Dissabte 11 de Juliol de 2020

Targetes menjadors escolars

Aquí trobareu la informació i documentació relacionada amb les targetes de menjador escolars.

Instruccions per als Ajuntaments

Per tal de poder garantir els ajuts de menjador durant aquest període en el qual els centres estaran tancats, el Departament d’Educació i el Departament de Treball, Afers Socials i  Famílies ha creat unes targetes de prepagament destinades a les famílies que durant aquest curs escolar tenen Ajuts Individuals de Menjador Escolar (beques socioeconòmiques) i també pels Menjadors Preceptius (obligatoris), però només els que tenen seguiment de serveis socials.

El repartiment de les targetes moneder el fa efectiu cada ajuntament als beneficiaris del seu municipi.

Informació i material enviat als Ajuntaments

El Consell Comarcal del Tarragonès lliura als Ajuntaments:

1. Llistat amb els alumnes beneficiaris (document 1) de la targeta moneder que l’empleat públic haurà de completar posant les dades de les persones que recullin les targetes moneder (a).

2. Targetes moneder de “La Caixa” corresponents a cada alumne/a (b).

Comunicació amb les famílies

El Consell Comarcal del Tarragonès envia un SMS als mòbils de les famílies dels alumnes beneficiaris indicant-los que passin pel punt establert a recollir les targetes el dia, hora i lloc predeterminat (és important respectar el dia i la franja horària indicada), o el sistema de lliurament segons l'opció ecollida pel municipi.

Requisits d'identificació per part de qui reculli la targeta

Les persones que recullen la targeta moneder (pare, mare o tutor) han de presentar:

1. El DNI/NIE de la persona que reculli la targeta moneder

2. DNI/NIE del seu fill/a beneficiari/a de l’ajut.

Què fer amb les targetes no lliurades?

Les targetes no lliurades cal retornar-les al Consell Comarcal del Tarragonès junt amb el Llistat amb els alumnes beneficiaris (Document 1). Més endavant s'indicarà la data per fer-ho.

Així mateix, recordem que aquestes targetes podran ser recarregades en cas que el període de tancament de les escoles s'allargui, per tant, cal recordar a les famílies que cal conservar-les.

Seguretat

Per a la recollida/lliurament de les targetes moneder cal seguir les recomanacions sanitàries marcades per les autoritats competents.

Casos especials

(a) Pot haver-hi algun nen/a que tingui la custòdia compartida, us indiquem al llistat que us enviem qui la té, en aquest cas cal assegurar-se que la targeta la rep aquest/a.

(b) Pot haver-hi vàries causes que facin que una família no vingui a recollir la targeta moneder:

a. Hagin canviat el número de mòbil i, per tant, no li arribi el SMS.

b. Hagi canviat de lloc de residència.

c. No llegeixi el SMS.

d. Hagin perdut/no trobin el DNI/NIE del nen (el llibre de família, passaport podria ser una altra manera per identificar el nen/a)

e. Altres motius

En aquests casos us demanem que consulteu les dades del padró municipal per intentar localitzar-les per poder lliurar-los la targeta moneder.

 • Compartir a

Instruccions persones beneficiàries targetes

 • INSTRUCCIONS:

  • Les targetes arriben al Consell Comarcal del Tarragonès, el qual en fa el repartiment a cada ajuntament de la comarca.
  • El repartiment cap a les famílies es realitza a través de cada municipi, cada ajuntament organitza el seu funcionament.
  • El Consell Comarcal del Tarragonès envia un SMS als mòbils de les famílies dels alumnes beneficiaris indicant-los que passin pel punt establert a recollir les targetes el dia, hora i lloc predeterminat; o el sistema de lliurament segons l'opció ecollida pel municipi.
  • La persona que reculli la targeta s’ha d’identificar (el tutor o la tutora legal de l’alumnat beneficiari de l’ajut) i cal que porti el seu DNI i el DNI de l’alumne/a becat/ada, en cas que en tingui.
  • Per a la recollida/lliurament de les targetes moneder cal seguir les recomanacions sanitàries marcades per les autoritats competents. En cas de cua cal guardar la distància recomanada.
  • Les targetes estan precarregades amb un import únic de 40,00€, que correspon a un ajut diari de 4,00 € pels deu dies que estan tancats els centres, independentment del tipus d'ajut garantit que tinguessin. 
  • La targeta moneder pot utilitzar-se en qualsevol establiment d’alimentació que disposi de termina punt de venda (TPV).
  • Es pot gastar en una sola compra o en diverses fins a l'esgotament del saldo.
  • La targeta permet comprar a tots els establiments alimentaris que tinguin datàfon  i cal comprar aliments bàsics com verdura, fruita, ous, carn, peix, pasta, arròs, cereals, llegums, llet i derivats làctics com els iogurts, pa, oli, sal, sucre, xocolata i fruits secs. No es pot comprar begudes amb sucres (evitar també els sucs ja que es poden consumir directament amb la fruita), ni altres tipus de begudes (com begudes alcohòliques, begudes energètiques,...), etc. 
  • S'han de guardar els tiquets de compra per justificar la despesa per valor de l'import atorgat. La data dels tiquets ha de ser entre els dies de confinament. Un cop finalitzat aquest període i restablerta la normalitat, les famílies rebran un SMS, per explicar quan i on s'haurà de fer l'entrega d'aquests tiquets.

NOTA: BENEFICIARIS CENTRES DE TARRAGONA:

  • A Tarragona ciutat, l’entrega de les targetes moneder es fa des de les escoles.
  • L’IMET s’encarrega de la logística i de comunicar-ho a les famílies, etc. 
  • S’ha activat un grup de voluntaris entre els tècnics de l’IMSST que donen suport en aquesta tasca.
  • Compartir a

  Com són les targetes de pagament?

  Imatge genèrica de com són les targetes, al Tarragonès:

  • Compartir a

  FAQS

  FAQS sobre l’ús de les targetes moneder de les beques menjador Situació d’emergència COVID-19.

  1. Ja tinc la targeta. L’he d’activar?

  No, la targeta ja ve activada i preparada per ser utilitzada.

  2. Amb quin saldo ve carregada la targeta?

  Les targetes venen carregades amb un saldo inicial de 40€. En cas d’allargar-se el tancament dels centres, se us recarregarà automàticament a raó de 4€ per dia de tancament dels centres.

  3. Quin import puc pagar amb la targeta?

  L’import que tingueu disponible a cada moment, si es fa una compra superior donarà un error al datàfon.

  4. Com puc saber el saldo que tinc disponible a la targeta?

  Pots consultar el saldo i moviments de manera gratuïta a qualsevol caixer de CaixaBank i mitjançant la web www.moneytopay.com > Altres gestions de la meva targeta > Consulta de saldo i moviments.

  5. Si l’import de la compra és superior al saldo disponible, què puc fer?

  Demana a l’establiment que et fraccioni la compra en 2 pagaments, un del saldo disponible que podràs pagar amb aquesta targeta i la resta la pots pagar amb metàl·lic o amb una altra targeta.

  6. El datàfon m’ha demanat un PIN i no en tinc cap. Què he de fer?

  Prem directament la tecla verda del datàfon i el pagament es validarà.

  7. El datàfon em mostra un error: Codi Error 104. Què vol dir?

  És un error de classificació de comerç, vol dir que no és un comerç d’alimentació i per tant no es pot procedir amb la compra.

  8. Puc treure els diners del saldo a un caixer?

  No, l’ús de les targetes és exclusivament per compres de productes bàsics a qualsevol establiment d’alimentació.

  9. Fins quan puc utilitzar la targeta?

  Les targetes tenen un període de caducitat d’un any, per tant, pots gastar el saldo durant tot aquest període.

  10. Quan es faci la recàrrega, el saldo ha de ser 0?

  No, el saldo és acumulable a les properes recàrregues que es facin.

  11. He exhaurit el saldo de la targeta. La puc llençar?

  No, es recarregarà automàticament quan es perllongui l’estat d’alarma. Us enviarem un SMS des del Consell avisant-vos de la nova recàrrega.

  12. Tinc una incidència durant el pagament que no apareix a aquesta llista, què puc fer?

  Truca a l’Atenció al Client de CaixaBank al 900 404 090. Quan et demani el DNI facilita el codi que apareix davant de la targeta i que comença per DE

  13. M’és impossible contactar amb CaixaBank. Què puc fer?

  Ells són qui més et poden ajudar amb solucionar les incidències. Però si no t’és impossible, intentarem buscar una solució. Facilita’ns la següent informació: codi de la targeta, hora de l’operació i poble on s’ha produït la incidència; enviant un correu a ensenyament@tarragones.cat, a l’assumpte fes-hi constar: INCIDÈNCIA TARGETA BECA MENJADOR.

  • Compartir a

  Més informació i consultes

  Si tens una incidència durant el pagament que no apareix a aquesta llista de FAQS,  truca a l’Atenció al Client de CaixaBank al 900 404 090. Quan et demani el DNI facilita el codi que apareix davant de la targeta i que comença per DE

  Ells són qui més et poden ajudar amb solucionar les incidències. Però si no t’és impossible contactar-hi, intentarem buscar una solució. Facilita’ns la següent informació: codi de la targeta, hora de l’operació i poble on s’ha produït la incidència; enviant un correu a ensenyament@tarragones.cat, a l’assumpte fes-hi constar: INCIDÈNCIA TARGETA BECA MENJADOR.

  • Compartir a

  Recomanacions alimentàries

  • Intenta mantenir una dieta variada, equilibrada, sana i sostenible.
  • Planifiqueu els àpats setmanals, així us serà més fàcil anar a comprar el que necessiteu, si necessiteu idees, al final trobareu una proposta de menú.
  • Mengeu molta fruita i verdura, aporta moltes defenses. Intenteu evitar un sobre consum en processats, sucres refinats, ... tot i que difícil evitar-ho, reduïu-ne el consum.
  • Intenteu comprar en botigues de proximitat, en comerços petits, ... per saber si estan oberts, podeu informar-vos al vostre ajuntament.
  • Aquests dies de confinament, on es fa menys activitat, tenim menys espai per esbargir-nos i tenim un accés més fàcil a la cuina, com podem controlar la gana i la gola: beure molt líquid, aigua, infusions sempre a mà, aigües amb sabors, hi podeu posar menta o gingebre o llimona o els que us agradi més. 
  • Compartir a


  Imatge a mida completa: 319 KB | Veure imatge Visualitza Descarrega imatge Descarrega
  • Compartir a
  • Compartir a
  Consell Comarcal del Tarragonès

  Consell Comarcal del Tarragonès
  Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
  Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
  NIF. P-9300002-D