Novetats del departament

triangle.jpg Dia Internacional per l'eliminació de la Violència envers les Dones

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el Consell Comarcal del Tarragonès, a través del Servei d’ Informació i Atenció a les Dones (SIAD), s’implica per tal de fer visible aquesta data i explicitar el seu rebuig a la violència masclista. Alhora, celebrem els 25 anys dels Serveis Socials, “25 anys al servei de les persones”, que carreguen de significat i importància aquest esdeveniment. 

Ens satisfà molt poder comptar amb la col·laboració del Municipi d’Altafulla per desenvolupar l’acte que tindrà lloc el diumenge dia 27 de novembre. Realitzarem un esdeveniment que aplegui diverses entitats, col·lectius i associacions per tal de posar de manifest la importància de Implicar-se en la lluita contra la violència envers les dones. A continuació us informem de la programació:

                                           25N2016img

 

-      12h. Plantada i cercavila de Gegantes de diverses Colles Geganteres del Tarragonès contra la violència masclista. Plaça Consulat de Mar i recorregut pel Passeig Marítim. 

-      12.45h. Lectura conjunta del Manifest Institucional a càrrec de representants polítics. Parc Voramar. 

-      13h. Espectacle multidisciplinari amb perspectiva de gènere i rebuig de la violència masclista a càrrec de Dona Cançó. Parc Voramar. 

En cas de pluja l’acte es realitzarà al Casal La Violeta. 

Us animem a que en formeu part i acompanyeu a les Gegantes del vostre Municipi durant la cercavila en Contra de la Violència Masclista i gaudiu de l’espectacle amb les vostres famílies.

 

triangle.jpg Educar per Incloure

Jornada Eines per a la inclusió social

     En el marc del Pla Local d’Inclusió Social del Tarragonès adscrit a la Unitat de Ciutadania i Cohesió de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, estem organitzant la Jornada Educar per incloure: Eines per a la inclusió social  de forma conjunta amb la Universitat Rovira i Virgili,  Càtedra per a la Inclusió Social i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. La Jornada es durà a terme els dies 27 i 28 d’octubre. El dia 27 a l’Aula Magna del Campus Catalunya URV Tarragona i el dia 28 al Castell de la Nou de Gaià.

                                        pencil

Amb la realització de la Jornada Educar per incloure: Eines per a la inclusió social  pretenem:

  • Reconèixer i mostrar la tasca que estan portant a terme en l’àmbit de l’educació inclusiva tant els professionals de diferents administracions com les entitats que actuen als municipis de l’Àrea Bàsica del Tarragonès.
  • Apropar als professionals de serveis socials, de centres educatius, de centres oberts, tècnics municipals, estudiants d’educació social, pedagogia, psicologia, entitats socials, educatives, de lleure, esportives, representants polítics i de l’administració etc, els esforços adreçats a favor de l’inclusió social d’infants i famílies en els darrers anys al Tarragonès.
  • Facilitar eines innovadores per a l’inclusió als professionals que actuen a primera línea i ampliar el ventall propi de recursos disponibles.
  • Generar un espai on professionals, persones, estudiants i/o entitats del Tarragonès, puguin presentar una idea o projecte inclusiu en curs, incipient o desplegat al Tarragonès.

     La Jornada és una oportunitat a l’hora d’apropar l’experiència del treball en l’àmbit de l’inclusió social al Tarragonès i  facilita un espai a persones, professionals, estudiants, entitats socials, etc. que tenen una idea o projecte inclusiu.

Adjuntem el programa de la jornada “Educar per incloure” per a que us el pugueu descarregar.

Per a poder formalitzar la inscripció ho podeu fer al següent enllaç

 

 

 

triangle.jpg Camí de Sant Jaume. Tram V. Vallbona de les Monges - Juneda.

              Consell Consultiu de la Gent Gran.

                       SJaume16

 

Data: 29 d'abril de 2016.

Inscripcions: A través de les Associacions de Gent Gran. Del 12 al 22 d'abril de 2016. Abonament de 5 €.

Distància: 25,5 Km.

Dificultat: Fàcil.

Duració: 7 hores.

Més informació al tríptic de l'activitat o trucar al Consell Comarcal del Tarragonès Tel. 977 24 45 06

 

 

triangle.jpg Trobada de Corals D'Associacions de Gent Gran Del Tarragonès

Data: Dilluns, 21 de desembre de 2015

Hora: 10.30 h del matí.

Lloc: Teatre Auditori. Carrer Advocat Gallego, 2 Salou.

Corals: Asociación de Jubilados La Granja, Coral Alborada de Salou, Cantaires de La Llar de Torredembarra, Coral Gent Gran Activa de La Canonja, Gent Gran Mare de Déu de la Mercè.

Accés al cartell de la Trobada de Corals

 

 

triangle.jpg Assemblea General Ordinària del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran 2015

                      assemblea15

Lloc: Consell Comarcal del Tarragonès.

Data: 14 de desembre de 2015.

Hora Inici: 9.30

Durant l’Assemblea es realitzarà la Conferència: "APROFITAR EL PAS DELS ANYS PER FER-SE GRAN" a càrrec de Eduard Verge Bericat, Educador Social, Pedagog, Màster de Gerontologia Social, Postgrau de Dinamització de projectes d’Envelliment Actiu i amb àmplia experiència en la creació de tallers formatius amb persones grans.

 

 

triangle.jpg La protecció de dades aplicada als ens locals en l’àmbit dels serveis socials.

Jornada informativa per Regidors/es i consellers/es dels municipis de la comarca del Tarragonès.

                                   protecciodades

DATA: 11 DE DESEMBRE DE 2015

HORA: DE 10’30H A 12’30 H.

LLOC: Seu del Consell Comarcal del Tarragonès. 

Accés al Tríptic informatiu dels continguts de la Jornada. 


  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D