Divendres 18 de Setembre de 2020

Novetats del departament

triangle.jpg ACTE PRECONGRESSUAL GENT GRAN. 8è Congrés Nacional 2019. "TENIM VEU, DECIDIM"

El proper dimecres dia 29 de maig de 2019, de 11 a 13 hores, se celebrarà a la seu del Consell Comarcal del Tarragonès l'acte precongressual del 8é Congrés Nacional 2019: Tenim veu decidim.

El Congrés Nacional de la Gent Gran te la finalitat d'arribar a amplis consensos i acords amb referència als temes que afecten al país, i més concretament les persones grans. Es presenten dues ponències: "El present de les persones grans: drets i deures" i "Les persones grans del futur: polítiques d'adaptació de la societat a l'envelliment".

Més informació:

Cartell de l'acte

Díptic programa de l'activitat

precongressual_image

 triangle.jpg PRESENTACIÓ DEL SIS ITINERANT DEL TARRAGONÈS ALS SERVEIS SOCIALS BÀSICS

El passat dia 24 de juliol de 2018, a la Sala d’Actes del Consell Comarcal del Tarragonès es va fer la presentació dels Serveis d’Intervenció Educativa Itinerants del Tarragonès (SIS) als professionals dels Serveis Socials Bàsics de la comarca.

pressis1

El SIS del Tarragonès és un  servei socioeducatiu itinerant no residencial, per a infants i adolescents en situació de risc i les seves famílies que integra: El servei de suport a les famílies amb infants de 0 a 3 anys en situació de risc; El servei d’atenció diürna (3-15); El servei d’intervenció amb famílies amb infants i adolescents en situació de risc i El servei d’acompanyament  socioeducatiu per a adolescents (16 a 18 anys)

La presentació a càrrec del propis professionals del Servei va tenir tres parts:

  • Una dinàmica on hi van poder participar en petits grups el 35 professionals que van assistir a la sessió. En aquesta dinàmica els tècnics van poder fer les seves aportacions sobre quines havien de ser les finalitats de les diferents línies, els destinataris, les activitats i la metodologia. També varen poder debatre sobre com es tenien que coordinar els serveis socials bàsics amb el SIS, les oportunitats i amenaces que planteja aquest nou servei.
  • La segona part va ser una presentació del desplegament del SIS que, bàsicament va girar al voltant de tres aspectes: El SIS, les seves línies; L’opció metodològica que en fa el CCT i El proper desplegament del SIS pel territori i pels equipaments de la comarca.
  • Finalment es van atendre tots els dubtes i aportacions que van fer els professionalsdinamsis.

 


 

 

triangle.jpg Conveni de Formació Dual entre el Consell Comarcal del Tarragonès i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya per desenvolupar, en règim d'alternança i amb forma dual, el Cicle Formatiu de Grau d'Atenció a les persones en situació de Dependència i Graus superiors d'Integració Social, Promoció de la Igualtat de Gènere i Educació Infantil a l'Institut Gaudí de Reus.

                                  formaciodual

El Consell Comarcal del Tarragonès i l ‘Institut Gaudí ( a través del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya) han signat un conveni de col·laboració en règim d’alternança i en formació dual per alumnes de Cicles de Grau mitjà d’Atenció a les persones en situació de Dependència i els Cicles formatius de Grau Superior d'Integració Social, Promoció de la Igualtat de Gènere i Educació infantil. Per aquest curs 2018/19 es preveu la participació de 5 alumnes-treballadors que realitzaran la seva estada al Consell Comarcal del Tarragonès del mes setembre a juliol. Els alumnes disposaran d’un professional tutor i participaran en diverses actuacions assistencials, socials i educatives amb l’objectiu que adquireixin les competències professionals pròpies del grau en un context real de treball.

 

triangle.jpg "La gestió dels serveis a les persones: Contractació pública i pobresa energètica".

15 i 20 de juny de 2017
Palau de la Diputació de Tarragona
Sala Santiago Costa

INSCRIPCIONS: del 29 de maig al 14 de juny de 2017. L'activitat es gratuïta.

Accés al formulari d’inscripció.

jornada sorea

L’objectiu de la Jornada és conèixer i posar en comú diferents punts de vista i actuacions pel que fa a la contractació pública i la pobresa energètica així com generar coneixement i crear sinèrgies al territori per donar resposta als nous reptes dels serveis socials.

Organitza: Consell Comarcal del Tarragonès. Col·labora: Sorea. Amb el suport de: Diputació de Tarragona i Generalitat de Catalunya.

Per accedir a la totalitat del programa us podeu descarregar el tríptic 

triangle.jpg Jornada Familiar "La mar de Famílies".

     El proper 13 de maig de 2017 a les 10:30 s’inicia al Moll de costa del Port de Tarragona la Jornada Familiar “La mar de Famílies”. Aquesta jornada de lleure familiar l’organitzen conjuntament el Consell Comarcal del Tarragonès i el Port de Tarragona amb motiu de la commemoració dels 25 anys de serveis socials comarcals al Tarragonès i el XVII aniversari del Museu del Port de Tarragona. També hi col·laboren el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Consell Esportiu del Tarragonès, l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Tarragona i La Fundació Privada “En Xarxa”.

 mardfamilies       

     Aquesta Jornada es dirigeix a tots els infants i a les famílies de 6 a 12 anys (Educació Primària) que participen als serveis d’intervenció socioeducativa- Centres Oberts i Tallers d’Acció Socioeducativa (TASTA) de l’Àrea Bàsica del Tarragonès i Vila-seca juntament amb els seu equips educatius. L’objectiu de la mar de famílies es promoure el lleure educatiu i familiar, així com també un millor coneixement del Port i el seu Museu entre els veïns i veïnes dels diferents municipis de la comarca. S’han previst diversitat d’activitats, entre les quals hi ha la narració de contes, gimcanes, tallers, jocs i activitats d’expressió plàstica. Algunes d’aquestes activitats, en concret els contes i els tallers, estaran obertes, prèvia una petita inscripció a l’espai d’informació, a la participació lliure d’infants d’aquesta edat que vinguin amb les seves mares i/o pares. La cloenda de la jornada consistirà en un espectacle d’animació infantil a càrrec del grup “El Rovell d’Ou” obert també a totes les famílies de la ciutat que ens hi vulguin acompanyar

triangle.jpg Inici TASTA Familiar a la Nou de Gaià.

     El dia 3 de maig de 2017 s’inicia un TASTA familiar  (Tallers d’acció socioeducativa del Tarragonès) al municipi de la Nou de Gaià. El mateix, constarà de 6 sessions que es realitzaran durant aquest mes de maig a la Biblioteca del municipi. Els tallers d’acció socioeducativa desenvolupen les competències  d’autonomia, emocionals, comunicatives, de convivència i d’aprenentatge en els infants i les parentals en les famílies. Els infants participen a les activitats junt amb les seves mares i pares. Es treballaran aspectes com el reconeixement de les necessitats dels infants, la comunicació familiar, el desenvolupament de l’autonomia dels infants, la nutrició infantil, el suport que han de donar els pares en la realització dels deures, el lleure familiar. Amb aquestes activitats es pretén potenciar els vincles familiars i facilitar a les mares i pares estratègies per afrontar dificultats que els puguin sorgir en l’àmbit familiar. Aquesta iniciativa del Departament de Benestar Social i Família del CCT compta amb el suport de l'Ajuntament de la Nou de Gaià, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Tarragona.

nennougaia

 

triangle.jpg Dia Internacional per l'eliminació de la Violència envers les Dones

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, el Consell Comarcal del Tarragonès, a través del Servei d’ Informació i Atenció a les Dones (SIAD), s’implica per tal de fer visible aquesta data i explicitar el seu rebuig a la violència masclista. Alhora, celebrem els 25 anys dels Serveis Socials, “25 anys al servei de les persones”, que carreguen de significat i importància aquest esdeveniment. 

Ens satisfà molt poder comptar amb la col·laboració del Municipi d’Altafulla per desenvolupar l’acte que tindrà lloc el diumenge dia 27 de novembre. Realitzarem un esdeveniment que aplegui diverses entitats, col·lectius i associacions per tal de posar de manifest la importància de Implicar-se en la lluita contra la violència envers les dones. A continuació us informem de la programació:

                                           25N2016img

 

-      12h. Plantada i cercavila de Gegantes de diverses Colles Geganteres del Tarragonès contra la violència masclista. Plaça Consulat de Mar i recorregut pel Passeig Marítim. 

-      12.45h. Lectura conjunta del Manifest Institucional a càrrec de representants polítics. Parc Voramar. 

-      13h. Espectacle multidisciplinari amb perspectiva de gènere i rebuig de la violència masclista a càrrec de Dona Cançó. Parc Voramar. 

En cas de pluja l’acte es realitzarà al Casal La Violeta. 

Us animem a que en formeu part i acompanyeu a les Gegantes del vostre Municipi durant la cercavila en Contra de la Violència Masclista i gaudiu de l’espectacle amb les vostres famílies.

 

triangle.jpg Educar per Incloure

Jornada Eines per a la inclusió social

     En el marc del Pla Local d’Inclusió Social del Tarragonès adscrit a la Unitat de Ciutadania i Cohesió de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, estem organitzant la Jornada Educar per incloure: Eines per a la inclusió social  de forma conjunta amb la Universitat Rovira i Virgili,  Càtedra per a la Inclusió Social i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a Tarragona. La Jornada es durà a terme els dies 27 i 28 d’octubre. El dia 27 a l’Aula Magna del Campus Catalunya URV Tarragona i el dia 28 al Castell de la Nou de Gaià.

                                        pencil

Amb la realització de la Jornada Educar per incloure: Eines per a la inclusió social  pretenem:

  • Reconèixer i mostrar la tasca que estan portant a terme en l’àmbit de l’educació inclusiva tant els professionals de diferents administracions com les entitats que actuen als municipis de l’Àrea Bàsica del Tarragonès.
  • Apropar als professionals de serveis socials, de centres educatius, de centres oberts, tècnics municipals, estudiants d’educació social, pedagogia, psicologia, entitats socials, educatives, de lleure, esportives, representants polítics i de l’administració etc, els esforços adreçats a favor de l’inclusió social d’infants i famílies en els darrers anys al Tarragonès.
  • Facilitar eines innovadores per a l’inclusió als professionals que actuen a primera línea i ampliar el ventall propi de recursos disponibles.
  • Generar un espai on professionals, persones, estudiants i/o entitats del Tarragonès, puguin presentar una idea o projecte inclusiu en curs, incipient o desplegat al Tarragonès.

     La Jornada és una oportunitat a l’hora d’apropar l’experiència del treball en l’àmbit de l’inclusió social al Tarragonès i  facilita un espai a persones, professionals, estudiants, entitats socials, etc. que tenen una idea o projecte inclusiu.

Adjuntem el programa de la jornada “Educar per incloure” per a que us el pugueu descarregar.

Per a poder formalitzar la inscripció ho podeu fer al següent enllaç

 

 

 

triangle.jpg Camí de Sant Jaume. Tram V. Vallbona de les Monges - Juneda.

              Consell Consultiu de la Gent Gran.

                       SJaume16

 

Data: 29 d'abril de 2016.

Inscripcions: A través de les Associacions de Gent Gran. Del 12 al 22 d'abril de 2016. Abonament de 5 €.

Distància: 25,5 Km.

Dificultat: Fàcil.

Duració: 7 hores.

Més informació al tríptic de l'activitat o trucar al Consell Comarcal del Tarragonès Tel. 977 24 45 06

 

 

triangle.jpg Trobada de Corals D'Associacions de Gent Gran Del Tarragonès

Data: Dilluns, 21 de desembre de 2015

Hora: 10.30 h del matí.

Lloc: Teatre Auditori. Carrer Advocat Gallego, 2 Salou.

Corals: Asociación de Jubilados La Granja, Coral Alborada de Salou, Cantaires de La Llar de Torredembarra, Coral Gent Gran Activa de La Canonja, Gent Gran Mare de Déu de la Mercè.

Accés al cartell de la Trobada de Corals

 

 

triangle.jpg Assemblea General Ordinària del Consell Consultiu Comarcal de la Gent Gran 2015

                      assemblea15

Lloc: Consell Comarcal del Tarragonès.

Data: 14 de desembre de 2015.

Hora Inici: 9.30

Durant l’Assemblea es realitzarà la Conferència: "APROFITAR EL PAS DELS ANYS PER FER-SE GRAN" a càrrec de Eduard Verge Bericat, Educador Social, Pedagog, Màster de Gerontologia Social, Postgrau de Dinamització de projectes d’Envelliment Actiu i amb àmplia experiència en la creació de tallers formatius amb persones grans.

 

 

triangle.jpg La protecció de dades aplicada als ens locals en l’àmbit dels serveis socials.

Jornada informativa per Regidors/es i consellers/es dels municipis de la comarca del Tarragonès.

                                   protecciodades

DATA: 11 DE DESEMBRE DE 2015

HORA: DE 10’30H A 12’30 H.

LLOC: Seu del Consell Comarcal del Tarragonès. 

Accés al Tríptic informatiu dels continguts de la Jornada. 


  • Compartir a
Consell Comarcal del Tarragonès

Consell Comarcal del Tarragonès
Carrer de les Coques,3 43003 Tarragona
Telf. 977 24 45 00 Fax 977 24 45 13
NIF. P-9300002-D