant al 8’54% de demografia empresarial de Tarragona respecte del conjunt de Catalunya.

 

Les 45 reempreses d’èxit de la província de Tarragona han generat una inversió induïda de 1.381.521€.

 

Afavorir la continuïtat de les empreses

Reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. És un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

El Centre de Reempresa oferirà assessorament i formació a tots dos col·lectius (cedents d’empresa i reemprenedors) sobre les característiques dels processos de compravenda d’empreses i l’elaboració d’un pla de reempresa o de cessió.

Així mateix, el servei es complementa amb dues guies informatives —l’una, enfocada als empresaris, i l’altra, als emprenedors— i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de transmissió i que permet sol·licitar assessorament, de manera que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i la demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur de la demarcació de Tarragona.

 

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromesa amb els recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaNegocis, adreçat a microempreses, comerços i autònoms.

 

L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment emprenedor que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

 

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per a finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses.

 

Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb més d'1,3 milions de clients i una penetració dels 31,19%.

 

 

Per a més informació:

 

Consell Comarcal del Tarragonès

Dep. Promoció Econòmica.

Tel: 977 244 500

 

Contacte Centre de Reempresa de Catalunya:

Dept. de comunicació de la patronal Cecot – comunicacio@cecot.org – 630.91.80.26

 

Segueix-nos a:

Twitter: @reempresa

www.blog.reempresa.org

www.reempresa.org

 

(Veure fotografies)

 • Compartir a

El Consell Comarcal del Tarragonès presenta el Mapa Urbanístic de Catalunya (MUC) Cartografia Urbana 1/1.000 i l'aplicació del gestor de cartografia instamaps

Demà, 3 de març, a les 10h, al Consell Comarcal del Tarragonès, es presenta el Mapa Urbanístic de Catalunya (MUC), un mapa sintètic del planejament general que permet fer la lectura contínua de l'ordenació urbanística del país, resolent les diferències de codificació, llenguatge i representació que tenen els diferents plans urbanístics vigents en l'actualitat.

Es tracta d'una reunió tècnica organitzada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, adreçada als tècnics dels Consells Comarcals de les comarques del Baix Camp, Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

A la mateixa reunió també es presentarà l'aplicació instamaps, una eina que facilita l'accés a geoinformació de diferents fonts de dades com el portal de dades obertes de la Generalitat de Catalunya o d'altres organismes. També permet consumir dades directament de les xarxes socials.

Recentment el Consell Comarcal del Tarragonès ha col·laborat amb  L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en la publicació dels fulls de Tarragona i el Vendrell, de la sèrie capitals de Comarca del Mapa topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000. Aquests dos fulls cobreixen, amb escreix la totalitat de la comarca.

Una de les novetats d’aquesta sèrie és la caracterització de la xarxa de camins en diferents nivells, des dels que són aptes per a la circulació de vehicles fins als que ho són només per a vianants. També s’hi troben els principals itineraris establerts sobre el territori i els llocs més rellevants d’interès turístic.

Un altre dels objectius de la trobada és donar la informació necessària als tècnics dels Consells, per tal de que puguin facilitar recolzament, en matèria de cartografia i geoinformació, als ajuntaments que ho demanin.

 

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS PRESENTA EL MAPA URBANÍSTIC DE CATALUNYA (MUC) CARTOGRAFIA URBANA 1/1.000 I LA PLATAFORMA TECNOLÒGICA InstaMaps

Al Consell Comarcal del Tarragonès s'ha presentat el Mapa Urba de Catalunya (MUC), un projecte que es va iniciar l’any 2005 en col·laboració amb diverses entitats de l’Administració Local, amb l’objectiu de gestionar, produir i actualitzar la cartografia de tots els nuclis urbans de Catalunya de manera coordinada i garantir la homogeneïtat del producte i l’estalvi de recursos que s’hi destinen.

La cartografia es genera a escala 1:1 000 i és la base topogràfica digital d’escala més gran disponible sobre les àrees del territori urbà o urbanitzable de Catalunya. S’obté a partir de la interpretació d’imatges aèries mitjançant restitució fotogramètrica, i es complementa amb informació provinent de treball de camp. Les dades es recullen en 3D i s’organitzen en projectes, cada projecte conté dades de les àrees urbanes o urbanitzables d’un municipi. Els elements s’estructuren en les següents capes d’informació: construccions i poblament, comunicacions i vialitat, energia i telecomunicacions, hidrografia i obres hidràuliques, vegetació i usos del sòl, orografia i relleu, i toponímia i anotacions. La capa més detallada és la de les construccions i poblament, que inclou informació de la volumetria de les edificacions i permet generar automàticament models de ciutat de nivell de detall 1 (LOD1), és a dir blocs amb teulada plana. També es recull la informació necessària per a la generació de models d’elevacions, tant sobre el terreny com sobre les superfícies construïdes. La incorporació de la volumetria i del model d’elevacions permet noves explotacions de les dades com per exemple fer estudis d’inundabilitat, generar models 3D de ciutats, rectificar ortofotos d’alta resolució incloent la ortofoto estricta, i desenvolupar futures aplicacions d’smart cities. Actualment es treballa en el disseny d’una nova versió del model de dades, per capturar i emmagatzemar informació de nivell de detall 2 (LOD2), amb teulades inclinades, que permetrà millorar les aplicacions d’anàlisi i visualització de la informació.

La superfície total del projecte es de 330.000 hectàrees aproximadament.

 

 

L'acte és una reunió tècnica organitzada per l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, adreçada als tècnics dels Consells Comarcals de les comarques del Baix Camp, Baix Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès.

A la mateixa reunió també s'ha mosrat l'aplicació InstaMaps, InstaMaps una plataforma tecnològica dissenyada per promoure l’ús d’informació geogràfica (geoinformació).

Permet a usuaris no experts en l’ús d’aplicacions de Sistemes d’Informació Geogràfica (SIG) la creació, publicació i compartició de geoinformació de forma fàcil, ràpida i molt gràfica.

Aquesta plataforma fomenta la difusió de la informació geogràfica implicant als usuaris, gràcies a disposar de:

 • Una interfície amigable.
 • Fluxos de treball extremadament senzills.
 • Connexió amb les principals xarxes socials.

Recentment el Consell Comarcal del Tarragonès ha col·laborat amb  L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya en la publicació dels fulls de Tarragona i el Vendrell, de la sèrie capitals de Comarca del Mapa topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000. Aquests dos fulls cobreixen, amb escreix la totalitat de la comarca.

Una de les novetats d’aquesta sèrie és la caracterització de la xarxa de camins en diferents nivells, des dels que són aptes per a la circulació de vehicles fins als que ho són només per a vianants. També s’hi troben els principals itineraris establerts sobre el territori i els llocs més rellevants d’interès turístic.

Un altre dels objectius de la trobada és donar la informació necessària als tècnics dels Consells, per tal de que puguin facilitar recolzament, en matèria de cartografia i geoinformació, als ajuntaments que ho demanin.

 • Compartir a

EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS RECOLZA LA INSERCIÓ DE PROP DE 400 JOVES EN EL MÓN LABORAL I FORMATIU

L'ens supramunicipal descentralitza l'atenció a la garantia juvenil,
en benefici dels municipis

 

Aquest servei es du a terme amb el suport de Servei d'Ocupació de Catalunya,la Direcció Generalde Joventut i la Diputació de Tarragona

 

En els darrers mesos de l'any,el ConsellComarcal del Tarragonès ha atès un total de 374 joves, d'entre 16 i 29 anys, que ni estudien ni treballen. Aquesta atenció es porta realitzant  des del passat 21 de maig, quan es va iniciar el suport a la inscripció al Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

 

El servei que s'ofereixa aquests joves, té l'objectiu d'aconseguir la seva inserció en el món laboral o formatiu, a través de l'accés a cursos de formació ocupacional i també de tipus transversal (idiomes i TIC). Per a això, se'ls dóna suport des de l'inici del procés. En aquest sentit, se'ls ajuda a fer la inscripció en el programa, es crea un itinerari per a cada persona i finalment, es realitza la seva tutorització i seguiment, fins aconseguir la seva inserció en el món laboral o formatiu.

 

A la comarca del Tarragonès, el servei s’ha descentralitzat i no s'ofereix des de la seu del seu Consell Comarcal, sinó que es facilita la permanència de personal tècnic especialitzat als diversos municipis. D'aquesta manera, els joves no s’ha de desplaçar a la seu del Consell, el qual dóna suport als municipis i permet així, una millor atenció als usuaris i usuàries. Així doncs, aquesta atenció s'ha ofert des dels Punts Joves i Punts d’Informació Juvenil dels municipis de la comarca, excepte a la ciutat de Tarragona -que disposa d'una tècnica impulsora pròpia, ubicada a l’Oficina Jove Tarragonès-.

 

Cal destacar també que per dur a terme aquest servei, a més de signar acords amb els municipis interessats,el ConsellComarcal del Tarragonès compta amb diversos suports. En aquest sentit, disposa d'un tècnic impulsor del programa, finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya; personal tècnicmancomunat de joventut, finançat perla Direcció Generalde Joventut i la Diputació de Tarragona, amés del personaltècnic de les oficines locals detreball del ConsellComarcal. Tots aquests professionals treballen coordinats per tal d'oferir un correcte desenvolupament del servei.

 

Altafulla, El Catllar, Constantí, Creixell,El Morell, Perafort, La Pobla de Mafumet, La Riera de Gaià, Salou, La Secuita, La Canonja, Roda de Berà, Torredembarra, Vilallonga del Camp i Vila-seca són els municipis des d’on s’ofereix aquest servei d’atenció al jovent. Al 2016, està previst que es pugui dur a terme també, als Pallaresos.

 

Es poden consultar els horaris d’atenció a l’apartat del Servei Comarcal de Joventut del lloc web www.tarragones.cat

 

 • Compartir a
 • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D